• vn25

    Řeším pojištění u nemovitosti, zhruba vím co bych tam chtěl ale nevim u které si to nechat pojistit. Máte někdo zkušenost třeba se Slavií? Nebo u kterékoliv jiné když se řešila škodná událost, jak se kroutily atd.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Pojisteni je nahovno…

      0 1
    • pedro44  

      Allianz pojištění exclusive oproti normálu o pár stovek dražší, ale za 8 roků cca 5×plněni a vždy rychle a vstřícné jednání. JEDNOU SKODA CCA 200 000 A NEBYL PROBLÉM.

      0 0
      • vn25  

        Zítra na to kouknu, dnes mi už z toho třeští hlava

        0 0
      • tromboonen  

        To hodně závisí na Tvé poloze, nemovitosti atd, plus Tvůj vztah s Allianz (jestli tam máš i něco jiného atd).

        A stalo se Ti někdy, žes měl od nich pojištění nemovitosti co zahrnovalo víc věcí i krádeže a běco Ti ukradli, myslím věci a myslím ne z hlavní části nemovitosti kde bydlíte, viz níže?

        Nebo vykradli/poškodili specifickou nemovitost jako chalupu nebo prázdnou nemovitost (kde nikdo nebyl buď náhodou, třeba dovčana týden a tak), nebo pojištěnou jako bydlení/rezidence, když ta hlavní je jinde a tahle je ve skutečnosti občasně obývaná?

        Plnění nakonec bylo jaké? Jestli jako škoda bez snížení, tak to máš buď dobrého Pojišťováka co Ti to vyřídil, likvidátora, nebo fakt neprůstřelnou pojistku, ale to není úplně automatické, něco o tom vím:)

        0 0
      • kadlec  

        můžu potvrdit, mám Allianz a za cca 6 let jsem měl 5 událostí a vše vyřešeno rychle a finančně k mé pokojenosti

        0 0
    • Smazaný účet  

      Osobně Generali, zaplatili mi víc než jsem chtěl a vše šlo vyřídit přes web a telefon. Peníze na účtě druhý pracovní den od nahlášení. Ale šlo o pár tisícovek a víceméně se mi vrátilo to, co jsem do té doby zaplatil na pojistném.

      0 0
    • tromboonen  

      Jestli se kroutily, měl jsi místo ženských jednat s chlapama :)

      Jinak je obecně pravda, že původem/důvodem problémů při řešení/placení je mimo jiné i značka/pojišťovna a také druh pojistky a text smlouvy, ALE to si musíš PŘEDEM detailně probrat s pojišťovákem (kdo Ti pojistku dohazuje nebo ji s Tebou projednává), mělo by to také být na místě, ne CELÉ vzdáleně, na pobočce, netu atd. Plus brání se z e svých důvodů, aby to měli co nejlevnější… Méně se brání ty hodně drahé značky, na druhou stranu i ty někdy nabídnou top podnímky za nejlepší, nebo ne tak nesmyslné ceny, ale pořád vše ověřit.

      Dohazovač pojišťovák co Ti řekne „Ok, pro to co chcete, doporučuji produkt XY od pojišťovny XZ a zařídím Vám to“ jedná většinou z vlastního zájmu (výška provize známosti, nebo omezené znalosti o všech), nebo je jím silně ovlivněn, a to někdy i známý. Někdy taky nerozumí přesně likvidaci a co pojišťovna bude nebo nebude platit, to chce s ním a hlavně se zástupcem pojišťovny projednat osobně a jejich ujištění v konkrétních případech přídat do smlouvy, kde jsou při problémech opravdu konkrétní pasáže, ze kterých jde nižší platbu za něco na Tvé straně zdůvodnit, kdyby tam od začátku bylo podle osobní domluvy před podpisem.

      Naopak při celoplošných událostech se nezávislí likvidátoři i Pojišťovny samotné snaží vše vyřešit co nejdřív a v plné, resp. realistické výši na opravu. U nás na baráku to dopadlo dost dobře při sice lokálně drobném, ale jinak rozsáhlém (počtem střech) poškození tašek hurikánem, dokonce přistoupili místo placení po sjednání opravy firmě, což by bylo firmou v té době jistě drahé a relativně to nespěchalo a hlavně by to pak firma mohla ve skutečnosti chtít zdražit (stáří střech a poškození při přístupu), resp. věděl jsem, že lokálně a sám to někdy domluvím líp, hlavně když budu mít realistické prachy. Ve srovnání s tím obecně pojištění chalup je složité a plnění skoro vždy v reálu minimální už poprvé při vykradení/van­dalismu, což Ti řeknou až při tom plnění, ale při jasných dotazech před podpisem by to mělo být složitější. Ostatně na stejném statku bylo plnění za krádež z vedlejší budovy směšný (kola, nástroje, nářadí), cena/náklady asi přes 100k Kč, plnění nakonec tuším přes 30k, i když byli OK s důkazy pro vyčíslení, co jsem jim dal podle jejich instrukcí. Nevím, jestli to byla ta samá pojišťovna a pojistka (kterou jsem někdy měnil), každopádně pojistka byla vyčíslena pro každý ze čtyř baráků na X Kč při ztrátě baráku/všeho, ale u krádeže předmětů jsem si to představoval jinak. První výmluva pojišťovny byla, že zloději někam odnesli zničenej visací zámek přes který se tam dostali flexou (prý je to tak vždy, protože to může bejt proto, že jsme to nechali nezamčené, to nebyla pravda a barák je jinak bez otvorů kterými se dá prolézt, natož tak prostrčit kolo, barokní sýpka z 16 stol), když jsem to challengeoval, přišli i s tím, že to pojištění na krádeže je pojištění „domácnosti“ a tohle byl jiný barák, něco jako garáž jinde na pozemku, s tím už se nedalo nic dělat, takže na to bacha, stejně to dělaj třeba pro oddělené sklepy u bytů, nebo garáže tamtéž, i když technicky a v nabídce jsou, ale to Ti sami předem neřeknou, řešit.

      U chalupy i bytů to bylo složitý a plnění kráceno snad skoro vždy, sice jsem nesjednával narozdíl od statku pojistky, ale bylo to tak. Takže OK, klonit se třeba k doporučení značky pojišťovny (ale pro stejnou pojistku, stejný typ plnění a pokud možno i podobný druh objektu, podobnou dobu obsazenosti a podobnou lokalitu nemovitosti a pojišťovny, kde sjednám já, v těch je to taky jinak-lokalitách), ale základ je doporučení znalce (nezávislého pojišťováka), kterého znám nebo mi byl doporučen a rovnou se přijede podívat na místo a doporučuje na základě toho, plus detailních podmínek co chceš pro jaký typ události, plus to pak detailně potvrdit s pojišťovnou (taky osobně) před podpisem. To samý, když zareaguješ na nabídku nového poroduktu někde z netu nebo médií (popis podmínek i ceny i plnění je často nakonec přehnaný nebo platí jen omezenou dobu).

      0 0
      • tromboonen  

        Pozveš si na místo samo více doporučených nezávislých pojišťováků nebo si někde zadáš požadavek a z cca 5 si ve finále uděláš srovnání detailu doporučených firem, pojistek (musíš mít originál texty smluv pokud možno), cen a benefitů/plnění podle slibů, vybereš 3 finalisty třeba a od shora začneš jednat se svým pojišťovákem v pojišťovně co podle Tebe vyhrála nad konkrétní smlouvu připravenou na podpis a plnění za konkrétní škody co čekáš a co jsou nejvíc kráceny (kráděž předmětů zevnitř při obecné pojistce nemovitosti podle mě, plus faktor umístění baráku, Tebe a pojistná rizika), případně jiný věco co se jich obáváš, třeba hodnotu starých věcí, co se nedá lehce vyjádřit, jako veteránů, šperků atd, fota a znalec asi, radši předem, nebo hodnotu spjatou s jejich rodinným vlastnictvím či historií, to ti pojistka jinak těžko zaplatí podle Tvých představ, ideálně aby smlouva byla stejná jako od poradce a odpovědi pojišťováka/po­jišťovny na plnění atd, taky stejné a nejlépe ve smlouvě nebo dodatku u méně obvyklých nemo specifikovaných ve smloluvě abys měl co v ruce:)

        Teda pokud je to slušná nemovitost (barák třeba) s dobrou hodnotou, plus to nemáš plný vždy jen levného braku. Pokud je to standardní byt ve standardním baráku a lokalitě, je těch problémů míň, ale pořád sklepy, garáže atd., na ktreré se to podle slibů vztahuje, ale nakonec jenom částečně protože blah blah.

        0 0
    • vn25  

      Kde prosím zjistím rok kdy byl náš dům poprve zkolaudován? Pojišťvna to po mě chce do pojistné smlouvy. Dle otce to bylo v roce 1938 ale nemůžem to v papírech dohledat, budou to vědět na katastru nebo stavebním úřadě pod který patříme?

      0 0
      • Barak  

        Na stavebnim odboru v archivu by to mohlo byt.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Vymenit pojistovnu nejde?

        0 0
        • vn25  

          Už to řešíme přes měsíc a mám těch plků keců a lží plné zuby. Nejhorší jsou nezávislí pojišťovaci- nejlépe k domu pojistit i část vesmíru a hlavně předělat moji životní pojistku. Na pobočkách buď neznají produkty které prodávají nebo lžou do očí. Dům si chcem nechat pojistit u Allianz a už to menit nebudu i kdybych si ten rok měl vymyslet

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hlavne bacha na balicky…treba na kopci nepotrebujes balicek proti lokalni povodni..ale soucasti muze byt treba pojisteni proti vytopeni pri prasklych trubkch…ale to ti nereknou…

            0 0
    • Pi†el  

      Trošku to tu oživím.

      Řešil jste někdo v poslední době pojištění domácnosti? Zejména ve vztahu k úhradě za kola. Zajímá mě nejen proti poškození, ale zejména odcizení. Nějaké tipy?

      Začal jsem se v tom trochu hnípat a zatím jsem nenarazil na vstřícné řešení. Někde mají maximální částku za jeden stroj (třeba jen 80–100k). Jiné to ojebou jinak. Některé pojišťovny prozměnu vyžadují supermegaextra dveře, aby pojistné krytí bylo v rozumných částkách.

      Díky :-)

      0 0
      • Pikaču  

        Mam csob domov premium nebo tak nejak na domacnost. Tam jsem vyspecifikoval vsechny drahe veci nad ramec katalogových cen ( coz je v podstatě všechno).

        Poslali me pak trochu navysenou cenu a kdyz prodam a koupim nove kolo tak je informuji a pridaji to do smlouvy.

        0 0
        • Pi†el  

          O kolik ti to zvedli za kola? Jestli znáš ± příplatkovou částku.. ? Díky

          0 0
          • Pikaču  

            Pár korun ( 100 az 300). Víceméně zanedbatelne. Jen se musis s tim srat, musi ti to schvalit a poslat dodatek.

            0 0
      • kamaro  

        Právě řeším nové pojištění domu a i pojištění kol.

        Základní věcí je, zda máš kola v domě (bytě) nebo v jiné části (sklep, samostatná garáž). Pro každé místo máš ve standardní smlouvě jiné podmínky a výšku krytí.

        U ČSOB je možné pojistit třeba kola v samostatně stojící garáži. Kola se do smlouvy dají vyspecifikovat (značka, výrobní číslo, výbava, cena). Potom je ale ve smluvních podmínkách ještě strop plnění, který je závislý na způsobu zajištění objektu, kde ty kola jsou (např. bezpečnostní zámek 3. třídy bezpečnosti + alarm na fasádu má strop plnění 450.000,–).

        Jak je to u Allianz a Directu zjišťuji…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.