pojezd okolo Klenčí pod Čerchovem / Domažlic ?

25 nepřečtených
  • z0diaC

    znáte někdo tuhle lokalitu ? – mám na to celý den se startem a cílem v Klenčí … doporučíte mi něco ? – zajímavosti,kam určitě zajet,traily a pod.

    http://www.mapy.cz/…

    Díky !

    0 0
    • MlokCZ  

      Čerchov, pak znovu Čerchov a do třetice Čerchov :-) Pěkných sjezdů je tam na více.

      0 0
      • hawrda  

        Z Capartic po červený směr Starý Herštejn,parádní záležitost…

        http://www.mapy.cz/…

        0 0
        • JarryC  

          Tuto trasu jsem před několika lety „jel“ a moc se tam jezdit nedalo(šutry,stromy přes cestu) ledaže by to již někdo vyčistil.

          0 0
        • MlokCZ  

          Tak jsme si to dali minulý víkend z Herštejna směrem na Capartice.

          Část toho hřebene zcela zničená od lesáků (rozježděné těžkou technikou). Přenáší sem tam nějaké bylo, ale nic velkého.

          K tomu jsme tam chytili hodně bahna, takže to zase tak moc dobré nebylo.

          Až od rozcestí Pod Haltravou už to bylo skoro suché a z toho jsme jeli žlutou a následně zelenou až do Pece a zvlášť zelená byla pěkná i když nijak těžká (dalo se to tam ale slušně pálit).

          Od vrcholu Sádek už to bylo zcela suché.

          Den předtím jsme jeli hřeben modrou z Čerchova a ten byl luxusní. Sem tam nějaké bahno taky bylo, ale v rozumném množství a vše šlo projet (na rozdíl od červené z Herštejna kde se mi např. v jednom místě při pokusu projet větší bahno podařilo zajet po kotník nohou do toho bahna při šlapání – zázrakem jsem z toho nějak ještě vyjel a nezahučel tam celej).

          0 0
    • vasek80  

      po modré od české studánky na Čerchov a potom zase po modré z Čerchova na pec. To je srdeční záležitost, ikdyž je tam cedulka zákaz vjezdu cyklistům.

      http://www.mapy.cz/…

      0 0
      • faba  

        I přes ten zákaz je modrá dolů fakt dobrá. Byli jsme týden v Pivoni tak i tu červenou jsme několikrát dali.

        0 0
      • MlokCZ  

        V tom směru od České studánky na Čerchov si to ale asi celé nedal, ne? Z opačném směru z Čerchova pohoda, ale směrem na Čerchov bych tedy tlačil více z těch schodů, nahoru bych je tedy nedal, zvlášť ty jedny docela dlouhé.

        0 0
        • vasek80  

          Ne to se nedá, je tam dost tlačení a hlavně letos moooc bahna. Ale z Čerchova jsem si teď oblíbil místo modré na Pec tak po zelené až k Babylonu. To je také luxusní sjezdík, moje letošní srdcovka.

          0 0
          • MlokCZ  

            Zelená mi přijde v té spodní části (po překrížení asfaltky) dolů už poměrně slabá. Tu jsme ze spodu od Pece jeli až k tomu křížení asfaltky směrem nahoru, to bylo zajímavé. I když přiznávám, že jsem to celé nedal, na celou tu prudkou pasáž v kuse opravdu fyzičku nemám.

            A horní část zelené bude nejspíš hodně slušná, tu jsem ale ještě nejel, to zase někdy příště.

            Tu spodní část zelené (od křížení s asfaltkou) jsem předloni jel dolu na celopevňáku na Marathonech Supreme a úplná pohoda.

            Minulý víkend to s bahnem na hřebeni na modré šlo, bylo tam místy, ale projet to šlo úplně celé bez šlápnutí (v tom směru dolu). Tu modrou hřebenovku by mi směrem nahoru ani jet nenapadlo.

            0 0
            • vasek80  

              Tu zelenou ja prave jezdim dolu. Cerchov sikmo v lese, prekrizeni asfaltky a kousek po ni, potom dolu prudce v lese az k lavce prez potok zase do kopce a kolem sokolovy vyhlidky k Babylonu. Nekdy si zapnu v mobilu endomodo a nakreslim to do mapy, ale ten horejsek se i tak tezko hleda.

              Pisu z mobilu, proto bez diakritiky…

              0 0
              • MlokCZ  

                To je mi jasné, že to jezdíš dolu. Nejel jsem z toho právě tu horní šikmou pasáž. A tu dolní od křížení asfaltu k lávce přes potok a dál k Babylonu jsem teď jel na fullu směrem nahoru (tu hořejší pasáž jsme směrem nahoru raději ani nezkoušeli a objeli to) a předtím na celopevňáku se slicky směrem dolu.

                0 0
                • vasek80  

                  Od lavky nahoru je to krute. Computer mi tam ukazoval tusim max 26%

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Taky od lávky hned ten první prudký kus jsem celý nahoru nedal.

                    Myslím ale, že pro nabušenějšího jezdce je to jetelné nahoru celé v kuse bez šlápnutí.

                    0 0
      • honzarb  

        Ahoj, vytahnu tohle tema.. chystam se do oblasti Ceskeho lesa a Cerchov me zaujal… konkretne modra tur. znacka, smerem na Ceskou studanku, pisete, ze je zakazana pro cyklisty. Tj. ofiko zakaz, nebo tabulka od KCT? Popr. tam normalne jezdite a neresite? Diky za info.

        0 0
    • stan.zak  

      …budeme tam týden v červnu, tedy kousek vedle – poblíž Pocinovic. Trochu se hrozím těch magistrál… Ale plánujeme třeba vlakem na Špičák, a pak na kole zpět; a co třeba Dieberg, Hoher Bogen, nebo třeba Zvon – snad všechny ty vršíčky v CZ jsou ale nějaká chráněná oblast(?) A dá se nějak (pokud možno legálně) dojet na Ostrý? Tam se chci podívat určitě, prtz je to startovačka. Děk.

      0 0
      • vasek80  

        Na Ostrý se dá, ale z německé strany. Od nás je tuším rezervace a z německa snad i asfalt (jaká ironie). Letos tam také plánuju, ale už je to pro mne trochu z ruky jen tak na kole. Hohen bogen je v pohodě, pod ním spousty lesních stezek k objevování.

        0 0
      • vasek80  

        Na Ostrý se dá, ale z německé strany. Od nás je tuším rezervace a z německa snad i asfalt (jaká ironie). Letos tam také plánuju, ale už je to pro mne trochu z ruky jen tak na kole. Hohen bogen je v pohodě, pod ním spousty lesních stezek k objevování.

        0 0
        • stan.zak  

          Ahoj, děkuju. Trasy plánuju v MapSource a detailuju podle Google Earth, do kterého se dá z MS hned přepnout a event. upravit. Plán na jednu z tras je tady http://www.bikemap.net/route/978148

          Vlakem na Špičák, pak Svaroh jako druhá nejvyšší Šum, dál Ostrý, atd. Tím přejezdem na Ostrý si právě nejsem jist kvůli rezervaci?

          0 0
    • Bruk600  

      Ahoj, pokud budeš v Pocínovicích, tak si taky zkus vyrazit směrem na Mezholezy, na Koráb-rozhledna, Němčice, Koloveč, Chudenice-rozhledna, Švihov-vodní hrad, Poleň a nějak do Pocínovic. Je to poměrně dost po nějakém asfaltu, ale myslím, že tyto oblasti jsou cyklisticky hodně nedoceněné.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.