• Jenda

    Bo vim ze je tu spousta outdooraku urcite nekdo budete mit zkusenosti. Odlepuji se mi na stanu pasky pod svama na tropiku. Hledal jsem na netu jak to opravit a nasel jsem v podstate dve moznosti – bud opet paska nebo pouzit pres svy nejakej zater – resp vhodny lepidlo. Osobne se mi ten zater zda jako lepsi varianta ale nevim. Kazdopadne pokud paska – jakou byste doporucili?

    Zater – nasel jsem toto http://www.hudy.cz/…amgrip-.html

    pak doporuceni na lepidlo Purocel

    dalsi doporucovali Lukapren nebo chemopren

    nekdo nejake konkretni zkusenosti? Zatm se priklanim koupit ten Seamgrip i kdyz je mi jasny ze to bude jen nejaky bezny predrazeny lepidlo ale aspon to vypada na pohodlnou aplikaci.

    0 0
    • se-se  

      Hihg Peak Nahtdichter – ale už ho mám takových let, že netuším zda se ještě vyrábí, ale už jak název napovídá je přímo na to. A funguje.

      0 0
    • medved.m  

      Vzpominam si, ze na opravy svu jsem druhdy pouzival lepidlo Bison (Vinyl nebo tak nejak) pro mekcene PVC. Bylo to po zaschnuti pruhledne, pruzne, nelepive (na rozdil od zde navrhovaneho chemoprenu) a vodoodpudive. A vyrazne levnejsi.

      Otazka je, jak na dlouhych svech. Mohlo by to menit barvu latky (coz me by tak nevadilo) a krabatit se (vadilo by vic).

      0 0
      • Jenda  

        no mam jeste jeden starej stan ze stejnyho materialu tak ten muzu pouzit jako testovaci. Zkusim se podivat po nejakych tech lepidlech na mekceny PVC a asi koupim ten Seamgrip a porovnam. Nejak jsem neobjevil kde by meli v cechach ten Se-Sem navrhovanej High Peak Nahtdichter. Budu totiz nakonec prelepovat svy na dvou stanech v podstate komplet tak at to pak taky vydrzi a neni s tim moc srani.

        0 0
    • Smazaný účet  

      mě se to stalo na Ferrinu…vyrekla­moval jsem ho

      0 0
      • Jenda  

        me se to stalo na Pinguinu, dvakrat jsem to reklamoval ale zavada je tak nejak systemova a protoze jsem s tim stanem jinak spokojenej tak to chci resit sam. Problem je ze ty prelepovaci pasky jsou dany pres zater tropika takze se odloupnou i se zaterem. Zatim jenom na tech nejexponovanejsich mistech – krizeni svu, ale chci to nejak vyresit systematicky. Je to skoda, predchozi pinguin mi vydrzel celkem dlouho bez jedinyho problemu a prezil i pomerne slusny vichry na horach.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Jsem to kdysi vyřešil stříbrnou páskou… drželo to několik let a drží asi dodnes, už ten stan nepoužívám. ;-)

      0 0
    • se-se  

      http://www.hudy.cz/…amgrip-.html#…

      tohle asi bude něco jako mám já

      0 0
    • jeffino  

      tento zátěr mám vyzkoušenej na tropiku(cca 30cm na švu) a funguje to slušně…

      0 0
      • Jenda  

        co si predstavit pod slusne? Jde mi o to ze driv nebo pozdeji budu muset pretrit svy komplet a resim co bude mit co nejlepsi ucinnost. Taky je potreba aby to bylo dostatecne pruzny.

        Nasel jsem v obchode nejaky roztok na opravy silikonu treba kolem vany a pod. a delalo to na me dojem ze je to v podstate vic narezenej silikon uzpusobenej k nanaseni steteckem. To myslim ze by mohlo byt fajn, akorat me tam odradilo zatim ze se to nema pouzivat na nylon – nerad bych si tim vyzral diru do stanu :-)

        0 0
        • jeffino  

          švy jsem podlepoval před cca měsíčním tripem do pakistánu, použití stanu do bc, počasí dost o hovně(sněžení apod), naprosto bez problémů, mám stan moutain hardweare sky ledge.

          0 0
    • Mig_all  

      vše vyřeší duck tape.

      0 0
      • Jenda  

        co je to presne za pasku? Mas s ni nejaky osobni zkusenosti na to podlepovani?

        0 0
        • ememem  

          tusimze je to taka siva paska z baumaxu co s nou v americkych filmoch olipaju baby predtym nez ich znasilnia alebo rozkrajaju takze asi drzi.

          ako vazne, pouzit ide, vydrzi docela dost, nestoji nic, nicmenej je to nahrada. kolko rokov ma ten stan? moja skusenost je taka ze ked uz doslo k touto tak aj cele tropiko uz bolo o nicom a pri poriadnej burke premokalo aj mimo svov.

          0 0
          • Jenda  

            to tropiko je v podstate novy, je tam technologickej problem v tom ze ta paska prelepujici svy se odlepuje i se zaterem toho tropika. Asi spis zkusim nejaky ten zater a budu to opravovat postupne, na vetsine mist to zatim drzi. Nerdzi to na mu=istech kde se krizi dva svy pres sebe.

            Pokud ta duck tape je takova ta klasicka sediva paska tak ta zas takovej zazrak neni :-(

            0 0
            • ememem  

              to bych ale reklamoval (ak je to v zaurke.)

              0 0
              • Jenda  

                no ono je to tezsi, jsem to tropiko reklamoval dvakrat a rovnou mi rekli ze potreti uz budu mit smulu. Jako mohl bych se zacit soudit a janevimcojeste ale nemam na to ani cas ani naladu. Takze chci to nejak zkusit vylepsit, jinak na to hazim bobek a kupuju novej stan.

                Pokazdy jsem chtel aby to znova podlepili ale vzdy mi dali novy tropiko coz diky ty systemovy chybe proste dela porad to samy. Tim ze vyrobu maj v cine tak sance na nejakou seriozni opravu neni.

                0 0
                • ememem  

                  hm, tak to bych skusil na chvilu tu pasku a keby sa to sralo moc tak novy stan. nad nejakou extra reparaturou bych nerozmyslal.

                  0 0
                • o.1  

                  Ak je to tak, ako popisujes, tak to je na vratenie penazi. Sudit sa nemusis, staci to dat na obchodnu inspekciu.

                  0 0
                  • Mig_all  

                    Asi tak :-) treti reklamace stejne zavady= automaticky vraceni penez. Je jejich problem ze delaji smejdy… Pokud o te chybe vi divim se ze vubec ten vyrobek dal prodavaji a nestahnou, a nebo proc nevraci penize rovnou po prvni reklamaci, vyslo by je to levneji :D

                    0 0
                • zbartos  

                  Seriózní opravu bych očekával v http://www.skiservis.eu/…default.aspx.

                  BTW Jinak příště kup raději něco od Jurka, ať to můžeš v klidu nechat i za několik let u něj opravit. On totiž kupodivu asi ještě pořád šije tady… Viz např. http://www.jurek.cz/…treme/dome-3 .

                  0 0
                  • Jenda  

                    supr, diky za odkaz, myslim ze timto smerem budu postupovat. Jinak Jurka bych byl byval vzal kdybych byl byval nebyl pred tim asi 8 let spokojeny s Pinguinem. Bohuzel za tu dobu se v kvalite mnoho zmenilo a rozhodne nelze rict ze k lepsimu :-(

                    0 0
                    • Karaya  

                      Nedělej si iluze o Jurkovi.

                      Chtěl jsem jim poslat jejich stan, kterému začala téct podlážka i tropiko a odlepily se víceméně všechny švy na celkovou opravu. Odvětili mi, že nic takového nedělají ani nedělali a můžu si tak maximálně koupit nový.

                      Takže investice do skoro 2× tak drahého Jurka jsou vyhozený prachy.

                      Jediný o kom bezpečně vím, že opravuje svoje výrobky je Gemma.

                      0 0
                      • koudak_11  

                        Tak to je blbost! Brachovi pred nekolika lety vymenili komplet podlazku a stalo to kolem litru. Nevefim, ze to to rekli v jurkovi!

                        0 0
                        • Karaya  

                          Přinutili jste mě prohledat starou poštu – rok 2011:

                          Já:

                          Dobrý den,

                          před 11ti lety jsem zakoupil stan Midi2Duo, který už nyní přestává být voděodolný.

                          Je možná nějaká dodatečná impregnace tropika a podlážky?

                          Jestli děláte i pozáruční servis na vaše stany, mohu ho k Vám přivést, mezi 22–28.8. budu nedaleko Kunčic pod Ondřejníkem.

                          Oni:

                          Dobrý den,

                          stan můžete zkusit naimpregnovat.Pokud již , ale protéká plošně, impregnace nepomůže.Můžeme Vám ušít nové tropiko.Stany u nás neimpregnujeme.

                          Pak jsme ještě telefonovali a vyšlo z toho, že by oprava stála zhruba to, co nový stan. Ještě bych dodal, že stan je sice už starý, ale minimálně používaný.

                          Za mě je lepší koupit levnější stan a po 5ti letech nový levnější stan.

                          0 0
                          • Paja  

                            Já v tom tvým mailu ale nic o švech a výměně podlážky nevidím.

                            Mám ten samej stan 16 let a tropiko neprotíká – posledních 5 let už se používá sporadicky, ale předtím celkem pravidelně.

                            0 0
                            • Karaya  

                              Však píšu, že jsme si pak ještě telefonovali. Jako nezkušený uživatel jsem začal takto tím mailem. Resumé telefonátu bylo, že se oprava nevyplatí. Jejich jednání bylo korektní co se pamatuju, jen mi zkrátka příliš nepomohli :-).

                              A ohledně té propustnosti – cca od 2004 do 2011 byl stan ve skříni no a po rozbalení a prvním větším dešti jsme zjistili, že už to není co to bývalo a začali se postupně odlepovat ty švy. Že bych ho v tom 2004 ukládal vlhký, to bych se divil, nebo ho vždycky ještě nechávám větrat na balkóně, ale zaručit to nemůžu.

                              Tak uvidíš až ho zas někdy použiješ a přijde pořádná bouřka.

                              Já stan používám doteď, teď ho vezu do toho Livigna. Tropiko jsem víceméně úspěšně naimpregnoval nějakým přípravkem z Hudy a tekoucí podlahu vyřešil nafukovací matrací :D.

                              0 0
                              • Paja  

                                Šlo ale o to, jestli Jurek svoje stany opravuje nebo ne, jak jsi psal – nejzranitelnejsi je logicky podlazka, ty mění, pak zipy – taky mění a švy taky lepí. Jiná věc je, že nemá smysl lepit švy na tropiku, ktery teče komplet. Ja ostatně mam variantu tropika bez lepenych švů, vždycky jsem tropiko měl přes švy jen naimpregnovany a stačilo to i na norský slejváky.

                                Můj neleží úplně, jen už necestuje tolik jako dřív, loni jsem ho půjčil tchýni vyvětrat kamsi na hory a neříkala, že by do něj teklo…ale jestli jim chcalo nevím ;-)

                                Osobně si myslím, že pokud jsi tropiko „víceméně úspěšně“ vyřešil impregnací, mělo by smysl vyměnit za litr tu podlážku, pokud si pamatuju, tak v té době byla oficiální cena kolem 5 litrů, teď je to míň, ale pořád je to max. čtvrtina ceny novyho stanu.

                                0 0
                                • Karaya  

                                  Švy jdu lepit dneska, v Livignu bude zátěžová zkouška, pro sichr beru i deštník :D.

                                  Jestli tropiko projde zkouškou, tak jim ještě jednou zavolám, protože za 14 dní zase budu kousek od Kunčic pod Ondřejníkem :-)

                                  0 0
                          • scret  

                            pisou, ze neimpregnujou, z cehoz mi logicky vypliva, ze opravy delaji… Impregnace se nejspis dela ale fabricky primo v tovarne a oni berou tkaniny a z toho usijou stany…

                            0 0
                      • Paja  

                        Podlážku mi u Jurka před pár lety vyměnili, dokonce mi všili novej zip tam kde standardně není, takže můžu rozdělat celou jednu stěnu vnitřního stanu a ne jen polovičku. Celý to stálo cca litr.

                        0 0
                  • Karaya  

                    Jurka nebrat, možná tady šije ale rozhodně nic neopravuje.

                    0 0
                    • Mamut  

                      Hovadina.

                      Vidim znacny rozdiel v tvojich vyhlaseniach:

                      celkovou opravu. Odvětili mi, že nic takového nedělají ani nedělali a můžu si tak maximálně koupit nový.

                      a

                      Resumé telefonátu bylo, že se oprava nevyplatí.

                      a

                      rozhodně nic neopravuje

                      Proste ak mas stan celkovo plosne rozmrdany a vyrobca ta presviedca, ze opravovat ho sa vyrovna cene za novy, tak mi to pride ako fer jednanie.

                      Sam mam 10–11 rokov Jurek stan a 1–2× rocne sa niekam pozrie a vyvetra. Paska sa mi odlepuje na jednom okrajovom nepodstatnom mieste, nema vyznam riesit. Kupovat dnes, bud by som bral Tarptent alebo zase Jurka.

                      0 0
                      • Karaya  

                        Njn, selektivní pamět je sviňa. Nicméně já vidím rozdíl v ušití nového tropika v ceně nového stanu a opravou. O výměně zipu jsme se nebavili a podlážku si myslím, že mi vůbec nenabízeli. To je vidět i v tom mailu. Možná jsem v komunikaci natrefil na špatnou osobu anebo se jim do toho prostě nechtělo.

                        0 0
                        • Paja  

                          To chceš říct, že samotný tropiko mělo stát jak celej stan?

                          0 0
                          • Karaya  

                            Já už fakt nevím, ale když mě paní přemluvila, že se to nevyplatí, tak asi jo.

                            V září to zkusím znova a schválně co mi nabídnou.

                            0 0
                            • Andrzej  

                              priblizne vloni mi usili nove tropiko a rok predtim vymenili podlazku, cenu uz si nepamatuju…

                              0 0
            • Smazaný účet  

              správně duct tape aneb stříbrná páska… když ti nestačí ani matroš z NASA tak to je potom těžký… :o))

              0 0
              • Jenda  

                tak vis co ja vetsinou jezdim tak na tejden, 14 dni. Na mesic jsem se jeste nedostal :-)

                0 0
            • K2  

              Ta Duck páska má tendenci se v teplu posouvat. UV záření od sluníčka ji silně degraduje (po dvou letech venku se totálně rozpadla.

              Nevím, jestli by nepomohlo poškozené místa přetřít prstem tenkou vrstvou silikonu…

              0 0
    • Mamut  

      Povodny autor to uz asi vyriesil, ale tak pre dalsie generacie:

      http://www.tarptent.com/faq.html (cast „Do Tarptents need to be seam-sealed?“) – zatriet rozriedenym silikonom.

      Vsetky Seamgripy v Hudy su len polyuretanove lepidla roznej viskozity 3–4× predrazene. V lepsich farbach-lakoch by si mohol clovek poradit daleko lacnejsie. Ak sa jedna o malu plochu, tak by som skusil rozmaznut blbu PU penu (najprv teda otestoval na niecom inom).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.