Podle čeho si vybíráte kam pojedete?

34 nepřečtených
  • weekend warrior

    Zdravím všechny BF users.

    Zajímalo by mě, jakým způsobem se dostáváte k rozhodnutí kam se pojedete projet. Je pro Vás důležité zda se na start vyjížďky dá dostat vlakem, raději jedete autem nebo jezdíte ve vzdálenosti od baráku, kterou dáte po vlastní ose. Zajímá vás co tam uvidíte, řešíte náročnost terénu, atd…?

    Já jsem si třeba teď vymyslel, že budu volit trasy tak, aby buďto start nebo cíl vyjížďky byl nějakou slepou stanicí železniční tratě. Mám za sebou Radnici, Dobříš(x-krát) a Rožmitál pod Třemšínem. Od teď to bude už jen dál, ale nebráním se přespání v penzionu nebo kempu. Již jsem to realizoval, ale né v rámci „Konečná tour“. Jde to: peníze, zubní kartáček, trepky a čistý trenky na spaní.

    0 0
    • weekend warrior  

      Jenom netuším jak dlouho mi to bude trvat, rok, dva? Mapy tratí ČD: www.cd.cz/index.php?…

      0 0
    • Krys  

      Sa ti organizuje, keď nemáš deti. Gààà!

      0 0
      • Jumper_32  

        Tak tak – trasy organizuji podle toho, jaka je zrovna dohoda s manzelkou na hlidani prcka – vse z baraku, jen se zamyslim jestli na sever, jih, vychod nebo zapad a taky kolik casu je vyhrazeno. Taky konec musi byt v nejake osvezovne, ze.

        0 0
      • jimmek 2  

        …a manželku, která taky chce být aspoň někdy s tebou

        0 0
    • hawrda  

      Podle hospod(osvěžo­ven).Když vím,že je někde fajn knajpa,kterou už jsem dlouho nenavštívil tak mě přitahuje jako magnet a já se hrnu cestou necestou přímo k ní:-).Třeba tato na Jistebnické vrchovině(Veletín).

      0 0
    • Lin  

      Podle toho kdo me kam vezme, s mou orientaci – neorientaci si nemuzu moc vyskakovat:-)

      0 0
    • bikerp1  

      Vzhledem k tomu, ze v okolí bydlište je dosti kvalitní terén na projíždky (býv. vojenský prostor Milovice) tak zatím pouze tam. Nicméně na příští rok plánujeme dovolenou ve Valticích, kde se na kole taky dá slušně jezdit. Na přesrok, kdy už junior trochu povyroste (je mu teď 6 a půl) plánuju Jeseníky.

      0 0
    • hribik A1  

      mno, ja som cestovatel, ale cestujem zatial len v priestore ktory mam dostupny po vlastnej osi, tj. okruh do 100 km od trencina, v zime pri kratkych dnoch je to este menej. auto tak nejak nemam moc k dispozicii, a trmacat sa vlakom sa mi nechce, hlavne nie byt nan odkazany co sa tyka navratu, lebo som nerad obmedzeny nejakym casom na navrat (bezne sa vraciam v lete aj o jedenastej vecer, uz som dvakrat tahal aj do troch v noci). trasy si vyberam hlavne podla nalady. mam take, kde poznam kazdu zatacku a kazdy hrb cesty ale aj tak ma stale bavia, a potom vela takych kde som doteraz este nebol (napr. moravske slovacko, zahorie, okolie hlohovca, nitry nemam este vobec alebo ked tak len malo prejdene) alebo som tam bol raz-dvakrat, su pekne a tak sa pomalicky priraduju k prvej skupine, lebo ich rad opakujem znova a znova. jazdim podla nalady, striedavo tie zname a tie nezname. mam aj par takych svihnutych napadov, napr. ist na strecno (coz je moja kultova trasa) v atypickom case niekedy v zime (november) s navratom kompletne vecer potme a pod.

      narocnost tak nejak neriesim, lebo ked je cas, tak sa zvladne vsetko. co tam uvidim, je prakticky hlavne kriterium, jazdim hlavne kvoli sledovaniu krajiny pocas celej cesty. cielove miesto neni tak dolezite, ako samotna cesta po ktorej sa pojde a krajina a vsetko co je okolo nej. niekedy si ale trasy vyberam trochu aj podla pocasia. su miesta ktore su najkrajsie ked je pekne ked su nasvietene slnkom, a potom aj take ktore zaujimavo vyzeraju vtedy ked prsi. mam zopar oblubenych tras ktore jazdim ked je dazdivo, lebo je tam vtedy pekna krajina ked je pod betonovou oblohou a vrcholky hor zahalene do mrakov.

      0 0
      • Krys  

        Ešte by si mohol ísť niekam vlakom a vrátiť sa po vlastnej osi.

        0 0
        • hribik A1  

          hej, rozmyslal som aj nad tym ale ono sa stejne inam nez do ruzomberka a naspat neda, mozno este tak do blavy (ale tam sa mi nechce trmacat sa potom von z mesta), a zase su tu iste problemy zeleznicnej dopravy: odkazanost na presny cas vyjazdu, mozne meskanie kludne aj hodinu (raz som cestoval do BA vlakom, to nebolo s hajtrou ale za inym ucelom, vlak prisiel sice len 10 minut po planovanom case, ale pocas cesty nabral kvoli rekonstrukcii trate vyse hodinove meskanie oproti grafikonu, cestou naspat presne to iste)

          0 0
          • Krys  

            Tak to je potom ideálny Leopoldov. Rýchlik tam stojí len preto, že sa tam prestupuje, ale inak je to malé mestečko, takže si hneď vonku. Hneď za rohom je Hlohovec. A tá trať je už zrekonštruovaná, takže toho meškania sa nemusíš obávať.

            0 0
            • hribik A1  

              akurat ze tam docela nic neni. v okoli je len zvysok pahorkatiny, inac placka, rovina, pohoria daleko. taku rovnu krajinu kde ani na horizonte neni vidiet nejakych poriadnych kopcov akosi nemam moc rad. snad by sa odtial dalo jedine na nitru a odtial cez tribec a popod inovec naspet, mozno krizom cez nizinu a na zahorsku stranu. dalej do niziny sa mi nechce, nebavilo by ma to. mam radsej hornatejsie, alebo aspon pestre krajiny nez rovnu nekonecnu nizinu zo vsetkych stran

              0 0
              • Krys  

                Ale veď tak som to myslel. Odvezieš sa do Leopoldova a vyberieš sa na sever dostatočne kľukatou trasou.

                0 0
      • weekend warrior  

        V září plánujeme se slečnou týden v Ružomberoku. Ona zatím kolo nemá, ale chodí jak ďas, takže budem dávat pěško túry. A taky bude víc a lepší fotky:-)

        0 0
    • Luka  

      no proste, kdyz chci na jeden den, kouknu do mapy nebo jedu uz nejakou osvedcenou trasu dosazitelnou bud vlastnimi silami, metrem ci vlakem.. a kdyz chci nekam dal, zasmatram v pameti kde mi kdo co doporucil, kouknu na netu po ubytovani a jedu…

      0 0
    • PepikW  

      Podle toho, kde jsem ještě nebyl (nebo už dlouho nebyl), vše po vlastní ose, max. s prodloužením na začátku (bus, vlak), zpět by mě dovnitř nepustili :))) Cílem může být cokoliv zajímavého (kopec, rozhledna, přehrada), jen občerstvovny ne. Občas jsem se dřív řídil podle větru – vyjíždět proti, abych se vracel „po“, ale on se, mrcha, vždycky otočil :(((

      0 0
      • hribik A1  

        ja mam s vetrom ked viem za ma fukat silne inu taktiku: najprv ist po vetre, aby som sa vracal proti. pretoze on sa bud otoci, alebo strati (hlavne v lete vietor k veceru vacsinou vyrazne slabne a straca sa), celkove uspesnost je tak 80 % ze idem viac po vetre nez proti nemu. alebo idem tak, aby som tam kde pojdem proti vetru isiel v nejakom zalesnenom udoli, tiesnave a pod. kde moc nefuka

        0 0
      • hawrda  

        Právě že v občerstvovnách potkáš plno zajímavých lidí a to je na tom to Zajímavé…

        0 0
        • hribik A1  

          sak on pise ze obcerstvovna neni cielom cesty, nie to ze sa po ceste v nahodne vybranej obcerstvovni nezastavi. napriklad ja mam asi 3 v celom sirokom okoli kde sa zastavujem vzdycky, inac v nahodne vybranej ked mam naladu, proste tam kde je to najblizsie ked dostanem chut a ono sa vacsinou vzdy niekto zaujimavy tam najde

          0 0
        • PepikW  

          Jsem spíš „samotář“, takže třeba okolo Hřebínku a Kneipy v JH, nebo bufíků v Kytlicích a Dolňáku, obsypaných bikery, raději projedu co nejrychleji. Ale spoustu zajímavých lidí potkávám na různých vyhlídkách a zapadlých cestách :)))

          0 0
      • weekend warrior  

        Vítr je divnej patron, fouká snad vždycky proti.

        Já si občerstvovny moc nedávám ani během cesty. Respektive, nějaké jídlo jo, ale pivo si většinou nedávám nebo ho většinou ani nedopíjím. To nanejvýš 10 minut od vlaku.

        0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0
      • capis  

        Další pytlík, co si myslí, že angličtinou oslní, aby zapadl.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Toto je spíš nějaký uražený zabanovaný exuživatel, který se rádoby vtipně a originálně „mstí“ moderátorovi B-F vytahováním starých vláken…

          0 0
          • scalar  

            Ale je to sranda, co se vyhrabalo, takoví Ti magoři, co se nudí a cítí potřebu reagovat na všecho, ať o tom něco ví nebo ne, budu mít týden, co dělat :-)

            0 0
          • capis  

            Jo, už jsem na to taky přišel.

            0 0
    • Youda  

      Podle větru, lesem proti, mimo po.

      0 0
    • hmm  

      Podle nálady partnerky......na nákupy nebo do zádele

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.