Plzen Poraďte dobrý cykloservis

37 nepřečtených
  • P_W

    Poradte cykloservis v Plzni, ktarý třeba využíváte a máte s ním dobrou zkušenost.

    Díky za pomoc

    0 0
    • MiniMax  

      Hepos na Slovanské, Hannah na Americké, osobně velmi dobré zkušenosti.

      0 0
    • biker007  

      Kubias na lochotine a hannah na americky

      0 0
    • ivaneck  

      Bike Euphory Horejsi ulice-u zdravotniho strediska

      ten chlapik mi obcas neco prodal nebo spravil i mimo pracovni dobu, takze luxus. Akorat jednou mi prepletal zadni kolo, menil vsechny draty a nejak se zapomnel zminit, ze kdybych koupil nove zapletene kolo, vyslo by to levneji. Podotykam, ze to byla krosova sitka a stejne jsem ho potom musel koupit. Jinak obcas se mi objevily polozky, o ktere jsem zrovna nestal, jako pri centrovani kola serizeni brzd. Ale staci prinest samotne kolo a je to, ze…

      0 0
      • poiko  

        mam taky rád bike euphory. ale zkusim i toho kubiase, mam to blíž

        0 0
      • trpaslik72  

        to vůbec neznám, nebo možná znám, ale nevím, že se to tam tak jmenuje.. :O

        0 0
    • Zeppelin  

      Určitě zkus Hepos, sice jsem tam neservisoval, ale slyšel jsem na něj chválu. A hlavně se obloukem vyhni Ramale. Tam jsem kupoval kolo (stejně jako kámoš), naprosto to odflákli (kámoš se na něm málem zabil, když se mu při sjezdu v lese povolili řidítka), dali mi na přední kolo plášť o jiné tloušťce než jaký tam měl být, cokoli se nezdálo být v pořádku prohlásili za zcela normální, třikrát po dvou dnech jsem musel čekat, než mi na tom kole udělali všechno, co bylo potřeba. To bylo vždycky „jéé, já mu to zapomněl říct“ (a to se opravdu stalo, ještě teď z toho mám nervy). Za práh této firmy v plzni nevkročím, pokud nebudu muset. Ale chyba neni ve firmě, ale v lidech a ti si udělali fakt „dobrou“ vizitku.

      0 0
      • yetti  

        Taky jsem se uz mockrat divil co maji Ramale v servisu za experty, ale na kramu jsou v pohode, tam chodim rad. Co se servisu tyka, tak muzu doporucit Velo na namesti, Jandu s Kubiasem a jeste s drobnymi vyhradami Volraba, tam asi dost zalezi kdo to zrovna dela.

        0 0
    • orca  

      otázka co potřebuješ servisovat Osobní zkušenost se Spěšným v Božkově. Předposlední zastávka trolejbusu.

      0 0
    • MlokCZ  

      Přesně jak píše Orca, rozhodující je, co potřebuješ servisovat. Základní věci tu odservisuje více servisů dobře. Tam sám doporučovat moc nemůžu, tyhle věci si servisuju sám. No a pokud jde o něco složitějšího jako třeba tlumiče nebo některé hydry, tak to je problém. Na složitější věci ještě tak Velo na náměstí, tam jsou schopni toho udělat dost (taky jsou třeba autorizovaný servis RS a Mavicu). Pak také v Ebole na Slovanech je hodně šikovný a je schopný servisovat i třeba Fox tlumiče. Ale je tam sám a přes sezonu nestíhá a logicky upřednostňuje pak svoje zákazníky (tzn. ty co od něj mají kola).

      Jen pro zajímavost příhoda, jak jsem rychle potřeboval Mavic olej na FTS-L ořech od Mavicu. Velo na náměstí, Hanah a Ramala byly jediný, které jsem vyzkoušel. Byla to sobota, víc jsem nestíhal a navíc jsou všichni servis centrum Mavicu, takže jsem předpokládal, že někde pochodím.

      To byl ale omyl.

      Nejdřív jsem šel do Vela. Tam maximální ochota, prodal by mě celou lahvičku oleje nebo i jen odlil trošku. Bohužel zrovna jim ten Mavic olej došel, takže smůla.

      Dále jdu do Ramaly. Tam naprosto netušili, že vůbec takový olej od Mavicu existuje a doporučili mi, že to mám prostříknou WDčkem, že to nebudu muset ani rozebírat a že si ušetřím spoustu práce. Rozebrat ořech od Mavicu je přitom práce tak na 30s. Zajímavý přístup na Mavic servis centrum, když Kastar podmiňuje záruku na náboj tím, že bude mazán tím jejich olejem (což mi i ve Velu potvrdil a nedoporučoval ani mazat něčím jiným).

      Nakonec jdu do Hanahu. Tam mě řekne, že Mavic olej mají, ale že mi žádný nemůže prodat a to ani trošku odlít. A že je prej hrozně drahý, prý skoro 1000 Kč za tu lahvičku a že proto nemohou mít žádný na prodej, že by to nikdo nekupoval. Když si ale prý přinesu celé kolo (což jsem samozřejmě už ani nestíhal do zavření), tak mi to za prachy namažou. Ta lahvička oleje přitom stojí z Kastaru pro koncové zákazníky 199Kč, takže pro ně bude určitě ještě levnější.

      Takže jsem měl smůlu a musel použít nouzové řešení a namazat to olejem na šicí stroje, který má podobnou vizkozitu a funguje to s ním také dobře, jen na rozdíl od originálu tam vydrží mnohem kratší dobu a musí se dříve znovu mazat. A ten originální olej stále nemá, protože mi ho Kastar stále nedodal (po třech měsících od objednávky). A zapomenout na mě nezapomněli (tedy aspoň ne první dva měsíce), to jsem se dvakrát telefonicky ptal a v té době stále olej neměli, že jim ještě nedorazil. Teď jsem se v posledním měsíci neptal.

      0 0
      • Seadat  

        Hej Maříku hned bych to namazal tim co mam po ruce a vubec bych neresil nejakej olej :-) jojo proste VOŘECH :-)) Tadeas

        0 0
        • MlokCZ  

          Až na to, že spoustou maziv to vůbec pořádně nefunguje (tím myslím jakékoliv hustší mazivo) a s některými, co to funguje (které jsou podobné vizkozitou tomu origoš oleji) to vydrží 2–3 měsíce a může se mazat znovu. Tohle se tu už v historii taky řešilo. Takže jsem to prostě namazal tím co mám po ruce a je blízké tomu origoš oleji a funguje to, ale už jsem to musel mazat zase znovu. A opravdu nemám náladu to neustále rozebírat a mazat. Tím origoš olejem to předtím vydrželo více než rok bez problémů. O té záruce pak ani nemluvě.

          0 0
          • MlokCZ  

            A není nic horšího, než když se u Mavic ořechu dostane do fáze, že to není včas namazené. Furtošlap to pak jistí.

            0 0
        • MlokCZ  

          A tohle je přístup, který opravdu nesnášim. Někdy je třeba levnější alternativní náhrada něčeho v pohodě a pak při nědky extra předražené ceně originálu není důvod nešáhnout po náhradě. Ale v mnoha případech je rozdíl ve výsledku velký a přitom cena originálu není velká. A když pak se na vše jde s přístupem, vždyť je to vlastně fuk, co se použije, ono to chvíli a nějak bude fungovat se vším, tak pokud je to názor někoho ze servisu (nevím jestli zrovna děláš technika v Ramale), tak je to pro mě důvod se takovému servisu už navždy vyhnout.

          0 0
          • MlokCZ  

            A co mi možná vadí ještě víc, ta neznalost. Vždyť to má Mavic popsané i v servisním manuále (Mavic mineral oil M40122). Kdybych se setkal s reakcí např. máme dlouhodobě ověřené, že olej xxx je místo originálního Mavic oleje zcela srovnatelný a je levnější a nejsou ani problémy s krátkou výdrží a zárukou u Mavicu, tak bych proti tomu neměl vůbec nic a naopak bych si cenil znalostí a zkušeností, které v servisu mají.

            0 0
      • Seadat  

        Hej Maříku hned bych to namazal tim co mam po ruce a vubec bych neresil nejakej olej :-) jojo proste VOŘECH :-)) Tadeas

        0 0
      • omar  

        nic si z toho nedelej ten olej porad nemaji, porad je na shopu „na objednávku“, dneska sem chtel objednat 4 typy zapl.kol a nejaky veci a neni nic

        0 0
    • Hurka  

      VELO na náměstí, really good boys…

      0 0
    • P_W  

      diky za pomoc

      0 0
    • robb  

      Nevíte jestli v nějakym servisu v Plzni maj takovou tu podložku na měření šířky sedla? Nebo nemáte nějakou dobrou zkušenost s půjčením sedla/sedel na vyzkoušení?

      0 0
      • mrozu  

        Loni jsem sháněl a bylo to takhle: Ramala (obě) – Spešly, Hannah – Fizik, Bartoníček – WTB. Všude jen za zálohu a na pár dní.

        0 0
    • Lukinoz  

      Ahoj, jaká je orientační cena základního seřízení kola před sezónou v plzeňských servisech? Napadá mě například cyklobery v Atomu, máte někdo zkušenosti?

      0 0
    • Honz8t  

      Kdo je v Plzni dobrý na centrování? Potřebuji na Fulcrumech vyměnit drát a přecentrovat.

      0 0
      • Avail  

        no tak to jsem zvědavej na odpovedi, všude kde sem zkoušel zaplétání a věci kolem, tak maximální tragédie :/

        0 0
        • trpaslik72  

          já to radši ani nezkoušel :DD ale myslim, že 8/10 nebude schopno ani sehnat ten drát :DD

          0 0
    • Kopik89  

      Ahoj poradil by někdo servis v Plzni kde by byli schopni na počkání servisnout kolo? Vim že v dnešní době je to skoro nemožné. Věci jako výměnu řetězu a seštelování přehazovačky zvládam (snad :) ) sám, potřeboval bych spíše jen vycentrovat výplety. Nechce se mi kvuli centru nechávat v servisu kolo týden.

      0 0
      • wladis  

        Hm…tak to asi nepochodis. Muzu ti ale rict kde ne..Hepos rozhodne nezkousej,tam je vsecko hrozne velkej problem. Zkusil bych ale Cykloatom na Lochotine.

        0 0
      • Papinak  

        cyklobery = cykloatom

        to je good

        0 0
      • vojta2004  

        teď jsou servisy celkem nacpaný. jelikož začíná sezona pro normální lidi :) ale třeba v ramale, zikmunda wintra mi to už párkrát na počkání vycentrovali a výplet byl v poho a nepovoloval se

        0 0
      • Luk02  

        Dobrej servis je FRBS pod vedením Tachmuda, ale jestli Ti udělá servsi na počkání to si nejsem jistej. Ale zavolej si je fakt vstřícnej…

        0 0
    • PunkaCZ  

      Zneužil bych tohle téma a zeptal se, jestli někdo neví, kde je možné nechat udělat kompletní repas teleskopické hydraulické sedlovky (RS Reverb) v Plzni? Díky za info

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.