Please, poradte jaké kolo vybral - GT,Rock Machine,Gary fisher???!!!

9 nepřečtených
  • Ryan33

    Potřeboval bych vybrat kolo mezi těmito adepty. Hlavně který je na tom technicky lépe. Ten gary fisher se mi líbí, ale nevim jestli to vybavení je kvalitní narozdíl od tech druhých. Každopádně budu rát za každé skušenosti s těmito koly, rámy, značkamy…

    Mockrát díky !!!!!!!!

     

    http://www.mtbs.cz/…rovnani.html?…

    0 0
    • kali222  

      za 16,– sezenes vice muziky pouzij funkci hledat a zamer se na thready kolo do 15,–

      0 0
      • Ryan33  

        já mám právě možnost mít všechny tři kola, každé okolo 12 tisíc, takže  maximální cena co bych dal do horáka je 13 TISÍC!!!

        0 0
        • kali222  

          tak najdes i za 13,– ve stejnych diskuzich !!!!

          0 0
          • Ryan33  

            Já bych chtěl hlavně vědět o těchto modelech. V jiných příspěvcích není to co potřebuji, ale děkuji za angažovanost.

              

            http://www.mtbs.cz/…rovnani.html?…

             
            0 0
            • kali222  

              mechanikou jsou skoro stejne razeni/kazeta/pres­mykac. brzdy maji odlisne,pravda, brzdici prakticke stejne.  u GT by Vam zde par lidi pochvalilo vidlici. pokud trvate na techto kolech-skoda. vzal bych GT.

              0 0
            • t29  

              Rock Machine neznám. GT hodně lidí chválí a doporučuje, sám s Avalanchem mám jednu 80km terénní zkušenost a i ve mně zanechal dobrý dojem, jinak jezdím, chválím a doporučuju Gary Fishera :) Konkrétně kvůli tomu, jak kolo vede stopu, a kvůli ovladatenosti.

              Jinak v téhle cenové kategorii je většina komponent zralá na výměnu, pokud to s ježděním myslíěš vážně, takže se zaměř na kvalitní rám – tady bych zase vybíral mezi GT a GF.

              0 0
              • Ryan33  

                to je  přesně co jsem potřeboval vědět… asi pujdu do toho Garyho Fishera..  měl jsem možnost ho vidět a když jsem si na něj sednul tak mi přišel celkově takový robusní.. Někde jsem četl, že nejnižší kategorie vybavení která neco vydrží a za něco stojí, je shimano Deore, a níž prej nemám chodit, tzv ALIVIO, ACERA… mužu se zeptat jaký je mezi nima rozdíl? jaktože tyto komponenty, jak tu píšete, jsou zralé na výměnu, to tak brzy odejdou nebo jsou poruchový? mockrát díky za odpověd!!!

                 

                Kdyby jste náhodou věděly o nějakých lepších kolech v cenové kategorii cca 13 tisíc s otoučema, tak dejte vědět!!!!!!!!!!!!!

                0 0
                • t29  

                  Alivio a nižší řady jsou osmirychlostní, Deore a vyšší řady jsou devítirychlostní = jiná kazeta s pastorky, jiný (užší) řetěz, jiné řadící páčky, prostě Deore je takový základ pro závodění :) Obecně čím vyšší řada, tím lehčí a/nebo líp zpracované díly, u přehazovaček vyšších řad se očekává lepší funkce (záleží ale na seřízení).

                  Co se týká toho „zralé na výměnu“ – nejde o poruchovost, ale např. Acera kazeta je holé železo, Alivio je pochromované pro větší výdrž, takže u Acery teoreticky dřív opotřebuješ zuby. Prakticky je to stejně dané hlavně tím, kde jezdíš a jak udržuješ kolo – bláto a prach na převodech udělá daleko větší paseku.

                  Další věc je vidlice. RockShox Dart 1 na GF Wahoo je poměrně těžká a nemá tlumení a zamykání. Jestli to bude tvoje první odpružená vidlice, tak asi bude stačit, ale jak se jednou dostaneš k lepší, už nebudeš chtít měnit zpátky.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.