• jan 2

    Máte někdo zkušenost s MTB plášti Specialized na XC ?  Myslím tím hlavně životnost a přilnavost v terénu. 2 " jsou údajně mnohem větší než jiné ve velikosti 2,25 "? Kde na internetu se dají objednat ? Předem děkuji.

    0 0
    • dieegoo  

      Miťo a nebo Pekáček sem dávali fotku, kde byl jeden plášť od Spešlu obutý, myslim, že rozměr 2.0 a vypadal o hodně větší. Nevim konkrétně jaký model chceš, nějaké mají třeba tady

      0 0
    • groofex  

      čau mrkni na moje kolo,mám je tam,a sou super aji na tvrdým aji do terénu,a nijak větší mi nepřijdou,ale výdrž zatim nevim mám je poprve

      0 0
    • groofex  

      a na specialized.cz máš jak všechny modely plášťů tak prodejce

      0 0
    • makak  

      Právě mám na předku Spec. Resolution 2.0, hutch Bulldog 2.1 proti němu vypadá jako 1.9. Životnost nevím, jezdím 3 týdny, ale drží pěkně.

      0 0
    • geporg  

       

       

      Mám na kole pláště Fast Trak Control LK, 26×2.0, ještě původní s kolem…výdrž překvapivě dobrá (oproti MAXXIS Larsen Mimo, které jsem si dříve vcelku chválil daleko větší), také slušně jedou na tvrdém podkladu a moc nehučí. V zatáčkách mám pocit, že tolik nedrží, ale to může být možná mojí horší techniku jízdy…subjektivní hodnocení. Nafouknutý jsou poměrně široký…ale měřit to nepoběžím (mám kolo v práci), no a cena je vcelku přijatelná v takovém tom poměru cena X výkon. 

        
      0 0
    • MITY  

      Omlouvám se, že sem vstupuju, ale jenom dotaz, dají se sehnat mtb pláště o rozměru +/- 1,7 1,8 ? link?

      0 0
      • MARIN  

        Zrovna Specialized Extreme je tusim 1,7 nebo 1,8 a v 69 jsem je videl – urceno do bahna a marastu

        0 0
    • SNAIL  

      Jezdím Specialized Resolution 2.0 Šířkou jsou zhruba jako NN 2,25. Dobře v terénu drží, ale hodně rychle se sjíždějí. To NN jsou na tom mnohem lépe

      0 0
    • ares  

      Třičtvrtě roku jsem jezdil na zadku Resolutiona, sjel jsem ho asi na polovinu – červen až duben. Nyní mám na zadku Enduro – tedy chvíli. Předek stále Resolution – třičtvrtě vzorku. Oba typy plášťů, aspoň mě, výborně drží stopu, celkem nezávisle na provozních podmínkách. Nelíbí se jim jen mokré kameny a kořeny porostlé mechem a naše jílové bláto. Jenže tohle bláto ulepí úplně vše :-) Velmi dobře sedí na sněhu a poradí si i s ledem – v rámci možností samozřejmě. Jediný, co mě zklamalo, je výdrž boků Resolutionů. Na předku v poho, ale vzadu katastrofa. Musel jsem ho vyměnit ne kvůli sjetému vzorku, ale kvůli potrhaným bokům. To fakt nevychytali. Enduro mám chvíli, tak netuším, jak dlouho mi vydrží, ale adheze je supr taky :-) Rozměry neřeším – silniční pláště 1,9 nepoužívám :-)))

      0 0
    • Mamut  

      Mam kevlarovy FastTrack 2.0 vpredu (presne oznacenie neviem, dvojzmesovy). Vydrz hodne dobra, pride mi, ze vyborne drzi (asi vdaka tej maksej zmesi na bokoch). Cena bola tusim 950 (990) v 69-ke.

      0 0
    • Hurka  

      sjíždějí se rychle, pokud máš na kole, dojezdi a kup schwalbe, nové nekupovat…

      0 0
    • pop  

      Mám Resolution 2,0kevlar- reálná velikost tak 2,2–2,3 jako u jiných značek (kromě Michelin). Letos už tento vzorek nedělají (jen jiný se stejným názvem). Lepší gumu na předku jsem ještě nejezdil,sedí dobře v terénu a je to opravdu balon. Přitom váha nízká-odhaduju tak 550–600gr.dobře se i čistí. S výdrží nevím,mám ho asi 900km a nejeví známky opotřebení ale.

      Fast Track jsem jel párkrát,ten mě nenadchl,zalepuje se blátem, nesedí tak, odvaluje hůř než RR a hází kamínky.

      0 0
      • jecnak  

        Ad ten Fast Track – ale za celou dobu co jsem ho zavodne jezdil, tak jen jeden defekt – o hrebik a to jsem na nem stejne jeste odjel cca 8km ne usel. Toto rozhodne o Ralphech tvrdit nemuzu. Ted vozim Fast Track LK 2bliss, coz jsou Fast Track s nizsima stuplema uprostred behounu a bez duse. Pojistil jsem to navic NoTubes. Zatim i pres velky praseni bez defektu.

        0 0
    • o.1  

      Mam Fast Track 1,9 drat - sirku maju cca 48 mm a asi 51mm cez spunty.

       Vydrz vpredu po 12 kkm ma vzorek v strede uz len 1mm ale vdaka dalsimradom este celkom drzi. Vzadu vydrzal tusim 8 kkm alebo taknejak skoro do uplneho zjazdenia v strede. Nejakych 3–5kkm vzadu-vpredu z neho moc neubudne. Co sa tyka bokov, niekto to tu uz spominal, tiez mam rozrezany vzadu aj na druhom plasti(ale to by bol asi hociaky- namotal som do kolesa ostry konar alebo podobne), ale po zalepeni vystuzenou zaplatou bez problemov. A najazdim dost po asfalte, polovicu mozno aj viac

      Jazdne vlastnosti : na asfalte to ide samo. V terene na tvrdych suchych povrchoch parada. 1cm nejakej brecky, ked je pod tym relativne tvrdo zvlada celkom v pohode, da sa aj na snehu, na lepivom blate sa da iba prejst dochodcovsky. 

      Zanasat sa zanasa a v zakrutach vdaka hranatejsiemu profilu je niekedy trochu pocit neistoty, je to iba pocit ale je , musi si na to clovek zvyknut. Este vyhadzuje drobne kamienky.

      Smykli mi za tu dobu 3 krat (vzdy v rychlosti na sikmej mokrej hline alebo mokrych korenoch)

      Pokial clovek ma rad rychlost a prevazne tvrde suche povrchy a chce dlhu vydrz prip. najazdi dost po asfalte tak na toto su vyborne.

      0 0
      • o.1  

        Este defekty – to je udalost – prvy na dvoch bikoch tusim celkovo po 7kkm

        0 0
    • greg  

      cau, vím že to sem asi nepatří, ale měl bych doma 2ks Resolution 2,0 kevlar, který nevyužiju protože jsou na mě moc široký. Jetý asi 2 vyjížďky nechám za  velmi  rozumnou cenu . Jestli mas zajem ozvi se na mail v profilu.

      0 0
    • achilles  

      měl jsem možnost na maratonu v Brně testovat Epica a samozřejmě pláště Specialized 2.0. na první pohled jsem myslel,že mám 2.3. jsou mohutnější. trochu jsem se obával,že nebudou rychlé, ale rychlé byly. trochu více se zanášely bahnem a pak na tvrdém povrchu bláto vylétávalo. také jsem píchnul, ale to bylo zřejmě vinou přepumpování. ale pocit z nich mám velice dobrý.

      0 0
    • gargamel  

      Nemáte někdo zkuěenosti s pláštěma The Captain od Spešlu, konkrétně o 2,2 kevlar? Jak je to s čištěním, chováním v terénu, výdrží, defektama apod. Chtěl bych to jako univerzální plášť do terénu, kamení, bahna, pěšiny a cesty, trocha asfaltu. Díky.

       

      Tady je v rozměru 2,0.

      0 0
      • Scully  

        Moje zkušenosti po cca 2tis. Moc se nesjíždí, v terénu drží slušně i za mokřejších podmínek, ale na asfaltu strašně hučí :-)  Boužel jsem zadní po 2tis. říznul z boku, ale do té doby jen jeden defekt na předním kole, zadní bez defektů.

        0 0
        • gargamel  

          Díky Ti za postřehy. Mám nabídku na drátěnou verzi (myslel jsem, že kevlar), tak ten by mohl mít pevnější boky.

          Ještě zvažuji Conti moutain king 2.2 kevlar (jsou na ně celkem dobré ohlasy). Které z těchto dnou by jste doporučili?

          0 0
          • Hornet  

            Ten MK mozem doprucit, mam verziu supersonic, lepsi plast som este nejazdil. Ale na vyrobe toho speslu spolupracoval Ned Overed :-) mozno je to len reklamny tah, ale bol to velmi dobry biker.

            0 0
      • ememem  

        v nejakom vele opakovane pisali ze zo stabilitou v zakrutach ma captian trocha problemy. otazka je nakolko tomu veris…

        0 0
    • AleZ80  

      Ahoj,

      nikde se mi nepodařilo dopátrat se toho, že by se pláště od Spešlu dělaly ve více směsích. Jak je na tom tedy jejich směs ? Je spíš tvrdší a tedy ne ideální na přední kolo, nebo spíš měkčí a tedy rychle mizící na zadním kole ? Díky za info!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.