• Motyll

    Mate nekdo zkusenost s LG 42PC1R www.videoexpert.cz/…ze/lg-42pc1r

    nebo s PANASONIC TH-42PV60EH www.videoexpert.cz/…pv60eh-viera

    Jsem nucen do upgradu hrajici bedynky :(

    0 0
    • ddd - andy  

      S temahle dvou zkusenost zadna. Proc chces plasmu a ne LCD?

      0 0
    • mechanik  

      Moc tomu nerozumím,ale raději bych bral LCD,plazmy strašně „žerou“ :-))

      0 0
      • Motyll  
        1. Potrebuju velkou uhlopricku, jinak nevidim na titulky. Bohuzel 82 cm (coz je max co se delaji CRT) je malo.
        2. Velky LCD maji skoro stejnou spotrebu, ale natvrdo. Plasma ma spotrebu promenou podle jasnosti sceny
        3. Kvalitni LCD (odezva, kontrast, rozliseni) jsou o hafo drazsi nez plasma.

        Na druhou stranu nejsem zadnej naruzivej divak. Prumerne 3 DVD za mesic plus nejakej filmovej klub. Ale neni to jen pro mne…

        0 0
        • Karbic  

          na ty titulky mám takovou vychytávku, říkám tomu brejle – nasadí se to na hlavu a přes takový sklíčka se díváš na bednu a ty titulky na ni jsou vidět, dokonce se s tim dá číst i teletext a vůbec dělat různý srandy… …dá se to sehnat v optice (to je obecný název obchodu na ty brejle – u vás se tomu říká brýle nebo čočky)

          0 0
      • Jirik123  

        o te spotrebe lcd televizi je to docela rozsirena povera, ale skutecnost je takova, ze spotreba lcd TV je zcela srovnatelna s plasmou:-) viz treba zde: home-cinema.zive.cz/?q=no­de/445

        0 0
    • Fuck8r  

      pokud vím tak plasmy má nejlepší Panasonic a LCD zase Samsung … na 100% bych šel do LCD ! od Samsungu s plným rozlišením 1920 × 1080 …

      0 0
    • Hnoj  

      Plasma bude mít vždycky lepší obraz než LCD, já mám nějakou pioneer a od té doby je dívat se na filmy skutečná radost, jestli chceš můžu ti zjistit přesnej typ.

      0 0
      • Motyll  

        Jasne…

        0 0
      • Lister  

        Plasma bude mít vždycky lepší obraz než LCD

        nemusí být vždycky pravda…záleží na spoustě věcí, každý obraz je jiný a každý má svoje nedostatky jinde záleží čemu dáváš přednost......

        0 0
    • Martin  

      obecná rada. když už kupovat plasmu, tak jedině s rozlišením 1920×1080 a s HDMI vstupem opatřeným HDCP ochranou. je to sice děsnej vojeb, hlavně to HDCP, ale bez HDCP si nepustíš film v plném HD rozlišení. a kupovat ted velkou televizi s normálním rolzišením, abys za pár let kupoval novou, protože stávající neumí HD, je podle mě blbost.

      0 0
      • Motyll  

        Ja to chapu, ale to tak je se vsim. Telefony, fotaky, kamery, pocitace. Tohle rozliseni (Full HD) je pro me out of limit.

        0 0
      • chodec  

        Obecná rada ale ne na české podmínky ;-

        To rozlišení co uvádíš je sice úžasné, ale o skutečném HD signálu si tu můžeme v ČR nechat zdát ještě mnoho let (zatím se žádný ani nepřipravuje – O2 uvažuje o jakémsi IP HD vysílání, ale pokud mám informace tak se skutečnou HD specifikací to moc společného mít nebude a navíc to nebude plošně a HD média se tu také nerozšíří za 5 let – i kdyby byly cenově dostupné přehrávače, nabídka filmů na ně bude v ČR ubohá a tak budeme ještě mnoho let čučet v drtivé vetšině případů na DVD.

        Takže zatím vidím pořízení skutečné HD obrazovky jako zbytečný a u nás prakticky nevyužitelný luxus. V době, kdy to sem skutečně dorazí a trochu se rozšíří (můj odhad cca 7–10) bude dnes koupená televize již na konci morální životnosti a nejspíš do té doby 3× vylepší a upraví specifikaci HDMI, takže stejně bude třeba ji obměnit, aby byla kompatabilní s vychytávkami, které potom přijdou.

        Prošel jsem touhle úvahou na konci roku a nakonec pořídil 42 Pioneera plazmu s DVB tunerem a HDMI vstupem (do 1900×1080i) fyzické rozlišení sice HD není, ale subjektivně v porovnání bedna vedle bedny poskytoval věrohodnější a hlavně (a pro mě dost překvapivě) viditelně hladší obraz (bez zubů a artefaktů a přitom s detaily) obraz než třeba HD LCD BRAVIRy od SONY nebo LOWE a pod. Spotřeba cca 290W ve špicce mi přijde srovnatelná s cca 250W stálými u stejné úhlopříčky LCD třeba zrovna u toho SOŇÁKA.

        Nikomu nevnucuji výhody plazmy před LCD ani naopak, jen píšu, jak jsem se rozhodoval sám (ve studiích ze mě měli radost – chodil jsem jim tam poctivě čumět na bedny několik víkendů ;-) Původně jsem byl nahecovaný reklamou a módní vlnou, na které se teď vezou spíše LCDčka, ale nakonec při boji z blízka plazma z mého pohledu vyhrála. Třeba to bude za pár let jinak, ale dnes mi to tak nepřišlo.

        0 0
        • Motyll  

          Jaky typ Pijonyra mas, pls?

          0 0
        • MlokCZ  

          S tímhle naprosto souhlasim. Mě obraz na LCD zatím nenadchnul ani u dražší modelů (a při úhlopřícce do 82cm bych zatím volil stále CRT) a taky bych bral plazmu. Na spotřebu bych já osobně vůbec moc nekoukal, tedy pokud u někoho neběží TV nonstop celý den.

          0 0
          • Motyll  

            Z fleku bych bral 82 CRT, ale je to bohuzel fakt malo…

            0 0
            • kubad  

              Mě to stačí :-) u mě běhá Loewe Aconda a max spokojenost – o výměně za plasmu už dlouho přemýšlím, ale kvalita obrazu zatím říká ne.

              0 0
              • tomek  

                taky s ní mám zkušenost a není snad lepšího obrazu (106cm). Klasická obrazovka je asi nepřekonatelná při stávajícím rozlišení…

                0 0
      • kudlanka32  

        mama dostala nejakyho plasmovyho panasonica cca za 40kkc.....nema to plny HD presto se na to rad koukam…ono kdyz jdes dal tak je to v poho......nesmis to zkoumat lupou kdyz to ma pres metr uhlopricku.....

        0 0
    • dada  

      moje zkušenost ti asi bude k ničemu ale stjeně to sem dám: mám KDL 32V2000 a nemá to chybu obraz dokonalý, pozorovací úhel 180st., je krásná a vyhrála eisa. uznavam ze na kvalitni DVD by mohlabejt uhlopricka vetsi jenze pak si musis priplatit-treba: www.sonystore.cz/default.aspx?… anebo až tolik: www.sonystore.cz/default.aspx?… no a full HD stoji tolik: www.sonystore.cz/default.aspx?… nikdo mne ale nepresvedci ze plazma od panasoniku ukazuje lip. Problem je ze v normalnich obchodech tyhle vyssi typy sonaku neuvidis-maj je prakticky jen v sonycentrech – no a tam si zas ten obraz nesrovnas s jinou znackou. V datartu a atp maji jen řady S a U a ty maji objektivně horší obraz-což je zcela jistě dáno marketingem. Jinak mě to véčko stálo 33k, heč!

      0 0
      • Motyll  

        Zkus nadhodit postup jak ho ziskat za 33 :)

        0 0
        • dada  

          kdyz sem ji kupoval ja tak byla dop.cena 45k a na sonystore tusim 42 nebo 40. Ja mam na sonycentrum HK dost silny vazby, proto ta cena. Jinak dneska uz je na sonystore za 37: www.sonystore.cz/default.aspx?… takze dostat se jeste niz neni nerealny. zkus zavolat do nejblizsiho sonycentra (elviapro.cz) – v brne mate 2 – nebo se tam radsi rovnou stav at to vidis nazivo jak to ukazuje – jinde tyhle modely fakt neuvidis. no a kdyz ti v brne nedaj peknou cenu zkus se zeptat v hradci-ale za nic nerucim, nic sem nerekl…kazdopadne ceny sou od toho aby se tvorily!

          0 0
      • BB  

        Bravii jsem kupoval minulý týden s uhlopříčkou 32 palců na Karláku za 25 KKč (KDL 32V2×xx, ty poslední čísla si nepamatuji). Nemá to chybu. HD ready, plné HDTV je u tak „malé“ uhlopříčky stejně nepotřebné.

        0 0
    • Lister  

      možná to tu někdo psal, ale v tomto rozlišení nekupovat. Pokud tek jedině plné HD no a navíc nevím zda mají DVBT tuner – nechce se mi zkoumat :o)

      Taky jsem to řešil a dopadlo to koupí 82 16:9 CRT – jsem spokojen :)

      0 0
      • Motyll  

        DVB-T tuner je mi k nicemu. Digitalni vysilani u nas uz bezi a mam mizernej signal. Resim to via satelit – UPC Direct nebo DIGI TV.

        0 0
      • MlokCZ  

        Do těch 82cm bych taky bral zatím ještě CRT, jenže když někdo chce 100cm+, tak smůla.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Zkus si sehnat stereo&video www.stereovideo.cz/ číslo 4 a 10. Tam najdeš recenze na LCD TV. Pokud LCD, tak bych doporučuval Sony – ze všech co jsem viděl, tak má nejlepší barevné podání…

      Pokud chceš plasmu tak stereo&video číslo 12 – přehled cca. 10 plasma TV. Tuším že nejlépe obrazově vychází pioneer a löewe = vyšší cena. Každopádně se zkus podívat na plasmu od Tesly – vyšla v testech velmi dobře a její cena je kolem 30 tis.

      Osobně bych ti doporučoval plasmu – její reakční čas, barevné podání, svítivost atd. je oproti LCD bezkonkureční. LCD má pouťové podání barev – někomu se to však může líbit…:-)

      by HP

      0 0
      • Lister  

        Osobně bych ti doporučoval plasmu – její reakční čas, barevné podání, svítivost atd. je oproti LCD bezkonkureční. LCD má pouťové podání barev – někomu se to však může líbit…:-)

        to zní skoro jako demagogie, u LCD záleží v první a poslední řadě hlavně ne použité technologii jakou je vyrobena to se většinou z plátků typu stereovideo nedozvíš, to chce spíš test od lídí co se zajímají o počítače a napíšou ti jestli je to MVA PVA jakou to má opravdovou odezvu a podobně, to jsem v žádném podobném časopise neviděl. Jinak ten test v 10 je snad 82 a on chce více ne???

        0 0
        • MlokCZ  

          Odezva už problém u rychlejších S-PVA/S-MVA rozhodně není. Ale podle typu se dnes nepozná nic a musí se hodnotit rychlost konkrétní obrazovky.

          0 0
          • Lister  

            Vždyť jsem to psal ne :)

            Jinak odezva je problém a veliký, protože dokud nebude reálně !!!!! celkové odezva (rise+fall) kolem 10ms a ještě v celém spektru tak bude pořád vidět :)

            No a to realita ještě rozhodně není.

            0 0
            • MlokCZ  

              Pokud je opravdu správně změřená a v celém spektru, tak těch 10ms ani třeba není, takových 15ms už je v pohodě (což už ty nejlepší modely tak akorát mají – a ne těch papírových 6).

              0 0
            • Excel  

              ..a tu CRT jsi teda uspesne vyreklamoval, nebo jsi zmenil znacku?

              0 0
    • BH  

      ja mam tuhle:www.kasa.cz/…-th-42pv60e/ take jsem nad tim dumal. nakonec stara bedna uplne klekla, prisel jsem tedy do obchodu a koupil co bylo cenove dostupne,aby bylo na co se divat. Zkusenosti. jsem pripojen na kabelovku. Bezne kanaly jako CT, NOVA a pod. obraz slusny,ale zadna slava,trochu lepsi HBO a nektere sportovni, zalezi take moc na kvalite filmu. Vadi me, ze se u tech mene kvalitnich se obraz „zasekava“( hlavne nocni sceny).Zalezi take hodne na tom jaky format obrazu zvolis, pokud das automaticky, tak se to prepocitava a vysledny obraz neni nekdy nic moc. pokud nechas 16:9 tak to pak byva lepsi,ale s pruhy nahore dole. Problem take vidim v sirokouhlem zobraovani beznych poradu, vetsina postavicek je pak pekne baculata,but si na to zavyknout a nebo dat format 4:3. ja DVD nemam a tak nevim nakolik se ten obraz zlepsi.Bral jsem tento typ TV, nebot: tam byla celekm dobra cena, Panasonic je asi dobra znacka na plazmy,plazma umoznuje divani ze vsech uhlu a ma lepsi viditelnost za denniho svetla nez LCD, ma velky format, kdyz ted vidim neco na 82 uhlopricce( tu jsem uvazoval koupit puvodne), tak me to pripada mrnave,asi dobre je to ze tato TV umoznuje pripojeni pres HDMI konektor.Jinak je to jen TV, tedy bedna, ktera je spise poziracem casu, takze za par roku si kdyz tak kouupim neco lepsiho,ale dat do TV vic nez 35 tis odmitam, to radeji bude bez ni. I tak je to dost.

      0 0
    • yoggi  

      tak co mam informacie tak kto je specialista na plazmu je panasonic. ale aj tak plazma je este vo vyvoji a radsej by som zobral LCD. mame doma LCD philipsa a spokojnost. tu si ho mozes pozriet ishop.nay.sk/sk/ca­talog/product-detail?pid=14013­25331

      0 0
    • Splinter  

      Akorát mě napadlo: Kde je Mamut:-D

      0 0
    • orgoj.chorchoj  

      jj, taky jsem musel vymenit bednu protoze klekla. o plackach jsem dost uvazoval, ale jak zde bylo jiz receno z duvodu nedostupneho odpovidajiciho signalu je HD o nicem a „neco mezi“ se mi zda za ty prachy zbytecny luxus. takze jsem zustal u CRT…coz pokud ale chces vic nez 80cm u tebe nepripada v uvahu 8(

      0 0
    • dieegoo  

      Tady je docela luxusní nabídka mi přijde… Sice nemá plné HD rozlišení, ale za tu cenu..

      www.videoexpert.cz/…/lg-42pm3mva

      0 0
      • Motyll  

        Cena dobra, ale ten panel je o dve generace starsi nez ty, co zvazuju…

        0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.