Placení neprovedené opravy / díly

38 nepřečtených
  • Adar77

    Zdar, prosím o radu – právníci, mechanici poraďte…

    Kamarád odvezl auto do servisu s tím, že pod plynem škube. VAG nic nehlásí, vyměnili mu tam díly za 10k (tlakový čidlo, klapku atp.) a auto škube dál. Teď mu chtějí měnit lambda sondu… Jak je to s placením takovéto zakázky, když auto bude dále škubat a servis si řekne 10k za vyměněné díly (prý už je po namontování nemůže vracet) + tři dny práce?

    0 0
    • McBlacky  

      záleží co podepsal za papír na příjmu – pokud se překročí udaná odhadnutá cena o více než 20% a nebylo to s ním konzultováno je teoretická šance, že by to mohl dál řešit právně.

      Pokud to bylo na dobrý slovo, má smůlu a bude to muset zacvakat.

      0 0
      • Smazaný účet  

        No, a jak je to, pokud jde do servisu s konkretnim pozadavkem, neco udelaji, vymeni nejake dily a zavada trva? Zdravy rozum radi „vratit jim to“ protoze nic neopravili. Oni muzou bud pokracovat v „opravovani“. Je nejaka moznost (zakonna?) pozadovat uvedeni do puvodniho stavu?

        0 0
        • cuki  

          většinou ti jako zákazníkovi daj podepsat papír kde je jen výněna konrítních komponent. Pokud chceš jít do sporu musím jim podepsat při přijmu jen papir kde je posaná závada kterou chceš opravit. Pokud závada trvá je na nich aby to do předem odsouhlasené čásky opravili (plus myslim že 5%). Pokud by ti chtěli říct že to prostě nejde protože je tam problém jinde, tak maj smůlu a stejně ti musej ty prachy vrátit a mam pocit že i nechat díly co ti tam namontovali (ale tim si nejsem jistej)

          0 0
          • Dejv94  

            Tak viděl bych to tak, že pokud s technikem jeli zkušební jízdu, kdy to cukalo a problém je zapsán s odhadnutou cenou, oni vyměnili díly a problém trvá, tak asi to servis bude muset dělat znovu.

            Táta dělal v servisu Škody, auto „pískalo“ on řekl že to bude nějáký ložisko v převodovce, mistr řekl ne, uděláš to a to. Musel vyndat celej motor, předělat jiný díly a při odevzdání zákazníkovi problém stále trval. Takže motor šel znova z auta a tentokrát se udělala oprava dle něj a závada byla odstraněna, avšak, napodruhé to dělal „zadarmo“.

            Takže bych to viděl na reklamaci protože závada nebyla odstraněna a auto bych nepřevzal + oduvodnění proč ten a ten díl vyměnili když závada stále trva.

            0 0
            • kubad  

              +1

              0 0
            • cuki  

              ano tak to je, ale když si všimneš tak dost často nejen v autoservise, ti naj (nebo chtějí dát) jinej doklad, kde je jen výněma konkrítních dílů a ten papir si pak můžeš strčit …

              Je to sviňárna ale dělá se to často. a problem je že i když víš jak na to a nenecháš se oblafnout tak ti často ukážou dveře ještě než z něčim začnou, protože se bojej.

              Byl jsem takhle s autem co rádo vybrovalo. Do protokolu jsem chtěl zapsat závada vybrace. a on to technik projel a řekl ne to je jasny pokud mam kola vyvážený (měl jsem dokonce od nich) ta už to může bejt jen tlumič nebo nějaká osa a čepy. A do protokolu chtěl napsat konkretní výměnu těchto věcí, to jsem ale nesouhlasil, a vybrace tam napsat nechtěli zase oni, tak jsem odešel.

              Když jsem vyměnil kola za zimní tak vybrace ustali. Ušetřil jsem několik desítek tisíc.

              Soused tam šel s podobnou závadou. Má nový tlumiče, čepy a nevym co ještě, ale vybruje to dál… Na protokolu je uvedena konrítní výměna těchto dílů…

              0 0
    • Adar77  

      Díky za reakce.

      0 0
    • Specík  

      Pokud škube pod plynem, tak bych to viděl jako první na zapalovací cívku

      0 0
      • Adar77  

        Blbě jsem to napsal, když se sešlápne plyn jede bez problémů…pak necháš plyn na stejné úrovni a začne škubat, když má jakoby kontinuálně udržovat ve výkonu, je problém.

        0 0
        • vasek80  

          Imho lambda, ale známej řešil něco podobného na Citrákovi a vyměnili lambdu, cívku a vše jak ty a dělá to pořád. Nikdy na to nepřišli. Už to neřeší.

          0 0
          • Adar77  

            Nemyslím, že bude jezdit v autě, které bez přidávání plynu skáče.

            0 0
        • kyl  

          Dělá to jen při nízké rychlosti nebo i když třeba pojedeš 100kou?

          0 0
        • petebike  

          já měl stejnej problém ale u jiného auta…počítač bez poruchy a auto nechtelo jet, ale jen v nizkejch otackach…vymena palivoveho filtru a bylo to vyreseny…cesky palivo a nebo to co se tankuje u nas je proste pruser a je jedno jesli ONO nebo Shell OMW atd

          0 0
    • kravjec  

      špatný servis, rozhodně bych jim to neplatil,moje zkušenost když mi blblo auto tak mi řekli může to být tototo(diagnostika to přesně neurčila) objednáme všechno a uvidíme, já na to co s těmi novými díly které tam nepůjdou, odpověď to je v poho to vrátíme.Tak asi záleží jak to mají s dodavateli.

      0 0
      • Kouba_2005  

        Takhle by měl samozřejmě fungovat každej servis. Přece zákazník nebude platit výměnu něčeho, čehož výměna nepovede k odstranění závady. To je normální okrádání, nic jinýho. Jednou, dvakrát to zákazník překousne, resp. technik si výměnu dílu obhájí, ale z dlouhodobýho hlediska by tenhle postup byl hodně krátkozrakej. Pracuju v servisu, tak vím. Takhle bychom přišli o zákazníky hodně brzo.

        0 0
        • Adar77  

          ..blbé je, že jsem mu ten servis doporučil, neměl jsem s nimi žádnej problém a teď taková pakárna. No, zítra pro to jede, tak uvidí, jak se k tomu servis postaví.

          0 0
    • oddie  

      VAG nic nehlásí = neuvádí žádnou chybu? Takže jakmile si ve VAG nepřečtou, co konkrétního mají vyměnit/opravit, jsou v koncích a mění díly způsobem en-ten-tý-ky? Opravdu super servis…

      0 0
      • xshreck  

        s nim je bohuzel potreba umet delat :(

        0 0
        • oddie  

          Proč bohužel? Já bych řekl spíš naštěstí. Diagnostika je super pomůcka, ale nenahrazuje mozek. Resp., pokud někde v nějakém servisu ano, dopadá to pak přesně takhle. Také kvůli tomu jsem si pořídil diagnostiku svoji a do servisů nelezu…

          0 0
          • xshreck  

            bohuzel proto, ze s tim v nekterem servise nehledaji co je spatne ale treba jen vyjedou chyby.

            ja mam taky svoji. ale pokud nevis co kde jak ma byt tak tj nahouby:)

            0 0
    • Petr L.  

      O jake auto se jedna?

      0 0
    • akula  

      Pokud má v proforma faktuře specifikovanou závadu, která měla být odstraněna s odhadovanou cenou a ta závada odstraněna nebyla, tak bych to na další opravu nedával, ale reklamoval bych tu první.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.