• Richie876

    Ahoj!

    Rad bych se zeptal znalcu na doporuceni, kt. z techto dvou kol vybrat: Pivot Firebird nebo Yeti SB150.

    Aktulne jezdim SC Bronson a chci prejit na 29", s tim, ze rad jezdim hlavne technicke traily ala Rychlebky/TT.

    Predem diky za rady!

    R.

    0 0
    • Metalcane  

      Investice nemalá, není teda lepší si domluvit testovačku přímo u prodejců a obě kola vyzkoušet ?

      Subjektivní pocity jednoho se nemusí ztotožňovat s potřebami druhého :)

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • JiGlo  

      Mam Pivot Switchblade a Wales v Rychlebkách se tím dá krásně projet, miláčka nebo T-Ryse jsem nejel, ale taky by to neměl být problém. Na svižnějších trailech je to super hravé kolo. Na výšlapy perfektní, což určitě na TT i v Rychlebech oceníš. Po Metě AM 2020 s výrazně většími zdvihy mi to ani nepřišlo, že by vzadu bylo jen 142mm. Můžeš dozadu hodit 29 i 27,5, což nevim jestli Pivot FB umí. Zlý jazykové však řeknou, že je SB XC kolo. Zkus PEPE Bike, tam pivoty mají a určitě ti pomůžou vybrat který ti bude sedět víc. Firebirda bych zvažoval až tak kvůli Koutům.

      0 0
      • Cannoneer  

        Pivot FB jde upravit na mix flip chipem na zadní stavbě. Nabízejí i možnost 27.5 ve předu pomocí 17 mm podložky pod hlávko pro zachování geometrie. Zkoušel jsem to i bez těchto úprav a naměřil jsem výšku středu 335 mm, což bylo stejně jako na mém předchozím 27,5 enduru.

        0 0
    • o.martas  

      SB150 neznám, ale Firebirda mohu doporučit. To kolo je super tuhý, jede přesně kam ho namíříš, nemá problém jet rovně v bordelu v bikeparku ani na utaženějších věcech. Osobně s ním nemám problém odjet celodenní vyjíždky, to pak už záleží spíš na obutí nebo co máš v nohách. Jo a to kolo je super zábavný!

      0 0
    • McBlacky  

      Podle me jsi o kategorii mimo s pivotem

      Ja mam jen sb5,5 a sedel jsem jak na switch tak firebirdovi a jestli budu nekdy menit tak za switch.

      TT i Rychleby na 5.5 uplne v klidu, kdo bude vic ve skilu da na tom vsechno, ja par mist nedam hlavou.

      Snese to i bikeparky (reschen, solden,..).

      Jede to jako svine, 5–6 hodin v sedle neni problem.

      Sb150 jako nastupce ma jeste modernejsi geo tazkr se rozhodni co se ti libo vic. Obe kola jsou super.

      0 0
    • Oki  

      Mám FB , předtím jsem měl mach 6 a zkoušel jsem i SB. Chtělo by to více specifikovat co s kolem budeš jezdit nejčastěji a kam se chceš případně posunout ve skill. FB je stavěnej na brutal enduro bez kompromisů, díky nízkému rámu a krátké zadní stavbě je krásně živý, ale to neznamená že není schopný jet celodenní výlet. Při delších výletech je limit pouze pláště a kondice. Sb je univerzál, který v pohodě zvládne Rychlebky i TT ale vše to bude o rychlosti a skillu, pokud do toho začneš jít ostřeji nebo prostě na prasáka může ti pak na zadku chybět ten zdvih FB. Takže je to spíše o rozmyšlení kde budu s tím kolem jezdit a jak často. Co se týká geometrie tak FB v Mku je skoro stejně dlouhé jako SB v Lku takže určitě doporučuju vyzkoušet, každému sedí něco jiného......

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.