• kankrlicek

    Protože termín naší akce se blíží a dosáhnout toho, aby všichni zúčastnění věděli všechny novinky je velmi těžké, využívám b-f k ulehčení této prekérní situace.

    4. až 6. července jsou dny D.

    Počítám s: Martinkaa + Pekáček, Žíreček + Eva, Pavel + Mirka, Šutr + Pebe, samozřejmě JÁ (budu mít klíče :)).

    V pátek 4. vyrazíme (já z Pardubic) do Chrastě, kde se sejdeme před kostelem (navrhuji) v 16 hodin. Minule jsme se sešli v 17, ve skutečnosti v 17.30 a do František jsme dorazili skoro potmě.

    Sobota bude dlouhá :), naklikal jsem to v mapě – 135 km, takže klidně i 145–150 km :), ale od Lanškrouna se to dá po silnici, kdybychom měli plno sil a času, můžem z Klášterce na Zemskou bránu a až do Bartošovic terénem, ale to bychom mohli použít pro největší neukojené chrty. :) Takže počítám s brzkým startem, oběd mám naplánovaný ve Svojanově. Zase tolik nenastoupáme jako minule, Suchý vrch necháme stranou, stoupání budou víceméně pozvolná, o to delší :)

    V neděli nás bude čekat minimálně 80 km, profil bude mít klesající tendenci, ale kopců bude i tak dost. :) Minule jsme byli doma asi tak v 16 hodin.

    Otázka pro Pavla: Převoz zavazadel zajistíš? Bylo by to výrazně lepší, než to táhnout na hrbu. Slibuji snad za všechny, že tě budem velebit celý víkend :). Kolik to bude stát? Předpokládám, že z čirého entusiasmu to dělat nebude :)

    0 0
    • pajan  

      Škoda – moc daleko… :-(

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Ty mě chceš zničit! :-D To zase bude cca 300 kiláků v terénu, a ještě s takovejma chrtama… Fakt ještě nevím jestli pojedu, Drásal vypadá bezpečněji.  Navíc se jede poslední rok klasická trať.

      0 0
      • kankrlicek  

        Žádné ničení se konat nebude. Odhaduji, že nejslabším článkem budu já sám, ale moje výhoda je v tom, že když mě budete ujíždět, nic tím nezískáte :), jak jsem zdůraznil – klíče mám já! :) Nožička bolí, ale co bych pro vás neudělal. :)

        0 0
    • Pebe  

      :-)

      nic víc zatim nejsem schopen napsat :-)

      0 0
      • kankrlicek  

        Hele, už je načlá :). Vzpomínky má víc jak pozitivní, určo pojedete :)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Vzpomínky mám veskrze pozitivní. Až na celý pátek, začátek soboty, začátek a konec neděle. :-))

          Byla to jedna z nejhezčích bikových akcí loňska.

          0 0
    • zirecek  

      Počítám se slabě průměrnou turistikou, vyšší tempo nebude úsnosné pro mou dívku, pro mne též ne, leda se urvu v terénní sekci, když mě to chytne, :o). Takže roztáhlá sobota se zastávkami, občerstvovačkami dle plánu Kankrlíčka, :o). Šutříku, pojeď, ať je výraznější převaha nechrtů. Teda, jestli nejsi již také chrt či polikač kilometrů, :o).

      0 0
      • Gwecka  

        No, přinejmenším ta menší půlka z naší dvojky, tedy já, se bude pěkně ploužit vzadu… :-)

        0 0
        • kankrlicek  

          To nevadí, hlavně že se budeš ploužit pravidelným vytrvalým tempem :) Neboj budem na to ploužení dva.

          0 0
    • kankrlicek  

      Pavel se sem asi nedostaví, ale předávám telefonickou informaci: Doprovodné auto bude zcela určitě, podrobnosti nevím, zkusím ho dotlačit k nějaké aktivitě :)

      0 0
      • kajulka2  

        Kudy to plánuješ ze Svojanova do Lanškrouna? Celkem to tu znám, třeba bych mohl poradit abyste neminuli pěknou stezku. I když bych řekl že tu tu máš důkladně projetý

        0 0
        • kankrlicek  

          Tam mám právě díru. I když… Ve Svojanově si myslím, že dáme oběd (asi bude trošku předčasný, ale dál to bude s hospodama asi bídný) a po tom gáblíku troška silnice neuškodí :). Po silnici do Brněnce a odtamtud zase po značkách – červená. Lanškroun necháme stranou. Pojedeme mezi Č. Třebovou a Lanškrounem do Letohradu a dál podle přehrady do Klášterce. Tam dle stavu mužstva a ženstva buď po silnici, nebo zase po značkách, popř. nevyřádění jedinci budou moci na Zemskou bránu po značkách, ostatní po silničkách :). Pošlu ti mapku.

          0 0
    • kajulka2  

      S Kankrlíčkem po mailu diskutujem o možné změně trasy ze Svojanova směrem k Lanškrounu, snaha je trasu trochu zlehčit a přitom vidět všechny krásy místní krajiny. Tady je co nás zatim napadlo:

      Co se týká trasy, jestli sem to správně pochopil, tak máš v plánu Svojanov-Starý Svojanov-Vítějeves-Bělá nebo Chrastavec-Brněnec a odtud po červené až nad Českou třebovou. To stoupání z Brněnce po červený nahoru na hřeben nad Křenov je celkem zabíračka, pak už víceméně hřebenovka až nad Třebovice, kde se zase musí trochu do kopce, pak zase hřeben. Možná by nebylo špatný dát po obědě ve Svojanově trochu lehčí pasáž-vylezt na hrad a odtud vrchem do Rohozné, pak pořád z kopce do Banína a pak přes Hradec nad Svitavou, odbočit na Sklené a odtud lesem na hřeben. Cestou trefíme žlutou a na ní je jeden takovej krátkej ale prudkej sjezdík, pak stejně musíme nahoru ale myslím že je to jednodušší než přes Brněnec a o žádný panoramata nepřijdem. Návštěva Mladějovského hradiska je asi v plánu že. Z hospodama je to fakt naprd, po Svojanovu je další možnost Svitavy(ale to bysme museli dolů a zase nahoru na hřeben) a nebo až Česká třebová(to je ale to samý). To už by bylo lepší do Lanškrouna do pizzerie, tam maj luxusní pizzu, jako odpolední sváča, zas taková zajížďka to není. Akorát ve Svojanově otevíraj v poledne, záleží v kolik se ráno teda vyjede. U tety, která je na trase, maj v sobotu bohužel zavřeno. 

      0 0
    • kajulka2  

      Ještě upravená trasa v mapce. Původní Kanklíčkova je světle modrá s jednotlivými body, moje navrhovaná uprava fialová od ruky kreslená

      0 0
      • kankrlicek  

        Za sebe říkam Beru!

        0 0
      • zirecek  

        Říkám též ano. Nedokážu trasu posoudit. Mě láká, že jsou tu lidé, kteří mají snahu udělat výlet pěkným, :o).

        0 0
    • kankrlicek  

      Dnes jsem testoval poslední kousek 3. etapy :) Jména jako Žika, Lodrant, Franclina, Trusnov… to je jako z knížky Edudant a Francimór :) Malinko jsem se motal po lesích a loukách, ale vytoužený Lodrant jsem nakonec našel. Sice potupně směrem ze silnice, ale nešť! A kdo vydrží až do konce, bude si moci vychutnat podobné perly, jako je na 3. obrázku :)

      0 0
      • zirecek  

        S takvým mediálním nasazením jsem nadržený, podepíšu cokoliv, ujedu 200km… . :o)

        Zajimavý citát, :o).

        0 0
    • marekmaue  

      když bych ten prvni tejden nenastupoval do práce, tek bych s váma klidně vyrazil:(

      0 0
    • kajulka2  

      Ve středu sem se byl podívat na ten sjezdík na žluté, co tu slibuju. Nikdy předtím sem to nedal tentokrát jo, tak to dáte už všichni ;) mám asi dost velkej pud sebezáchovy nebo co. V lesích bylo celkem sucho i po vydatném nedělním dešti, tak snad nebudou bahenní lázně. Akorát se nám tu nějak přemnožily mouchy a komáři, to bylo pořádný hejno, ani zastavit se pomalu nedalo

      0 0
      • kankrlicek  

        Bahenní lázně nebudou, to by muselo celou dobu chc-t, a to si myslím, že bychom nedali. Takže bude pěkně nebo ještě líp! :) A na ten sjezdík se už těším.

        0 0
        • kajulka2  

          No doufám že nebude mokro, v neděli sme byli zkusit reparát na schodech po modrý do Svojanova, jenomže tam musela být průtrž mračen nebo co všude potoky vody, takže kola na rameno a sotva po svejch dolů, kufry na mokrým kamení kloužou teda slušně

          0 0
    • kajulka2  

      Jinak pěkné pozdravy z Jeseníků. Snažim se najet nějaký výškový metry, abych s vámi těch 135km dal. Dnes 80 nahoru dolu za 5 hodin v sedle tak snad za celej den to dame ne? Už se těšim ;)

      0 0
      • kankrlicek  

        Ono to 3denní putování bude vlastně úplně snadné, protože když se budeme chtít vyspat pod střechou a ne někde v příkopě, budeme to ujet muset. A jak říká klasik: ,,Rádi to uděláme, když musíme." :)

        0 0
    • BOBEK  

      Pro hlášené i nehlášené výletuchtivé – automobil s řidičem pro převoz nezbytných drobností z jednoho konce republiky na druhý (rozuměj po plánované trase) bude připraven na čas. Ti z nás, kteří z nějakých důvodů dorazí do Pardubic s určitým časovým předstihem a nebudou chtít vláčet různé propriety sebou (napadá mě snad jenom karimatka, spacák a zubní kartáček), mohou je event. umístit v uzamykatelné schránce na pardubickém vlakovém nádraží. Kódy hlašte na tel 605 200 501, uložené věci naložíme a dovezeme na první stanoviště, tedy do František. Druhou možností je dopravit se s nimi do místa pracoviště řidiče, podniku Paramo a.s., vhodně doplňujícího kulisu zmíněného nádraží na západní straně, odadem cca 15min pomalé chůze z nádraží. Bude-li někdo chtít využít tuto variantu, stejně jako ověřit si moje tel číslo shora uvedené, písněte mi na email.

      Míro, teď už je to na tobě, snad bys nás nechtěl mít na svědomí ;-)

      0 0
      • kankrlicek  

        Jo, to určitě – karimatka, spacák, kartáček. Já budu mít ještě nějaké věci na převlečení, určitě ještě jeden dres, ručník. A v Bartošovicích až tam přijedeme v 21 hodin :), tak v tý díře na nás budou určitě čekat aspoň 4 hospody s narvanou kuchyní! :) Takže tam budu mít i nějaké jídlo! A basta! :)

        Já tam toho budu mít, pěkně velkou tašku a to nebudu mít spacák :)

        0 0
        • BOBEK  

          No tak jo, no… Chtěl jsem to jenom trochu odlehčit. Předpokládám, že jsou všichni o nestandartních podmínkách, které budou naše putování provázet, dostatečně informováni – rozhodně nechci nikoho zmást ;-) Zkrátka, přátelé, čekají nás opravdové galeje, takže nic nepodcenit ! ;-)

          0 0
          • zirecek  

            To aby se vzal náklaďák na tu bagáž na galeje, :o)).

            0 0
            • kankrlicek  

              Omyl! Galejníci nemají žádná práva. Nemám ponožky, musím jít koupit a taky něco proti křečím :), dostávám je i v noci.

              Těším se a zároveň se obávám :)

              0 0
    • kankrlicek  

      Dnes jsem jel poprvé po těch čtvrtečních (?) kroupách do práce lesem. Cesta zarúbaná, na 4 km je asi 5 záseků.

      Tak si myslím, že kromě vzdálenosti nás bude limitovat i průjezdnost. Bude to zkrátka veselý výlet. :)

      0 0
      • zirecek  

        To budou ony galeje: podlézačky s kolem, plížení vpřed, přeskok koryta, kličkování mezi stromy… . :-)

        0 0
    • kankrlicek  

      Karimatka je nutná, v Bartošovicích budeme spát asi na zemi. Bagáž dát buď na nádraží do boxů a kódy předat sms, nebo zajít do Parama a dát to řidiči osobně.

      Jinak pro mě malinká jobovka – v neděli jsem šel přes řidítka (neměl jsem dobrý den), natlučený bůček, snad se to do pátka dá dohromady.  Pro rýpaly: Ano tak velký břuch mám, samotného mě to překvapilo!

      Den to byl na počasí nádherný, akorát teď sotva chodím.

      0 0
      • zirecek  

        Ta první „krvavá“ fotka je jaká část těla? Ani jsem nad tím neuvažoval při prvním otevření – jasné koleno. Při druhém otevření více kukám na tvoje kolo v pozadí a ve výhledu zavazí ochlupení. Počítám, že chlupy nepatří opačné straně kolena, takže to vypadá spíše na rameno, :o)).

        0 0
      • BOBEK  

        Ano, jak varianta nádražní box tak osobně Paramo platí. Rozhodněte se, která se vám bude jevit vhodnější.

        Kdepak hapal ? Bolí, bolí ?

        0 0
        • kankrlicek  

          Už ne, místo činu je myslím popsáno dostatečně. Sepsal jsem si seznam věcí :) a je to dlouhý seznam! :)

          Dnes jdu k ségře, zítra napíšu podrobnosti.

          0 0
          • zirecek  

            Ukaž seznam, galejníku, ať víme, jak směrovat balení batohu, :o).

            0 0
            • kankrlicek  

              Bych tě zbytečně mátl :) a stejně plno věcí mám na chatě či u ségry.

              0 0
    • kámen úrazu1  

      Tak nejedeme. Užijte si společnost, kolo i vedro. :-) Děkujeme Ti za pozvání, Kankrlíčku.

      0 0
      • kankrlicek  

        Budeš litovat. Petr ne, ten neví o co přichází :)

        0 0
      • zirecek  

        Takhle odhlašovat před akcí. Pojeď, pojeď nebo přivez omluvenku do Chrastu. Když už povezeš omluvenku, vem si batoh, karimatku, spacák, můžeš rovnou jet, :-).

        0 0
    • kankrlicek  

      Včera jsem byl u sestry: Večeře zajištěna (nevím co bude podávat, ale hlad je nejlepší kuchař :)), snídaně taky. Karimatky netřeba, stačí spacák. Dokonce švára po deseti letech dal do provozu koupelnu (dle zmatečných odpovědí asi ne úplně), tak se budeme moci vykoupat v teplé :) a ne někde na louce, jak loni :). Mladíci, kteří s sebou budou mít doprovod své favoritky, si s sebou vezmou i gumicuk :), raději dva. Co kdybych nestačil i já. Noha po karambolu se hojí neuvěřitelně rychle, ale jistota je jistota. Aspoň se budu mít na co vymlouvat. Mapu bude mít každý ode mne vytištěnou, na Františkách si ještě před spaním zakreslíme předpokládanou­ trasu.

      Karel: Cestu k nám na chatu ti raději vysvětlovat nebudu, vždycky to chtělo mapku, jinak nikdo netrefil :). Sejdeme se nahoře na státovce (Polička-Hlinsko) u zastávky ČSAD na Františkách. Předběžně navrhuji 8 hodinu, v pátek večer ti napíšu sms s přesnějším časem. Signál na hlasový hovor je nedostatečný, sms dojde vždy. Pošli mi č. tel. raději na mejl.

      Už se móóóc těším :)

      Těšíte se taky? :))))

      0 0
      • kajulka2  

        Si piš že se těším. Na Františkách ČSAD zastávka píšu si, vím kde to je, kolem 8:00. Moje tel.č. posílám mailem. Dneska se pojedu podívat , jestli průvan z minulýho týdne nezpůsobil vážnější poruchy v průjezdnosti trasy a dám pak vědět

        0 0
      • zirecek  

        Kurnik, to je luxus. Večeře, snídaně, mapa, sprcha, masérky, fanynky; hmmm, :o).

        Mluvil jsem s Martinkou – jede ze zdrásat do Hostýnek, takže počet se ustálil na 5 lidech.

        Těším se jak malý Jarin, :o).

        0 0
      • BOBEK  

        O těšení se nemůže být pochyb ! :-)

        0 0
    • kajulka2  

      Tak hlásím že úsek z Hradce nad Svitavou po hřebeni nad Anenskou studánku je bez problému sjízdný, ani očekávané deště by nemusely vadit, podloží je písek tak se to rychle vsákne. Akorát se nám tam vyskytly zmije, potvůrky, jedna kousla do zadního kola, takže duše a lepení s sebou(lesníci v jednom místě „opravili“ šotolinku pěkně ostrým makadamem :( v mírným asi 1km dlouhým sjezdíku)

      0 0
      • kankrlicek  

        Děkuji zvědovi za příznivé zprávy :)

        0 0
        • kajulka2  

          V novinách sem ale našel jednu méně příznivou-některý lesy kolem Lanškrouna a Ustí nad Orlicí se nesmí kvůli tomu větru z minulýho týdne. Nevim přesně který oblasti to jsou, snad nebudou v trase

          0 0
    • kankrlicek  

      Shrnutí:

      v pátek 4. 7. v 17 hodin odjezd z Chrasti – před kostelem na náměstí. Určitě těch kostelů tam bude víc, tak na náměstí. :)

      Zbytek už je na nás.

      Odvoz zavazadel z Bartošovic zařídí ségra (ještě o tom neví, ale nic jiného ji nezbyde), Mírovi s Evou bych mohl bagáž poslat po nějakým mašinfírovi v týdnu.

      0 0
      • zirecek  

        V pátek chci dorazit s Evičkou dopoledne do Pardubic, dát si oraz než pojedeme do Chrastu. Uvidíme jak s tím zamíchají bouřky (dle ČHMU extrémně nebezpečné na Českomoravské vrchovině a severovýchodě Čech), jak budou padat stromy na žel. tratě, jak bude fungovat/nefungovat vlakové spojení.

        0 0
    • kajulka2  

      Tak nám tady v noci trochu sprchlo(asi 15mm), vítr minimální,takže to bude fajn, nebude se prášit

      0 0
    • kankrlicek  

      Tak to máme úspěšně za sebou :)

      Počasí vyšlo, trasa doznala mnoha změn, většinou pátek a neděle. Sobota (královská etapa :)) byla ve znamení Karla a tudíž suprová, neděle vypadala na naprostý dýchánek, začátek tomu odpovídal, ale rychle a najednou se pohodová mírně klesající šotolinka změnila v tvrdý HC terén, přenášení, mokré kořeny, spadlé stromy, atd., ale vše se v dobré obrátilo :)

      1. obr. – panoramata 
      2. obr. – šťastné to shledání… Asi to vypadalo na nějaké úmrtí a pak to překvapení :)
      3. obr. – ten, co to všechno spískal :) Dík.
      0 0
      • kankrlicek  

        Ještě napíšu statistiku, zítra dodám nějaké fotky.

        Pátek: 70 km, 835 m

        Sobota: 146 km, 2300 m

        Neděle: 85 km, 665 m

        celkem: 301 km, 3800 m. Sobota byla supr tvrdá, ale byli na mě hodní, tak jsem to přežil:), dokonce i k tlačení došlo

        0 0
        • kankrlicek  

          Nějak jsem opomenul poděkování. Tak tedy děkuji všem, bylo to pěkné a hlavně bezbolestné. Jediné, co trochu mohlo připomínat pád, byla kopřivová koupel Evy :)

          0 0
      • kajulka2  

        Za sebe musim říct že to byla moc pěkně prožitá sobota. Bezva partička lidí co si rádi užívají toulání se přírodou, počasí vyšlo, krásný panoramata,  technické a zdravotní problémy se nám vyhnuly, km a výškových metrů více než dost, co víc si přát? Moje zásluhy na výsledku celé akce jsou minimální, pouze sem se snažil ukázat to nejlepší co tu máme, trasa byla již dopředu dobře vybraná. Ještě jednou díky.

        PS: V neděli ráno mě teda fest bolely některý části těla, vůbec sem vám tu poslední etapu nezáviděl, ale jak to tady čtu tak jste si to pěkně užili, tak to má být, já odpoledne taky neodolal a vyjel trochu vytočit nohy na silnici

        0 0
    • BOBEK  

      Chtěl bych poděkovat všem, co si dělají nějaké zásluhy na zorganizování proběhnuvší akce ! Byl to opravdu zážitek !!! A jak to tak někdy bývá, okolnosti nám přály – sešli se fajn lidi, příroda k nám byla laskavá a ukázala nám svoji vlídnou tvář, díky brilantnímu naplánování mělo vše hladký průběh :-) Těším se na volná pokračování !

      0 0
    • BOBEK  

      Jinak jsme včera zvolili naprosto čítankovou regeneraci – schladili a protáhli jsme těla na jednom z blízkých písáků a v pozdněvečerní hodinu doplnili proteiny z poctivého tataráku :-)

      0 0
      • zirecek  

        Hm, :-). Na písák jsem se těšil v pátek, kdy jsem chtěl s Evičkou zamířit na vykoupání. Mrholící počasí bylo proti; tak jindy, :o).

        TRASY BESKYD dle Boba:

        1. zelená TZ – sjezd z oblasti Javorového do Oldřichovic
        2. žlutá TZ – sjezd z oblasti Ostrého do Tyry (název říčky, vísky, která je jihovýchodně kousek od jmenované zelené)
        0 0
        • BOBEK  

          Díky ! ;-) Ty písáky koukejte zmáknout, než voda vykvete ;-) Vám se včera ta Zemská brána podařila ?

          0 0
    • kankrlicek  

      Fotky jsou tady

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Koukám, že jela kolegyně Šlapka. ;-)

        0 0
        • kankrlicek  

          jo, jo. Šlapky měly zastoupení :)

          0 0
        • kankrlicek  

          A ty jsi jela Drásala? Pochlub se.

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Nejela. Neměla jsem tenhle víkend čas, slíbila jsem pomoc doma. A ani by nebyla chuť – na Drásala ani na Orličky, nějak se mně nechtělo tejrat se.

            A kdo ze Šlapek? Podle fotky ji neznám.

            0 0
            • kankrlicek  

              Nechtělo se jí, ale zvědavá je, to jo. :) Abys to neměla tak úplně zadarmo: Mirka. :)

              0 0
              • kámen úrazu1  

                PeBe měl pravdu. :-) Proto ji neznám, je mezi neaktivními a bývalými členy,

                Podle fotek jste si užívali. :-)

                0 0
    • zirecek  

      Děkuji za krásný víkend, :o).

      Už dlouho jsem nezažil takové příjemné, rozmanité putování přírodou s podobně smýšlejícími lidmi. Nechci to dál popisovat, bo by to kouskovalo parádní pocit z akce, :o).

      S Evičkou jsme vyrazili od Kankrlíčkovy sestry, skončili po dvou kilometrech v obchodě, kde jsme si dali oplatky a Míšu, :o). Pak Zemská brána, pašerácká lávka, relax na kamenech Divoké Orlice, brodění, pěšinky po modré značce okolo Pastvin, hráz, Letohrad, zahradní restaurace u Letohradu (několikrát přijel Jarda Kulhavý na svém Spešlu), cyklostrasa do Ústí nad Orlicí, cyklotrasa do České Třebové, kde jsme se nalodili na legendární rychlík Bečva; před devátou doma jak na koni, :o).

      0 0
      • kankrlicek  

        To je príma, my si to taky užili, jen bez toho koupání. Metr vysoké kopřivy, na zemi popadané větve, mokré kamení z řeky, sem tam pařez, do toho pochodující dětský tábor :). Kdybych to věděl, nikdo by mě tam nedostal, ale na konci jsme zkonstatovali, že to bylo úplně úžasné, hodně pestré a ne moc fyzicky náročné. Ve Vamberku jsme dali 2× velkou zmrzlinu z Opočna :), v Horních Ředicích jsem jim ukázal bájnou hospodu Rosničku.

        Díky, že jste s námi jeli, bylo to fakt pěkné.

        0 0
        • Mirinda  

          Ahoooj Míro, abys neměl zase nějaké poznámky, že jsem sice biker, ale jak můžu žít bez B-F, tak jsem zde !!!

          Víkend se opravdu velmi vydařil, díky !

          0 0
          • kankrlicek  

            Mirindu neznám! :) Chvíli mě to trvalo, profil nepomohl.

            Tak tě vítám.

            0 0
      • kankrlicek  

        Mám od vás fotky. Můžu je umístit na stejné místo, jako ty své? Udělal bych repre výběr :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.