PayPal, ČSOB a problém s Transfer ID

14 nepřečtených
  • d

    Na PayPalu mám účet, který hodlám dobít jednorázově bezhotovostním převodem, případně vkladem hotovosti. Problém je s Transfer ID, který mi PayPal přidělil. Je to 15 místný kód obsahující čísla a znaky. V ČSOB se Transfer ID nedá použít jako variabilní symbol na příkazu k úhradě, teta na přepážce na poště říkala, že znaky ji systém nezebere. Na další dotazy, kam jinam Transfer ID na příkaz dát, aby mne příjemce (účet v Unicredit bank) zpároval s mým účtem na PayPalu, odpovědět nedokázala.

    Dle dokumentace se Transfer ID má vložit do pole Poznámka, což by v případě ČSOB mohla být snad např. sekce Zpráva pro příjemce na složence typu A (viz. přiložená složenka). To mi teta nebyla schopna potvrdit. Jsem zvyklý platby identifikovat jednoznačně pomocí variabilního symbolu. Zapsání Transfer ID někam do poznámky mi nepřijde příliš spolehlivé. Nedovedu si představit, že v Unicredit sedí nějaký maník, na příchozích příkazech čte pole Poznámka, vysosává z něj Transfer ID a podle něho dopravuje částku na správný účet. Zvlášť, pokud to bude osoba stejně znalá jako teta na přepážce.

    Tedy kam s Transfer ID, aby platba přišla správně, děkan.

    Pozn.: O použití kreditky na PayPalu zatím neuvažuji.

    0 0
    • marapara  

      Ale ten Transfer ID se nezadává do variabilního symbolu, ale jako zpráva pro příjemce.

      Dřív jsem si nabíjel takto přes IB účet na PayPalu, když jsem objednával věci z číny, teď jsem raději přidal kreditku do systému a je to jednodušší.

      0 0
    • Melvin  

      Ahoj, zrovna predevcirem jsem prevadel nejake penize z uctu na PayPal a Transfer ID jsem zadaval do zpravy pro prijemce. Dnes bezproblemu dorazily penize na PayPal ucet. btw. K tomu aby vedeli kam penize prevest slouzi cislo uctu, ktere je snad i u PayPal jedinecne jako u jakehokoliv bankovniho uctu.

      0 0
      • d  

        Platba z mojí banky CSOB do UniCredit bank CZ (tedy PayPalu) odešla v pořádku, ale PayPal zřejmě neví, jak ji zpárovat s mým PayPal účtem, i když nechápu proč, Transfer ID je jedinečné a to jsem zadal.

        0 0
    • d  

      Podmínku dobíjení takovýmto způsobem je uvedení Transfer ID do poznámky pro příjemce a shoda názvu mého bankovního účtu s názvem mého PayPal účtu. Tolik ofiko dokumentace. Název mého osobního bankovního účtu vedeného v CSOB v Kc je dejme tomu NOVAK JOSEF, s tím nic nenadělám – nezměním. Při zakládání PayPal účtu jsem nedostal žádnou šanci PayPal účet jakkoliv pojmenovat, tím méně ve shodě s názvem mého bankovního účtu. Vyplnil jsem jmého, příjmení, adresu atd. Na základě zadaných údajů mne PayPal oslovuje jako Josef Novak, nikoliv jako NOVAK JOSEF. Tedy zdá se, že účty nejsou svými názvy ve shodě. Možnosti, jak přejmenovat PayPal účet na NOVAK JOSEF moc nevidím, z důvodů viz. url.

      V profilu mého PayPal účtu je ještě volba Add or edit bank Account, ale nevím, jestli tady je to místo, kde můžu údaje o svém domovském účtu zadat, pochybuji – pole First Name je editovatelné, pole Last Name je readolny, tomu moc nerozumím, kam co zapsat.

      Minulý týden jsem provedl dobití PayPalu bezhotovostním převodem ze svého účtu (NOVAK JOSEF) na sběrný účet 0000000081880­9262700 vedený v UniCreditBank CZ, dle ofiko insturkcí. Transfer ID jsem uvedl 100% správně v poznámce pro příjemce, přesto účet ještě dobitý není, pravděpodobně v důsledku neshody názvů, viz. výše.

      Jak tedy uvést názvy do souladu? Děkan.

      0 0
      • Vilém  

        Moc se neorientuji v tom oc ti jde, ale neni jednodussi si to nechat normalne strhnout paypalem, nez se takto x dni trapit?

        Paypalem jsem uz platil hodne veci, kartu mam od CSOB, nic nikde nenabijim, nikam na paypal neposilam.

        Proste zaplatim paypalem, ten si strhne odpovidajici castku z karty a hotovo.

        0 0
        • Dejv94  

          +1

          0 0
        • d  

          Jde o případ, kdy vůbec na webu nechci nijak a nikomu publikovat údaje o své platební kartě. Pak nezbývá, než dobíjet takto „offline“.

          Samotné placení obchodníkovi paypalem probíhá úplně stejně.

          Problém s neshodou názvů účtů lépe popsat už nedokážu.

          0 0
          • Vilém  

            A myslis, ze nekde budes publikovat udaje o karte?

            Kovany v tom nejsem, ale kdyz jsem si zrizoval paypal ucet, tak to byl jediny okamzik, kdy se overovala karta. Zadal jsem cislo, oni si strhli nejakou minimalni castku, overili, ze je karta kryta a pak uz karta nikde nefiguruje.

            0 0
            • marapara  

              Tak máš ji přidanou na tom PayPal účtu, tam figuruje. Když se podíváš na nastavení, tak ji tam vidíš.

              0 0
              • Vilém  

                Tak na paypal uctu kazdopadne bude, o tom zadna.

                Nejsem vsak tak paranoidni, abych mel obavu z toho, ze nekdo naboura paypal ucet atd. To bych potom nemohl funguvat temer v zadnem smeru, kdyz bych vsude videl takoveto hrozby.

                0 0
      • marapara  

        Ono to trvá asi 3 dny, než se dobije účet na PayPal, když si pošleš peníze z vlastního účtu, ale funguje to. Já jsem si taky dřív dobíjel před každým nákupem, lepší je ale nastavit tam kartu a nemusíš si posílat víc peněz, abys počítal s nějakou rezervou podle momentálního kurzu a platba proběhne v reálném čase a nemusíš si několik dnů předem posílat peníze na PayPal, když chceš něco kupovat. Takže buď se smiř s tím, že to není hned, když nabiješ účet nebo si tam přidej kartu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse