• Máca

    Zdar,

    zdechá mi tepák a řeším, jestli kupovat novej nebo koupit jen pás a jet tepy přes mobil, nepoužívá někdo tento pás

    https://www.koloasport.cz/…NT-Bluetooth

    Stojí o dost míň než Polar, kterej jsem měl původně vyhlídnutej. Pojede s Polar Beat nebo ten funguje jen s orig. pásem? Do teď jsem používal bezplatnou Stravu, ale nevím, jestli se mi chce připlácet 60$ ročně kvůli tepu. Není nějaká rozumná apka zadara? Endomondo má tepy taky za příplatek? Co používáte Vy? V historii jsem toho zas tak moc nenašel, proto zakládám.

    Díky za odpovědi

    0 0
    • MiKED  

      Dost lidí tu myslím používá tepák z Decathlonu.

      0 0
    • Máca  

      A ještě jedna věc, která aplikace umí zóny – stačily by 3, čas strávený v nich, případně nějaké upozornění (zvuk, rozsvícení nebo vibrace)?

      0 0
      • danis7  

        To by mě taky zajímalo. Hledám aplikaci na zobrazení času v zónách, která umí vyhodnocení z importovaného souboru gpx. Na záznam používám Locus, který umí třeba i upozornění překročení zóny, pravidelně hlásí, ve které zóně se pohybuji …

        0 0
    • Máca  

      Zkusím oživit

      Co teda používáte placenou Stravu, placený Endomondo nebo něco Garminího(v ceně přístroje)? Nebo je to nějaký tajný a všichni vědí a nikdo neřekne )))

      0 0
    • jirkous3  

      Já ho mám a s mobilem funguje naprosto bez problémů. Alespoň přes BT, ANT+ jsem nezkoušel. Vyzkoušeno v různých aplikacích.

      0 0
      • Máca  

        Dík, nejspíš do něj půjdu, a pak asi absolvuji kolečko, co jako bude fungovat a co bude kolik stát – což jsem si chtěl ušetřit díky radám zkušenějších, ale bohužel se nikdo moc neobtěžoval a ve finále skončím u placené Stravy i kvůli tomu, že jsem na to zvyklej.

        A nebo si koupím za litr Sigmu s kódovaným digitalem a zónama v podstatě to samý, co se mi teď už věkem za pochodu rozpadá.

        0 0
        • jirkous3  

          Tak já ho zatím používám jen na trenažéru doma. Takže mi vyhovuje MotiFithttps://pla­y.google.com/sto­re/apps/detail­s?id=co.kavanag­h.motifit nebo taky jednodušší Acentas HR monitor https://play.google.com/…apps/details?… Ale zkoušel jsem ho třeba i s Locusem a v pohodě. Jakmile ho jednou spáruješ s mobilem, funguje asi všude. Taky jsem zkoušel tuhle appku, ale pak se mi to experimentování omrzelo a odinstaloval jsem to. Nastavitelné zóny mají všechny ty appky. Možná by i tato stála za vyzkoušení: https://play.google.com/…apps/details?…

          0 0
        • atty  

          Dá se na to odpovědět i tak, že Ty ses vůbec neobtěžoval si projít starší thready, kde se o stejném tématu (připojení BT nebo ANT+ čidel – HR, kadence, rychlosti…) dost často mluví. Na telefonech se toho dá najít spoustu – jak s ANT+, tak na BT – u BT je vcelku někdy problém, že některé aplikace jsou vázané na nějakou značku či typ čidel.

          „Kódovaná“ Sigma moc dobrej nápad není, protože čidla k NE ANT+/BT přístrojům běží na vlastní frekvenci, kterou podporují zase jen přístroje a určité typy od jedné značky = HR je vázáno na značku a typ přístroje (maximálně funguje v rámci nějaké výrobní řady) = obecná nekompatibilita jak HR pásu, tak přístroje. S ANT nebo BT se není problém připojit relativně k čemukoliv. K tomu nepíšeš, zda to chceš používat čistě jen na telefonu a k jakým účelům (kolo, běh, jiné sporty…) od čehož se taky dá odrazit…

          Placenou Stravou samozřejmě nic nezkazíš a ANT+/BT pás Ti určitě bude fungovat, jde o to, zda se Ti chce platit a využiješ nadstavbové placené funkce, nebo to budeš platit jen kvůli tomu, aby si spároval tepák … :)

          0 0
          • Máca  

            No smysl bike-fora mi přišel, jako, že když nevím, tak nejdřív hledám, když nenacházím, tak se zeptám a někdo zkušenější poradí – to znamená, že mi ušetří čas a bych nemusel několik dní hledat, to, co se dá napsat do dvou odstavců a zkušeného v dané problematice to stojí 3–5 minut času. Bohužel praxe na BF je jiná, příspěvky typu najdi si to v historii a neobtěžuj, jsou naprosto běžné, ale bohužel bez jakékoli informační hodnoty. Možná by stálo za úvahu vylepšení vyhledávacích schopností BF.

            Ale k věci, díky za všechny informace v tomto vlákně, pomohli mi.

            Další pátrání a prohledávání vyústilo v nějaké řešení – takže Sigmu 25.10 kupovat nebudu. Je to už jinde. Koupím pás a pojedu přes mobil, pokud bych pořídil H7 od Polaru pojede kromě BT i analog a dá se použít i nějaký starší nebo levný Polar jen jako zobrazovací zařízení na řidítka. H10 možná taky varianta, ale dráha. Podle toho, co jsem jsem pochopil, by pás Echowell měl fungovat i s Polar Beat a tím pádem s Polar flow, tam je export do Stravy, nikde jsem nenašel, že by to fungovalo jen s pásama Polar. Pár dalších app je taky použitelných. Většinou příplatkových věcí ve Stravě nevyužiju, takže nechám základ a ty tepy budou holt jinde. Možná připlatím za origoš Polar pás, ale nevím ten Echowell by to měl dát taky. Chtěl jsem to jen na kolo, takže asi takhle

            0 0
            • mr.antik  

              Nebo to udělej jako já… po pár výletech s pásem a mobilem k tomu dokoupíš hodinky

              0 0
              • Máca  

                No je pravda, že jsem byl zvyklej na to čučet. Ten Beat umí i buzerovat ať zrychlíš nebo naopak, ale nevím, jestli chci, aby mi někdo furt mluvil na zádech nebo v báglu. Toho jediného se bojím, že to prostě budu chtít vidět, což běžně mobil neumožní

                0 0
                • mr.antik  

                  tak ono jde spíš o to, jestli se někde neprodává výrazně výhodně se pás (kombinovaný BT+Ant) +hodinky za slušnou cenu (možná ten Decathlon?). Ale já ani nic takového neobjevil.

                  0 0
            • jirkous3  

              Zkus nezávazně Locus. Super mapy, vše offline. Umí zaznamenat trasu, tep i různá čidla jako kadence atp. Export na Stravu umí automaticky. Jen mu musíš dát chvíli šanci. Po prvním seznámení se může zdát slozity. Pomocí dashboardu si můžeš na hlavní obrazovce nechat zobrazit prakticky cokoliv. No a addon na tep pak umí v intervalech oznamovat tepová pasma buď hlasem nepo počtem připnutí.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.