• exoomer

    No, mam taku zaujimavejsiu otazku. Buduce leto mam vacsie cestovatelske plany. Okrem ineho by som chcel zabicyklovat cca 3500km (naozaj cca, mozno 2500, mozno 4500). A ide tu o to, ze som planoval nieco take podniknut aspon s jednou dalsiou osobou. Zial, kolegovia, znami alebo priatelia nemozu, budto su na VS, alebo nemaju peniaze, alebo uz maju rodinu. Viem ze je to dost skoro a asi aj dost divne, hladat na fore niekoho takehoto, ale ak nahodou je tu clovek, ktory rad bicykluje a bol by ochotny nieco taketo podstupit, nech ma kontaktuje e-mailom, ss, icq alebo aj inak. Pisem to tak skoro preto, lebo nechcem najst osobu na takuto cestu 2 tyzdne pred odchodom.

    0 0
    • M_ishak  

      Na jak dlouho si představuješ tu tour a ve kterých končinách?

      Když jsem byl na VŠ, bylo času, ale ne prachů.

      Teď mě zas asi firma nepustí na X týdnů mimo. Ale třeba bych to s náčelníkama dohodl, protože jde využívat moderních technologií.

      0 0
      • exoomer  

        Dokopy som to pocital na mesiac, mozno o nieco viac. Denne by som chcel najazdit 100km+, ale zaroven by som sa chcel obcas niekde aj zastavit a nebicyklovat non-stop. Dalsia vec je, nemam cestny bicykel (ak ked mam cestne gumy, stale su siroke ako na formuli), takze priemernu rychlost okolo 25km/h s nalozenym bicyklom neprekrocim.

        0 0
        • exoomer  

          A hovorim, viac menej chcem zatial spoznat osobu, ktora by tam teoreticky isla. Cize obcas s nou ist na bicykel atp. Riesit veci by som chcel uz vo dvojici, predsa, dve hlavy, viac mudrosti.

          0 0
        • nox159  

          podle me dat 3000km za mesic neni zas az takova prdel…

          0 0
          • maajkee  

            No asi uplně nejvíc záleží na terénu. Pokud se pojede po spíš v nížinách, tak nebude problém nějakej den dát třeba 200km.

            Zas má na to člověk celej den.

            0 0
            • M_ishak  

              Pravdu máš, letošní maximum jsem dal 150 km s průměrem okolo 20 km/h a večer jsem byl tak v pohodě, že bych mohl sednout a jet znovu až do rána.

              0 0
        • M_ishak  

          Na měsíc to je dost. Jako na rovinu, přemýšlel jsem o podobné tour jako študák, ale tehdy jsem na to neměl prachy. Teď nad tím přemýšlím také, ale zas záleží na domluvě se zaměstnavatelem – až budu rentiér, bude to jiná :O)

          Také jsem uvažoval nad tím, že bych se spojil s médii a dělal reportáže a měl jakési zázemí a případně sponzory.

          To, že kdyby se věc měla pohnout nějakým směrem, je potřeba spolu jezdit, poznat se, zda to pojede nejen po fyzické stránce, ale také jak si 2 lidi sednou mentálně.

          Mě osobně láká Skandinávie nebo naopak blízký východ.

          0 0
          • maajkee  

            To mě už celkem dlouho láká podél hranice ČR, ale taky je to o čase a samotnýmu se mi nechce.

            0 0
            • frdrx  

              Není to škoda? Je tolik hezčích a zajímavějších míst.

              0 0
              • maajkee  

                To si bohužel myslí hodně lidí a nevěděj co maj doma. Naše zem je krásná a rozmanitá a spousta lidí vůbec svojí zem pořádně nezná.

                0 0
                • M_ishak  

                  To je přesné, já např. jezdím záměrně cestou necestou, kudy lidi normálně nejezdí (např. podle historických map) a objevuji tak naprsto úchvatná místa třeba 20 km za barákem, o kterých nikdo neví, protože jsou zašité v lese, kam projede lesák jednou za uherský rok – podle stavu pěšin.

                  0 0
            • M_ishak  

              No právě to je ono, takových lidí je víc a padá to na tom, že třeba v okolí nemají nikoho schopného nabo ochotného se na takovou tour vydat. Kua, co se takhle někdy na nějakou delší akci domluvit?

              0 0
            • karliner  

              Plán je to dobrej, jezdí to (nebo různými jinými způsoby překonává) celkem dost lidí.

              Já s tebou nepojedu.

              0 0
    • kuba.kuba1984  

      Já se pořád onanuju představou, že až mě vyhodí z práce kde teď jsem, za odstupné si nějaký dvou či více měsíční trip zrealizuju .)

      0 0
    • exoomer  

      Trosku sa tu rozprudila debata a tak sa znova spytam, ci by niekto nemal zaujem nieco take skusit.

      A opakujem, to je vsetko orientacne. Mozno sa pojde iba 2500km za napr. 1 mesiac a 2 tyzdne. Tak ci tak sa to neda presne rozpocitat, ide o to, ake bude pocasie, aka trasa sa zvoli, ktorym smerom pofuka vietor atd. To vsetko by sa preberalo potom. Sponzorov som rozmyslal uz aj ja, mam aj niekolko vytipovanych, ktorym skusim napisat. Ale naozaj by som chcel take nieco podniknut s dalsou osobou (popr. aj viacerimi?).

      A ako napisal M_ishak, chcem tu osobu spoznat. Nejde len o to, ci mame priblizne rovnaku rychlost a motivaciu, ale museli by sme si aj sadnut jeden druhemu. Nikto by asi nechcel ist s osobou, ktoru nemoze zniest na 2 mesiace napriec europou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.