• Internaut

    Prosím, doporučíte nějaký online/offline kurz angličtiny?

    Poslední dobou jezdím spíš vlakem a hledám kurz na úrovni střední či vyšší angličtiny, kterým využiju čas 2×30 minut denně.

    Priority je pro mě opakování gramatiky a psaní slov. Slovní zásoba je sekundární (tj nehledám jen drtič slovíček).

    Podoba buď aplikace pro android nebo cokoli pro PC (web, SW)…

    Díky předem.

    0 0
    • Josef Panek  

      Zkusil bych to tady

      Číst uživatele Blacky, ten skoro neumí česky. Ale na druhý straně by mohl bejt problém s tím, že maká pro CIA, nebo co. Dost užívá kódovanou řeč, nebo tak něco…

      0 0
    • kali222  

      Nenapsal jsi na jake urovni se nachazis. Gramatika dostupna odkudkoli on-line http://www.helpforenglish.cz/. Ovsem jestli je tam „dost“ i pro AJ-šíbry, to nemuzu posoudit. Na doplnovani slov to bude chtit nejaky program.

      0 0
    • tromboonen  

      Je to uz hodne let co jsem se ucil, ale na gramatiku jsou pokud vim od znamych co uci porad nejlepsi ucebnice od Michaela Swana (http://elt.oup.com/…glish_usage/?…)

      Od basic pred intermediate po advanced, v kazde kapitole jeden problem, vysvetleno na prikladech, plus 5–10 cviceni jestli dobre pamatuju, prectes, zamyslis, udelas cviceni a umis to uz navzdy..

      Dneska to asi bude existovat i digitalne, ale papir v tomhle neni od veci, muzes si do toho cmarat, delat poznamky, vyplnovat cviceni = v nejake aplikaci je to vzdycky trochu o hadani-tipovani-urcitych postupech, tady se to proste naucis a tecka..

      A pak doporucuju cist knihy v originale, tim se naucis zdaleka nejvice = pokud zatim nestihas normalni tak existuji rady jako English books for learners (vetsinou slavne knihy, ktere jsou upravene tak aby mely omezenou slovni zasobu, jsou tam jednotlive levely podle poctu slov)… par jich prectes a postoupis na normalni knihy, nemusis rozumet kazdemu slovicku, ale z kontextu pochopis a hlavne se jej naucis spravne pouzivat, to Ti zadny kurz neda..

      Ja se kdysi zaklady naucil sam z obycejne ceske (a dokonce komunisticko-ideologicke) i kdyz to uz bylo po plysaku ucebnice pro samouky = ty naproste zaklady tam jsou slusne, plus pak veci typu Swan atd., a knizky, Internet moc nebyl, rozhodne ne na kolejich atd., tablety taky ne.. a slo to.. nechci byt uplna konzerva, ale s temi online kurzy a aplikacemi vzdycky hrozi, ze se to bezdecne naucis ochcavat, respektive mechanicky klikat na odpovedi podle nejakeho reflexu, na ktery casem bezdecne prijdes (asi jako kdyz se ucis teorii na autoskolu neustalym opakovanim elektronickych testu = proste nemusis moc premyslet, porad dokola to delas a kdyz to cele nekolikrat projdes, zapamatujes si vsechny otazky a uz ani nepremyslis) aspon ja to tak mam, u autopskoly, kde jde spis o chytaky nez o to, co opravdu vis, je to vporadku, ale u jazyka, ktery pak chces pouzivat v praxi, to moc k nicemu nevede..

      Nerikam, ze jsou takove vsechny online kurzy a aplikace, ale svadi to k tomu jak autory tak uzivatele a vysledkem je pak populace s tragickou znalostyi jazyku i kdyz kazdy druhy se uci a dela kurzy..

      0 0
    • jIrI___  

      Vytáhnu mrtvolu :). Máte zkušenosti s nějakou společností nabízející kurzy angličtiny pro začátečníky, případně jaké máte z této formy výuky jazyka dojmy?

      0 0
      • Radek Broz  

        Neporadím ti, ale spadla mi čelist :D

        0 0
        • Bombos3  

          Momentálně dělám kurz B1+ od OnlineJazyky.cz

          Na konci zkušebního dema je kód na slevu 500 Kč. Zkušenost je takové, že to není zrovna uživatelsky přívětivé, ale docela dobré. Jsem někde na začátku úrovně B2 a mám to pro ujasnění gramaticky, odstranění zlozvyků a doučení slovíček a plně mi to vyhovuje.

          0 0
      • nox159  

        Uvažoval si o tom na pár měsicu vypadnout nekde do ciziny? Pro me to bylo do nedávna nemyslitelné, ale tam to člověka nejspíš donutí se naučit, doma na to kašlu a neni to dobré…

        0 0
        • jIrI___  

          Na vypadnutí do ciziny není keš a odvaha, protože anglicky neumím vůbec nic a mám obavy, že takového člověka by tam nezaměstnali ani na umývání nádobí :D. Ale jinak by to samozřejmě bylo nejlepší, o tom vůbec nepochybuju.

          0 0
          • Mr.Duck  

            Hele jeden kamos sem prijel s tim ze se umel sotva predstavit, a praci dostal! Sice zadnou hitparadu, ale na uziveni sebe a kola dobry :)

            0 0
      • Smazaný účet  

        Víš co je nejlepší na neučení angličtiny hned po po cizině? Koukat na filmy, hrát hry nebo onlinovky v anj. Díky tomu mam B2 bez nějakých kurzů atd.

        0 0
        • Mr.Duck  

          +1, me naucil WoW asi nejvic, hned po tom muzika – poslouchani textu, zejo.

          0 0
      • kali222  

        ano, mam zkusenost. 2×. co se tam deje? je tam ruznorody „publikum“. to by nebylo na skodu, ale ta ruznorodost spociva i v duvodu navstevy kurzu (nekdy nutnost ze zamestnani). domnivam se, a cilem je odchodit! ne ZKUSIT se naucit. vysledek je ten, ze nekteri maji enormni sklony k tomu, resit uplne uplne vse, jen ne ten jazyk. ja to pisu jako nic moc student, ale vim, ze tam tu hodinku proste vydam, co muzu a delam, co umim. jinak rovnou nejdu. nereknu, kdyby to trvalo cely den. ti kantori s tim nemaji sanci zatocit, mozna je to taky nebavi. :) takze jestli pujdu jeste na nejaky hromadny kurz, tak na ten, ktery porada nejaka VS (porada snad uz uplne kazda v ramci dalsiho vzdelavani). nevim proc, ale cekam tam jine publiukum. :) aspon o chlup.

        vic me ale laka si sednout, klidne 1X14 dnu, s nekym 1X1 a resit, co neumim/nechapu. segra to tak mela. jeji sousedka ma neuveritelnej talent na jazyky a dohodla si i dobrou cenu. segru to hodne posunulo, ikdyz se uci aj celej zivot. hlavne teda konverzace. podobna zkusenost neni ojedinela. vetsinou to ale vyjde o dost draz, ale v tech kurzech se na tebe moc nedostane. navic kdyz se tam v nekterych tematech „vyzpovidavas“, tak nekteri lide maji potrebu reagovat, at uz to je vhodny nebo ne. to mi uplne prijemny neni a na ostatni popravde nejsem vubec ale vubec zvedavej.

        JINAK :)

        chces dneska zacit se zaklady AJ, treba pri cekani na zastavce busu+zadarmiko+hra­vou formou? ( to zni jak z teleshopingu :)))) ) https://cs.duolingo.com/ a ke kurzu jízdní kolo zdarma!

        SLOVICKA: ke slovickum si treba najdi zakladni slovni zasobu od Ogdena (850–1000) a uvidis kolik jich znas. na praci to neni (aj ma snad nejvetsi pocet slov) a budes si pridavat podle sebe dalsi. ze najdes takova, ktera nebudes umet spravne vyslovit? tak to tadyk http://cs.forvo.com/languages/en/

        nekdo musi ukazovat cestu a korigovat, ale tu cestu si stejne clovek musi vyslapat sam. jak se vsim.

        TO JE ALE DLOUHÝ

        0 0
      • Smazaný účet  

        Dej si tohle https://www.youtube.com/watch?…, já to jako malej miloval.

        0 0
    •  

      Zdravím, hodně záleží na tom jestli si chcete zdokonalovat všeobecnou angličtinu, nebo jestli chcete jít třeba jako já do zlepšování angličtiny obchodní. Prot jsem využil http://www.anglictina-bez-biflovani.cz/…i-anglictina, ale nabízejí i všeobecnou angličtinu. Také bych bral mít takto čas, který by se dal využít právě třeba online učením.

      0 0
    • petr87  

      Taky se omlouvám za oživení starého topicu, ale snad to někomu pomůže :) Já jsem se po dlouhém hledání usadil u Angličtiny bez biflování Tento online kurz mi vyloženě sednul a určitě bych ho všem doporučil. 15–20 minut denně třeba na cestě do práce, rodilí mluvčí a různá témata.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Kdyz pominu snahu o reklamu…

        Uz teda umis plynule anglicky konverzovat?

        0 0
        • petr87  

          Omluvám se za formu, vím, že to tak vypadá, ale jenom jsem chtěl poreferovat z osobních zkušeností. Přišla mi škoda to nezmínit, když všude narážím na Duolingo apod. Srovnávat produkt, který je zdarma a produkt, který něco stojí je taky takový ne moc ideální, ale já měl aspoň o trochu větší motivaci se na to zas nevykašlat :D

          A ano, umím

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jako poslouchat konverzaci ve snaze tomu rozumet…proc ne…ale v realu lidi tak hezky nemluvi a hlavne se z toho mluvit nenaucis…ale ja vlastne nemam co rikat, ja anglicky moc neumim…

            0 0
      • jIrI___  

        Nebudí to ve mě důvěru už kvůli tomu, že v jednom videu je zmíněno, že na plynulou angličtinu stačí studovat 20 min denně a hned potom řeknou, že stačí 15 min denně :))

        0 0
      • zdenek  

        Fakt není vůbec divný, že se někdo zaregistruje na cyklistické fórum jenom proto, aby zde poreferoval o studiu angličtiny…

        Když tento fakt pominu, tak některé reklamní kecy k tomu kurzu si lehce protiřečí. Sice „bez biflování“, ale to opakované poslouchání a drmolení textů asi za biflování nepovažují.

        A závěrem osobní zkušenost. Bohužel jsem se před časem nechal zlákat a vyzkoušel:

        • aplikace (webové stránky) byla lehce nedoladěná. Občas se stalo, že se spustilo nějaké extra rychlé přehrávání a už se to nevzpamatovalo.
        • tragická technická podpora. Psal jsem kvůli tomuto problému na support a jediná odpověď byl automatický mail. Asi po měsíci jsem jim tedy dal negativní hodnocení na portálu, kde inzerovali. Po dalších x měsících si recenzi asi někdo přečetl a ozval se. Mail na support prý nedošel… Dostal jsem radu zkusit jiný prohlížeč. Ačkoliv jsem používal prohlížeč a verzi, které oficiálně podporovali.
        • nedotažený systém motivace. Motivovat k pravidelnému studiu má každodenní připomínací (prudící) mail. Jinak nic. Mohli se alespoň inspirovat u Duolinga nebo vymyslet něco lepšího.
        0 0
    • K2  

      Čau, využiju toto vlákno -hledám doplňkovou angličtinu pro děti zábavnou formou .

      Chtěl bych nějakou apku nebo web stránku pro zábavné učení/procvičování dětí v angličtině.

      Děti jsou 2 a 5 třída základní školy – tedy 7 a 10 let.

      Jde mi jak o slovní zásobu, tak i základní gramatiku.

      Klidně to může být i placené (raději jednorázově), alespoň tam nebude mraky reklam.

      Uvítám i nějakou stránku pro rodiče, kde půjde zkouknout hodnocení postupu dítěte.

      Také uvítám odkazy na videa s jednoduchou angličtinou (třeba Prase Pepa) nebo klidně něco z České televize.

      Další rok nás čeká další jazyk, takže klidně dávejte tipy i na Němčinu.

      Díky všem za tipy

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nemám s tím praxi ale všichni chválí Bronu https://brona.cz/, má kanál i na youtube.

        0 0
      • Japhy  

        Prasátko Peppa je v angličtině luxusní, dcerka je takovej závislák, že když na YT vidí obrázek z dílu, který ještě neviděla, angličtina jí vůbec nevadí. Můj favorit je jak jedou celá rodinka spacím vozem, aby tatínek (světová celebrita přes beton) udělal zkoušku bloku betonu maličkým kladívkem. Nebo australský díly, ty klokani maj luxusní přízvuk i slovní zásobu.

        0 0
      • Smazaný účet  

        A tohle jsem sledoval jako malej https://www.youtube.com/watch?…. V originále Muzzy In Gondoland.

        0 0
      • K2  

        Jeden tip za sebe: https://www.bbc.co.uk/…ish/english/

        Poslouchal jsem jejich MP3 v autě. Lekce cca 5–6 min na různé témata s českým detailním vysvětlením

        0 0
      • Edwin  

        Naše děti pořád čumí na všech 80 dílů Harryho Pottera a já už jsem na něj alergickej, takže jsme se domluvili, že už na něj můžou koukat jedině v angličtině. Zapnu jim k tomu i anglický titulky a je to super. Jinak se učí hodně z her a youtube. Takže bych to být tebou úplně nehrotil, oni si k tomu cestu najdou sami. Jsem až překvapenej jejich slovní zásobou i super výslovností.

        A pokud b bylo potřeba něco navíc, doporučil bych spíš one-to-one s živým mluvčím, takže něco jako třeba italki.com

        0 0
        • snas89  

          Já se u filmů a seriálů takhle naučil anglicky:)

          Včetně dobrý výslovnosti právě…

          Přijdou mi na to výborný simpsnovi. Je tam běžná angličtina. Hovory.. Dobrá výslovnost.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jenže na ty filmy musíš koukat s anj titulkama. Protože s českýma to moc nefunguje. Jinak úplně tom na to je hraní her, nějaké RPG, kde musíš chápat co ti hra chce sdělit a dle toho musíš reagovat.

            0 0
            • Japhy  

              Jo, to si pamatuju docela živě. Sice jsem neuměl pořádně na hodině vysvětlit plusquamperfectum, ale přesně jsem věděl, jak se řekne dvoubřitá sekera. :-) No a dceru učí stejná učitelka jako mě, za toho čtvrt století vcelku žádnej větší progres, furt do nich cpe nesmysly typu „I am going to go“, které už i oxfordský výkladový slovník označuje jako formálně správně, ale lehce obskurní.

              0 0
              • Pedro404  

                Co je špatně na „I am going to go“?

                0 0
                • Japhy  

                  Nic, jen že to rodilák běžně nepoužije. Nebo možná jo, omezený vzorek rodiláků mi potvrdil, že je to krapítek knižní obrat.

                  Musel bys to slyšet v kontextu jak se stále pere s výslovností.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak ti rodiláci hlavně nemluví, tak jak my se to učíme. Lpí se u nás na gramatice a přitom když s někým mluvím či si s ním píšu, tak gramatiku fakt neřeší.

                    0 0
                    • snas89  

                      Na druhou stranu, v tom je právě ta angličtina geniálně jednoduchá.

                      Můžeš to sprznit jak chceš, a stejně ti nějak porozumí.

                      Budou si z tebe dělat prdel…ale porozumí:)

                      Proto je aj novodobý esperanto.

                      A pak jsou jazyky (viz. čj), kde se gramatikou mění smysl vět.

                      0 0
                    • Japhy  

                      Tak třeba texty písniček jsou plný věcí jako „it don't matter“, obligátní dvojitý zápor u Pink Floyd a podobně. Ne že by teda texty byly studnice té správné angličtiny, ale až mě děsí, že se to za čtvrt století posunulo z mizernýho stylu výuky do o krapítek méně mizernýho stylu výuky.

                      Seriály, vybrané hry, dotlačit děti ke koníčkům na které dřív nebo později potřebují materiály v angličtině (ať už je to muzika, robotika nebo třeba street dance). Ruchovci a lumírovci nebo bitva na Bílé hoře jim na chleba pravděpodobně nevydělaj, angličtina jo.

                      0 0
                • snas89  

                  V aj zahraničí poznáš, že cizinci umí anglicky vlastně až tehdy, kdy se oprostí od výkladové, až akademické angličtiny (platí to i pro jiný jazyky) a přejde do hovorové řeči těch lidí.

                  0 0
                  • Pedro404  

                    Živim se překladem a mám nabydleno tak dva roky v Kanadě, takže hovorový angličtině rozumim velmi dobře, tim to nebude. Spíš mi neni jasný, v jakym kontextu (v celý větě) by ten příklad měl bejt špatně.

                    0 0
            • snas89  

              jasně, tak jsem to i myslel:)

              taky koukám jen s aj titulkama…

              0 0
      • K2  

        Má někdo tip na nějakou apku do mobilu nebo tabletu?

        Ve škole má dcera Dynet, ale te je pouze ve škole pro registrované…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.