• biker.giant

    Zdravím,zvažuji koupi nové osobní váhy ( na té co mám dokážu během 20vteřin přibrat nebo shodit i 2kila :-) ) Máte nějaké skušenosti s opravdu přesnýmí váhami ? Díky.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Tak pokud máš digitálnu, tak jí musíš dávat na pevný povrch, na koberci měří blbě.

      0 0
      • biker.giant  

        Měří špatně na linoleu,i na kachličkách :) je to sencor za 399,–

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Tři měření a zprůměrovat :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Na Linoeu chápu, na kachličkách taky pokud se trefíš do mezery. Digitální je prostě jen na pevný rovný povch, který se nedeformuje.

          0 0
          • biker.giant  

            samozdřejmně mám celou váhu položenou na jedné kachly at to je jak má být..

            0 0
        • honza007  

          Tak tu mám asi taky:) mela by umět měřit tuk ale to dělá podle vzorce nikoli podle dvou atrap kovových měřičů na chodidla. Váží dle polohy na zemi, vůči severnímu pólu a poloze Venuše. Díky tomu zvládá rozptyl tří kil na jednom místě.

          Pokud má někdo tip na nejakou spolehlivou váhu která změří i tuk (skutečně), budu rád.

          0 0
          • Yura  

            To myslis vazne s tou vahou a merenim tuku? Kup si kaliperacni kleste za par korun a mas to presne a ne nejake stupidni zprumerovane vzorce které nerozeznají tukovou od svalove hmoty..

            0 0
            • ememem1  

              to neni o moc presnejsie jak ta vaha ak vobec.

              0 0
              • Yura  

                Placas neskutecny blbosti čobol..

                0 0
                • ememem1  

                  schvalne sem skus dat anketu kto z nas dvoch je blb :-)

                  tvoj problem je, ze nic nevies, akurat cumis na hajzli do tabletu na net a myslis si ze nieco nastudujes. cely problem je, ze nemas potrebny intelekt ani vzdelanie na to, aby si rozlisil ce je blbost a co skutocnost. jeden taky uz bol, sa volal tusimze chrobak truhlik, brouk pytlik po vasom ak sa nemylim.

                  0 0
              • djx  

                Nejsem teda žádnej expert, ale pokud je mi známo, tak měření tuku pomocí kaliperu je momentálně nejpřesnější způsob, jak procento podkožního tuku v těle změřit. Bereš to tam asi z 10 různých míst na těle (břicho, lopatka), viz např. tento postup

                Viscreální (vnitřní) tuk je trochu jiná záležitost a tam fakt netuším, jestli se dá nějak přesně měřit…

                0 0
                • hovanec  

                  Dá se měřit, ale né na váze za 300 Kč. :D K tomu jsou trošku jiné stroje. S kaliperem mám naprostou pravdu.

                  0 0
                • ememem1  

                  pokial je rec o podkoznom tuku mas pravdu, rec bola ale o celkovom mnozstve tuku kde ti je to jak sam pises prd platne a imho asi este menej presne jak tie smiesne vahy a la tanita. vnutorny tuk sa meria podvodnym meranim, hydrodensitome­triou. bud sa vazi pod vodou vodou pomocí dualnej roentgenovej absorpciometrie, ct-ckom alebo magnetickou rezonanciou.

                  yuro z olomouca ti k tomu isto bude vediet povedat viac, prinajhorsom dogoogli a potom sem napise.

                  0 0
                  • Tomahomo  

                    Nic ve zlém, ale jak říkal jeden kolega(Slovák) – ty jsi cicina! :D

                    0 0
                  • Yura  

                    „pokial je rec o podkoznom tuku“

                    Ty nas mudrlante a o jakem jinem by tu mela byt rec, když pisu o kaliperu? O visceralnim tuku tu nepadlo vůbec ani slovo, to jen ta tva namyslena hlava si asi uvědomila tu svou nekonečnou hloupost a tak se to snazi zase nejak okecat hovnama ze? :))

                    0 0
                    • ememem1  

                      takze fesak rec bola o takej tej komickej vahe co akoze meria % tuku, svalov, vody a pod. podkozny tuk si sem natiahol iba a vylucne ty. si radsej odvaz na ranajky ovsaky a citaj po sebe. odpovedat uz nemusis.

                      0 0
            • nox159  

              bál bych se chyby měření, respektive ne vzdy nabereš stejnou kožní řasu… nebo spíš bál bych se, že při nedostatku zkušeností s touto metodou, by výsledky nemusely byt presnější nez u te váhy…

              0 0
              • Ondry  

                Chybu metody můžeš časem potunit, s chybou měřicího přístroje asi nehneš. Nebo se přeměříš krejčovským metrem přes pupek, tam toho asi moc člověk dojebat nemůže. Aspoň předpokládám, že podstatnější je jestli hubnu než kolik mám podkožního tuku.

                0 0
                • nox159  

                  pak je nejlepsi hodnotici metoda zdrcadlo, bud se sám sobě libim – je to ok, nebo se sám sobě nelibim a musím neco začít dělat :D

                  0 0
      • BlickM  

        Nám funguje na koberci normálně. Opakovatelnost přesná …

        0 0
    • Yura  

      A kuchyňskou vahu mas? Bez te si to představit nedokazu, kdezto sebe vazit teda nepotrebuju, chytnu za pupek a vidim jak na tom jsem ne..?

      0 0
      • ememem1  

        ta prva cast je samozrejme somarina ako zvycajne ale ta druha…clovece ta druha ma nieco do seba.

        0 0
        • Yura  

          No tak rohliky si vazit nemusíš a salam mas na kolecka to beru, ze pro tebe je to somarina. :))

          0 0
          • Tomahomo  

            Kua nikdy by mě nenapadlo vážit si žrádlo! Ty se běž fakt léčit :D

            0 0
            • hovanec  

              Tak jestli počítá výdej/příjem s kosmickou přesností, tak se není čemu divit, že váží každou potravinu. My co to děláme orientačně jsme úplně mimo. :) Tím nechci znevažovat něčí dietní program, prostě máme jiný přístup.

              0 0
            • Yura  

              Tak uznavam, ze pro většinu lidi je to nemyslitelne. Pro me je zase třeba nemyslitelne, abych od rana do vecera jedl to na co mam chut a podle toho taky pak vypadal… Vetsina lidi není za celej život schopna udelat něco se svou postavou, ikdyz se o to třeba neustale pokousi a jsou schopni za ty „pokusy“ utrácet neskutecny penize. Tohle lidem co cvici, vedi co jist a co ne a kteří si vazi jidlo, tem to prijde hodne komicke, mozna az smutne…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Smutné je říkat lidem jak mají žít své životy.

                0 0
                • Yura  

                  Hehe a to kdo říká? Ja tady jen ctu, ze by se mel někdo lecit. Jinak ja osobne jsem nikdy nemel na nekoho a jeho stravu apod. zadne narážky, coz se ale neda rict obracene. :( Když mas u huby bagetu, snikrsku nebo jinou sracku, tak te prejdou bez povsimnuti, ale jak mas krabičku s masem, přílohou a zeleninou, tak ses pomalu za ufona. :))

                  0 0
              • ememem1  

                Pro me je zase třeba nemyslitelne, abych od rana do vecera jedl to na co mam chut a podle toho taky pak vypadal – to je typicky syndrom ludi co s nimi nechce sulozit ani susedov pes, najdu si proste nejaku nahradu, napriklad chodia pravidelne cvicit a k tomu sa „zdravo“ stravuju a venuju tomu vsetok volny cas aj peniaze. rozumu moc nepobrali tak aspon „studuju“ na nete a myslia si ze veci rozumeju. vsetci co ich postoj a „problemy“ ktore musia pri vazeni stravy, pocitani joulov a vyzivovej hodnoty a formovani postavy prekonat nechapu, povazuju minimalne za cudakov. a co nechapu uplne najviac je, ze napriek tomu jaky su nabuchani a jak suprovo vyzeraju, im aj tak ani ta najskaredsia nechce dat.

                0 0
                • Yura  

                  Uf.. No jak vidim, tak jsi asi vždycky chtěl vedet, jestli i ty mas pod tim nárazníkem nejakej pekac buchet, ale asi to nikdy nezjistis, no tak kazdej nemůže chtit všechno no. Tak si dej i za me tu koblihu.. :))

                  0 0
                • AV  

                  Závodíš s Yurou, kdo z vás dvou má většího pinďoura, hej?

                  0 0
    • djx  

      Čau, já cca před dvěma lety pořídil Omron BF214 a maximální spokojenost. Měří rychle a hlavně opakovatelně (!!!) všechny hodnoty, tzn. hmotnost, tuk, svaly. Má i profily pro víc lidí, nastavíš tam věk, výšku, pohlaví… Baterie jsou tam stále původní (v orig. balení byly Panasonic!).

      Nevím teda, jestli ti jde jen o hmotnost nebo i nějaký další parametry, nicméně tahle měří fakt přesně (na desetiny). Mám ji v koupelně na velké kachličce (= tvrdá rovná plocha), na koberci opravdu fungovat nebude :-)

      0 0
      • Malej  

        To mi řekni jak ti ta váha změří přesně tuk a svaly.

        0 0
        • djx  

          Přesně bylo myšleno u hmotnosti, u tuků a svalů je to vždy orientační, ale narozdíl od jiných výrobců je měření opakovatelný, takže se dá k něčemu použít. Např. tuky změříš nejpřesněji jen kalipometrem, na to je jakýkoliv elektronický měření k ničemu (vč. „sofistikovanýho“ bodystatu apod.)…

          Jak konkrétně to měření probíhá u tohodle modelu se dočteš někde v manálu na netu – samozřejmě se ty hodnoty berou převážně z nohou, ale ani tak by neměly být zcela mimo mísu.

          Nemá cenu srovnávat absolutní hodnoty ze dvou různých vah, ale spíš to, jestli ti jedna váha 10× po sobě změří v rámci nějaké tolerance ty samý hodnoty, nebo nikoliv… :-)

          0 0
          • Zdyn  

            A co když měří pořád stejně, ale špatně? Třeba může měřit blbě i o několik kg. Pro přesnost to chce kalibraci:)

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.