Osa Cannondale a dětský vozík za kolo

5 nepřečtených
  • jiri.dusa

    Ahoj, uvažuji o koupi kola Cannondale Scalpel 2021 ale na kole je boost pevná osa 148×12 Speed Release, je možné za tuto osu zapojit nějaký dětský vozík ?? Předem díky za reakce

    0 0
    • Jáchym 1  

      adaptéry k cyklosetům

      15 položek

      Pokud není zadní nába kola, za který hodláte připojit vozík, vybavena klasickým rychloupínákem, budete pravděpodně potřebovat některý z adaptérů, kterým nahradíte stávající tzv. pevnou osu a na tento adaptér přišroubujete upínací mechanismus ( závěs, nebo táké hitch) pro vozík. Adaptéry jsou určeny pro závěsy THULE-CHARIOT, ale lze je použít pro závěsy CROOZER, možná o jiné.

      jak připojit cyklovozík za kolo s pevnou osou

      Jak vybrat vhodnou osu?

      Nejčastěji jsou sportovní kola vybavena pevnou osou 12 mm se závitem na jedné straně. Osy se liší délkou, stoupáním závitu a dosedací plochou, která může být rovná, či kónická (Syntace X-12). U zatím dostupných adaptérů máme v e-shopu výkres s délkami a stoupáním závitu.

      Vhodnou osu vyberete porovnáním osy z vašeho kola s výkresem v e-shopu.

      V domácích podmínkách bez měrky na závity může být problém zjistit stoupání závitu, proto uvádím přibližný počet závitů na 10 mm délky závitu, což lze změřit pravítkem:

      M 12×1,0 (Syntace) 10 závitů na 10 mm (rovná, nebo kónická dosedací plocha) na fotce vlevo

      M12×1,5 (E-Thru) 7 závitů na 10 mm (Shimano)

      M12×1,75 (Maxle) 6 závitů na 10 mm

      adaptéry thule pro připojení cyklovozíku

      Pokud máte osu Syntace (M12×1), můžete se setkat se dvěma provedeními dosedací plochy na druhé straně osy a to rovnou, nebo kónickou, viz následující foto:

      Viz.Cyklo Fiala

      Možná i Thule

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.