Orličky - skoukněte plánované trasy

33 nepřečtených
  • Pavel_bike

    Ahoj všem bajkerům i ostatním, první víkend v květnu bychom rádi viděli a probajkovai kousek naší krásné země, konkrétně Orlické hory. Ubytovaní budeme ve Zdobnici. Stěžejní budou dva dny celodenních švihů po naplánovaný trasách, ke kterým bych uvítal připomínky, názory, tipy ať už od místních či od těch kdo tento kout země už někdy navštívil.Zajímá mě sjízdnost či hlavně co nevynechat. První trasa (druhá bude následovat v příspěvcích): Zdobnice – Pěticestí – Homole- Pod Jelenkou – Velká Deštná (vyplatí se sjet z Jelenky do Luisina údolí a dát si vrchařskou na Velkou Deštnou??)-Malá Deštná- Šerlich (Šerlišský mlýn??)-Bukačka-Polomské sedlo- Vrchmezí – Číhalka-na Polskou stranu (stojí to za to jet zpět po polské straně??) – Mostovice – Pěticestí- Zdobnice.

    0 0
    • Karbic  

      tyhle cesty jsou povětšinou lesnický asfaltky, od Šerlichu přes Bukačku k Polomskýmu sedlu je tušim zákaz pro cyklisty, ale nikdo to nedodržuje… …po polský straně to je děravá asfaltka třetí třídy…

      pokud chcete bajkovat, tak doporučuju volit spíš takový direktky, který nejsou asfaltový, ale neboj, cest tam je hafo 8-)

      0 0
      • Pavel_bike  

        přidáte se někdo další s názory, tipy či radami z oblasti?

        0 0
      • prvniodkonce  

        Na polský i český straně zbrusu nové silnice s hladkým povrchem. Jinak na bajk Hřebenovka (bunkrovka) – silničky, pak různý cesty třeba v 6ambereckých lesích, kolem Rokytnice, nebo Suchý vrch apod.

        0 0
        • Karbic  

          nj, pravda, táta říkal, že maj přes Mostovice novou asfaltku a na český straně je od Šerlichu přes Orlický záhoří na Bartošovice taky pár let nová – takže na silničku taky dobrý… …na bajka by mohlo bejt pěkný projet Góry Bystrzickie – třeba Čiarne bagno, ale ještě jsem tam nebül (v posledních letech se na Orlický dostanu většinou jen na běžky)

          0 0
    • Pietro  

      Nazdar loni jsme tam byli ale ubytovani jsme byli na Pastvinach. Taky jsem tady schanel info, snad ti neco pomuze www.bike-forum.cz/…4/forum.html#…

      Akorat nam tehdy moc nepralo pocasi, jinak je tam super.

      0 0
    • Pietro  

      petisecti a cesty kolem

      0 0
    • Pietro  

      dalsi

      0 0
    • Pietro  

      A super je udoli Moravy a Kralicky sneznik

      0 0
    • ros_v  

      My to jezdime po turistickych znackach. Hezka je cast prechod Cihalka, Dusniky Zdroj a k pramenum Orlice.Jen co jsme jeli po asfaltce, tak tam polsti ridici nakladaku jezdili jak prasata- blizko. Prechod Zieleniec- Masarykova bouda je blbe znaceny a je to nahoru sjezdovkou :-))).Na „druhou“ stranu je to hezke okolo Snezniku.

      0 0
      • lizar  

        Zdarec bikeri, je tu u nás krásně tak až dáte něco dohromady tak se taky hlásím že bych měl zájem, zatím čáo musím jít na dřevo :) kolu zdar

        0 0
    • zdenek  

      Kudy z Deštného na Šerlich nebo na V. Deštnou mimo silnici?

      0 0
      • Motyll  

        Na Velkou Destnou vede krasna lesni cesta ktera zacina kousek za odbockou na Serlich. Projedes takovy esicko a zahnes doprava. Pak uz jen drz azimut, tezko se to takhle popisuje. Ale nemas jak zabloudit :)

        0 0
        • zdenek  

          Dík. Podle mapy nějaká cesta začíná hned za odbočkou na Šer. Mlýn. Asi to bude ona.

          0 0
    • Bonebiker1  

      Loni v létě jsem jel hřeben: www.bikebase.cz/article.php?…

      0 0
    • Leos  

      Až budete na Pěticestí, tak směrem na Velkou Deštnou nejeďte po asfaltu, ale po červené turistické. Je to docela dobrej singletrack okolo Kunštátské kaple.

      0 0
      • zdenek  

        Pozdě :-) Ale v tom dešti by to bylo jedno. Prý, že budou bouřky až odpoledne. Sežral jsem to meteorologům i s navijákem.

        0 0
    • race bike  

      Nezkoušel jste někdo projet celé Orličky po červené?

      Trasa je zde: http://www.mapy.cz/s/64WV

      Budu rád za každé info k tématu!

      PS k rejpalům: Přírodu ničit nechceme, nemáme žádné vzorky k trhání celých stromů včetně kořenů či k orání km2 mechu, atd. Pojedeme dva, na trekach, s batožinou, takže vlastně do kopců většinou vytlačíme a z kopce zase svedeme :-))) Pokud to půjde přejet, budeme jen rádi…

      0 0
      • Memphis22  

        Na to, že máme u Haničky chatu, toho mam projetýho trestuhodně málo, všechno po okolí… Takže od Petroviček až na Pěticestí v pohodě. Kolem Kunštátský kaple, od Pěticestí až Pod Homolí na treku asi ne. Ani na bajku tam nejezdím, lepší je to po „asfaltce“ vlevo, po těch serpentýnách… Pak až na Šerlich v pohodě. Z Šerlichu na Vrchmezí na treku asi zase nic moc, ale snad se dá. No a dál na sever to neznám… :)

        0 0
      • prvniodkonce  

        Tak většina je jetelná – na trekách je asi zbytečnost z Jablonného hned po červené, protože je to terénem do kopce a úseky tam jsou, co byste šli pěšky, takže po silnici do Orliček je to taky moc pěkné údolí na kochačku. Ze Sucháku objeďte Bradlo po cykloznačce, na Bradle je hezká skála, ale na treku nejetelné (a z mého pohledu na xc ht před lety velmi obtížně:)). Do Mladkova je terénnější žlutá přes Vysoký kámen než červená. Dá se to jet i na treku, je to pěkné. U zemské brány pár kořenů do kopce nejetelných, možno objet kolem chaty Rampušák. Dál už jsou to asfaltky nebo šotoliny víceméně, s tím, že problém pro treky by mohl být mezi Kunštátskou kaplí a Homolí, tam bych to doporučoval opět spíš po cyklocestě. No a potom za Šerlichem na Vrchmezí a do Olešnice trochu terén, ale pohoda. Dál to neznám.

        0 0
      • RomanH  

        Mrkni sem

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Cestou na Velkou Deštnou (po červené, od Pěticestí) potkávám běžně lidi na trekových kolech, co víc, výjimka není ani starý favorit nebo eska. Když jsem tam byl prvně, tak jsem si říkal, že se s tím fakt nemazlí. Taková kola, oblečení klasické bavlněné věci, šortky z ustřižených jeansů, tenisky, kristusky, batůžky z roku raz dva… Ale asi to tam je nějaká krajová specialitka, už mě to nepřekvapí :)

          0 0
    • race bike  

      Super, děkuju vám za info!!

      0 0
    • siskin  

      Zdar ,chystáme se do Orliček na prodlouženej víkend.

      Bydlet budeme ve Zdobnici.

      Potěšil by tip na 2 okruhy (cca 50–80km) ,nahoru je cajk asfalt a šotoliny ,dolů naopak , čím těžší terén tím líp. :-)

      Díky

      0 0
      • Radez  

        Tady máš dvě moje trasy :-)

        1

        2

        0 0
        • madcat  

          106 a 143 km, to bych měl tak na týden až dva :)

          0 0
          • Pavel.ct  

            Tak zkus třeba tohle

            Ze Zdobnice se na to napoj přes Pěticestí, po hřebenovce přes Haničku, projet trasu a pak se odpoj v Rokytnici a vezmi to přes Nový Dvůr, Julinčino Údolí a pak po modré do Říček a sjet do Zdobnice. Nevím kolik to pak ve finále bude, ale tipuju 60–70 km.

            Trasu najdeš v odkazu. Třeba na našem webu najdeš i další tip ;o)

            0 0
        • siskin  

          Ha :-) , pěkný. Nemám problém dát 100+ km za den ,ale jde mi spíš o projetí(a spojení do zajímavýho okruhu) nej Teréních úseků v dané lokalitě.

          Asfaltu ,šotek a lesáckých cest máme kolem Brna dost. :-)

          Takže prosím o tipy na zajímavý Terenní/Technický úseky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.