Oprava závitu středu Al silničního rámu

18 nepřečtených
  • micu

    Bohužel můj nedávný dotaz k sundání klik má pokračování… Měnil jsem i osu a jedna z misek šla podezřele lehce dolů. Nová se chytla až na posledních závitech a ani to dlouho nevydrželo. Myslel jsem, že to půjde vyvložkovat, ale v servisu kam jsem s tím zašel se moc netvářili. Servisák něco takového za x let praxe ještě nedělal. Máte s někdo tím zkušenost a mohl by doporučit servis v Praze a okolí nebo na Ústecku kde by to dokázali ? Přemýšlel jsem i o tom, že bych misku přilepil např. Loctite má zajímavé produkty. Vydrželo by to ?

    0 0
    • Vilém  

      O jaky ram a o jake kliky (stredove slozeni) se jedna? Kde byl tvuj nedavny dotaz netusim, mozna to tam padlo.

      0 0
    • micu  

      Kolo – https://kolo.cz/…-a-4406-2006, novy stred https://www.koloshop.cz/…slozeni.html + Sora kliky Fotka jeste se starymi klikami

      0 0
      • Vilém  

        Tak nejjednodussi je asi preriznout to na ITA zavit a pouzit jine stredove slozeni s patricnym zavitem.

        Kdyz pouzivas HT2 misky, tak se to nejak projevuje? Tipoval bych, ze to podrzi stazene kliky, pokud to neni uplne vykvedlane (pises, ze par zavitu drzi).

        0 0
        • micu  

          Par zavitu tam drzelo kdyz jsem to menil, ale prezilo to jen par set km a uz je to cele venku. Nevim zda je rozdil v chovani mezi pravou a a levou miskou. V mem pripade je to prava a kliky to bohuzel neudrzi. Jsem flegmatik, ale cca 1cm vakl je i na mne moc…

          0 0
          • Vilém  

            Moc nechapu, jak to muze byt cele venku, kdyz ten stred sviraji kliky a tim padem ven z ramu nemuze aniz by se zaroven uvolnila leva klika.

            1cm vakl? Jako do stran? To si uz vubec nedovedu predstavit.

            0 0
    • Jakobo  

      Novy ram nebo z bazaru, otazka par stovek + prehodit dily. Potom dalsi moznost. Neslo by prerezat na itala? Ale co se ted divam na rozdil 1.2 mm na prumer, 0.6 mm na hloubku tak to je asi nerealne.

      0 0
    • Markony  

      No zkusil bych použít toto : http://www.izotechnik-belzona.cz/ tohle používáme odzkoušeno jen cena je šálena a zda se to vůbec vyplatí opravovat.

      0 0
    • Slavik  

      Není to důvod pro koupi nového rámu? :-)

      0 0
      • Jakobo  

        Myslim si totez. Novy Alu ram dnes koupi za 1700 v jakekoliv velikosti, ted jsem se dival na netu. Mozna nekde natrefi i na vyprodej do 1000 Kc.

        To predelani na itala taky nebude zadarmo a navic nevim jestli je to vubec mozne. Jeste posledni moznost mufnu poradne vycistit, platkem pily udelat kolme zarezy i na misce a misku vlepit obycejnym epoxydem. Pokud si s tim trochu pohraje nejaky cas to drzet bude a za rok koupi nove kolo.

        0 0
        • micu  

          Pro zajimavost kam se divas na ramy ? Shopy kde kupuju komponenty nabizeji Force Taranis za cca 3400, supshop ma Spydery od 2200. Mam sice trochu iracionalni vztah k aktulnimu ramu, ale kdyz to nebude davat smysl tak i novy ram je varianta

          0 0
          • Jakobo  

            Musis pohledat vyprodeje. Ja jsem rano videl Nakamuru Chrono za 1650 Kc, to je myslim znacka Intersportu, pak nejake ty Spydery, ted to rychle nemohu najit. Muzes napsat do vlakna levne koupim a dat inzerat tady na BF, nekdo ti mozna da ram i za odvoz nebo do 1000 Kc neco jeteho v peknem stavu. Bud to za stovku oprav tim epoxydem nebo kup novy ram, na nejaky vztah se vykasli. To u takove plecky nema smysl resit pokud to neni ram na miru nebo velikost, kterou uz dnes nesezenes.

            0 0
          • jardalee  

            jediny co sem nasel je tohle https://www.primeshop.cz/…-point-58cm/ vidlice by mela jit prehodit z toho authora ,akorad budes muset sundat krouzek a proste nainstalovat novy hlavovy slozeni

            0 0
          • Singlespeed  

            Já bral nedávno nový karbec rám i s vidlicí za pár liber od Planet-x. Skladem ještě pár kousků mají. Proti tomu Authoru obrovská úspora hmotnosti.

            0 0
    • BB  

      kdybys tam měl podložky mezi rámem a zašroubovanou miskou, tak můj mechanik to vyřešil tak, že misky přehodil až za misku. Tím šel závit o tloušťku dvou podložek více do rámu a dodnes to drží.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.