Oprava nebo nové kolo - prosím o podněty

14 nepřečtených
  • Hrubiduk

    Ahoj,

    chtěl bych využít možností B-F a požádat vás o inspirativní podněty a nápady:

    V tuto chvíli řeším to, že mi na mé Meridě Ninety-Six 3000-D odešla po těch mnoha letech neopravitelně vidlice FOX 32 – odešla vzd. patrona a prý už na ni nejsou žádné díly. A teď řeším, co dál. Jestli do bajku nacpat další peníze a pořídit novou vidli (6–8tis – odhaduju), nebo kolo rozprodat (v celku nebo na části – ačkoliv všechny komponenty včetně rámu jsou plně v pořádku, vůbec netuším, jestli by to někdo koupil a za kolik…).

    Rozum mi říká opravit – pro nákup vidle a ponechání kola bych byl proto, abych v zásadě zbytečně neutrácel peníze, když je kolo de facto jinak plně fční a jsem s ním jinak spokojený.

    Motivací pro nové kolo je pouze to, že bych to už docela „chtěl“ :) Při své výšce 190cm bych už zvolil 29 (ale oproti Meridě už s vyšším zdvihem (min 120) jelikož jezdím větší terény, než před 6ti lety).

    Co vy na toto moje „dilema“?

    Díky za inspiraci, podněty a vůbec za vše, co mi napíšete.

    0 0
    • Pán z Dubu  

      26“ je stigma, co už skoro nikdo nechce, ve Tvý velikosti asi potenciální poptávka bude hoodně nízko naceněná. Když ses posunul v technice, pořiď si k tomu adekvátní materiál. Samozřejmě to je otázka peněz a rozhodnutí je na investorovi.

      0 0
    • Alojs01  

      Já bych ty internety zrušil…lidi začínají být děsně nesamostatný! :-)

      0 0
      • Hrubiduk  

        Nevím jak to máš ty, ale já se snažím před každým důležitým rozhodnutím posbírat co nejvíc argumentů ze všech stran. Samozřejmě nějakou svou představu mám, ale hledám argumenty, který jsem mohl přehlédnout.

        Jinak samozřejmě díky za podnětný názor k tématu.

        0 0
        • gerrard  

          Na rovinu a co cekas, ze se tady dozvis. To musis vedet ty, co pro tebe dava smysl. Jestli investice 8.000,– do opravy nebo investice nad 50.000,– do noveho. Ver si to das ;).

          0 0
      • Ricci  

        Budme radi ze je ked si predstavim aky som bol blby bez neho pred 30 rokmi… :-)

        0 0
    • Tomcat  

      …odešla vzd. patrona a prý už na ni nejsou žádné díly… řekl bych jím ještě tu o sněhurce…

      … vyšším zdvihem (min 120) jelikož jezdím větší terény, než před 6ti lety… ..pokud si pře 6ti lety jezdil po silnici tak to chápu ale 26"XC za XC s 29" moc průchodnost terénem neřinese. Větší terény můžeš i s pevnou vidlicí , je o jen o umu jezdce a co vydrží.

      0 0
    • JaHo  

      Pokud jsi na 29 kole nejel, půjč si ho, prožeň ho v térénu kde to máš na 26 najeté a myslím, že budeš mít jasno :)

      0 0
    • Esi  

      Jak už tady padlo tohle se bude prodávat hodně hodně špatně za nějaký rozumný peníze, mám 190cm a za sebe říkám že bych celopéro s malejma zdvihama v 26" nechtěl (myslím že bych ho nekoupil v dnešní době) tak že bych asi koupil vidlici pokud tomu kolu nic jiného není a dojezdil ho, ideálně koupil vidlici a k němu jako přídavek nějakou 29" se zdihama jaké ti vyhovují :-)

      0 0
      • JaHo  

        Kolo prodej jak je a udělej si radost :) a nebo pokud vidlici vybral bych klidně nějaký repas nebo něco levnějšího, dát za vidlici 8tis s tím, že kolo půjde z domu je hloupost, nikdo to nedocení ..

        0 0
        • Esi  

          Jinak vidlice se dá koupit třeba Epixon s cenou lehce přes 4 tisíce to není tak zlé

          0 0
    • jenda95  

      Pokud vylozene nezruinujes domaci rozpocet a/nebo pokud se s tebou manzelka nerozvede (mas-li nejakou), tak kolo prodej jak je a udělej si radost

      Rozum se obecne precenuje, dulezite je i zit.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce