• Kami

    Zdravím,

    při odvzdušnováni brzy se nenasává kapalina z nádobky co je na brzdě a ani se v nádržce netvoří bublinky.

    Čím to? :

    1)špatný třmen?

    2)špatná páka?

    3)špatná hadička?

    Funkčnost třmenu nevím jak zjistit.

    Hadičku lze profouknout.

    Páčka nereaguje absolutně nijak,i když je bez hadičky a v nádobce je olej.

    Jde popřípadě vyměnit brzdová páčka za jinou?Např.: http://www.jizdnikola.net/…

    Brzdy jsou grimeca a páčka je na fotce.

    Dík,za rady.

    0 0
    • Kami  

      nikdo nic?Aspon ta páka jestli by se dala vyměnit.

      0 0
      • Vilém  

        Bohuzel nepises jak jsi postupoval, takze se z toho neda poznat nic. Zda jsi plnil od spoda, nebo z vrchu. Dalsi vec je ta, ze pises neco o oleji, ale v Grimecach je DOTka.

        0 0
    • winprog15  

      mne sa toto stalo na m485kach na packe konkretne,tiez som naplnil a nic,tak som naplnil hadicu zvlast pripojil a nejak to ide :D kazdopadne toto by mal byt asi ojedinely problem,nakolko pri brzdach,kt. sa predavaju rozobrane (OEM) alebo pri kupe novej paky sa toto nestava…

      0 0
      • winprog15  

        ale uz som na to prisiel ze preco :) nedalo mi to,tak som sa pozrel na rozobratu m525 co tu mam…nalial som olej do odpojenej packy,stlacam paku a nic…potom ma napadlo ze pripojim hadicku a mozno pojde…taktiez neslo :/ avsak potom ma napadlo,ze co ked zapcham hadicku.prstom som zapchal hadicku,stlacil packu a co sa nedeje :) olej zacal normalne pretekat hadickou a olej v nadobke klesal ;) takze to funguje asi na baze podtlaku a ten nasava olej :) skus to aj na grimecach,bude to asi fungovat :P

        0 0
        • Kami  

          Vilem:Plnil jsem od zhora od spoda by mě to ani nenapadlo,že to může jít.Dotku tu mám castrol.Myslel jsem,že je to také nějaký druh oleje.

          Winprog15:Když jsem takhle postupoval s kapalinou,tak se stale nic nedělo.Potom jsem zkusil dat paku pod vodu.Prvni tři zmačknuti stále nic.Pak šli najednou bublinky a najednou se voda z nádržky nasála.Zkusim jsem i s dotkou a páka funguje :-)

          0 0
          • winprog15  

            ja som pod vodu nedaval ale s kvapalinou mi to funguje :) ako som pisal bez kvazi „podtlaku“ som nebol schopny pumpovat kvapalinu,s pod­tlakom uz kvapalina vytekala z hadicky bez problemov ;) no vytekala mi okolo palca,ktorym som upchaval hadicku

            0 0
          • Kami  

            šly*

            přesně tak.Funguje to nejspíš jenom s podtlakem :-)

            0 0
            • winprog15  

              nieco musi ten olej nasat z expanzky do hadicky a ked je zavrety odvzdusnovaci nipel pri strmeni tak je to vlastne uzavrete akoby prstom,cize sa vytvori podtlak pri uvolneni packy ;)

              0 0
          • Vilém  

            Jak tu vodu z toho ted dostanes? Pokud ti tam nejaka zustane, jako ze bez rozebrani asi jo, tak se navaze na tu brzdovku a znehodnoti ji.

            K tomu plneni od spodu. Proste si zkompletujes celou brzdu, vcetne hadice a paky. Pak vemes strikacku s DOTkou, povolis mirne odvzdusnovak a protlacis kapalinu od trmenu do paky. Vicko expanzky musi byt otevrene. Az bude expanzka paky plna, tak odvzdusnovak zatahnes, nasadis na nej hadicku a muzes jeste klasicky odvzdusnit. Tj. napumpovat, povolit odvzdusnovak a koukat, zda jde ciste kapalina, nebo jsou v ni bublinky. Pokud bublinky, tak opakujes tento postup, za soucasneho dolivani kapaliny do expanzky paky do te doby, nez pujde cista kapalina.

            0 0
            • kubad  

              Presne tak.

              0 0
            • Kami  

              Chápu.Vodu jsem z doho snad dostal.Nedal bych jí tam kdybych už si nemyslel,že je ta páka nepoužitelná,ale díky ní jsem ji rozchodil.Vyfénoval jsem ji,dal na slunko a pak ni několikrát protáhl dotku,tak snad bude,OK.

              0 0
    • miki  

      Myslíš že Ti příště buse dělat problém přečíst si Desatero než založíš téma???.

      Pojmenování vláken

      Pojmenovávejte vlákna výhradně v souvislosti s dotazem či tématem, které chcete řešit. Usnadňuje to jak orientaci, tak i případné vyhledávání.

      0 0
      • Kami  

        Děkuji ti za upozornění.Příště budu dbát tvých cenných rad..Tuším,že je to první téma ,které mělo jiné pojmenování vlákna než obsah.Tady člověk nesmí udělat ani krůček vedle,jelikož se vždy najde někdo,kdo si najde ten čas,aby do něj mohl rýpnout.Mám pravdu?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.