Olomouc - Velkomoravská - měšťáci

30 nepřečtených
  • petryk

    Dneska ráno jsem jel do práce výjimečně jinudy než obvykle – mimo jiné po chodníku od bývalé Moravanky směr Baumax. Po tom chodníku jezdím celkem často, po obchvatu, kde se jezdí 70, nejsou tam žádné krajnice a vysoké obrubníky jezdit fakt nebudu. Myslím, že zdaleka nejsem sám, jezdí tam spousta lidí. Ale dneska před zastávkou u účiliště stojí dva měšťáci a staví každého cyklistu, co po chodníku jede. (Jen za tu dobu, co jsem tam strávil jich přijelo tak 12 z obou směrů..) Prej si nějaký chodec stěžoval, že ho tam ohrozil cyklista,takže to jako kontrolují:)))) Takže občanský průkaz prosím, bal, bla, bla není tady žádná cyklostezka, nemáš tady co dělat… říkám, tady máte kolo a projeďte se po obchvatu tam a zpátky a pak si popovídáme! O cyklostezce tam se mluví možná deset let a kde nic tu nic. Opravdu mám pocit, že náš magistrát je ekologický a podporuje dopravu do práce na kole:(

    Závěrem upozornění – protože nás měšťáci mají rádi, budou nám to prej tolerovat, ale jen v případě, že pojedeme ohleduplně a když budeme u zastávky,tak slezeme z kola a obejdeme ji pěšky.

    FUCK OFF takhle po ránu

    0 0
    • Hejdik  

      Tak jestli ti tohle opravdu řekli,tak si nemáš na co stěžovat a na tvém místě bych byl docela rád ,že to tak dopadlo. U nás v PV jsou nekompromisní a dostal bys flatr raz dva. Jinak u nás je to naštěstí s cyklostezkama na dobré úrovni a stále se to zlepšuje.Není problém přejet z jedné strany města na druhou ať už ze západu na východ,nebo ze severu na jih.Jen se nám po nich často toulají chodci i když mají hned vedle chodník a to mi vadí taky.Ale na druhou stranu ,když je tam potkají naši měšťáci,tak je to občas taky s pokutkuo ,nebo aspoň s upozorněním,což je dobře. Přeju vám v „Olmiku“,aby se to u vás taky zlepšilo.

      0 0
    • grafik  

      chapu te, jezdim tudy taky docela casto a brutalne nerad, jizda po velkomoravske se mi totalne hnusi, bohuzel neni jina moznost … : /

      0 0
      • grafik  

        jeste bych poznamenal, se*e me hospodareni mesta ol – hlavne jejich podpora „nezajimavych odvetvi“ a mage dotace, ktere poskytla fobalistum – hokejistum, mesto jim zrekonstruovalo hraci povrchy za x milionu korun misto toho aby se treba vybudovala cyklostezka na dost kritickem miste z holice do olmika (novosady) – a vubec aby tento hluchy prostor nejak ozivila pro severni (novosadskou) cast olmika. Kolega tudy jezdi na kole do prace a jde tam doslova o holy zivot. Bohuzel asi je velky problem natahnout kus asfaltu k rybnicku, radeji prachy nacpou do potapejicich se muzstev …

        0 0
        • petryk  

          jo, to je dalsi takovej usek, je tam 90ka a spousta lidi tam jezdi z prace a do prace…

          0 0
        • Hejdik  

          Na tomhle je krásně vidět,co je zájmem těch"zastupitelů". Krásně se tváří jak jim jde o blaho lidu ,ale stejně jim jde jen o podporu toho v čem mají nastrkaný svoje prachy a akcie o které nechtějí přijít. Z toho potom vyplývá podpora těchto institucí,kde jde jen o jejich prachy a zájmy lidí ,kteří si je zvolili,jsou kdesi daleko vzadu.

          0 0
        • vlk  

          Jako soukromá osoba musím plně souhlasit. Je to tak. Maj tam především ve fotbalu své známé a nastrkané své vlastní investice. Olomouc už je prostě takový. A proto máte možnost s tím něco dělat, až budou další volby do zatupitelstva. Já to prostě nechápu. Ať už jde o dopravní řešení pro auta(viz chybějící obchvat směrem Šternberk, neustálé kolony ve Chválkovicích) či cyklisty-naši zatupitelé silně zaspávají. Vše co se u nás staví je mnohem vícedražší než by mohlo být. A proto stále nemohu pochopit, že po každých volbách jsou v zastupitelstvu ať už městském či krajském stále ti samí lidé.

          0 0
          • grafik  

            no a to se ma jeste dobudovavat olomoucke prednadrazi – ve treti (posledni) etape, videl jsem uz plany a celou dopravni sit budou prekopavat temer od zakladu, kua proc to uz nenechaji tak a nepoohou s miliardou kc jinde … hold vyssi zajmy a korupce, nepochybne.

            0 0
            • Hejdik  

              Docela čumím,jak to v tom Olmiku máte! Člověk by řekl,že jeden kraj,tak to bude podobný,ale v Prostějově jde naopak dost věcí v poslední době správným směrem a dost rychle. Budují se cyklostezky a to i tam,kde by to člověk klidně oželel,renovuje se město,komunika­ce,infrastruk­tura a pořád je vidět,že se něco děje. Už jen vyčistit a zprovoznit přehradu,a PV si může mnout ruce.

              0 0
              • vlk  

                Asi máte rozumné lidi na radnici, ale Olomouc-to víš tady to ovládají 2–3 rodiny, které mají spřátelené stavební firmy a to je prostě v pytli- na lidi a veřejné zájmy se kašle, hlavně, že si naplní svoje bankovní účty :o(.Jediný kdo s tím může něco dělat je volič. problém je, že je málo motivovaných lidí, co by do té politiky šli a něco s tím dělali.

                0 0
              • grafik  

                je to videt a nejen v sektorech, ktere popisujes, rozhodne bych vyzdvihl i vasi nemocnici – v porovnani s fnol to u nas stoji za p… – a to se nezdraham pouzit i tak silne slovo ;) (mam konkretni dukazy v ruce, ale na b-f je nebudu ventilovat, ac bych velice rad) po velmi spatnych zkusenostech jezdime s manz. do pv – napr. kde se ti stane ze ti doktor poda ruku a nebere te jako kus na pase? Jo v PV …

                0 0
                • vlk  

                  JJ naše fakultka stojí zahouby.Tak namyšlené a arogantní doktory jsem nikde neviděl. Dělal jsem tam pro jendu firmu ještě na škole softwarový audit a řeknu Vám to stojí za to. Přístup k lidem jak k dobytku. A ekonomická stránka-to nemá smysl se bavit-se nedivím, že je na tom naše zdravotnictví jak je. Jistí páni manažeři XY MBA se na tom nabalili až hrůza a dnes působí ve vysokých politických funkcích. Prostě Olomouc -vrcholové vedení nemocnic a politická scéna-to fakt stojí za to. To můžem Rusákům ještě závidět :o)

                  0 0
                • vlk  

                  PS: Já dávám přednost vojenské nebo železniční nemocnici-Zrovna vojenská nemocnice v Olomouci patří mezi absolutní špičku v ČR.

                  0 0
                  • Zdena  

                    presne to jsem ti chtel napsat… vojenska na Hradisku nema chybu

                    0 0
                    • vlk  

                      no já myslím spíše tu u senima, ale nevím která z těch dvou je i pro veřejnost ne jen pro vojáky

                      0 0
                      • Zdena  

                        u senima je jen kuchyn

                        a z doktoru mam ten pocit ze chirurgie- ale to si nejsem stopro jistej

                        na hradisku me vzali a to jsme cela rodina jen „civilove“ :)

                        0 0
          • dancing dog  

            můžu tě ubezpečit, že ne jen Olomouc je taková.. u nás ve Varech je magistrát prohnilej odshoraaž dolů a krupce tu dosahuje obludných rozměrů, dostto ovlivňuje zahlcenost Rusákama, kt. si myslej,že si mohou vše a všechny koupit a mají žel v podstatě pravdu. Velkým hitem tu teď je stavění megalomanský haly za miliardu / v Liberci zhruba stejna jen za 600 milionů/ pro pár chlápků ,co hraje extraligu… z městkych peněz, dluhy nastaletí a možná víte o videu, ukazující jasný podvod, při „losování“ stavebních firem se na tom podílejích..včra večer to prej Kraus ukazoval ve svém Uvolněte se prosím.. je to kdyžtak na netu a stojí to fakt za to, chlápek hrabal v krabici skoro 2 minuty,než našel „správnou firmu“. Prostě je třeba se smířit s tím, že poslanci, zastupitelé..etc. na obyč. lidi zvyskoka serou. A stejně je zase zvolí, zas a zas.. nepoučitelní! Cyklostezky ve varech jinak jsou taky nic moc, naštestí jsme mnohem menší než Vy…

            schvalně se mrkněte, ať vidite, co je taky vůbec možný

            www.radnicnilisty.cz/nase-televize/

            0 0
      • rarášek1  

        Po Velkomoravské nerad jezdím v autě, natož tak na kole :(

        0 0
    • kolombo  

      Když tak rázně řeší cyklisty jen proto, že někdo ohrozil chodce, napište stížnost na auta, co ohrožují cyklisty a požadujte podobně razantní řešení.

      0 0
      • Hejdik  

        Ono jde o to ,že cyklista nemá na chodníku co dělat. To je prostě fakt.a pokud to měšťáci tolerují jak píše petryk,tak to považuju za obrovskou benevolenci. Kdežto silnice patří autům a kolům. Stejně tvrdý pak musí být i pro chodce ,co chodí po cyklostezkách. Po Velkomoravské jsem párkrát na kole jel a je to fakt o hubu,tam to po stezce přímo volá. Pak nezbývá,než se obrátit na volené zastupitele a tlačit na ně,ať s tím něco dělají.

        0 0
    • grafik  

      nevim jestli nekdo z vas zna ty to stranky … kolari.olomou­c.com/Zaciname­ZasZnova.html – zde je krasne patrne jak se usporne buduji cyklostezky; v ramci rekonstrukce ulice se proste zuzi o 1/4 chodnik – vydlazdi se jinou barvou „cihel“ – hototo – vystarano a radni si muzou odskrtnout, letosni limit splnen – nicm. diky aspon za tento stav, ktery ovsem vyhovuje z cykloverejnosti jen malokomu …

      0 0
      • kolombo  

        Na tom odkazu je i tento text: Zdá se, že to zabralo, protože na první schůzce znovu ustavené pracovní skupiny nás letos přivítal nový náměstek pro dopravu Mgr. Svatopluk Ščudlík, který nám na náš návrh, aby byla zřízena radniční e-mailová adresa pro stížnosti a návrhy kolařské veřejnosti, odpověděl vlastní vizitkou s adresou svatopluk.scudlik@mmol.cz. Uvidíme, jak to bude fungovat, určitě není špatné obracet se přímo na kováře. Já nejsem v Olomouci právě místní a tak se s radnicí nechci.

        0 0
    • Zdena  

      Když si na tu zastávku tak na hodinu stoupnete, tak někteří cyklisti tam opravdu jezdí jako prasata (hlavně ti mladší). Navíc když je tam teď ten automat na jízdenky a přístřešek, tak je to někdy s lidma hodně natěsno.

      Ale ten následující cca kilometrový chodník k baumaxu využívají chodci minimálně. Jezdím tudy taky docela často a není vyjímkou, že tu nejde jediný „pěšák“.

      0 0
    • Vymi  

      co se tyka Prerova tak musim rict ze se taky polepsili.. ale stale radni maji co dahanet… :-) my ted resime nase tmave bratry a markety :-D :-D

      0 0
    • black maniax  

      Tam je velkej problém s prostorem té zastávky. Jinak by to mohli hodit prostě jako skoro po celém obchavatu jak pro chodce, tak pro cyklisty. Třeba Foerstrovka je tak řešená celá, udělaly stezku za zastávkama a zbytek se jede po chodníku. Ale u dopravek to asi jen tak lehce vyřešit nejde, nebo se asi nechce.

      0 0
    • mosquito  

      ANO i NE

      • ANO na jednu stranu jsou s prominutim cu*aci (neni to tak davno co tam davali 500 pokuty), po te nejspis z velke casti Olomoucti kolari prosadili vybudovani cyklostezky, bohuzel pokud si dobre vzpominam tak je tam nejaky problem s pozemky prave okolo toho uciliste jinak by tam cyklostezka uz davno byla, nicmene padla dohoda ze podel velkomoravske mestaci vybirat nebudou
      • NE, jde o princip, taky po nejakou dobu (mozna i dnes nevim ted uz tam nejezdim) byla pred zastavkou cedule konec cyklostezky a za ni zase zacatek, kazdopadne chapu ze je povinnosti strazniku stiznost prosetrit a verim ze se tech stiznosti objevilo vice

      obecne mi nekdy policie pripada jako sikana, mam na ne smulu a sem prvni posledni koho kde zastavi, namatkove zkontrolujou a obcas vyberou – doma i v zahranici, ale zaroven nekdy smekam pred jejich praci (to spis tedy plati o statnich nez o mestacich)

      0 0
    • Martin  

      po velkomoravské naštěstí nejezdím, takže se tam nemusím hádat. tamní chodník je relativně široký, ale chtělo by to, aby se lidi pěší i cyklisti nechovali jako dobytek

      jinak, co říkáte na rozbudovanou stezku z kopečka do chvalkovic?

      0 0
      • Zdena  

        dobrej napad, protoze po te silnice se neda na kole jet

        no a jestli bude jen sypana, jeste lepsi napad :)

        0 0
        • petryk  

          měla by být asfaltová, aby tam lidi mohli i na inliny. četl jsem to v posledních radničních listech nebo něčem podobným.

          0 0
      • vlk  

        Prosím tě, kdoví kdy bude -zaslech jsem, že jí přestali budovat, že najednou zjistili, že nemají vykoupeny všechny pozemky.To je vyloženě lajdáctví.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.