Oliva rozlisovaná uvnitř páky - co s tím?

14 nepřečtených
  • Fofrník

    Mám velkou prosbu.

    Nechal jsem syna bez dozoru napojit hadici k brzdové páce. Takhle to dopadlo. Rozlisovanou olivu se mi nedaří dostat ven. Pokud je zde fachman, který by podle fotek dokázal poradit, jak olivu vydolovat, budu vděčný.

    Zatím jsem zkoušel dlouhé úzké kleštičky a vypáčit ji, ale oliva se „trhá“ na kousky. Vyzkoušel jsem šídlo, ale to jsem ohnul. Pracovl jsem opatrně kvůli vnitřnímu závitu, takže do síly jsem úplně nešel.

    Díky za každý podnět.

    0 0
    • Rychlej turista  

      Zkusil bych to jehlou postupně odchlipovat a pinzetou pomalu uždibovat, až to povolí a vytáhneš zbytek.

      1 0
    • Fofrník  

      Děkuju, děkuju.

      Použil jsem sílu typu, buď rozjebu závit, nebo si oliva nechá říct a nechala si říct. Závit OK. Vypáčil jsem ji malým úzkým šroubovákem a teda dost velkou silou.

      PS: Syn žije a jsme v pohodě. Taky jsem v životě posral dost věcí.

      4 0
      • MirosPikos  

        Gratulace a obdiv, že si neudělal z jednoho kluka dva :)

        0 1
        • Aduldinho  

          Ale reakce asi nebyla úplně přívětivá: Kur*a, já tě roztrhnu jako hada! :-)

          0 0
        • VojtaXY  

          Nebo holku.

          0 0
        • Fofrník  

          Ne, ne. Přišel jsem k hotovýmu, zmáčknul jsem páku a maticí vycáknul olej. Zatáhnul jsem za hadičku směrem od páky a zůstala mi v ruce. Trochu jsem vrčel. Když jsem sundal páku a mrknul dovnitř, málem jsem cáknul taky. Syn z toho byl tak špatnej, že mě všechen vztek hned přešel.

          Pro něj jsou to zkušenosti k nezaplacení. Ať se klidně klepne kladívkem, píchne šroubovákem, nebo ať zkurví olivu, hlavně ať se neválí na gauči s Playstation5.

          13 1
      • Fazzy  

        Nekdy pomuze natocit do ni vrut a pacit to ven radsi na nej. Ale hlavne zes to vyndal.

        0 0
    • tigermoth  

      Asi bych ze starého jehlového pilníku nebo ještě líp z kusu Radeka vybrousil takový nástoj á la obrážečka a postupně bych tím vyhlodal drážku vevnitř olivy (princip jako drážka pro pero např. v ozubeném kole), až bych ji uplně prodrážkoval a bylo by možné ji zmáčknout a vytáhnout. Případně udělat dvě drážky naproti sobě a rozdělit ji na dvě půlky.

      0 0
      • adam320  

        Super napad. Vubec to neni komplikovany, je to hrozne rychly a navic si pak brzo koupis novou paku, az ten bordel co z toho napada dovnitr znici vsechno co muze

        5 0
    • indet  

      Vrazil bych tam sroubovak a opatrně ve směru povolování zavitu vysrouboval. Jinak existuji vytahovaky zalomenych sroubu, ale mohl by jsi doprasit zavit.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.