• Pedro404

    Hoj,

    můj rám BigHit Sport 05 má offset zadní stavby 6 mm. Já v něm mám normálně vycentrovaný kolo, což znamená, že je vlastně 6 mm šejdrem (viz obrázek).

    Zajímalo by mě, jestli by mělo jít to o těch 6 mm posunout v současným výpletu jenom povolením drátů na jedný straně a přitáhnutím na druhý straně, nebo jestli je to moc velká změna v dýlce drátů a bude to chtít přeplíst jinak dlouhejma drátama. DT Calc na tohle výpočet nemá, takže netušim.

    Anebo druhá otázka, vadí to vůbec nějak výrazně něčemu, když jezdim se zadnim kolem posunutym o 6 mm na stranu?

    Dík za odpovědi:)

    0 0
    • vrrr  

      citit to je. Ja mel 0,5cm na prednim kole na jednu stranu to zatacelo lepe, nez na druhou. Navic se mi pri urcite rychlosti rozkmitalo rizeni a nedalo se pustit riditek.

      Jinak zkus tam jeste nacpat jine kolo. Pripadne to Tve do jineho kola, at zjistis, zda je to posunutym vypletem, nebo krivou stavbou. V mem pripade stacilo, aby mi servisak frezkou prejel dropouty a kolo si sedlo rovne.

      0 0
    • Tomcat  

      Zajímalo by mě, jestli by mělo jít to o těch 6 mm posunout v současným výpletu jenom povolením drátů na jedný straně a přitáhnutím na druhý straně, nebo jestli je to moc velká změna v dýlce drátů a bude to chtít přeplíst jinak dlouhejma drátama… nejde dopovědět, neznámá je co tam těď máte. Dal bych osobně jiné dráty.

      Anebo druhá otázka, vadí to vůbec nějak výrazně něčemu, když jezdim se zadnim kolem posunutym o 6 mm na stranu?… …cejtit to bude muže třeba škrtat plášť.

      0 0
      • Pedro404  

        Nj, ale netušim, jak dlouhý dráty by tam teda měly bejt, aby to bylo vycentrovaný na ten offset.

        0 0
        • Tomcat  

          Že by vzorec na výpočet troj úhelníku?

          0 0
          • Pedro404  

            To po mě chceš moc, já sem humanitní:) To bych možná zvlád, kdybych to chtěl vyplíst radiálně, ale s trojitym kříženim? Nemám ponětí.

            0 0
            • kesu  

              kašli na trojúhelník:)

              sundej pásku z ráfku a podívej se kolik přebejvá drátu z niple, podle toho to poznáš stejnak to budou mm. A nebo to dej někomu kdo toho už vypletl dost, ten to pozná podle oka (hnoj třeba)

              0 0
    • marrier  

      6 mm je dost, to bude nutné vyměnit i dráty. Budeš zřejmě muset v calcu počítat jakoby přední kolo. Nejlíp to dát asi do servisu, bude se to muset stejně celé povolit a napínat od základu znova. Nejde mi do hlavy – to jsi tak měl už koupené nebo jsi si kolo skládal sám z jednotlivých dí­lů?

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Kdyby to koupil jako celek, tak tam ma kolo spravne vycentrovane (tedy spatne vycentrovane:) , takze proste do Spesl ramu vsadil normalne vypletene zadni kolo a ted to resi.

        Tak jak se ti to se mnou libi.

        Ale jo, celkem to jde, ale mohl bys ho mit o neco vetsiho.

        LUSK! a chlapek ho ma o 10cm delsiho.

        To mi teda nejde do hlavy.

        Tak nejde do hlavy? LUSK! LUSK! LUSK!… :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.