Odvzušnění brzdy po milionté (M665)

18 nepřečtených
  • koudak_11

    Ahoj,

    mám problém s brzdami M665. Zadní brza nebrzdila byla měkká.Měla veeelmi dlouhý krok. Desky neojeté, skoro nové, origo shimana. Při odvzdušňování jsem vyndal desky, zasunul distanční podložku (žlutá, ale na novější typ SLX). Ještě než jsem odvzdušňoval, tak jsem zkusil mačkat páku >> chod krátky a páka celkem tvrdá.

    Následovalo odvzušňování od spoda stříkačkou, třem ponehán na kole. Pár bublin šlo ven z brzdiče. JInak vše ok. >> Páka opět tvrdá a krok krásně krátký.

    Nasadil jsem desky a … krok dlouhý jak prase a brzda celkem měkká.

    Nechápu to.Kde bych mohl dělat chybu? Není žlutá distanční podložka na brzdič M665 tenčí než podložka na brzdič M675, kterou jsem použil?

    0 0
    • Vilém  

      Ohledne podlozky. Pokud vyjely pistky po jejim vlozeni tak byla tenci, pokud nevyjely, tak nebyla tenci.

      Kolikrat jsi tu paku zmacknul po vlozeni desek a instalaci kola? Pokud vickrat a nic se nezmenilo, tak to vypada jakoby si paka neprisavala kapalinu z expanzky, po stisknuti paky.

      0 0
    • martinD91  

      stava sa mi, ze po dokonceni odvzdusnenia nestaci packu len mackat aby sa k sebe dosticky priblizili, ale treba ju aspon 1× naopak potlacit smerom od riaditok. potom sa to rozbehne a piesty sa zacnu stlacanim pscky priblizovat. inak mackas mackas a k nicomu sa nedopracujes.

      0 0
    • Mildee  

      Taky jsem se s tím setkal, když jsem odvdušňoval tímto stylem. Zkus nasadit nahoru na páku ten kalíšek, nalít olej a promačkat brzdu, to mi vždycky pomohlo.

      0 0
    • osobne  

      Jak se pozná, že je třeba odvzdušnit hydraulické brzdy? Má se to dělat pravidelně po určité době nebo po určitém nájezdu?

      0 0
      • Rychlej turista  

        Já myslím, že se to pozná, když je třeba odvzdušnit :-)

        0 0
      • plzakj  

        Kdyz ma paka “houbovitej” chod a mas pocit, ze neztlacuje pistky. To muze vzniknout v prubehu casu, ale i jednorazove pri manipulaci. No a tak jednou za 3tis km menim olej. On se do nej dostava bordel a cerna.

        0 0
        • osobne  

          Já mám to kolo už 3 a půl roku a nemám pocit, že by to brzdilo méně. Nikdy jsem neměnil olej, nikdy neodvzdušňoval. Přitom 3tis km najedu tak během tří měsíců.

          0 0
          • Johny.Merida  

            1000km za měsíc… Slušnej oddil

            0 0
            • Doyle  

              Na mtb bych si to taky přál, ale kdo by za mě chodil do práce? :-))

              0 0
          • Breakpain  

            Tak to ale budeš jezdit nějaké maratony nebo tak něco hádám? Při tomhle jízdním stylu, pokud nevyužíváš brzdy na max, vydrží fungovat poměrně dlouho si myslím.

            Když vezmeš druhý konec spektra – sjezd, tak tam se bez pravidelného servisu brzd a tlumení neobejdeš (několikrát za sezónu).

            0 0
            • Cemik  

              +1

              0 0
            • osobne  

              Geocaching v sobotu a neděli, prostě ráno vyjedu, večer se vracím, silnice, lesní cesty, polní cesty, pole, louky, lesy, terén, za den kolem 100 km. Ve všední dny jezdím méně. Sjezdy jsou při tom také, to co vyšlapu nahoru, sjedu pak i dolů, pokud už to není tak ostré, že bych přepadl přes řidítka, protože nemám teleskopickou sedlovku.

              0 0
              • Breakpain  

                Tak pak je to jasné ;).

                Sjezdem myslíme každý něco jiného. Já mám na mysli klasiku v BP, to je jiný levl zátěže.

                0 0
          • plzakj  

            Tak ten pocit je o tom, ze to neni zavzdusneny. Takze vzduch tam nemas. Ale az ho budes menit, tak uz nebude krasne cervenouckej. Jde nejspis o to, ze ten bordel a starej olej muze poskodit tesneni.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.