Odrazedla pro deti - od kdy a jake?

64 nepřečtených
  • mr.nikdo

    Ahoj,

    pro neter, ktera ma zatim 1/2 roku, zacinam vybirat odrazedlo.

    Nejlepe uz to „kolove“ jednostope :-D.

    Nejaky tip, od kdy ho dat + tip na typ?

    Dival jsem se na Early rider na Kupkole, ale ten ma napsano, ze je tak od 2 let.

    Diky moc.

    0 0
    • blaf  

      Vždyť ještě ani nechodí :) já bych na to nespěchal. Náš měl puky lrm, protože má kratší nohy, ale už bych ho nekoupil. Vadí mi platforma mezi nohama.

      A jinak začínat rovnou s tím kolovym je imho blbost. Je příliš nestabilní. Začal bych s plastovou motorkou, jako asi každý.

      0 0
    • Patar  

      Nejmenší jednostopá odrážedla vyžadují min. délku nožky 28 cm. Nejrozšírenější jsou ale ta, kdy již tato délka naroste na 34 cm. Dě;ti začínají obvykle na plastových dvou , nebo 3-stopých verzích typu motorky a podobně.

      0 0
    • oddie  

      Když je jí půl roku, to už je na nějaké odrážedlo pozdě, sháněj rovnou 16" kolo s řazením min. 1×10 :D

      Plastová motorka, dvě velikosti, a podle toho, jak se děcko samo zajímá, můžeš uvažovat o tom jednostopém. Tak od 2 let jsou všechny, dost dětí na ně v těch 2 stejně nemá ještě ani pomyšlení.

      Jinak pokud chceš kupovat takhle dost dopředu, moje děti vyzkoušely leccos, a nejlépe se nakonec osvědčilo Skibi, viz profil…

      2 0
    • mr.nikdo  

      Diky vsem za rady (blaf, Patar, oddie).

      Jde o to, ze segra uz to ted chtela nejak zacit resit, pomalu ale jiste. Tak chci byt na to pripraven a je taky pripravit, co je ceka :-D.

      A popravde nakup a moje hrani treba s EarlyRider – no uz se na to tesim :-D.

      0 0
    • Petr L2  

      Doporučil bych z vlastní zkušenosti to plastovou motorku, až nebude stačit může na jednostopé odrážedlo. Jakékoliv urychlování je nesmyslné a může dítěti i ublížit, je to stejné jako s chozením, každé dítě je jiné a snažit se v těchto zásadních vývojových etapách postrčit je nesmysl.

      0 0
      • pitos  

        Souhlas. Navíc ta plastová motorka je výborná věc která dokáže dítě dobře připravit na pozdější odrážedlo. Je škoda o tohle to dítě ochuzovat, zábavy poskytne dostatek.

        0 0
        • lookie.dookie  

          Pridam se… Nase obe dcery mely zacatky na plastove „motorce“ kolem jednoho roku co zacaly chodit. Pak pred druhym rokem odrazedlo od Spesla. Ta starsi (nyni 5 let) presla rovnou na kolo 16" a ta mladsi v cca 2,3 letech jezdi na pujcenem 12" kole. Diky odrazedlum to obe daly rovnou bez pomocnych kolecek. Letos na jare pujde mladsi na 16" a starsi na 20" nebo 24", ale to musim jeste promyslet… Nicmene obe jezdily vzdy a na vsem s helmou.

          0 0
    • Morchella  

      1/2 roku?… hmmm…ještě bych rychle přikoupil lyže, aby náhodou o něco nepřišla :-)

      0 0
    • tonik666  

      My jsme sehnali bazarovy Puky Wutsch, na kterym mladas jezdil mezi privlizne rokem a ctvrt a rokem a tri ctvrte. Pak presel ma first bike, ktery jsme uz drive dostali darem a jen cekali az doroste. A na tom ho to bavi hodne. Na mladsi dite okolo 2let ideal, pro starsi dite uz ne, par lidi psalo ze to ke mekke a male.

      0 0
    • scota  

      Tak to máš ještě asi 1 roku času se rozhodnout ;-)

      0 0
    • Cavendish  

      Zdravím,

      kluk pomalu roste a je potřeba začít přemýšlet. Mladýmu je teď 19 měsíců a měří 85cm. Momentálně jezdí na klasické plastové tříkolce a jde mu to docela dobře. O víkendu zabavil synovci odrážedlo Galaxy Kosmík Sedlo se dalo úplně dolů a dokázal na tom jezdit. Jen mě přišlo, že to je na něj pořád moc velké a hlavně těžké. Má to lehce přes 4Kg. Chtěl jsem pro něj Early Rider Classic Ale to je taky poměrně těžké.

      0 0
      • wbiker  

        Posunu dál tip, který jsem dostal tady na bike.foru. Náš malej začínal na Puky:

        https://www.puky.cz/…lr-m-cervene

        Hmotnost píšou 3,5 kg, reál můžu zvážit večer. Začal na tom jezdit okolo dvou let, předtím plastová motorka. Výhoda je, že je to fakt maličké, přijde mi, že i těžiště je dost dole a těm prckům to ulehčuje jízdu. Naučil se na tom za chvilku.

        0 0
        • Cavendish  

          To je hustý. Vypadá to dobře. Výškově by na ti už mohl.

          0 0
          • luvalu  

            Mladej na tomhle jezdil od 18 měsíců, teď jsem mu před týdnem k 2 rokům koupil taky PUKY s nafukovacíma 12 koly a jede trochu rychleji a hrozně ho to baví.

            0 0
          • Lister  

            Dvě děti na tom jezdili od cca 16 měsíců. Je to geniální malé odrážedlo. Pak šly rovnou na 12 kolo, na kterém v necelých třech letech bez potíží jezdili bez koleček.

            0 0
            • Cavendish  

              Díky. Tak já mu to asi pořídím ať může drandit :)

              0 0
              • Lister  

                Jsou 2 velikosti. To větší vydrží déle, ale zase na tom menším může jezdit mnohem dřív a místo velkého odrážedla půjde rovnou na kolo. Od 4 respektive 3.5 let pak naše už jezdily na 16 bez torpéda.

                0 0
                • Cavendish  

                  Koukal jsem se no. Asi vezmu to menší. To větší je od 90cm a on má 85. Je venku denně a pořad někam courá a je pořad v pohybu.

                  0 0
        • nitraq  

          Vážit nemusíš, já už to dělal:)) Váha ukázala 35×x g, přesně si nepamatuju, ale vím, že ta udávaná souhlasila.

          0 0
        • Cavendish  

          Ještě dotaz. Nevíte kde jsou Puky k vidění? Zítra jedu do Brna přes Velké Meziříčí a Bíteš, tak bych se pro ne stavil :)

          0 0
        • wbiker  

          Tak mě dnes při demontáži kola příjemně překvapilo, že v těch pidi nenafukovacich kolečkách jsou průmyslové ložiska. :-)

          0 0
      • kejda  

        My jsme jezdili taky na motorce a pak přešli v necelých třech letech rovnou na kolo 12". Odrážedlo nás zcela minulo a u u druhýho to zkusím taky bez něho…

        0 0
        • Lister  

          Jenže na motorce nedojede 3 km od babičky domů.

          Teda svému dítěti bych to neudělal.

          0 0
          • kejda  

            No jo, však to má na blbnutí kolem baráku. Ale tři kiláky na odrážedle, to bych mu taky neprovedl :)

            0 0
            • skaj  

              Proč? Dávají mnohem víc. Naše malá má rekord asi 12km v 2.5 letech. My jsme šli pěšky na túru(pořád z kopce) a ona jezdila kolem nás. Jasně, zabralo to celý den, ale nevidím v tom problém. Ta větší odrazedla jsou fakt něco jiného než plastova motorka.

              0 0
              • Lister  

                Ona realita je taková, že na slušném odrážedle je dítě schopné najet mnohem víc než na 12 kole – to jsou fakt jen takové hračky na blbnutí kolem baráku.

                Opravdové ježdění pak začíná až na té 16.

                0 0
                • gerrard  

                  :) Tak to bych teda chtel videt 27km na odrazedle.

                  0 0
                  • Lister  

                    Jestli tím chce naznačit, že tvé dítě ujelo 27 km na dvanáctce, tam to už bude spíš na šetření OSPOD :-P

                    0 0
                    • gerrard  

                      :) Proc na setreni, proste honil starsiho kluka, aby mu neujel a v Lednicko Valtickem arealu tech 27 naslapal. Pak se najedl a jeste jezdil vecer na krecka kolem baraku. Sme to meli namyslene, ze pojedeme kousek s nima a pak se vratime, ale kdyz porad chtel jet s tim vetsim a tvrdil, ze ho nic neboli, tak jsme jeli. Myslim, ze mu byly 4 roky. Ale to byla vyjimka normalne mel najete za den do 10km.

                      0 0
                • MlokCZ  

                  Přesně. Malá přešla na kolo brzy, takže tam to na nějaké extra dlouhé trasy na odrážedle nebylo. Malej ale na kole hrozně dlouho nechtěl jezit. Vždy vyzkoušení 10 minut, to mu nešlo (i když na odrážedle jezdil už strašně dlouho), takže vždy následovalo odmontování šlapek.

                  Takže Islu 14" místo aby na ní jezdil jako na kole, tak více než půl roku ji má jako odrážedlo. A takhle dal vícekrát kolem přes 10km. Ono taky byla motivace, že chtěl jezdit za sestrou, která jela na 20" kole.

                  Teď konečně při x-tém pokusu tam vrátit šlapky (předtím jsem to nikdy nehrotil, když je tam nechtěl nechat a vždy jsem je zase sundal) to vyšlo a začal jezdit se šlapáním. Aspoň to mělo výhodu v tom, že uměl už dobře brzdit když přešel na šlapání.

                  Akorát tedy šlapat na té Isle začal teď ve chvíli, kdy mu je už skoro malá. Příští rok se posune na tu 20", malá dostane 24" a konečně někam dojedeme.

                  0 0
                  • oddie  

                    Meli jsme to podobně, starší už na 20" a mladší nechtěl slézt z odrážedla, že na kole jezdit nebude. Pak se to zlomilo kousek před 4 lety, sedl na Beltera a během hodiny jezdil. A hned těsně potom po 4. narozeninách výlet po Brdech hezkých 28km, ani nemrk :)

                    Nedaj se k tomu nutit, spíš funguje, když to viděj u jiných dětí.

                    0 0
              • kejda  

                Tak to je slušný… No naše děcka stejně raději na procházce lítají, než se na něčem vozí, starší chodí na parkour a ten prcek se ho snaží ve všem napodobit, jak jen to jde…

                0 0
      • gs9  

        Ahoj, koupili jsme dceri co ma rok a pul male odrazedlo od woomu a za 2 dny uz jezdi sama a starsi ma 14 wooma a uz ujede pres 10 km s 90 nastoupanyma metrama. Jak kolo tak odrazedlo jsou opravdu lehoučke.

        0 0
      • WendyS  

        Na Kosmíkovi začíná teď 17m dcera, má cca 80cm a už hezký dosáhne a ujede tak 10m. I si ho v klidu zvedne ze země bez pomoci. Jinak má na drandění plastovou motorku, tu nejmenší velikost a na tý s ledovým klidem „odzávodila“ Trilogy (viděla, že brácha má číslo, tak chtěla taky a byla nadšená, i když poslední 

        0 0
    • Barak  

      Začni plastovou motorkou. Nejdřív je nutné, aby se dítě naučilo odrážet a zatáčet a ne, aby muselo hned začít řešit balanc. Jednostopé odrážedlo má smysl podle mě až tak kolem 2 let.

      0 0
      • Cavendish  

        Momentálně jezdí na tomto Odráží se dobře. To mu celkem jde, jen mu dělá problém zatáčení. Občas mu to jede kam nemá :)

        0 0
        • Barak  

          Jo, mladej (2 roky) má něco podobného. Jen k tomu byly v balení 2 zadní osy s tím, že se to dá potom jednoduše předělat na jednostopé odrážedlo.

          0 0
          • Cavendish  

            Tak asi počkám na příští rok na jaro a pak pořídím klasické odrážedlo. Já k tomu nic neměl, takže nic nepředělám

            0 0
    • Doktor-Prase  

      Pro první jsme měli obyč motorky dvou velikostí, pak 12" spešl Hotwalk. Pro dvojku plánuju https://funnywheels.cz/, protože to má gumová kolečka (měnší rachot, větší pohodlí a dvě velikosti).

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ano toto máme taky. Napřed jsem mu to zvedl a když jsem jednou přehodil 2 kolečka vzadu na 1 tak si ani nevšiml.

        Rozjel se a držel balanc. Jediné co musel natrenovat je vystupování :)

        Na doma jsme dostali darem plastového pejska… se 4mi kolečky. To mu bohaté stačilo ze začátku.

        0 0
    • Cryzyy  

      Máme https://www.islabikes.co.uk/…ikes/rothan/ a dobrý, je hodně nízké, takže na něm malá mohla jezdit dost brzo i když jsem tam musel dát sedlo a sedlovku z Early Rider 12, které bylo ještě asi o 1–2cm nižší. Na Early Rider 12 jezdit moc nechtěla, protože není růžové, teď už by to možná úplně nevadilo, ale zase ho ani na blbnutí neche, protože nemám brzu (jezdí od lonska na kole).

      0 0
    • Johny_r  

      Až začne solidně chodit, tak začít odstrkovadlem (taková ta plastová 3/4kolová „motorka“) a podle schopnosti (odhadem tak ve 2 letech) přejít na jednostopé odrážedlo (to už rozhodně s helmou, ale čím dřív si zvykne, tím líp). Doporučuju Yedoo TooToo. Dělá se i hliníková verze, která je fakt lehká. Počítej s tím, že dítě to dost často nevydrží celou procházku, takže odrážedlo budeš, narozdíl od kola, muset nosit nebo vozit na kočárku. Nízká hmotnost se pak počítá dvojnásob :).

      0 0
      • Cavendish  

        Už máme doma tohle :) zatím se seznamuje a pomalu zkouší.

        0 0
        • Lister  

          Takže to větší. Dává to?

          0 0
          • Cavendish  

            Zatím s tím jen popojíždí. Je to na něj rychlé a ,,ujíždí" mu to pod zadkem :) Dát níž sedlo o 2cm, tak by asi jezdil úplně v pohodě. Koupili jsme tohle, protože domu už má 16" kolo a tak na to rovnou přestoupí.

            0 0
    • Bruca  

      Šel bych do first bika + adaptér. Když ho pak namontujes obráceně, tak to naopak zvysis

      0 0
      • WendyS  

        Jenže FB se pak ve vyšších rychlostech kroutí, starší se na něm hezky rozsekal, když se mu začal vlnit pod zadkem

        0 0
        • Lubka6  

          Vím, že reagují na starší příspěvek, ale tohle musím potvrdit. Našemu malýmu se to stalo už 2×. Před týdnem jsme s nim byli na rentgenu s hlavou a to měl helmu.

          2 roky a 3 měsíce, 13 kg.

          Děti, který jezdí piánko nebudou mít problém. Junior se naučil z kopce zvednout nohy a pustit to do protějšího kopce.

          Za mě Firstbike ne

          0 0
          • mr.nikdo  

            Ty jo, tez potvrdim.

            Nejhorsi je, ze jak chytne za brzdu, tak se to rozvlni nejvic…

            • se rada pridira brzda, takze je potreba casto cistit.
            0 0
            • Krutas  

              Zrovna u FB jsem si říkal jak to promyšlené. a teď tu napíšete, že je to napůl užovka a napůl kolo. Každopádně dobrá informace, díky.

              Edit: spletl jsem si to s jiným odrazedlem tenhle plast nebrat, snad jen jestli je to lehké a pohodlné, ale sám bych na něčem z plastu asi nejel, navíc ta cena taky nic moc.

              0 0
              • mr.nikdo  

                Ono je fajn. Na zacatek.

                Da se dat celkem nizko a je lehke.

                Pak zalezi na diteti – jak je tezke a jak jezdi casto a rychle…

                Byvala doba, kdy takovych kol s brzdou moc nebylo.

                Ale doma ho mam a kluci prechazi z FB na Early Rider.

                0 0
              • tonik666  

                Jako krouti se, je to plast. Ale zase se dobre nosi.

                Nas mladej na nem jezdil pekna pekla az do tri let, pak prestoupil na kolo.

                Obcas je lepsi mist lehke plastove odrazedlo jako first bike, ktere se krouti, ale zase to dite pri padu nezabije.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Výborné odrážedlo je Yedoo YooToo:

      https://www.yedoo.eu/…ootoo-7kquBY

      1 0
    • Hovnousek14  

      Zdravím , také se přidám se žkušenostmi s odrážedly.

      cca ve 2 letech začal mladej na plastové motorce s gumovými kolečky Funny Wheels RIDER 2v1 které je možné udělat i na jednostopé, krásně se na tom naučil držet balanc a tím že má gumová a ne plastová kolečka tak pro nej bylo pohodlně a ne moc hlučné.

      následně jsme přešli na odrážedlo/balanční kolo Cube cubie 120, nízkej posez a široká řidítka (oproti jiným opravdu široká) což byl dobrý základ pro trailový ježdění. kombinovali jsme s jízdou na sedačce mac ride.

      potom plynulý přechid na 14" kolo a mladej jezdí jak pán..

      0 0
    • my_dudesty  

      Za nás to byla zdejší stálice Kokua :) oproti jiným odrážedlům, co jsem viděl u ségry a kámošů má Kokua super featuru – tu gumičku u dolní misky hlavového, která stahuje řidítka do rovného směru. Děti tak zběsile neviklaly řidítky a dostaly cit pro balanc. Starší pak šel rovnou na ER 16" a mysleli jsme, že mladé princezně vydrží Kokua, než doroste do bráchovy 16" a ten se mezitím posune dál. Nicméně sralo ji, že bráchovi nestíhá, takže teď už začíná drandit na 14" od rascalu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.