• treatt

    Název je parafráze na zimní dred na podobné téma…

    Tak co, dali jste někdo něco v neděli? My vytahli počasí vzdor silničky a vyrazili za klasikou na Neveklov a Sedlčany a teda něco neskutečného. Nebylo jak se chladit, voda v bidonu byla po 10ti minutách od načerpání mírně teplejší, než tělo, takze třeba na zádech vůbec nebyla ani cítit, o něco později už byla vysloveně horká, když jsme jí lili na kůži…

    Když mi tacháč ukazoval při odpočinku ve stínu 38, slovy třicet osm stupňů celsia, hovořilo to o všem…nešlo jíst, žaludek nechtěl přijímat ani pití, kofola v Neveklově vůbec neseděla…naštěstí jsme aspoň objevili zmrzlinu Ice Tea – taková ta kartonová tubička, kde je v podstatě zamražená ochucená voda – ideál, můžu vřele doporučit. Co se dělo v kopečkách, kde byla úzká asfaltka zaříznutá do terénu, asi ani nemusím vyprávět…

    Nějakých 140km, ale vyčerpání jak z trojnásobku

     

    Tak co vy, dávali jste něco, nebo jste se rozumně skovali? A co tenhle týden, od zítřka má zase přijít vlna neder…a v pátek chceme jet dvoustovku, tak jsem sám zvědav..

     

    Jo mimochodem, Slapská přehrada má teplotu vody naprosto luxusní ;)))

    0 0
    • treatt  

      A ještě geografická perlička – Sedlčany patří k jednomu z nejteplejších míst v ČR…

      Takže good boys goes to heaven, bad boys goes to Sedlčany

      0 0
    • jIrI___  

      Takové horka mám strašně rád. To už se vždycky na vyjížďky nemůžu dočkat. V neděli jsem si dal na biku výjezd na Radhošť, celkem 80km a jelo se perfektně :-)

      0 0
    • dieegoo  

      Mně se naopak v těchlech teplotách jezdí snad nejlíp, takže já si rozhodně nestěžuju :) Ale jakmile slezu z kola, tak bych aspon ve městě horko zakázal..

      0 0
      • Rychlej turista  

        Jsem toho názoru, že cyklistika je především letní sport a proto by teploty pod 20°C vůbec neměly existovat. Ale toho, že poručíme větru, dešti a celoročně bude nepřetržitě 25 – 30°C se asi nedožiju :-D

        0 0
        • dieegoo  

          Doufám, že tohle se nikdy nestane, lyže mám snad radši než kolo a při teplotách 25–30°C by nebylo moc na čem jezdit :)

          0 0
          • hribik A1  

            v dubaji ci v kerej ropnej prdeli to, tam maju pust, 40 stupnov furt a aj sa lyzuju :-) pod strechou

            0 0
            • dieegoo  

              Vim vim, jednou se tam chci podiat. Ale to je takovy „lyzovani“, kopec par metru. Ale jsou to borci, to se jim musi nechat, je videt, ze kdyz jsou penize, jde vsechno.

              0 0
              • hribik A1  

                kopec par metru…co ste tu nejake becka ze nepostavite vacsi kopec nez volajaki arabasi? sak to by bolo na ostudu! :-D :-D

                0 0
        • nobody  

          nobody

          0 0
        • treatt  

          Tak az se tohle povede, tak si uzurpuju misto u ovladaciho pultu a uvidite! V lete 25°C nejvetsi parak, jinak prijemne jaro 15–20, podzim jenom babi leto a pak huraaaa zima a to Vam panacci nad nulu vubec nedam ;)

          0 0
    • nooski  

      V neděli jsem dali na silničkách stovku za 2:55 hod při 1300 n­astoupaných me­trech a ani nám to nepřišlo :-)

      Lidi buďtě rá­di, že je aspoň trochu t­epleji. Vždyť le­tos je furt hnus­ně. Jo zima by­la na zimu te­plá, ale bylo fak­t hnusně. Jen víc a v­íc. :-)

      0 0
    • werža  

      mě dneska teplo odradilo akorát tak nenejvíš od školy:) byl jsem se radši projet

      0 0
      • dieegoo  

        To je přístup, domácí úkoly na tebe !

        0 0
        • hribik A1  

          ja si myslim ze urobil ovela lepsie nez keby tam tvrdnul, pretoze v tolkoto dni pred vysvedcenim to uz neni z 80 % zabity cas ako vzdy, ale zo 100. fandim mu!

          0 0
          • dieegoo  

            Vsak sem taky chodil na ZS/SS, takze vim jaky to tam ted je, proto to bylo mysleny s notnou davkou nadsazky ;)

            0 0
    • petebike  

      pri zavodech mi vedro vadi a to tak ze dost – nedokazu dejchat :-/

       

      pri praci je mi to jedno, naopak aspon rostenky vytahnou a nebo spis nevytahnou hadriky a to je pak hnedka lip :-)

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Pro mě je ideál 15–25 stupňů a pod mrakem. To se, panečku, jezdí! Z Vedra mě bohužel hodně často bolí hlava (i když dost piju), takže když je nad 30,tak obvykle nevyjíždím (leda na pár minutek). Než takovýhle vedro (jako třeba v neděli-u nás bylo ve stínu 39!Nekecám!), tak to mám mnohem radši třeba kolem pěti stupňů (to navíc nejsou ani ty mouchy v tom dredu vedle ;-)

      0 0
      • Rychlej turista  

        Tak tos měl jet letošní 24 hodinovku  v Liberci. Tam by sis užil i 4°C a to dost dlouhou dobu :-(.

        0 0
    • marapara  

      Jezdím i za horka. V neděli 105 km, 1900 výškových. Na hřebenu Bílých Karpat bylo docela příjemně 25–26 stupňů, dole něco přes 30, tak jsem se zchladil v brodu ve Veličce :).

      Pro mě ideální teplota je mezi 20–25 stupni, polojasno, pokud možno bezvětří. Do 30ti se to ještě dá, nad 30 pokud možno rychle do lesa, kde je příjemněji :). Na druhou stranu má něco do sebe podvečerní vyjížďka v lese v dresu bez rukávů :)

      0 0
    • hribik A1  

      v nedelu? to bolo nejake teplo? tento rok uz bolo viacero dni kedy bolo podstatne teplejsie, alebo prinajmensom pri stejnej teplote bezvetrie. v nedelu som bol na morave – buchlovice, cetechovice, zdounky, bunc, velehrad, brod…190 km, relativne citelne fucalo (tam je nejaky mistral alebo kereho boha snad furt…), pri jednej pumpe ukazoval teplomer 32. priemerna spotreba vody 3,2 litra na 100 km, uz byvalo aj horsie. vseobecne mam radsej +5 nez 30, ale vymenou za tuto dlzku dni co je teraz v porovnani s tou co je ked byva tych 5, sa to este stale oplati

      0 0
      • BFG  

        To jsme jeli skoro stejnou cestu a v těch lesích u Bunče mě nehorázně žraly mouchy, které se řeší vedle :-))) Neměl jsi podobný problém?

        Jinak já určitě raděj tyhle vedra, než-li zimu :-)

         
        0 0
        • hribik A1  

          muchy som si v nejakom nadmernom mnozstve nevsimol, ked neratam tie drobne musky ktore su vsade, ale tie mi nevadia. viac mi vadili osy ked som sa chcel najest, a sprasene strmy kopec zdounky-bunc

          0 0
      • Lukecz  

        Kurnik měls říct, já bych tě potahal po místních kopečkách, v Polešovicách bysme ti dali vínka a pak bys mazal jak namydlený blesk až do Nového Mesta :)

        0 0
        • hribik A1  

          hocikedy sa dohodneme, mozeme sa niekde stretnut. tu trasu som vymyslel rano pred odchodom, den predtym to, ze „asi pojdem na moravu“ :-)

          0 0
    • Hornet  

      Mam rad teplo, moze byt aj nad 30° :-) v nedelu sme dali 87km, vyskovych asi 1500m, max bol Buchlov 1040m, dresy sme celkom fajn prepotili, spotreba vody bola poriadna:-D este ze tie studnicky v terene boli chladene:-DDD a jedno orosene na zaver bolo super;-) pokial sa dobre nepotim, tak mam pocit ze nejazdim:-D

       
      0 0
    • Polka  

      Zrovna vcera jsem si toho vedra chtel pekne uzit, ale jako na potvoru me chytl chcanec, takze jsem stravil 2 hod. v desti. Ale bylo to docela fajn, aji duha byla :-)

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Čím víc, tím líp. Občas si říkám, že jsem se měl narodit někde v Austrálii… :D

      0 0
    • MichalF  

      No ja se ted vratil, je fakt, ze neni jako vcera, ale i tak paradni jizda po Jizerkach. Hlavne nikde nikdo !!

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Vedro je hnus. Ale vyjíždím. Co se dá dělat. Problém ale je, že se mně v prvních dnech po velkých plusových teplotních skocích točí hlava. A když se k tomu přidá dusno, je po každé delší zastávce (třeba na jídlo) téměř jisté, že se mně v následující půlhodině zamotá hlava. Nevím, co s tím. :-(

      Takže 30°C ještě nějak zvládnu, ale ne když předchozí týden bylo kolem dvaceti. Stejně tak ale jinak příjemných 20°C po chladných jarních desítkách je pro mě šok.

      0 0
      • jecnak  

        Zahod camel, nebudes se tak prehrivat. Jestli vozis pod dresem moiru, tak tu zahod rozhodne taky.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Tak zrovna přehříváním to nebude. Stejý problém mám i napři při náhlým oteplení z 5 na 15, a to i dkyž kejml zrovna nemám. A nabalená taky nejsem. A propo – s malým kejmlem se cítím stejně jako bez kejmlu, nevnímám větší teplo, ani se víc nepotím.

          0 0
    • Rakosnik  

      Třicet stupňů je ideální teplota:) Moc na mne bylo max. jednou loni, kdy jsem jel na Praděd a Dlouhé stráně, a bylo 35 ve stínu. To už mi bylo trochu horko, ale jinak čím víc tím líp:)

      0 0
    • obda  

      15–22 stupnu, polojasno je ideal. V tomhle hnusnem vedru se ani v hokne neda (jsem hned pod strechou). V podstate mi velmi vyhovovalo skotske leto – teploty kolem 22. Akorat tam vic foukalo :)

      0 0
    • Splinter  

      Čím víc tím líp, nesnáším zimu…

      0 0
      • Mulis  

        Jsou lidi , kteří mají rádi vedro a ti kteří jej nemusí…ale to není důvod nevyjet. Dneska jsem vyjel dopoledne do Hostýnek okolo  09:15 hod, směr Chvalčov, Tesák, Tři kameny, Klapinov, Pardus a  přes Lysinu domů. V tom horku stáčí, vypito 2 litry vody a potom 2× 10 st. piva, mňam…to bylo za odměnu.

        0 0
        • jIrI___  

          Pro mě to je důvod nevyjet. Jakmile je pod 15°C tak už se musím hóódně přemlouvat a většinou se mi to nepodaří :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.