odcizeny mobil HTC - mam záznam - jak postupovat

146 nepřečtených
  • vsn

    Ahoj,

    stala se mi takova neprijemna vec ze mi zlodej vybral z podpultem HTC (za 6k tzn trestny čin) mám to nahrane na kamere (kde není uplne detajlne videt oblicej ale nejake znaky tam jsou + jde videt jak je obleceny + mám prislibeno z obchodního centra ze mi dají zaznam i od nich (popř. předaji PČR) ze stranek HTC mi zjistili pomoci SN- IMEI telefonu.

    jak ted postupovat? idealne k dopadneni pachatele a náhradě škody… kdyz ho necham bloknout tak ho zahodi a nebude nikdo pouzivat na druhou stranu jak zjistit na jaky siti a jakému zakazniku patri mobil s mojim IMEI (s trochou stesti pausal)

    díky

    0 0
    • HarryTP  

      To je zajímavý sem vždycky myslel , že zboží je pojištěný takže prostě blokace a papír vod cajtů dát pojištovně.Pokud tam bylo naky pochybeni z tvojí strany tak max naky ponízení bonusů

      0 0
      • alinceb  

        Jestli to správně chápu, tak mobily neprodává, ale někdo mu sáhl za pult a šlohl soukromý telefon…;)

        0 0
        • vsn  

          přesně tak … navíc mame podepsanou hmotku, takže když chybej hry tak to platime … a pochybení to byt nemusi … minule jsem prodával dva NTB naraz a byl jsem tam sam … samozrejme ze toho ty svine č**** využili

          0 0
    • jIrI___  

      Rozloučil bych se s telefonem, policajti na řešení takové malé škody moc nažhaveni nebudou.

      0 0
      • vsn  

        uvidime no … třeba budu mít štěstí a třeba ho hned na kameře poznaj

        0 0
      • Smazaný účet  

        blbost, kámoš opravdu našel telefon, dal tam svou simku a za 2 měsíce u něj zvonili benga, že je tel kradený a kde k němu přišel.

        0 0
        • padlos  

          jj tak takhle to opravdu funguje. Nahrava tomu jak je policie pomala, protoze telefon nekdy trva zablokovat i nekolik tydnu a ten se mezi tim dostane do ruky nekomu kdo vubec netusi. Vetsinou to vypatraji i kdyz to neni pausal. Ale to nesmej bejt liny.

          0 0
    • jeniiiik  

      Mám nějaký levný Samsung, je v něm tahle aplikace-když se do telefonu dá jiná než moje sim, telefon z ní skrytě odešle sms na dvě mnou předvolená čísla. Takhle se dostanu k číslu na toho, kdo můj mobil ukradnul/našel/kou­pil…teď si říkám, že je to docela šikovná věc. Jen nesmí být zapnutý PIN, nebo jiné kódy blokující telefon.

      0 0
      • alinceb  

        Sounds good…;) Existuje to i pod android?:)

        0 0
      • vsn  

        to je pekny ale moc mi to nepomuze no :( můžu se spolehnout pouze na PČR a ještě nějak zpracavat záznam …

        poradí někdo soft co by zaznamenal obrazovku kdyz si pustim zaznam z kamery? … nějak nám to nejde vytahnout … FRAPS myslim nějak zlobil při tom …

        0 0
      • rud1k  

        Dokud to nebude umet treba to, ze budu moct toho zlodeje na dalku odpalit, tak se bude krast dal :(

        PS: Neztracej nadeji, zazraky se deji… Za 3 hodiny mi PCR nasla ukradenou silnicku, blbec ji vezl do bazaru :)

        0 0
    • Bomba+  

      Po zkušenostech s Policií ČR, která nepomáhá a nechrání, bych doporučil si koupit flašku vína, mobil tak zapít, koupit nový a dávat si na něj větší pozor.

      Jiná řešení jsou podle mého názoru na hovno :-)

      0 0
      • Tomcat  

        souhlas

        0 0
      • vsn  

        dokažu byt otravnej (viz moje příspěvky když neco chci) a když už jsem si vyjednal že mi OC dá záznam (nebo předa PČR) a od vyrobce pomoci SN zjistil IMEI tak už to dotáhnu do konce … s trochoou štěstí to nebude první krádež, budou vědet o koho jde a půjde sedět. navic urcite sezenu naky známy známých co jsou policajti. a když už nic tak se apson zeptam jestli nebudou nabírat nové zaměstnance do řad PČR :D

        0 0
        • Bomba+  

          Fandím Tvé naivitě…:-)

          Jinak celkem dobrý je Chardonnay 2008… :-)

          0 0
          • vsn  

            nejsem najivní, píšu při troše štěstí…

            a o silvestra pit nejspis nebudu … nemam k tomu duvod neco slavit – tenhle rok byl mizernej (pro mě) no a taky druhej den se jede novoroční vyjiždka…

            0 0
        • yetti  

          Nechci ti brat iluze, ale kdyz brachovi v noci pred barakem ukradli auto a on za dva dny zjistil, ze sousedka ty zlodeje videla pri akci, tak to sel policajtum oznamit, aby sousedku vyslechli. Myslel si naivne, ze by ji treba mohli ukazat ty fotky lumpů, jak to byva ve filmech, jestli je treba nepozna a oni se mu v podstate vysmali s tim, ze maji na praci dulezitejsi veci nez shanet auto za 200tis, ktere mel mit pojistene.

          Takze preji ti, abys u tech pomahacu a chranicu dopadnul lepe, ale spis bych se s tim mobilem rozloucil.

          0 0
          • Bomba+  

            Presne tak.

            Davat si na veci pozor, to je cely.

            0 0
            • ememem  

              jaj aha, a ja reku ze kradnut sa nema.

              0 0
              • Bomba+  

                Nemá. Ale přesto se to děje.

                Je třeba pochopit realitu a neblouznit o dokonalém světě…

                0 0
                • vsn  

                  jo, to je jasny, kolo si privazuju k noze u postele když jdu spat, ale mobil proste potrebuju porad a mel jsem ho schovanej pod pultem … ted uz to je jedno … ted si ten mobil davam vic ke stene aby nebyl videt z boku :D

                  0 0
                • maajkee  

                  Blaze tomu kdo umí blouznit! :)

                  Kdo pochopí realitu, nemůže být pořádně šťastnej.

                  0 0
          • zdenek  

            Je to smutný. Platíme je z našich daní a oni nemají čas zabývat se našimi problémy. Kdybych je občas neviděl, jak se vezou někam na oběd, myslel bych si, že je ve městě ani nemáme. :-(

            0 0
          • rud1k  

            No zalezi na zkusenosti – me kdyz ukradli kolo, ktery sem mel v aute pred barakem (chystal sem se s nim do italie, takze tam bylo max 5minut) tak prijeli do 5ti minut policajti, hned po tom kriminalka, vzali otisky prstu a rikali, ze jeste objedou okoli… no a za 3 hodiny telefonat ze ho chytli, jak to kolo tlaci do bazaru… asi nahoda jak blbec a ohromny stesti :)

            0 0
    • PedroChuanez  

      Rozhodně to nahlaš policajtum, a jestli se nepletu tak ho jsou schopní celkem přesně najít. Nevím jak to funguje jestli s každym odchozím voláním se zaroven posilá i IMEI nebo jak ale funguje to.

      0 0
    • Chiron  

      Tak co mám zkušenost, tak policie telefon najde podle IMEI. Znám případ kdy si takhle borec sehnal nový foun. Dal do něj svoji SIMku a během pár dní mu na to číslo volá PČR, operátor znal jeho identitu, takže neprobíhalo ani žádné zjišťování kdo to je, jen ujištění jestli je to ten člověk na kterého je paušál. A rovnou hezky na nejbližší stanici to vysvětlit. Týpek zahrál blbého, že telefon koupil od indiána před kaufem. Policie to sepsala a telefon mu zůstal, na což sem teda hleděl, vždycky sem si myslel že ho zabaví a po nějakém šetření ho někomu dá.

      A vůbec pokud někdo telefony krade ve větším, tak má možnosti a ví jak se IMEI dá změnit. Není to levné a proto si myslim, že u founu za PC 6k, a jelikož od něho nejsou papíry ani příslušenství, reálná hodnota okolo 1k, tak by ho někdo šlahnul do popelnice. Pokud příslušný sw nemá už doma.

      0 0
      • M13  

        IMEI jde změnit JEN výměnou základní desky.

        Četl (ČETL- nezaručuji že je to pravda) jsem o případu, kdy nějakýho kluka s kradeným mobilem sebrali ve 3 ránu u baráku když se vracel z hospody a jelo se vysvětlovat.

        0 0
        • Chiron  

          No je fakt, že u většiny nových telefonů to sw nejde. Ale dřív to šlo…

          0 0
        • rud1k  

          Asi zalezi hodne na mobilu…Vyrobce sice neposkytuje nastroje, ktere umi IMEI zmenit, ale zrovna pro nektere modely HTC je takovy nastroj dostupny na xda-developers…

          0 0
          • vsn  

            pochybuji ze ví, jak ten telefon resetovat … takže je jeste sance že to pripoji na wifinu (asi nerealný ale od nej) a stahnou se mu maily s novým kalendářem a ukolama = pak ho zacne telefon kazdej den otravovat ze by tel mohl vrátit a s trochou stesti se sesynchronizujou aji kontakty což by byl dobřej joke :D

            0 0
          • VLAN  

            Na to musí mít ROOT a pokud je začátečník, tak to nedělá, doufejme že nenajde návod Root jedním kliknutím ;)

            Jinak podle IMEI Policie bud telefon najde, nebo operátoři zablokují volání po ČR, telefon bude na takzvaném BLACKLISTu.

            Každopádně bych došel na Policii, tak by se o to měla postarat a při nejlepším toho člověka najde. Jinak pochybuji, že by měnil základní desku, většina zlodějů se chce mobilu rychle zbavit a ,,nemazat,, se s ním.

            0 0
          • padlos  

            Tohle funguje pouze na historicke modely.

            0 0
    • elbunda1  

      já bych to okamžitě řešil s policajtama, je dost pravděpodobný, že to bude nějakej místní feťák nebo vargoš, kterýho budou znát. Zase na druhou stranu to stejně nebude k ničemu, v práci jsem nedávno chytil cigoše, kterej vlezl umělcům do šatny (zrovna to byla docela vysoká herecká smetánka z prahy), sebral 4 mobily, drze coural po chodbách a žral hroznový víno, který taky ukradl. Tak jsme mu nafackovali, zavolali policajty, ti mu dali blokovou pokutu a šel krást nejspíš vedle do Centralu – tam ho občas vídám.

      0 0
    • Grinch  

      To sem si takhle koupil od kamarada co ma kramek s founama mobil… za 3 tydny PČR na drate:D

      nejdriv sem si myslel ze je to dve pulky srandy, ale docela rychle me vyvedli z omylu:D

      Pri nejblizsi navsteve rodiste uz sem sedel a dve hodiny sepisoval, mobil mi sebrali a mel sem par papiru v ruce:)

      Kamos v tom byl taky nevinne – nakonec se prislo ze jim toprodal dobrej znamej co to nasel.. takze ja dostal penize zpatky, oni zas z nej a on ma problem, protoze neohlasil nalez draheho predmetu :D

      Ale doopravdy to funguje, i ja sem se divil:D:D:D

      Jinak v Samsungu je tahle aplikace uz i na androidu ale je to soucasti telefonu, neda se to dohrat… mozna nejake napodobeniny…

      Martin

      0 0
    • vsn  

      tak info:

      už je lapen, půjdeme k soudu :D muhahahahááá :D

      0 0
      • Tomcat  

        A na zajakých okolností to bylo?

        0 0
        • vsn  

          měl toho vic ale chytit ho pomohl až můj záznam s kamer, fotky a tak … vic k tomu říct nemůžu i když bych rád :(

          doufam, že se nebude čekat na soud pul roku i když tedko stejne vubec nevim co bych si měl koupit :( Android se mi nelibi, WM7 jsou pro masy a WM6,5 jsou uz stary :( … vychazi mi z toho jedine Android kterej bych bral z donucení kdyz se na nás MS tak vysral :(

          0 0
          • Tomcat  

            Není třeba říkat vic duležitá informace je obsažena.

            Bylo to tedy souhra několika faktorů.

            0 0
          • Needy  

            Podívej se po Nokia.. Symbian se mi krutě zhnusil, kor ten na dotykovych.. Ale takova N900 vypadá skvěle a s tím meamo.. :)

            0 0
            • Flegmatik  

              No jo, takže dneska Nokia prohlásila, že se spojuje s Microsoftem a budou dávat WP7… To jsem na to zvědav :-)

              0 0
              • roud  

                je to chyba zase se zmenší konkurence a vývoj bude stagnovat případně se ubírat jen jedním směrem :O( momentálně mám v telefonu Wm6,5 ale v x telefonech jsem měl symbian a kdykoliv bych se k němu zase vrátil :O(

                0 0
                • Flegmatik  

                  Já bych to neviděl tak tragicky. Naopak se konečně trochu ujasní, „co, kdo, jak“ a nebudou tu nějaké nedodělané, nekonkurenceschopné systémy, které Nokia (a jiní, Samsung Bada atd.) není už schopna dodělat/předělat… Snad konečně tu budou už jen 3 systémy (iOS, Android, WP7), z nichž každý bude svébytným. Symbian ve své době nebyl jistě špatný, ale s novými způsoby ovládání přes displej nemohl vůbec konkurovat. Nokii ujíždí (ujel) vlak, musí něco dělat.

                  0 0
                  • roud  

                    mno osobně mě ta dotykománie už trochu přestává bavit zlatej telefon s qerty :O( jinak symbian bude i nadále a jsem dost zvědavej na meego mám tablet s maemem a lepší operační systém jsem zatím neviděl škoda že ho nokia také pohřbila kam se na něj hrabe android či ios :O(

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  mně třeba wm 6.x vůbec neva. dá se v tom dobře hrabat, na výběr milion potuněnejch romek a softwaru, novou romku flashne i laik. na služební nokii 5230 mam symbian S60 a po pár dnech hledání „jak na to“ jsem ztratil trpělivost se s tim babrat…

                  0 0
              • dieegoo  

                Z toho jsem celkem zklamanej. Symbian mě teda v jeho poslední verzi příliš neoslovil, WP7 to samé. Uzavřít prostředí a zamezit tak nějaké customizaci od výrobců je ptákovina.

                Doufal jsem, že by se nokia mohla spřáhnout s googlem a vytvořit něco alá N8 s Androidem. Pak bych neváhal s výběrem nového telefonu ani vteřinu.

                W6.x jsem měl, prvotní nadšení, že se v tom jde bezmezně hrabat vystřídalo rozčarování, že se v tom člověk musí hrabat, aby to šlo nějak rozumně používat, nakonec mě to přestalo bavit.

                0 0
                • roud  

                  osobne mi posledni dobou prijde skoro jedno jakej mas system vetsinu softu stejnsk vyvojari delaj na vetsinu platforem a na dnesnim hw beha kazdej system rychle…

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Uplně jedno to není, vývoj pro Win6.x je skoro mrtvej, drží ho jen nadšenci z xda develeropers a věsměs jsou to samý ladící ptákoviny. No a aplikace pro WP7 nebudou zpětně kompatibilní.

                    Osobně vydím největší potenciál v Androidu, vem si, že před dvěma lety o něm skoro nikdo nevěděl a teď? Dvojka na trhu.

                    0 0
                    • roud  

                      ano s tou 6,5 to tak je ale popravdě řekni mi jaká aplikace ti pro 6,5 chybí ? já na nich mám vše co potřebuju :O) ale jaks už psal dnes je to mrtvej systém ale do budoucna to bude zase stejny většina výrobců bude dělat uplně ten samej soft pro všechny systémy a to z jednoduchýho důvodu a to jsou peníze :O)

                      0 0
              • Tomcat  

                Vzhledem k tomu, že Windows Mobile 7 nepočítá s takovou euroasijskou ( pohled průměrného Američana) zemí jo ČR tak raději zvědavej nebuď.

                Pokud nemáš přístup na Marketplace, možnost platit kartou vydanou v ČR, případně Xbox Live účet a Zune pass nepočítá s ČR bude aktuální se bavit o WM7 Nokiiích asi tak za rok.

                I Balmer na tiskovce říkal že se chtějí zaměřit hlavně na serverní Ameriku. Takže UMTSCDMA mobily tu budou kór na nic.

                0 0
      • maajkee  

        No moc se neraduj. Nám loni v lednu vykradli zkušebnu, v březnu chytili zloděje, cikáni, nic z našich věcí samozřejmě neměli, nedělaj, takže z nich stejně žádný prachy nedostanem. Já měl škodu za cca 45 tisíc. Teď skoro po roce jsem předvolanej teprve k soudu, takže si taky asi počkáš. Stejně nic nezískám zpět a ještě budu muset tvrdnout u soudu a zatínat pěsti.

        0 0
        • Bomba+  

          …a zaplatit poplatky :-)

          0 0
          • maajkee  

            No to nevim jaký, nic platit nebudu. :)

            0 0
            • Bomba+  

              :-)) :-)))) :-)))))))

              0 0
              • maajkee  

                Já nikoho nežaloval, soud si mě sám předvolal jako svědka, platit opravdu nic nebudu. Naopak budu žádat finanční kompenzaci po dobu co budu kvůli tomu chybět v práci. U předvolání mně na to přišel i formulář.

                Jelikož moje máma dělá už nějakých 20 let na krajským soudě, tak vím jak to chodí ;)

                0 0
            • ememem  

              no, nebol bych si az taky isty…to ze si ich v pripade "vitazstva' mozes dodatocne uplatnovat na protistrane je vec druha.

              0 0
      • rud1k  

        gratuluju ;)

        0 0
        • vsn  

          díky díky, ještě aby me konečně vyhodili s prace a budu spokojenej :) … nechtej me pustit :( ale nasel jsem par lidi co tu praci chce, dneska prijede sef tak jim bude muset udelat pohovor :D

          0 0
          • pajan  

            Bóže > OT

            Lekce češtiny:

            S – S kým, S čím

            Z – Z koho, Z čeho

            Z koho? Z práce…

            Máš tu chybu snad v každym příspěvku, na to už se nedá koukat.

            0 0
            • Ruprt2  

              Tak se na to nekoukej.

              Vypadá to, že už opakuješ k maturitě. To je chválihodné :-)

              0 0
              • vsn  

                jen ho nech, tedko už aspon vím kdy se píše s a kdy z .. timto mu děkuji :D

                0 0
              • karliner  

                Nečerti se. My, kluci z Prahy holt nevidíme rádi, když naši mateřštinu takhle někdo przní.

                0 0
            • vsn  

              jo S, Z neumim, ale diky tvoji napovede uz to bude v pořádku :) I/Y mám ale dobře (PS a diakritiku nevedu pokud není dulezita pro vyznam slova)

              0 0
    • Mastr  

      pánové, kámoš příšel o auto za 580 tis. Když to šel ještě dodatečně na cajty sepsat tak mu ukázaly balík papíru s ukradenejma autama který se nikdy nenašly a ani to jeho a taky měli zaznamy z kamer.

      Takže řešit s nima mobil za 6 tis je docela úsměvné :-)

      0 0
      • ememem  

        usmevne jak usmevne, ja ked som stratil mobil resp. mi ho ukradli(to fakt dodnes neviem) tak som na neho zavolal a chlapik mi povedal ze ok ale za stovku (E). tak sme sa dohodli ze kam po neho prijdem, a ja som zavolal policajtov. prisli za mnou dvaja policajti v civile, bolo to dost neskoro vecer, viac menej v noci, chlapik este par krat zmenil miesto, x krat ze nech prijdem sam a podobne tanecky no a ked som tam konecne taxikom prisiel tak zrazu odvolakdial na neho vyskocili dvaja policajti zo zasahovky, zatkli ho a odovzdali tym dalsim dvom polisom. vypisal som s nimi potom este nejkay papier, mobil mi vratili a isiel som domov. uz si to presne nepamatam ale hovorili mi ze to bude kvalifikovane tusimze ako vydieranie a moze dostat par rokov. docela som cumel jaka bleskova akcia a kolkych som zamestnal. najvacisa sranda je ze ten mobil mal imho hodnotu tak 1 cent, 5 rocny polorozpadnuty telefon…

        0 0
        • Ricci  

          Tak to sa divim,ze si tak trval na jeho vrateni vratane vsetkych tych problemov…

          0 0
          • ememem  

            o com hovoris? jake problemy? **** mi s najvacsou pravdepodobnostou ukradol mobil a za vratenie chcel prachy.dostal co mu patrilo a ja som mal pocit ze som urobil dobry skutok a este som mal mobil naspat. (islo mi o cisla a nie telefon) sorry ale nechapem o co ti ide.

            0 0
    • luper  

      Jak vidím na bike-foru jsou odborníci na vše pokud něco nevím, tak radši nenapíšu nic než tu uvádět bludy a mylné informace akorát tu matete lidi

      0 0
      • Zdeno Micio  

        Hlavně ti co nerozeznají městskou od státní, ale zaručeně vědí jak to (ne)funguje :-)) Tak já teda nevím no.. Už máš vybraný bike?

        0 0
        • karliner  

          To pozná každej. PČR jsou líní, měšťáci jsou zase hloupí, když je nevzali ani ke státní :-)

          0 0
    • vsn  

      věnuji 30 fotek zlodeje vytisnutých na nejlepsi EPSON FOTO tiskárně (na 6 náplní) na Epson Foto papíru v nejlepší foto kvalite…

      fotky jsou pripraveny k polepu – staci jen odtrhnout a nalepit

      :D :D :D kua že já jich tiskl tolik :) ted si s nim vytapetuju ložnici abych na něj myslel jak se asi má v base :D

      0 0
      • maajkee  

        hovno v base, určitě je nezletilej, daj ho do pasťáku a stejně uteče :)

        0 0
        • vsn  

          proč ty si musíš vždy vytvářet vlastní pravdu která ve většině případů není ani pravda? ;)

          0 0
          • maajkee  

            Protože nechápu tvojí radost nad tím že ho chytili, nic to pro tebe neznamená, telefon ani prachy se ti nevrátěj, s tím se smiř :)

            0 0
            • Zdeno Micio  

              A to měl nechat být? Alespoň nebude zas chvilku krást i když samozř. souhlasím, že pro poškozeného to nic neřeší.

              0 0
            • Bomba+  

              nechapes radost ze ho chytili… :-)))))

              Vis proc pak tady fnukaj ti, co jim nekdo ukradl kola?

              0 0
            • Nikovlas  

              Jasný – co mi přímo nepřinese nic dobrého, to nemá smysl dělat. Pokud takhle začnou uvažovat všichni, asi se odstěhuju někam hodně daleko…

              0 0
              • maajkee  

                Ale to já neříkám, to je dobře, že ho lapili, ale vůbec nic to bohužel neřeší, telefon ani prachy neuvidí a zlodějů neubude :/

                0 0
                • Nikovlas  

                  Jde o to, že když si každý dá tu práci a dotáhne to s tím svým šmejdem, co ho okradl, do konce (pokud se to podaří), tak se z jejich povolání stane poměrně rizikový sport. Pochopitelně jeden případ neřeší nic, ale statistika je založena na sumě jednotlivých případů…

                  0 0
                • vsn  

                  mobil neuvidim, ten prodal – mám radost ze tomu komu ho prodal už nefunguje :D :D :D ten človek si pak už příště čorku nekoupi

                  na penize šanci mám a když ne tak mu aspon exekutori vyberou byt pořádně :) … btw a ve vězení si může vydelat naky penize ne? takže bych to zas tak černě nevidel.

                  chapu, že zacim to bylo vyreseno tak nejak polovicate vzhledem k praci a casu ktery jsem si s tim dal, ale je velka sance ze se to doresi cely

                  0 0
                  • maajkee  

                    mám radost ze tomu komu ho prodal už nefunguje :D :D :D ten človek si pak už příště čorku nekoupi

                    Hmmm a nenapadlo tě, že si ten mobil koupil nějakej uplně poctivej člověk třeba někde v bazaru? nebo přes net, přes aukro, prostě někdo kdo nemá moc peněz a ten telefon chtěl, tak koupil použitej?

                    ve vězení si může, ale nemusí nic vydělat a to že má nějakej zloděj svůj byt, kterej by mu mohli vybrat exekutoři, tomu přeci snad sám nevěříš :)

                    Ale jo, já jsem byl taky ještě před pár lety podobně naivní, bohužel v tomhle světě je pro zločince fajn…

                    0 0
                    • Nikovlas  

                      Když si něco kupuješ, tak by ses sám měl zajímat, jestli to není čórka. Pokud to člověk raději nezjišťuje a raduje se z výhodnýho kupu…

                      0 0
                      • maajkee  

                        Hele, já kupuju poměrně často rámy, komponenty a rozhodně se nikdy nezajímám o původ.

                        0 0
                        • Nikovlas  

                          .

                          0 0
                        • dieegoo  

                          No a díky takovým „je mi jedno, odkud to je, hlavně, že je to levný“ se zlodějům tak daří :)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Ikdyby se zajimal, co to resi? Chtit po nekom doklady od prehazky nebo starsiho ramu je knicemu-kdo si to schovava? Kdyz budes neco prodavat a ozvou se ti dva lidi a jeden z nich po tobe bude chtit doklady, resis kupni smlouvu a druhy ti napise o cislo uctu posle prachy predem?…

                            U mobilu je to to same…„a nejake doklady k tomu mas“…nasleduje historka na tema „darek“…„firem­ni“…„doklady nevedu“…

                            0 0
                            • dieegoo  

                              Řeší to to, že když se bude víc lidí zajímat o původ kupovaný věci, sníží se odbyt věcí kradených… A budeš krást, když to pak nikdo nebude chtít? :)

                              K nesmyslům typu „dárek“, firemní… i takové věci musel někdo koupit a tím pádem k tomu nepochybně nějaký doklad existuje. Shodou okolností zrovna mobilní telefon sháním, odepsal jsem na spoustu inzerátů, spousta prodejců by se pro urychlení prodeje přetrhla, ale jen co po nich chceš sepsat smlouvu jako záruku toho, že je prodávaná věc skutečně jejich, koukal bys, kolik z nich couvne ;)

                              0 0
                              • maajkee  

                                No psát někomu smlouvu na prodej telefonu, na to bych se pěkně vyprdnul :)

                                0 0
                                • dieegoo  

                                  A proč by ji měl psát prodávající? Já po tom člověku něco chci, tak si to snad sepíšu sám, ne?

                                  0 0
                            • dieegoo  

                              Tak netrvalo to ani moc dlouho a přikládám ukázkový příklad „férového obchodu“.

                              Doporučuji si všimnou zvýrazněných časů, kdy byly maily odeslány.

                              Pro případ, že by bf zmenšilo obrázek příliš, zde originál .

                              0 0
                              • maajkee  

                                No tak to je jasný, že bych si to od něj nekoupil, páč by mi s největší pravděpodobností telefon vůbec nepřišel :)

                                0 0
                        • jIrI___  

                          A to je podle mě chyba.

                          0 0
                          • maajkee  

                            Pro koho? Mně je to fakt jedno, vymyslí si každej co chce, každej ti natiskne co chce, takže to vůbec nic neřeší.

                            0 0
                    • vsn  

                      jak jsem psal výše, nemohu napsat veškeré info

                      mobil bez papiru, bez nabijecky = je vetsinou kradenej

                      2. v bazaru se dává občanka – kupce by ho mohl vratit – zbyl by bazaru

                      3. mobil byl druhej nebo treti den hned zapnutej – smazaly se mi vsechny kontakty v exchange kdyz ho pripojil na net

                      0 0
                    • Nikovlas  

                      Jo – k tý poslední větě – v tomhle světě je pro zločince fajn. Jo je jasné – nemusej se bát, že neseženou kupce pro kradené věci… a kdyby se nakonec přišlo na to, že je to kradené, stejně se postižený nebude obtěžovat věc řešit až do konce… prostě jim prakticky nehrozí neúspěch… A tenhle svět – to jsme my – můžeme si pogratulovat.

                      0 0
                      • maajkee  

                        Kradlo se vždycky, od pravěku, i zvířata si mezi sebou kradou potravu a vždycky to tak bude, to je přirozená lidská negatovní vlastnost :)

                        0 0
                        • dieegoo  

                          Přirozená.. ach jo.

                          0 0
                        • Nikovlas  

                          SPROSTEJ ALIBISMUS

                          Aspoň, že si to dokážeš obhájit sám před svým, mohu li to tak nazvat, svědomím.

                          0 0
                        • HKou  

                          V současnosti se krade zejména proto, že je po kradeném zboží poptávka (fakt to není obráceně). Za to, že se krade, mohou zejména Ti, co zboží kupujou.

                          To samé platí o prostituci, drogách, atd.

                          0 0
                          • maajkee  

                            Přesně tak, prostituce taky byla a bude, s tím nic nenadělám, i když s kurvama nechodím, tak stejně budou, protože každej jsme jinej a někdo za nima stejně chodit bude.

                            A já třeba poptávku po kradeným zboží vůbec nemám. Já mám poptávku po rámech a cyklodílech a na konkrétní díly žádný záručáky většinou nejsou. Já si taky od všeho nenechávám papír, to bych neměl doma pak nic jinýho, než papír :)

                            A zloději nekradou protože je poptávka, oni kradou, protože jsou liný makat, nemaj prachy, nebo nic neuměj.

                            Ale daleko horší jsou tzv „chytrý“ zloději tam nahoře, kde se kradou miliony a miliardy aniž by je potřebovali.

                            Ale už tady v tom tématu končím, je to o hovně…

                            0 0
              • Bomba+  

                A teď si představ, že by si zloději založili ČeZLA (Českou zlodějskou národní asociaci) se sloganem Není kde krást.

                :-)

                0 0
                • Nikovlas  

                  Stejně bude půlka z nich řvát, že žádnou organizaci nechtěj, protože oni MAJÍ kde krást :-)

                  0 0
            • vsn  

              protože už neukradne nic tobě a dalšim lidem :p

              0 0
              • maajkee  

                fakt bych se nebál, že se nenajdou jiný :)

                ale nechme toho už, časem sám ztratíš iluze :)

                0 0
                • vsn  

                  najdou se jiní … ale ty jini by kradli stejne, tenhle uz krast nakou dobu nebude

                  0 0
                  • maajkee  

                    No jo, jenže jeho děti teď nebudou mít co do huby, když ho zavřou a začnou krást taky :)

                    Je to bludnej kruh :)

                    0 0
    • vsn  

      tak pokud by to někoho zajímalo jak se to nakonec vyvinulo:

      v srpnu jdu k soudu, pachatel zatím dostal návrh na 400 hodin veřejně prospěsných prací – odpracováno má zatím 50… pak, že ho nedoženu … tak snad to dopadne dobře i u soudu :D

      0 0
      • maajkee  

        No a nějaký prachy nebo telefon jsi viděl? :)

        0 0
      • Ricci  

        Tych 400 hodin mal odpracovat aspon na tvojom dome :-)

        0 0
      • MirosPikos  

        To je málo, pokud nemá zlámaný všechny končetiny s trvalými následky nebo uříznutou hlavu, tak po „odpracování“ čehosi nazývaného „veřejně prospěšné práce“ bude loupit dál…

        Ale tak na druhou stranu, něco lepší než nic…

        0 0
        • vsn  

          jo aspon bude pracovat 2 mesice zadarmo :D no tohle je jenom navrh a asi bohuzel i polehcujici okolnost (kdyz si neco odpracoval) :( uvidime jak dopadne soud … penize po nem budu chtit a v tom předvolání je i takova tabulka na proplaceni mzdovych nákladu tak to dám zamestnavateli taky vyplnit

          0 0
    • Senoy  

      Napřed si to nahlaš na PČR, jelikož je to nad 5.000,–, jedná se o trestný čin a musí se to řešit. Obvykle se telefon hledá podle IMEI. Pak si obejdi bazary v okolí a nejbližších městech. Obvykle to ale prodávají pod rukou v hospodách nebo novinových stáncích. Bazary berou (měli by) OP. Pokud by se nenašel, řekněme do měsíce, může někde ležet „uzrát“. V tom případě ho nech zablokovat. Ale to už je jen pro lepší pocit. Blokované telefony (dražší) končí v zahraničí. Tam je blokace neúčinná. Pokud se tedy nejedná o výrobky Apple. Tam se blokuje přes internet po celém světě. Snad ti to pomůže.

      0 0
      • vsn  

        asi jsi se nepodíval na datum :) ale dik za radu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.