Ochabnou mi pri ZDV svaly? Smrskne se mi pindour? Umru?

32 nepřečtených
  • Mufi

    Aby bylo jasno, tak ja nejsem a nikdy jsem nebyl zadnej hubenour, vlastne ani nevim jestli jsem se nezblaznil, ze tak moc jezdim na kole a vubec ze delam nejakou aerobni aktivitu, protoze jsem vzdycky chodil spise do posilovny a kostlivci na kolech me nikdy moc neimponovali.

    Nicmene zacal jsem jezdit a tydne dam tak cca 110km posledni cca 3 roky. A chtelo by to nejake zlepseni, protoze mi neprijde, ze bych moji tradicni 30km dlouhou trasu zvladal zajet nejak moc rychleji. A me tak napadlo, ze mozna 3–5 hodinove treninky ujete na nizky vykon a idelane bez zastaveni by mohlo byt to, co mi chybi.

    Jsem kancelarska krysa a tak me napadlo, ze mozna by mohl byt problem ve slabe ZDV, protoze na hory moc nechodim a fyzicky jsem 8hodi denne nepracoval ani nepamatuju. A kdyz sportuju, tak sice nekolikrat do tydne, ale vzdycky jenom tak na 1 hodku.

    Takze jsem si rekl, ze bych mohl zkouset davat tak 3 a vice hodinove treninky a vybudovat si nejake to cyklisticke ZDV, protoze je to pry zaklad vyknosti, rikali, zvlastne pak pro zacatecniky, rikali.

    Avsak byl jsem varovan ze to pali svalovou hmotu a snizuje hladinu testosteronu. A ja bych nerad dopadl jako cyklista kostlivec se scvrklym pindourem.

    Jaky je vas nazor na ZDV? Ma to vubec cenu?

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ja bych to neriskoval. Naopak pridej na spurtech, nastupech a rychlych usecich, kdy pojedes srot. Svaly zustanou a jeste ujedes v nastupu kazdemu blbeckovi;)

      0 0
    • snas89  

      Co je zdv?

      0 0
    • Tom-T45  

      Každému se jednou smrskne pinďour. Každý jednou umře…

      0 0
    • krabica  

      Ještě bych dal bacha na zcvrknutí mozku, toto fórum je toho důkazem… :-)

      0 0
    • Martin  

      Koupíš si další RB.

      0 0
    • novas752  

      Najet pres zimu nejaky delsi vytrvalostni zaklad ma smysl, ale cilene trenovat ZDV budes potrebovat az se budes chtit ujet 200km trasu. 30km je tak na hodinu az hodinu a pul, nepises na jakym kole jezdis, a to o zdv moc neni, zdv ti to umozni odjet malinko rychleji v nizke vytrvalostni intenzite pohybu, ale takova vzdalensot se da ujet mnohem rychleji ve vyssi intenzite.

      Ano, pri vsech vytrvalostech at uz je to maraton, triatlon nebo vytrvalostni cyklistika se nepotrebne svalstvo pro dany pohyb redukuje. Silove aktivity coz jsou v cyklistice asi tak sprinty na draze a ruzne gravity a street discipliny naopak rust podporuji, ale zalezi z jakeho jdes zakladu, nabuseny kulturista o cast svalu prijde at bude delat cokoliv vytrvalostniho ve vetsi mire. Ono to pak ve vysledku i zrychli, vytrvalostni sporty jsou energeticky narocne a telo se snazi usetrit energii vydanou na vyzivu nepotrebneho svalstva.

      0 0
      • Mufi  

        Jenze na chytrych internetovych strankach se pise, ze trenink vytrvalosti obecne zlepsuje prokrvenost svalu tim ze podporuje rust kapilar, efektivitu vyuziti kysliku a schopnot organismu spalovat tuk. A to snad nepotrebuju jen na 200km zavod, ale hodi se to obecne kazdemu sportovci, ne?

        0 0
        • novas752  

          No to asi ano, ale dlouhodoba vytrvalost zejmena trenuje vyuziti energie. A tam je zakladem, ze co neni potreba, to neni potreba zivit. Proc jsou asi vytrvalostni cyklisti, bezci, triatlonisti zcvrkli jak rozinky? Temer zadny tuk, svalu jen tolik, kolik je potreba.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Aha, takže po tréninku je třeba ještě pár hodin honit brko, aby se taky nezcvrklo.

            0 0
          • Mufi  

            ale tak ujet 2× do tydne 90km na jeden zatah na skodu byt nemuze ne?

            0 0
          • Mufi  

            Je nekde mereni nebo nejaky seriozni clanek ohledne toho vyuziti energie, resp. jak presne zvysi vyuziti a jak moc?

            Hodilo by se mi kdyby telo umelo lepe spalovat tuk, ale zlepseni o 10% nanejvys me nezajima, to je moc malo.

            0 0
        • orm  

          Malokdo ma cas na to jezdit ZDV, tak aby mu to neco prineslo. Pokud mas cas na kolo treba tech 5h/tyden, tak neni duvod to jezdit pomalu, kdyz to zvladnes rychle. Pokud tech 5h je pro tebe strop toho co zvladnes fyzicky, tak ano, jezdi to jako ZDV, jinak ne.

          0 0
    • MatS  

      Neboj, pindour se ti nescvrkne, ale kule ano a zene budes tvrdit ze nemas chut protoze te boli hlava :-D

      0 0
    • THORX  

      BCAA před a po ;-)

      0 0
    • JFtryall  

      Spis zhubnes tuk nez svaly. A to je dobre. Jinak kopce, kopce, kopce. V klidu, ale pokud budes mit v planu 3h trenink, nejezdi to na rovine. Na rovine jezdi spis kratsi a intenzivni treninky. 4 spurtiky za hodinu, tempo, technika slapani atd. :-) to je takove zakladni strukturovani k progresu.

      0 0
    • Raf  

      15 hodin v ZDV týdně a co víkend nějaký MTB maraton pro mě byla dlouho jediná cesta jak jezdit. Pak jsem přidal do těch 15hodin i nějaký intervaly a přišly úspěchy.

      Každopádně, co je tvým cílem? Přežít / užít si celodenní výlet na kole po horách? Objet Sudety za světla? Zazávodit si na cross country závodech? Uviset v silničním balíku v UACu?…

      0 0
      • Janes  

        A co na to svaly …a pinďour? .-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pri jezdeni pres zimu se pindour smrskava, to je prece jasny:)

          0 0
          • Janes  

            To znám, v mládí jsem chodil nějakou dobu plavat s otužilcema :-) Do vody jsem šel jako chlap a z vody…holčička :-)

            K tomu dotazu mě samozřejmě inspiroval název vlákna..

            0 0
    • ms82  

      Poucne video

      Objem (celkovy) je v zasade jediny rozdil mezi elitou a zbytkem. Jasne, objem zvladnout a zregenerovat a zlepsit se, to chce i talent a cas, se k tomu dopracovat. Ale bez nej to nejde.

      0 0
    • Mufi  

      Musi se to ZDV zajet cele v kuse? Boli me prdel a vlastne vubec vsechno, pritom energie bych mel na rozdavani. Vazne uvazuju o lehokole, protoze moje bolesti mi brani, abych poradneji jel, ustavicne se na tom kole musim vrtet atp.

      0 0
      • novas752  

        Evidentne mas blbe sedlo. Nech si zmerit sedaci kosti, pujc si nejaka testovaci sedla a najdi neco co ti bude sedet lip.

        0 0
      • Breakpain  

        Ano, v kuse.

        Testuj jiná sedla a otestuj je na 200 – 500 km, než vyneseš soud, s minimálním časovým rozestupem. Tzn jinak, než se nato sedneš jednou na začátku měsíce a podruhé na konci měsíce ;).

        Já jsem takhle oseděl asi 16 sedel, než jsem našel „vyhovující“ a i k tomu mám výhrady ;). Ale pozor, pokud se Ti začnou dělat odřeniny, boláky atp – tak to sedlo není pro Tebe a vykašli se na něj.Když to necháš rozjet, budeš pak hodně dlouho čekat, než se Ti to uzdraví a ztratíš čas ;) …

        0 0
        • Mufi  

          No nevim jestli mi pomuze jine sedlo, sirka dle panevni kosti sedi. Podle me je to proste vlastnost kola + ja jsem tezky jezdec.

          0 0
          • novas752  

            Sirka panevni kosti neni zdaleka vse. Delaji se sedla prohnuta nebo skoro rovna, s uzkou, sirokou, dlouhou, kratkou spickou, bez zlabku, se zlabkem nebo primo ruzne velkou dirou uprostred, ruzny polstrovani atd.

            Taky to muze byt nastavenim sedla a posedu celkove, napriklad riditka moc vysoko.

            0 0
          • Breakpain  

            Šířka sedla dle kostí je dobrý údaj – základ, ze kterého se můžeš odpíchnout ;) … ale jde taky o tvar sedla, jestli tam budeš mít díru (natrápil jsem se s tím dost)

            viz novas – jde o celkový fitting kola

            Další věc je, jestli tě jen bolí prdel (v místech sedacích kostí) – pokud ano, je to jen o tom, jezdit pravidelně a ono se to v místech kostí osedí ;) a zvykneš si.

            Pokud bolí měkká tkáň, musíš to řešit, jinak se Ti to rozedře, budou dělat cysty atp ;) – vím to, prošel jsem si tím. Na kole, na kterém šlapu víc jak hodinu v kuse mám Toupe 155mm – odpovídá rozpětí sedacích kostí. Ale to není vše, taky jsem hodně dlouho laboroval s tvarem ;-).

            Doporučuju si vypůjčit sedla – běžná praxe a testovat. A to, které nejde půjčit si holt koupit, otestovat a pak prodat. POZOR pokud máš zájem o konkrétní typ sedla (většinou se dělá více variant, kup si přesně to, které by jsi chtěl – mnohdy je projev sedla rozdílný, ač jde třeba o blbé Toupé, ale v různých variacích).

            0 0
            • TK75  

              Přesně jak píšeš, taky jsem si tím prošel a trvalo mi skoro dva měsíce, než jsem se toho zbavil.Zůstala mi jizva.Sedlo jsem prostě nechtěl hned odepsat, protože bylo drahé, ale byla to chyba.

              Teď mám skvělé sedlo a vše ok (Spešl Power)

              0 0
            • ms82  

              Mne je celkem jedno, na cem sedim (ani jsem tedy nic nevyzkousel). Ale prestoze mam vyzkousene sedlo, problem jsem nedavno mel. Ukazalo se, ze za to muzou kratasy, ktere to uz asi maji za sebou.

              Rozlisoval bych tedy obycejne boleni zadku, ten je treba proste jen osedet. Problemy mekkych tkani, kde je treba resit sedlo+kratasy.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.