Oblečení Specialized - zkušenosti

51 nepřečtených
  • milan.v

    Zakládám toto vlákno, protože si myslím, že oblečení Specialized si ho zaslouží.

    Budu sem postupně přidávat své zkušenosti s mým neustále se rozrůstajícím cyklo šatníkem, kdy si pořizuji převážně věci od Specialized a tak se s tím chci podělit, pokud by to někomu dalšímu pomohlo při jeho rozhodování, event. proč koupit/nekoupit.

    Pokud by někdo další chtěl přispět svou troškou do mlýna, budu jen rád.

    Obecně tu tato značka sice nemá ideální image, já k ní mám ale blíže od té doby, co jsem si od nich koupil před cca 25ti lety své první dlouhé letní rukavice během letní dovolené ve Španělsku a byla pro mě vždy synonymem toho opravdového bikingu.

    A to bez ohledu na skutečnost, co se se značkou dělo poslední roky a dnes je masivně šířená, propagovaná a celá řada lidí k ní má právě proto odpor, to je mi jedno …

    0 0
    • Chlebovnik  

      Tak tohle se fakt nepovedlo.

      0 0
      • milan.v  

        Jsou tu samostatná vlákna se zkušenostmi s oblečením prakticky od každé značky, včetně toho největšího šuntu, nevidím nejmenší problém, abychom si tu navzájem nevyměnili zkušenosti k tomu od Specialized, včetně těch negativních, viz. moje první minirecenze …

        Jestli máš k tomu co říct, tedy něco povedeného, sem s tím …

        0 0
        • JakeF  

          Hlavně s ním nediskutuj, jinak budeš mít z vlákna o hadrech Specialized vlákno o Chlebovníkovo názoru na značku Specialized a to se vsaď, že se k němu přidá pár dalších podobnejch exotů…

          0 0
          • milan.v  

            Neboj se, už k výše uvedenému jsem se přemáhal a bude poslední k těmto negativcům.

            Myslím si, že je škoda, že na tomto fóru se celá řada lidí se zkušenostmi k různým kolům, komponentům, značkám, atd. zabývá jen honbou za svým egem, místo aby se o ně podělili.

            Pak je tu ovšem skupina lidí, kteří naopak pomáhají těm méně znalým, nezkušeným, protože jsou v životě vyrovaní jedinci a chápou, že život je o něčem jiném …

            To vlákno jsem zakládal pro všechny, koho to zajímá, kdo se mohou podělit o své zkušenosti a když už jsem si toho oblečení a doplňků od Specialized nakoupil tolik, tak abych aspoň něčím přispěl ostatním, aby např. neudělali stejnou chybu nebo ušetřili peníze, když neví, jestli to mají nebo nemají koupit.

            0 0
        • Chlebovnik  

          Minirecenzi jsi měl dát hned do úvodního příspěvku. A kdyby sis odpustil ty pindy okolo, tak bych neřekl ani slovo. Tys prostě založil vlákno s tím, že hejt přijde. A tak tě nennapadlo nic lepšího, než se ho pokusit „znegovat“ hned od začátku. To si myslím, že byla chyba. Kdybys prostě založil „suché“ vlákno o oblečení Specialized vč. té tvojí minirecenze, bez těch zbytečných průpovídek okolo, udělal bys líp.

          Jinak já proti Spěšlu apriori nic nemám a taky od nich vozím některé věci, protože mi vyhovují.

          0 0
    • Petr L2  

      Já tedy začal koupí kola, to ostatní jsem přidával postupně jak se mi rozpadala původní výbava, kterou jsem si pořizoval s předchozím kolem.

      Zatím jsem nenarazil na nic, co by mě zklamalo, nebo nefungovalo. Pouze boty Tahoe by asi mohly mít tvrdší podrážku, ale to prodavač říkal, já ovšem na botách na tkaničky trval…

      0 0
      • milan.v  

        Já jsem samozřejmě také začal koupí kola a postupně nakoupil celou řadu kousků oblečení a doplňků.

        0 0
    • myscho  

      Vozi to Jarda, žiadne recenzie nepotrebujeme :D

      0 0
    • hodny soused  

      Mě by se hodila recenze na nynější tretry sport mtb, mám model viz obrázek, počítám tak 8let starý, ale už se mi párají u achylovky,tak pokukuju po nových. Někde jsem zahlédl poznámku, že starší modely byly lepší, má někdo reálnou zkušenost?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já mám tyto a nemám s nimi problém http://www.bike-net.cz/…mtb-2015.jpg. Model 2015. Zatím dobré, akorát se bojím že ty pásky moc dlouho nevydrží.

        0 0
        • level13  

          Ahoj, tyto boty mam taky a zatím naprosta spokojenost (odhad cca 3 tis km). Ještě mam od Speslu helmu Propero 2 (taky super) a letni dres/sortky/kratke rukavice – to bych řekl ze je lepsi prumer. Jo, a abych nezapomnel… moje kolo je taky spesl – Rockhopper Expert 2015. Při vyberu jsem vyzkousel vsechno mozne od x znacek a i když i ja chtěl puvodne jinou znacku (kvůli zprofanovanosti), toto mne osobne sedlo okamzite nejlepe. Zkusenosti zatím velmi dobre (hlavne skvela stabilita kola/ramu). Jedine co bych vytknul je asi slabsi prehazovacka/pres­mykac (myslim ze to je sram x5), občas pada retez i přes veskere serizovani servisem ci mym opatrnym prehazovanim…:-( Hoj

          0 0
      • milan.v  

        Tak s tím ti bohužel nepomůžu, ale jsou tu jiná vlákna speciálně na boty.

        Já si u Specialized tretry nevybral, neseděly mi tak jako konkurenční NW.

        0 0
      • bradek  

        Taky jsem tyhle měl, vydržely neskutečně dlouho, pak jsem chtěl novější a vybral si MTB Comp s Boa místo horní přezky, ale ta horní přezka je tak široká, že mě buď řezaly do nártu nebo jsem musel mít horní přezku s Boa hodně povolené, tak jsem je vrátil a zase koupil starší Sport verzi se sucháčema.

        0 0
      • Krutor  

        Přesně tyhle mám, už druhé.

        První mám od r. 2010 a pořád v nich jezdím. Druhé jsem přikoupil v 2013 – neodolal jsem slevě na 1500 !! Za tu cenu kvalita výborná.

        Pevné, ale pohodlné, docela široké (mám širokou nohu, dlouho jsem hledal až jsem na tyto kápnul, hned mi padly). Dobře odvětrané. S výdrží sucháčů žádný problém. Jediný problém může pro někoho nastat s podrážkou, je dost tvrdá, takže není ideální na chození – hlavně po kamenech. Ale to se dá přežít. U těch starších už tak dva roky je rozdeřená pata zevnitř, ale ničemu to nebrání.

        Jezdím v nich od jara do podzimu, skoro všude, takže cca 3500 tis. bajkových km ročně, většinou terén, střídám fulla a HT.

        Na fotkách náznak, jak vypadají po 7 sezónách používání.

        0 0
      • hctr  

        Jako sorry, ale boty na sport 8 let?

        To je hnuj. :)

        0 0
        • hodny soused  

          Jezdil jsem v tom tak 1000–1500km ročně, to až poslední rok mám aspoň 4000km a baví mě to,musí,páč se potřebuju hejbat. Nejsem šílenec jak ostatní abych dával 15kkm za rok, to nemám ani autem :-)

          0 0
        • myscho  

          Mam tretry od Shimana 9 rokov, budu mat urcite 20tis km a pride mi to uplne v pohode.

          0 0
        • Tencovozikmin  

          Mam sidi 8 let,mozna i vic a krom zesoupanych podrazek funguji,ikdyz pristi rok uz doslouzi.

          0 0
        • Krutor  

          Pročpak je to hnůj ?

          Ty bys je používal rok nebo dva a jak by přestaly vonět, vyhodíš ? :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Tak ono je taky občas můžeš umýt.

          0 0
          • Krutor  

            Foto zkresluje samozřejmě – jsou na svůj věk čistý jak slovo boží, po každé sezóně poctivě umyté a během sezóny samozřejmě taky – kolikrát jsou od bláta.

            0 0
    • milan.v  

      Začnu s tím, s čím jsem nejméně spokojený – zimní rukavice Specialized Deflect Glove v černé barvě.

      Zatím jsem je měl na vyjíždkách na biku i silničce v teplotním rozsahu cca +5° až –5°.

      Okolo 0° to jde, na to jsou primárně určeny, ruce jsou v teple, skvěle se nasazují, sundavají, zároveň dostatečně dlouhé, příjemný úchop, ten gel na dlani je dobrý, zkrátka na bike jak dělané.

      Mínus 5° už je znát, není to úplně ono, po cca 2hod na silničce mi začala být opravdu zima na konce prstů, hodně to ovšem znásobil padající sníh.

      Na druhou stranu už asi po třetí vyjížďce se začala párat na ukazováčcích ta nit pro ovládání dotykových displejů (Wiretap™), a to na obou rukavicích, tzn. nebude to náhoda…

      Stejnou zkušenost má kamarád, který si shodou okolností pořídil stejné ve fluo barvě, vyjel s nimi dvakárt, více ne a už se mu páraly, toto nemají nejlépe vyřešené.

      Jenom doplním, že to třepení je dobře vidět i na úplně nových rukavících (na obrázku z webu), což nechápu.

      Na těch mých to bylo zpočátku kompaktně našité a až pak se to začalo takto třepit …

      Na dalších mých fotkách je vidět opotřebení různých částí po cca 3 měsících používání 1–2× do týdne, pravidelně peru s ostatním oblečením.

      Závěr – kdybych si je měl koupit znovu, asi bych do toho už nešel a vyzkoušel jiné.

      0 0
      • enjoy79  

        Mám dres, s tim nemám sebemenší problém, a letní krátkoprstý rukavice, tam jsem byl taky trochu zklamaný, sedí teda hezky, ale taky po jedné sezóně z nich lezou někde nitky a hlavně jsou už v jednom místě na dlani skoro děravý. A přitom se i celkem snadno sundávají

        0 0
      • bradek  

        Já mám dobrou zkušenost s letními dlouhoprstými rukavicemi, typ Ridge, dobře seděly a vydržely snad 5 let, roztrhal jsem si jen vlastní blbostí, kdy jsem třeba v rukavicích nahazoval spadlý řetěz. Pak jsem si koupil letní BG gel long s wiretap, zatím taky drží cca rok a něco, nitky na wiretap se sice taky trochu pářou, ale já to na dotykáč nepoužívám, tak mi to je jedno.

        0 0
      • Karfi  

        Ono hlavne mam pocit ze tyhle Deflect maj comfort zonu nekde kolem 7°C takze do nizsich teplot bych zkusil nejake z rady element pokud chces zustat u znacky. Ty se chystam vyzkouset v nejblizsi dobe.

        Jinak k tomu ze se parou … snad jsem nemel rukavice, kde by tahle „guma“ na ovladani mobilu vydrzela nejak dyl nez par mesicu. No mozna vlastne letni dlouhoprste od Foxu, ktere vozim druhy rok a stale drzi. Typ uz si nepamatuju.

        0 0
    • Ricci  

      Napriek tomu ze Specialized je v bajkoch moja srdcovka tak oblecenie ,obutie a bryle si kupujem radsej od znaciek ktore sa specializuju prave na to ako napr. NW,Roeckl,Craf­t,Oakley a pod.

      0 0
      • milan.v  

        Nechci, abych tady vypadal jako propagátor značky Specialized – dříve jsem hodně běhal, takže mám celou řadu vrstev oblečení jiných značek.

        Např. nyní kombinuji cyklo-oblečení se spodními vrstvami od Craftu, Sensoru, Adidasu.

        A abych byl objektivní a nebyl zabedněný v tom svém, koupil jsem si na zkoušku různé kousky spodní vrstvy v Lidlu a manželka mi koupila i něco v Tchibu.

        Naší malé holce jsme koupili na její ježdění něco v Decathlonu a to samé manželce, když ani ona pravidelně nejezdí.

        Snažím se tedy k tomu hodnocení přistupovat objektivně, nejen z pohledu, že jde o značku Specialized, která je má srdcovka.

        0 0
      • novas752  

        Tak minimálně tretry maj u Spešlu naprosto srovnatelný s ostatníma značkama.

        0 0
    • Tencovozikmin  

      Tak treba tyhle rukavice jsou pro me velke zklamani.....­.https://www.kur­sport.cz/speci­alized-sl-pro-rukavice-panske14–4

      0 0
    • BB  

      Měl jsem od nich tretry, byly to v té době nejlepší, už si nepamatuji název. Jednak neskutečně vrzaly při šlapání (možná jsem nepřišel na nějaký fígl, jak namontovat kufry), na což jsem si nakonec zvyknul. Jejich konec ale přišel bohužel hodně brzo, protože se na obou botách odpárala jedna vrstva jazyka, což bylo velmi nepříjemné při obouvání. Pak jsem měl rukavice a u nich velmi rychle povolil šev. Tak od té doby se oblečení od S. vyhýbám. Přitom kola mám rád, moje první horské kolo byl Stumpjumper.

      0 0
      • novas752  

        Spešlácký tretry mi taky vržou. Ale stačí před a za kufr prdnout bobek vazelíny a je na cca 15h jízdy terénem nebo 30h po silnici klid.

        0 0
    • Janek33  

      Já připojím své pouze kladné zkušenosti. Zejména zimní věci jsou naprosto super a jsem maximálně spokojený, umožňuje mi to jezdit na silnici i v dosti mínusových teplotách. Mám na mysli hlavně zimní tretry Defroster MTB a zimní bunda Element RBX Comp. Ještě pokukuji po kalhotech a ty taky asi přijdou brzy na řadu.

      0 0
    • jIrI___  

      Ač Spešl zrovna dvakrát nemusím, tak rukavice XC Lite jsou pecka. Cena sice napálená nehorázným stylem, jak je u Spešlu zvykem, ale zatím se mi nepodařilo najít odpovídající ekvivalent za nižší cenu.

      0 0
      • Chlebovnik  

        +1

        0 0
      • JakeF  

        TLD XC jsou podobnej styl a podle mě o kousek lepší. Spešly možná větraj ještě o kousek líp, ale párkrát jsem si musel hrát na švadlenu…

        0 0
        • jIrI___  

          Většinu podobných rukavic vyřadí jedna věc – suchý zip. To je prostě věc, kterou nepřekousnu. Zatím se těm Spešlům nejvíce přiblížily 661 Raji, ale nejsou tak pohodlné. Nicméně jsem je kdesi ve výprodeji koupil za 300 Kč a to už jsem tu pohodlnost oželel :))

          0 0
          • JakeF  

            TLD XC taky zip nemaj…

            0 0
            • jIrI___  

              Tak to jsem špatně googlil, našlo mi to asi nějaké starší verze se sucháčem. Na ofiko stránkách už jsou bez sucháče :). Takže dík za tip.

              0 0
      • plzakj  

        Rukavice za litr? Fiiiiha

        0 0
        • novas752  

          A tak proč ne. :)

          Já si koupil dlouhoprstý POCky původně za 1250, ale díky dárkovýmu šeku jsem platil jen 250 a to už jde. :D

          0 0
      • Rubi  

        +1 a cena ve vyprodeji je ok, ja je kupoval vzdy pod 500

        0 0
    • bard57  

      ahoj, dobrej nápad, já jsem x let zaujatej „Spešlista“, většina produktů pro MTB dost dobrý, spíš ale letní oblečení, jak materiálově, tak střihem, zimní mě dost profukovalo. Ceny? No nejsou lidové, ale to je každýho věc a může volit. Jen drobnost – značení velikostí je podle mě dost mimo, a to jsem "konfekční (182cm/81 kg), takže nákupy radši ne přes internet, ale v kameňáku.

      0 0
      • Petr L2  

        U oblečení jsou velikosti hodně mimo a hlavně pokaždé jinak, takže nikdy si člověk nemůže být jistý jak to je, u bot, rukavic a helem mi to značení připadá normální.

        0 0
    • snas89  

      Hned ke kolu jsem kupoval kratky letni dres sl pro.

      Sedla mi vlozka kratas a byl ve sleve tak nebylo moc co resit.

      Dost se mi osvedcil, takze uz mam tri. Nejsou sice nejlevnejsi…spis naopak:) ale zatim vzdy koupeno aspon s nejakou slevou v akci.

      V lete jsem resil nejaky jiny, byl jsem se koukat i na jine znacky jako craft/kalas/endura vcetne castelli (ten mi vubec nesedl a u dresu za 5 000 mi prijde fail, kdyz skrabou vnitrni svy), dost se mi libil asos, jenze zase meli akci na spesl dres a tak jsem komplet (kratasy a triko) sl pro koupil za cca 3500, nebylo opet co resit:)

      pak mam jeste dlouhy teply laclace sl expert/pro, ty jsou taky super, vozim i v zime (vcera miuns 5 a v poho).

      z doplnku mam:

      koleni navleky, neskrti, drzi silikonovym prouzkem

      ty se mi po roce shrnuji, nedoporucuju

      rozepinaci reflexni vesta

      po nekolika vypranich se zacaly odlupovat refelxni prvky a navic se behem jednoho prani oddelila od vrchni vrstvy takova ta spodni stribrna vrstva…zkrabatila a nalepila se zpet, vypada to opravdu hnusne a je to na vyhozeni

      novy model uz ma tu neprodysnou vrstvu resenou jinak

      tu taky nedoporucuju, ale tady uznavam i svoji chybu, zahodil zrovna u tohodle uctenku a nemel jsem jak reklamovat

      pak mam dlouhy rukavice bg gel na leto

      ty jsou super a ac drahy (i kdyz cca 1 000 stoji snad vsechny top rukavice) tak muzu jedine doporucit,gelova vystelka pod karpalni nervy, pekne saje pot, v lete pekne vetra

      v chladnu a zime vozim jejich rukavice deflect a jsem taky spokojenej

      naposledy vcera pri minus 5, to uz je asi limitni. lepsi nad nulu.

      me se neparou (viz. prispevek vyse)

      0 0
    • doubleingram  

      Jejich letni kratky BG tech rukavice bratru za 700 sly koukat po 14 dnech, velky zklamani.

      0 0
    • Venda  

      Obnovim téma. Jak je na tom Specialized s velikostí bot? Konkrétně volných bot na platformy. Větší menší orientovat se podle centimetrů…

      Diky!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.