obchodnik nevratil zalohu - návrh na vydání platebního rozkazu

16 nepřečtených
  • kudlanka32

    CS…naletel jsem zmrdum s ramem, nevite nekdo jak dlouho trva nez se zprocesi návrh na vydání platebního rozkazu? Melo by to byt zrychlene rizeni. Firma je zapsana u soudu v Ostrave, zalovat je teda budu tam. Ocenim kdyz se vyjadri jen nekdo kdo ma zkusenost, domenky me moc nezajimaji. Diky.

    0 0
    • zderes  

      Tohle nevím. Jen se zeptám, není ta firma z Olomouce? Stačí jen ano-ne, nic konkrétního. Díky.

      0 0
    • kejda  

      Plaťák ti vcelku jednoduše odročí na sakra dlouho pouhopouhým podáním odporu, pokud to nebude směnečný platební rozkaz. Máš něco víc k tomu, nebo jenom kupní smlouvu či něco podobného?

      0 0
      • kudlanka32  

        Mam fakturu na zalohu a potvrzeni z banky, poslal jsem mu Vyzvu k plneni s odstoupenim, ted resim jestli mu posilat predzalobni vyzvu a nebo ne, protoze on dobre vi, ze ma tech 60kkc vratit. Jenze pak nebudu mit udajne narok na vraceni soudnich poplatku, a jelikoz jde o vetsi castku, budu muset zaplatit soudni poplatky jako procento ze zalovane castky.

        Budu pozadovat jen castku na fakture a by nebylo nic sporne, zalobu na zbytek, kdyztak podam potom. Uroky z prodleni tam radeji ani davat nebudu, to by mohl rozporovat.

        Spis jsem se chtel zeptat jak dlouho to cele muze trvat?

        0 0
        • Roxteedy  

          To ti nikdo nerekne. Zalezi na protistrane. Jak se bude cukat a jake ma argumenty (mince ma zpravidla 2 strany). Pokud toho ma prodejce vic, padne ti do insolvence, tak si uplne bez sance…

          Zijeme v pravnim state a i padouch ma sva prava. Vsechno trva hrozne dlouho a necha se dost zdrzovat…

          0 0
        • felix.org  

          Za klasickou žalobu s návrhem na vydání PR zaplatíš 5 % na poplatku. Pokud ho zaplatíš spolu s podáním žaloby, např. v kolcích, tak to urychlíš, jinak tě bude soud po podání žaloby vyzývat k úhradě. Od podání žaloby do výzvy k úhradě SOP to trvá týden až dva roky (ano, i takovou mám zkušenost – OS Most). Vydání platebního rozkazu pak po zaplacení SOP může být opět otázka týdne až měsíců – obecně spíš jednotky týdnů – v Ostravě bych počítal měsíc až dva. PR musí být doručen do vlastních rukou (případně datové schránky), jinak bude zrušen. Stejně tak bude zrušen, když si podají odpor. Potom bude soud nařizovat jednání (počítal bych s jednáním za několik měsíců po odporu nebo nedoručení).

          0 0
          • kudlanka32  

            ok diky, toho jsem se obaval

            toz si koupim si novy ram jinde rovnou a budu doufat ze to vymuzu zpet nekdy v lete :-( a mozna pojedu i na dovolenou, haha

            0 0
            • felix.org  

              Tak i kdybys měl PR nebo rozsudek velmi brzy, tak je to stejně pořád jen kus papíru. Pokud nebudou chtít zaplatit, tak budeš muset cestou exekuce…další měsíce nebo roky.

              0 0
    • kudlanka32  

      To je mi jasny, ale cim driv, tim lip, uz to trva pul roku a jsou s.r.o. a tak se bojim, aby mezitim nezkrachovali a nepodnikali vesele dal pod trochu jinym jmenem.

      Maji kameny obchod, ktery udajne funguje, tak jsem to povazoval za seriozni firmu, ale je to marny. Dokonce bych rekl, ze jejich chovani ma charakter podvodu, jelikoz po trech mesicich cekani jsem zjistil u vyrobce, ze ramy ani neobjednali a ani s nima uz nespolupracuje. Ale vesele je nabizi dal.

      0 0
    • Martin  

      běž tam – nevím kam, přines to – nevím co

      nenapíšeš k tomu žádné podrobnosti, ale nezajímají tě domněnky, jen konkrétní zkušenosti

      ovšem při takovém zadání se ani erudovaný právník nemůže víc než domnívat

      0 0
      • kudlanka32  

        felix mi dal jasnou odpoved – vim, ze pokud se nedohodnem, tak to potrva min. mesice az roky, tak se podle toho zaridim a koupim ram jinde

        nevim co k tomu dodavat, zaplacena zaloha a ani po pul roce zadne plneni ze strany obchodnika, vedlo k memu odstoupeni od smlovy, a ani po 14dnech neyla zaloha vracena…k tomu spatna komunikace, nezveda telefony, vymluvy…

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce