• lingvik

    Řeším tady dilema. Mám na kole najeto, řekl bych, celkem hodně, ale víc než 20 let jsem jezdil jenom na jednom. Takže si na něm dovedu ledaco sám opravit, ale obecně se v kolech vlastně vůbec nevyznám. Teď jsem v situaci, kdy staré kolo už asi opravdu dosluhuje (prasklina na zadní vidlici) a neochotně se chystám koupit nové.

    Mám možnost koupit Trek FX 7500 za cca 12.500 Kč. Jeden místní obchod zavírá a všechno vyprodává. Internet mi řekl, že tento model je přibližně z roku 2006. Provozuje to starší člověk, asi mu tam to kolo celou dobu stálo a nepodařilo se mu ho prodat. Takže je sice nové, ale zároveň staré.

    Kolo jsem si trochu projel. Čistě pocitově mi to přijde jako dobrá náhrada za mého veterána, ale nedokážu posoudit, jestli se to vyplatí. Jesli není lepší dát podobné peníze nebo i míň za nějaký současný model.

    Nepotřebuju od kola žádné hi-tech profi věci. Prostě jenom pevné trekové kolo, na kterém budu moct s dobrou údržbou dalších 20 let jezdit po silnicích i lesních cestách a převážet na něm náklady (děti, nákup, bagáž na výlet). Moje současné kolo je Author Richmond.

    Měřím cca 182 cm a vážím 80 kg (prý to sem mám napsat).

    Budu vděčný za postřehy.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.