Nový ořech/volnoběžka Sh.XT se otáčí hodně ztuha

5 nepřečtených
  • ŠAFA

    Byl jsem nucen u náboje Shimano M775 měnit volnoběžku a zároveň jsem dal i oba nové konusy. Po montáži samotné volnoběžky, se unašeč pastorků otáčel lehce, pak jsem ale celý náboj sestavil a unašeč se otáčí značně hůř. V praxi to vypadá tak, že při jízdě bez šlapání se řětěz nahoře o něco prověsí, což by ani tak nevadilo, ale potřebuju-li rychle našlápnout a protočit kliky dozadu, volnoběžka tomu brání…

    Měl jsem za to, že si to sedne, ale mám ujeto cca 100 km a problém je stále stejný. Setkal se s tím někdo? Jediné místo, kde může vznikat tření bránící volnému točení je dle mě těsnění ořech X konus.

    Díky za rady.

    0 0
    • Vilém  

      Nekde udelals chybu, pridrhava ti orech a unasi ssebou retez.

      0 0
      • ŠAFA  

        Jediná chyba může být v usazení těsnění za kuličkami v tělese ořechu. Otočené ho mám správně ale napadá mě, že bych ho tam neměl dostatečně zatlačené, ovšem víc už se mi zatlačit nepodařilo a ani to už nejspíš víc nejde. Ještě mě napadá, že styčná plocha těsnění v ořechu je v místě kde dosedá těsnění konusu už dost opotřebované a místy trochu vydrolené, ale že by to způsobovalo tak moc velké drhnutí se mi moc nezdá.

        Nemá někdo fotku rozebrané náby XT M775 v místě ořechu? Tak aby bylo vidět usazení těsnění. Díky

        0 0
        • Jakobo  

          Ony tyto nove prepracovane orechy se dost serou. Mne se rozlamaly praporky. Pocet poloh na otocku musi byt 36. Pokud jich mas min, tak je orech kaput a zavcas vymen nebo ti to z kopce zlame nohy. Bud reklamace nebo koupit novou nabu od 770 vys, ve vyprodeji stoji min, jak nahradni orech. Tady ty naby nejsou zadna vyhra ani co do servisovani, ta hlinikova osa toho moc nevydrzi.

          To X tesneni je ze strany dratu, 14 imbusem povolis orech. Pak to hlavne neurvi pri dotahovani, tou 14 se to snadno pretahne. Mozna to tesneni jen vyskocilo. Navod jsem nikdy nenasel. Pak je tam jeste podlozka mezi nabou a orechem. Jeste muze drhnout krytka ze strany kazety? Si vzpominam je to pogumovana podlozka. Proste nabu znovu rozeber a prohlidni.

          0 0
    • zzd426  

      nemáš přetažené kónusy? nedal jsi moc vazelíny do ořechu? je jí tam potřeba jen maličko jinak to pak dělá bordel… no a pak to těsnění… ale pokud jsi to složil a fungovalo to v klidu tak si myslím že se ti vazelina dostala až k praporkům a dělá to bordel…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.