Novy kokpit - poradte delku predstavce

15 nepřečtených
  • Mogadi

    Hoj, chystam se poridit novy kokpit a nevim si rady s delkou predstavce. V soucasne dobe jezdim uplne rovna riditka 60cm a predstavec 9cm. Novy rodla budou mit 68cm a 6° backsweep, tak by me zajimalo, jestli nemam mit predstavec delsi, nebo naopak kratsi? Diky

    0 0
    • KubaBajk  

      Nikdo ti nemá šanci poradit tak abys mohl být stopro spokojen. Každý to vnímá jinak a dokonce i u člověka se to časem může obracet jinak. Já sám u sebe ladím posed každé dva/tři roky. Prostě se nějak měním (nevím jak) tak měním posed.

      Jinými slovy: Nasaď nová řidítka, natoč do nejvhodnější pozice (na tom si dej hodně záležet, ať tě nebolí zápěstí, dlaně apod.) a otestuj delší jízdou.

      Tohle si musíš sám. Holt budeš platit poštovné dvakrát…pokud objednáváš z netu.

      Já třeba původně jezdil 620 vlajdy lowrise backsweep a představec 120mm. Pak jsem přešel na 680 vlajdy lowrise backsweep a představec 90mm. No a nakonec jsem přešel na flat backsweep 720 a představec 110mm…je v tom nějaká logika? Není.

      0 0
    • nitraq  

      Záleží, jestli chceš zachovat délku posedu nebo jej natáhnout/zkrátit. Pokud chceš zachovat, tak jeden centimetr na představci odpovídá zhruba dvěma až dvěma a půl centimetrům na řidítkách.

      0 0
      • Mogadi  

        Takze kdyz chci posed zachovat, tak bys mi doporucil o trosku delsi predstavec?

        0 0
        • nitraq  

          Naopak kratší.

          Delší řidítka, stejný představec → delší posed.

          Delší řidítka, delší představec → o hodně delší posed.

          Delší řidítka, kratší představec → cca zachování délky posedu.

          0 0
          • Mr.Dan  

            Obecně je to pravda, ale na druhou stranu pokud použiješ vlajdy nebo rovná řidítka s velkým stupněm zahnutí, tak může být délka posedu klidně zachovaná i se stejnym představcem. Řesilo se to ve vlákně Šířka řidítek nebo tak nějak, byl tam k tomu i nákres…

            0 0
            • nitraq  

              Jasně, tahle logika počítá se stejným tvarem řidítek. Jak jde o přechod vlaštovky – rovný nebo o výraznej rozdíl v zahnutí, tak tam to může být jinak.

              0 0
          • Mogadi  

            Jo, pak uz mi to doslo :)… no zkusim tam asi nechat 90mm predstavec a drobnosti bych poupravil posunem sedla…

            0 0
            • nitraq  

              Na to bacha, pozice sedla se určuje čistě podle rozměrů nohou. S olovnicí si nastavíš sedlo do správné pozice a pak už s ním nehejbeš.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Jestli máš sedlo nastavený správně, tak s ním nejeb.

              0 0
              • Mogadi  

                No vec se ma tak, ze si stavim cely novy kolo, ale vzdalenost od tsredu hlavka k sedlovce je u novyho kola stejna, jakou mam ted na soucasnym, tak jsem predpokladal, ze i posed bude obdobnej…

                0 0
                • KubaBajk  

                  Pokud stavíš kolo tak to sedlo stejně nakonec neojebeš ale stejně tak ani zbytek. Zkompletuješ, sedneš a začneš jezdit. Neusíš být nijaký borec v ladění posedů abys nakonec stejně poznal, e tělo chce prostě na tom sedle sedět jinak ne jsi jej původně nastavil, že chce mít jinak natažené ruce apod..

                  Naladit posed není otázkou minuty. U některých (třeba u mě :) ) se postupem stárnutí a snižující se fyzické zdatnosti ladí posed průběžně furt :)

                  0 0
                  • Mr.Dan  

                    Nicméně obligátní BG Fit na competitivecyclist a zároveň následná komparace s nastavením stávajícího bajku leccos prozradí a promítnutí do geometrie bajku novýho pak možná i navede správným směrem ;)

                    0 0
            • xshreck  

              přesně, se sedlem nic nedělej. Půl centimetr může znamenat peklo na zádech …

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.