• 99jura

    zdravím všechny, můžete mi někdo poradit s koupí nového biku? Má představa je horák karbon vybavení převážně xt tak do 55 litrů. a mám 185/88. díky ffšem :-))

    0 0
    • BigKarel2  

      Já bych ho poskládal…

      0 0
      • Turbo  

        Majkee nebo Scalar tady na fóru ti ho poskládaj. Je oslov aš ti nabídnou co za ty prachy umí. Požadavek dej xt a karbon rám :-)

        0 0
      • Papinak  

        Koupil bych do 50.000 tenhle u Němčíka..

        Sám nad nim přemýšlím…

        Vzhledově supr, vidle supr, osazení ujde, akorát kola jsou s ?, vypadají perfektně, ale…

        0 0
    • scalar  

      Já bych stavěl, asi na rámu Felt SIX LTD :-)

      0 0
      • maajkee  

        Jo jo, na tem rám už delší dobu koukám a docela rád bych na něm někomu bajk postavil, vzhledově se mi líbí a chtěl bych si ho ošahat :)

        0 0
        • scalar  

          „ošahávat“ si rám, až když na něm zákazníkovi stavíš kolo je trochu pozdě, ne?

          0 0
          • maajkee  

            Proč? To si mám jako všechny rámy na kterých stavím koupit dopředu a ošahat? :)

            Pokud zákazník ví jaká geo mu vyhovuje, tak proč ne.

            0 0
            • scalar  

              Kupovat je nemusíš, stačí jezdit po veletrzích a testovacích akcích, účastnit se maratonů, tam si můžeš rámy a kole prohlédnout, když Ti to majitel dovolí taky osahat, a taky je tam kolem sebe vidíš v akci, jak jedou.

              0 0
      • maajkee  

        Mimochodem měl bys prosím foto nějakýho bajku co jsi na něm stavěl? Díky.

        0 0
        • scalar  

          Nikde jsem nepsal, že jsem na něm stavěl kolo. Do prodeje se jako samostatný rám dostal teprve nedávno, myslím, že kolo na něm asi nestavěl ještě nikdo. Znám ho jako sériové kolo.

          0 0
    • hopman  

      osobně uvažuju o tomhle, rám z jednotliveh karbonovejch segmentů má výborný vlastnosti a hlavně spolehlivě drží, slečně (70kg i s výbavou) minulej monocoque prasknul těsně po záruce, 15 tis. v trapu, chtělo se mi ušetřit 4–5 tis. proti segmentu, výsledek jsou dívčí slzy v očích a její nudle z nosu na mym rameni…

      http://www.stopbike.cz/shop/index.php…

      0 0
      • scalar  

        Apache není rozhodně špatná volba (pokud se ztotožníš se značkou a designem), karbonové rámy pro ně dělá KTM.

        0 0
        • maajkee  

          Chtěl jsi spíš asi říct, že se vyrábějí ve stejné taiwanské fabrice jako rámy KTM ne? :)

          0 0
          • hopman  

            Vy jste dva konkurenční kohouti co loví zákazníky ve stejnejch vodách. Ve skutečnosti vám ani jednomu nejde o to poradit Jirkovi, ale zaseknout háček a hlavně už nepustit. Vyhrněte si rukáv a odeberte se jinam.

            0 0
            • maajkee  

              nene

              0 0
            • scalar  

              Podívej se, neskrývám, že postavit karbonový bajk na XT mi činí potěšení, ale nejde mi o nějaký zisk, spíš o radost ze stavby kola a z toho, že někdo bude mít kvalitní bike. Nicméně zatím jsem tady stavbu kola nenabízel, jen jsem napsal svůj názor, stejně jako jsem sa Tobě vyjádřil k rámům.

              0 0
          • scalar  

            Není ani tak důležité, jestli se konkrétní rám vyrobí v raichu nebo na východě. Důležitý je vlastní vývoj, testovací centrum a výrobní technologie.

            Taky jsem byl přívrženec nevýchovní výroby, ale byl jsem kdysi na obědě s generálním managerem pro Evropu jednoho z největších a nejvýznamnějších amerických výrobců kol, který původně dělal špičkové rámy v USA a ten si přesun výroby na východ pochvaloval, v Americe to prý chtěli dělat jenom Portorikánci, a u těch se kvalita práce těžko kontrolovala.

            0 0
            • maajkee  

              Však já neříkám, že rámy z taiwanu jsou špatný. Jenom jsi ti podal, že to vyznělo tak, že je to něco víc když je to od ká té em :)

              0 0
              • scalar  

                Ano, je to něco víc, není to běžná taiwanská katalogová produkce, u rámu je využitý vývoj, testování a výrobní technologie KTM.

                0 0
                • maajkee  

                  Tak to ono je v podstatě u všech taiwanských rámů, oni žádný rámy nevymýšlej sami, ale kupujou výkresy nebo používají starý formy. Jediný čemu bych tam věřil, že to prošlo přísnějším kontrolním a dohlížecím procesem.

                  0 0
      • scalar  

        .

        0 0
      • scalar  

        Člověče, a proč Ti neporadil ten Tvůj známý „agent Marechalu pro ČR a Slovensko. Pohybuje se ve výrobě rámů, jezdí do jedný z nejmoderněj vybavený výrobní fabriky na TW a mimo to se podílí i na vývoji“. :-)

        0 0
    • hopman  

      pro Juru: Čau Jirko, je dost pravděpodobný že tady se dobře míněný pomoci ve tvůj prospěch nedočkáš. Nebo aspoň určitě ne od dvou na BF profláknutejch veksláků, který tady naháněj zákazníky a když se setkaj v jedný diskuzi dopadne to machr soubojem o větší péro, čehož si svědkem. Když budeš chtít, můžu Ti předat přímej kontakt na spolehlivýho člověka, kterýho tady na BF samozřejmě nezastihneš. Je to agent Marechalu pro ČR a Slovensko. Pohybuje se ve výrobě rámů, jezdí do jedný z nejmoderněj vybavený výrobní fabriky na TW a mimo to se podílí i na vývoji. To je člověk, kterej nepracuje s domněnkama nebo dezinformacema co někde zaslech, vyšťoural kdo ví kde apod. Přes všechny svoje znalosti je neuvěřitelně vstřícnej pomoc komukoliv a ani náznakem se nechová nadřazeně, jak by možná i mohl, ale úplně naopak. Vezl sem ho před pár dny na letiště, protože musel narychlo na Taiwan, ale někdy v polovině příštího týdne se má zase vrátit. Nemůžu sem kontakt jen tak vystavit, to si nedovolim, tak se mi připomeň na mail, Dominik

      0 0
      • scalar  

        Tak takhle nabízí zboží pravý vekslák…

        0 0
      • maajkee  

        Kdo že je tady ten vekslák??

        Jinak mimochodem já, myslím, že ani scalar, jsme tady nikomu žádnou stavbu necpali.

        0 0
      • 99jura  

        děkuju ti za nabídku, musím se ale přiznat, že nejsem žádný závodník. Já si ctěl jen udělat radost ke narozkám. Bude mi 50 a tak jsem usoudil, že bych si mohl už pořídit pořádný kolo, který bych měl na dožití. Já ročně najezdím tak 4000 kiláků. Jezdím často do práce na kole a mám to tam i zpět 70 kiláků. Začínal jsem s autorem a po 30000 jsem ho vyměnil za gt. Ale vše obyčejný kola. Autor za 12 a gt za 18000. Jenže je to velká tíha, tak jsem chtěl něco lehčího. Silničku nechci, protože jezdit přez koleje a díry na cestě, no nic moc. A zpátky si cestu domů zpestřuju často různejma stezkama a nebo lesem. No a tak 5krát ročně ještě s kámošema vyrážíme do hor, tedy na šumavu na vejlet. Lesem i nelesem. Já vím, že pro zkušený bikery si koupit kolo v krámu je potupa, ale já na to nemám ani prostory a ani zkušenosti abych si něco postavil. četl jsem tu že autor je tu za nadávku, ale já se koukal třeba na sectora 2012 a to vybavení s XT se mi zdá docela dobrý. Nebo se mi líbilo třeba galaxi sírius XT 2011.Možná jsem ti s takovejma značkama k smíchu, ale jak jsem to prohlížel, tak jde jen o rám a vše ostatní je jen nakombinované a různě poskládané. Tak se mi nesměj a jestli můžeš napiš mi na to svůj názor

        0 0
        • Papinak  

          Pokud to chceš mít na doživotí, tak se taky koukej na záruku. Nebylo by dobrý, kdyby ti praskl rám chvilku po záruce. Radši lepší rám s dobrou zárukou a horší osazení, než opačně.

          0 0
          • 99jura  

            takže raději hlína než karbon?

            0 0
            • scalar  

              Praská všechno, hlína taky dost často, nejméně asi titan, ale to bude taky tím, že ho nejmíň jezdí po světě :-)

              Ale někteří výrobci nabízejí rámy s doživotní zárukou.

              0 0
              • 99jura  

                Ted jde o to, co je pro ně doživotí. 5 nebo 10 let? MNě prasknul starej autor po 8 letech ale to už měl 30000 tisíc a bylo to v sedlovce

                0 0
            • Papinak  

              Přesně, praskne všechno. Je to jen otázka času.

              0 0
            • maajkee  

              Když vybereš třeba cokoliv od Cannondalu, tak budeš mít doživotní záruku.

              Třeba Flashe

              Řekl bych, že by šla cena určitě usmlouvat níž.

              0 0
              • JakeF  

                Tak za ten bych byl taky… Jel jsem přesně na tomhle jako testovačce a jede fakt parádně. Navíc Tubeless Ready ráfky, takže bezduše otázkou jenom koupení žlutý NoTubes pásky, tmelu a ventilků.

                0 0
            • JakeF  

              Naopak, hliník je prakticky konečná, když praskne, karbon se v pohodě opraví… Anebo jak píšou ten Cannon s doživotní zárukou, Flash mi přijde jako hodně stylovej dárek k narozeninám :).

              0 0
            • scalar  

              Aby se nezapomnělo na kvalitní ocel…Třeba něco takového si za pár let k 50-tinám pořídím já :-)

              http://www.x-bikes.cz/…

              0 0
        • hopman  

          No já spíš radši jezdim než radim. Mě tu na BF moc nepotkáš. Vlastně, tohle je od mojí registrace asi poprvé co píšu. Jinak si jen tak pročítám, ale neúčastnim se. Ale když už sem se do toho dal…,jen mě neber moc vážně, já se tak taky neberu.

          Na začátek, myslim že za to co si napsal by se ti smál jen opravdovej hlupák. Já sem se pravda v koutku pousmál, ale to jen tvojí skromnosti. Mě je lehce nad 30 a na kole do práce sem ještě před rokem a půl taky jezdil, jen ne 70km, obě cesty do práce a z práce cca 30km. Štreka 70 km do práce cestou necestou na kole pod 20 tis. je velká odvaha a zároveň možná i trochu šílenství, ale mě se to líbí. A roční porce 4 tis. km taky neni žádná ostuda. Na tvůj výběr kol sem se díval. Osobně Authora taky moc nemusim, i když sem ho kdysi měl a byl sem spokojenej. Když na svojí nechuť k Authoru zapomenu, nakonec bych z tvýho vývěru i tak zvolil Galaxy. Pro mě by byla přijatelnější geometrie rámu. Ke svejm 183cm bych volil vel. 18", protože mám radši kratší kola, bejvaj líp ovladatelný, řiká se taky hravější, ale to je věc, kterou vidí každej asi jinak. Velikost si umí každej kdo jezdí a pár kol už měl, zvolit sám a nepotřebuje rady. Co se týká osazení, bych u těhle dvou kol neřekl, že se nějak zásadně liší, v tom hlavnim se skoro shodnou. Když se v něčem lišej, tak je to věc spíš jen značky použitýho komponentu. Každopádně bych ti doporučil, aby sis lepší kolo koupil, vzhledem k tomu co si psal si myslim, že ho užiješ. Kolo v ceně kolem 50 tis. (jedno jestli koupený nebo stavěný) se mi pro tebe zdá jako optimální volba. Od kola za 20 tis. je to sice velkej posun, ale správnym směrem. Zažil sem něco podobnýho, z kola za necelejch 30 tis. na kolo za 70 tis. a po prvnim usednutí na lepší to byl hodně velkej fofrrr. Zvykneš si strašně snadno a rychle. Jen zpátky už se ti chtít nebude, to totiž strašně bolí. A nemyslim tim pánský přirozeni, pánský je to taky, ale řiká se tomu EGO.

          0 0
        • hawrda  

          Teda jestli ti bude 50sát tak raději kolo na nedožití.Já ač podobně stár bych to v 55 nerad balil.Už jen proto,že mám 14 měsíců starou dceru.Myslím.že zdejší kluci dobře poradí:)

          0 0
        • vsn  

          Specialized No.1 … na prvního majitele je záruka na rám pět let. a rámy maj suprový

          0 0
          • vsn  

            jinak spešl nemá kola na Shimanu ale jen na Sramu …(krome SW) ale to by asi nemělo vadit … SJ HT Expert Carbon je hodně luxusní… popř. se mi moc libí aji Merida 3000 (nebo ošizená XT) …

            0 0
      • Vilém  

        Kdyz se dva perou treti se smeje?

        Myslis, ze se na toto chytne? No ja ti nevim.

        0 0
    • Hank Moody  

      Za 55 se dá koupit krásné kolo. Pokud nechceš skládat, tak se musím opakovat a opět doporučím něco z Německa.

      Takže třeba toto:

      http://www.stevensbikes.cz/…es-white-red

      Nebo Cube?

      http://bezvakolo.cz/…ction-gtc-sl

      Docela ti závidím, vybírat v téhle kategorii je krása. :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.