Novej notebook..aktuálně k 2018

19 nepřečtených
  • pegas

    Zdravím pánové, je tady někdo kdo nezaspal posledních 5–10 let vývoje v oblasti PC, tak jako já?:-) A je schopen říct co je dnes k mání na trhu, kam se to posunulo a jakým způsobem vybrat novej noťas? Aktuálně dosluhuje HP pavilion Intel Core 2 duo, 2 GHZ, 4G ram…tipuju že už by mohl mít tak cca 10 let denní služby (denní provoz cca 10–14 hodin), takže i když umřela baterka hnedle, tak na kabel valí pořád, ale je vidět, že už má před křížkem a asi mohu konstatovat že jsem s HP spokojen.

    Takže co teď: vybrat I3/I5..SSD nebo klasika disk? Co za značku- HP,Lenovo? A kam posunout cenovej limit, tak aby to nebyly vyhozený love? Požadavky: denní provoz, převážně kancelářská práce, hudba, video, zpracováni fotek. Aktuálně je noťas napojenej do sestavy s monitorem a rád bych tuhle kombinaci zachoval ( s tím že bych časem vybral i novej monitor). Jak s kombinací výkon/spotřeba/tichos­t? Dík za každej tip…P.

    0 0
    • FilipVM  

      Mrkni tady, mají tu docela slušné tipy https://www.cena-vykon.cz/…e/notebooky/ Já včera manželce objednal na nenáročné užívání za necelých 15 tis. HP 15-db0037nc, který má oba tipy disků – 126 GB SSD a 1 TB klasiky. Ale nejsem odborník, NTB jsem sic vybral, ale nechal nezávisle schválit dvěma IT kamarády.

      0 0
      • zdenek  

        Dej vědět, jak jste s ním spokojeni.

        Já začátkem léta koupil HP 15-bw054nc a je to docela zklamání. Nevím, jestli je to problém konkrétního kusu nebo modelu obecně. Kdybych většinu lhůty pro vrácení nebyl v zahraničí, tak bych ho poslal zpátky.

        0 0
    • AussigBiker  

      Disk rozhodně SSD. Zbytek podle peněz. Stačí mrknout na Alzu a podobný shopy. Spíš než na značce záleží v jaký cenový. Stejně to všechno dělá Foxconn, akorát tam lepí jiný logo :-)

      0 0
      • pegas  

        Tak zrovna Alzu a toho zelnýho haj..a bych z toho chtěl vynechat…od recenzí, doporučení až po nákup…

        0 0
    • Smazaný účet  

      13" XPS

      0 0
    • JendaH  

      Zvážil bych nějaký repas – a to buď český (gigacomputer, importpc) nebo od nějakého zahraničního dodavatele s dlouhodobými dobrými referencemi. Takhle se dá přijít k notebookům, které byly před pár lety „top“, za třetinovou cenu.

      0 0
      • pegas  

        Tak zrovna gigacomputer nemá zrovna kladné reference..aspon tady v Brne…

        0 0
        • RomanH  

          V predchozi firme jsme od GigaComputeru (Brno) brali docela dost repasovanych notasu a byli jsme spokojeni, vcetne reseni reklamaci (ktere se obcas v tom poctu samo vyskytli). Na nekterych NTB ani nebylo poznat, ze jde o repas. Osobne bych si uz novy NTB pro sebe sam nekoupil.

          A co se tyce Tveho puvodniho dotazu, tak urcite SSD disk a zbytek dle penezenky, jak pisi ostatni. Nepises, co na tom chces provozovat, ale s SSD HDD, 8GB Ram a I7 nic nepokazis.

          0 0
      • Japhy  

        Našim jsem loni koupil repasovaného Della za pár tisíc. V podstatě o fous míň vybavený model než jsem před cca 3 lety fasoval. Tak nějak zaujatě považuji většinu ostatních značek spíš za hračky pro děti než stroje na práci. Pomalu třetí pětiletka a jen pár drobných problémů typu uvolněný šroubek.

        0 0
        • AussigBiker  

          Za me bych se drzel HP, Dellu. Pred lety (v letech pred a potom, co Lenovo koupilo od IBM notebooky a uz jim to par let vyrabelo) se pracovni Lenova celkem sraly. Ted mame Delly a v pohode, vsechno ~60–80 tisic za kus. Doma mi vydrzel Dell a funguje dodnes, jenom je pomalej od r. 2009 (cenna cca 30k). Ale proste spis podle me zalezi na cenovy relaci, nez na znacce.

          Ted mam doma HP Omen, ale jenom rok, zatim OK, coz se tak nejak po roce ocekava :).

          Pro zakladatele vlakna: neni SSD jako SSD, maji jinou rychlost cteni / zapisu, cim levnejsi notebook, tim pomalejsi SSD. Ale furt snad lepsi nez normalni disk.

          0 0
      • mirabike  

        Naprosto souhlasím, já nakupuju u LevnaPC už hodně let a spokojenost.. preferuju značky Dell a Lenovo, u NTB v odolných řadách.. poslední jsem nedávno kupoval lenovo X220 s SSD na přání. Pokud zakladatel vlákna preferuhe HP, tak tohle určitě nebude špatná volba, i když dražší..

        0 0
    • MartinS  

      Osobně bych se podíval i na notebooky s procesorem AMD Ryzen

      Např.

      Vybral bych Ryzen 5 nebo 7, min. 8 GB RAM, SSD+HDD, IPS panel

      Určitě bych vyhledal recenze na netu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Urcite bych nebral dotykovy display, zbytecne moc zere.

        0 0
        • MartinS  

          Určitě, to jenom takový nástřel. Dále je dobré si pohlídat paměti, 2 sloty, možnost upgrade. U některých modelů jsou na pevno na desce, jednokanálové řešení degraduje výkon.

          0 0
    • PetrHrib  
      1. SSD
      2. S Lenovem mám já a mojí blízcí velmi negativní zkušenost (konstrukční problémy levných modelů), HP jsem měl možnost mít a neměl jsem s ním problém.
      3. Za mě do 15 k nebudeš mít s výběrem problém, podívej se na jakýkoliv adresný tipy Heuréky, Alzy, tohoto …
      0 0
      • mirabike  

        proto jsem pořídil repas – lenovo X220 s SSD a 8GB RAM vyšel na cca 6,5k a baterka vydrží přes 4 hod. a naprostá spokojenost.. i pro jakýkoliv jiný účel bych volil repas mezi značkama Dell, Lenovo, HP..

        0 0
    • MilanT  

      Tak já bych doporučil firmy Terrastore anebo incomputer.

      Prodávají repasy za super cenu. Mám od Incomputeru HP Elite Book 15" ,SSD,I7,16GB RAM,dokovací stanici,HP brašnu,myš,WIN 10 a celá ta sranda vyšla cca 18K.

      V pohodě na tom upravuji fotky z RAWU a je to dost svižný.

      Mají velký výběr a cenové rozpětí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.