Nové pláště + duše (amatér)

9 nepřečtených
  • Mendoza

    Ahoj lidi, na svou 10 let starou Meridu bych asi už potřeboval nové pláště. Sice nevypadají sjeté, s mým občasným ježděním, ale bojím se spíš, zda již nejsou zteřelé. Nicméně jsem nikdy sám pláště nekupoval. Jezdím spíš lehký terén, silnice, lesní stezky, stěrkové cesty, travnaté louky, vyjímečně trail (upravený). Rád bych tedy, aby to mělo nízký valivý odpor na silnici, ale i přesto obstálo v běžném terénu. Není to kočkopes? je vůbec něco takového?

    Momentálně tam mám ráfky 26" 559×16, pláště 56–559 (26×2,1) a duše 26×1,9/2,125.

    No a jsme u těch čísel. Nevím, jaká šíře pláště je vhodná na moje ráfky. Pláště vs duše, s tím se s nad poperu. Bohužel přepočtové kalkulačky ukazují zcela jiné hodnoty, 26" je podle výpočtu 660mm a nikoliv 559 … Tak teď jsem z toho jelen.

    0 0
    • Rychlej turista  

      Pokud těm plášťům krom stáří jinak nic není, tak je dojezdi. Pláště nedrží pohromadě guma, ale nitě. A ty jsou festovní :-)

      0 0
    • Mendoza  

      Přihazuju pár fotek. Včera jsem právě poprvé píchnul a při opravě byl na duši i uvnitř pláště takový bílý bordel s konzistencí „gumových pilin“, možná to byl původně takový ten protiklouzavý prášek… Ale přesně nevím.

      0 0
    • Mildee  

      26" bývalo bylo bráno jako průměr celého kola vč. pneumatiky, ne ráfku. 2,1 je šířka pneu, jestli budeš kupovat nové, tak 26 x něco kolem 2,1 můžeš šiřší i užší, ale nepřeháněl bych to, spíš bych na ten ráfek zůstal u 2,1. Na tvůj účel co popisuješ bych volil něco jako Smart Sam od Schwalbe, stojí celkem rozumný peníz a je relativně univerzální. Jinak bílý bordel uvnitř je od duše, dřív se prodávaly s takovým nánosem jakoby mouky :-)

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Ráfky: 26" (aka 559 mm), šířka ráfku 16 mm, což je, zvlášť na dnešní dobu, docela málo, limituje Tě to v použití lehkých širokých plášťů s tenkou bočnicí a ještě třeba nafoukaných na pohodlný nízký tlak. Takže pokud nové pláště, tak nějaké bytelnější a ne extrémně široké, pro jednoduchost.

      Plášť 56–559 je logicky také 26", šířka po nasazení a nafoukání bude cca 56 mm (ale podle šířky ráfku se může mírně měnit). 2,1" je jen jiné vyjádření téhož.

      Duše opět 26" doporučená pro použití s pláštěm od cca 1,9" šířky do 2,125" šířky (ale dá se dát i do užšího). U duše je potřeba si pohlídat typ ventilku, pro který je v ráfku díra, nejsou všechny ventilky stejné, jsou tři základní typy.

      Na pláštích klidně jezdi dál, nikde se netrhají, budou sloužit ještě dlouho.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.