Nové kolo do 10k - Merida MATTS TFS 300-V vs. SUB 60-V

34 nepřečtených
  • Jurash

    Ahoj,

     

    zvažuju koupi nového kola a jelikož jsou posezónní slevové akce v plném proudu, rád bych je využil. Nejezdím moc, ale po koupi kola mám v plánu začít jezdit trošičku více, abych kolo aspoň trošku užil. Nepotřebuji však nic extra speciálního. Jako cenový strop jsem si stanovil 10 000 jen na kolo + max 2 000 na doplňky. V této cenové relaci mě zaujaly následující 2 kola:

     

    http://www.cykloworld.eu/…s-tfs-300-v/

    http://www.cykloworld.eu/…08-sub-60-v/

     

    Parametrově lépe mi vychází SUB 60, nicméně jsem se zde na DF dočetl, že vidlice od RST stojí za… Nepotřebuju žádnou extra vidlici, budu jezdit víceméně silnice a lehčí terén, ale rád bych věděl, jestli je ta vidlice aspoň na běžné ježdění v pohodě, zvláště vzhledem k tomu, že při výšce 183cm vážím něco mezi 90–95kg.

     

    Takže které z těchto dvou kol byste si vybrali vy? Máte některé z nich? Jste spokojeni? Nebo byste koupili v požadované cenové relaci jiné kolo? Jaké?

     

    Děkuji za vaše reakce a případně další návrhy na zajímavá kola v cenové relaci cca 10 000 ;-)

    0 0
    • lutte1  

      Ahoj.Kdybs měl zájem tak teď prodávám taky Meridu TFS 500-V .Je to na deorku s hazkou XT.Vidlice upravený EPICON .Je ježděný ani ne 2 roky , v bezvadnym stavu.Měl bys lepší výbavu a sem schopnej jít na 9 tisíc.Vidlice je ježděná 4 měsíce.Veli­kost L.

      Kdyžtak písni na mail. jandakar@seznam.cz

      0 0
      • Jurash  

        Díky za nabídku, ale přeci jen bych radši nové kolo ;-)

        Škoda, že bydlíš tak daleko ode mě, jinak bych se na ten bajk aspoň došel podívat ;-)

        0 0
        • lutte1  

          není problém zaslání aktuálních fotek , rám je v pořádku , místy pár oděrek , zítra až bude světlo tak ti to nafotím a pošlu …

          velkou výhodou je vidlice , která je supercitlivá , narozdíl od té co dostaneš k těm kolům (jezdil sem stejnou)

          0 0
        • Lišák  

          Já bych do toho šel. Pokud se v kolech nevyznáš, tak by bylo lepší s sebou vzít někoho, kdo o kolech něco ví a podíval by se na to. Možná by bylo potřeba vyměnit řetěz, případně i kazetu a brzdové špalky, nicméně za cenu 9kKč by to i s případnými výměnami bylo daleko lepší, než to, co jsi vybral. Zvláště vidlice. Citlivou vidlici (a to upravený Epicon 100% je) oceníš i na pohodové cestě, kde nejsou půlmetrové skoky, ale jsou tam kořeny, nebo kamenitá cesta. Pokud vidlice citlivá není, tak bude právě fungovat jen v těžším terénu a pro menší nerovnosti bude úplně zbytečná. Jen závaží na kole.

          0 0
          • Jurash  

            Nebýt více jak 300km vzdálenosti od prodávajícího, zvážil bych alespoň návštěvu a prohlídku kola, takhle to pro mě nemá moc smysl…

            0 0
    • Tomas237  

      Ahoj. Koupil jsem si nedávno ve slevě Merida SUB 60-D a je perfektní. Můžu doporučit.

      0 0
      • Jarkis  

        nechápu jak ty lidi si musej kupovat takový shity jako Meria a Author:( obzvlášt za cenu pod 10k tam snad není nic kvalitního. Koukal ses třeba na Mongoose, Pells a nebo jinou značku a nečučet janom na tyhle komerční značky, který na první pohled vypadaj jako kvalitní kola a přitom to stojí za hovno. např jaký maj náby, středovou osu..kolikrát tam bejvaj strašný kliky atd..brrr du blejt

        0 0
        • kafac  

          Nazor hodny inteligenta ;)

          0 0
          • Skalamander  

            No jasně, kašlete na ty komerční znakčy a kupte si raději pell´s :D Jarkisi, ty jsi pako.

            0 0
        • Thoms  

          Tos to,u zase dal…názor vskutku kvalitní…Hele mrkni se někdy na to, co jsi sem na BF už napsal. Téměř všude propaguješ Pells a Mongose - trošku stereotyp.

          V týhle cenový relaci bych teď naprosto v klidu zašel do Mountfieldu a se slevou bych si vzal ten „nejvyšší“ model, co tam prodávají. Kvalitativně to bude na stejné úrovni, jako další značky a navíc tam budeš mít lepší výbavu a 7 let záruku.

          0 0
          • Jurash  

            O Mountfieldu jsem přemýšlel taky, ale ty kola se mi moc nelíbí. Merida je mi vzhledově o poznání sympatičtější ;-) Navíc to vypadá, že Mountfield už má vyprodáno, alespoň na webu už nejsou dva nejvyšší Madisony k dispozici…

            0 0
            • Jarkis  

              no lepší stereotyp než mít sračku v garáži nebo kam si to kdo dává. v tu chvíli mě napadly tyhle značky jinak se dá ještě daleko víc vid GT, Schwinn značek je jak nasr. ale nechápu proč zrovna tyhle „kola“

              0 0
      • Jurash  

        Díky za názor ;-) A co vidlice? Je použitelná, nebo jsi ji měnil? Jak říkám, nejsem žádnej závodník a nebudu jezdit brutální terény, takže předpokládám, že to bude stačit, ale raději se ptám, když máš osobní zkušenost ;-)

        0 0
      • Lišák  

        Máš možnost tohle kolo s něčím srovnat? Co jsi jezdil před tímhle? Pokud nějaký teskobajk, tak se Ti jakékoliv normální kolo může zdát perfektní.

        0 0
        • Jurash  

          Mám Superior Excalibur model 1995, kupovaný nový v roce 1997, takže inovace už by se docela hodila :-) Výbava Acera, GripShift, V-brake, alu rám… Docela v pohodě kolo, ale rád bych se už konečně svezl na něčem novějším ;-)

          0 0
          • Lišák  

            Moje reakce nbyla na Tebe, ale na:


            Tomas237 (04.10.2008 08:15:16) 84.42.215.xxx

            2×> Nové kolo do 10k – Merida MATTS TFS 300-V vs. SUB 60-V (^ odpověď na 1× ^)

            Ahoj. Koupil jsem si nedávno ve slevě Merida SUB 60-D a je perfektní. Můžu doporučit.

            0 0
            • Jurash  

              Pardon, ta struktura mi tu přijde mírně nepřehledná ;-)

              0 0
      • Vilém  

        Z tech dvou, co chtel bych radsi vzal to TFS. Modely SUB jsou delany v cine a je to dost poznat na kvalite svaru ap. Jsou proste oproti vyssim udelany o dost hur, semtam krive navareny patky, nebo cela zadni stavba atd.

        0 0
        • Jurash  

          Ach jo, to je rozhodovací dilema :-) Jsem čímdál víc nerozhodnej, než se rozhoupu, nedokážu sehnat za použitelnou cenu ani jedno :-D Ale díky moc za názor ;-) Na tom SUBu mě láká výbava, ale bojím se vidlice…

          Jak je na tom RST Gila vs. Suntour XCM vs. moje váha 90kg+? :-)

          0 0
          • testarossa  

            z tych dvoch radsej TFS, lebo ma lepsi ram. Ostatne casom mozes povymienat ak ti nebude vyhovovat, ale ked kupis horsi ram, ten tazko potom rozumne vymenis.

            0 0
            • testarossa  

              este, ak s tym mienis jazdit ozaj v terene a pravidelnejsie, tak radsej este posetri a od 15000 Kc sa v zlavach uz da vybrat nieco celkom dobre funkcne. V kategorii 10.000 sa fakt neda cakat zazraky, mozes byt napriklad rad ze tam ta odpruzena vidla je, nie ze este ci ma funkciu taku alebo onaku :))

              0 0
    • tom_777  

      zkus projít bazary – za ty prachy můžeš sehnat mnohem kvalitnější stroj (rám vidlice kotoučovky – to se nepokazí ). Maximálně to pak necháš vycentrovat a vyměníš řetěz a kazetu (+destičky).

      0 0
      • Jurash  

        Jojo, trošku mě už zaujala Lutteho nabídka, ale přeci jen, jak říkám, raději bych nové kolo s plnou zárukou. V kolech se nevyznám natolik, abych si troufnul za tyhle peníze kupovat ojetinu ;-) Ale stejně děkuju ;-)

        0 0
        • tom_777  

          já bych už nekoupil auto ojetý(za ty prachy) – kola mám jetý obě

          0 0
      • kolda  

        souhlas, kolem 10ky bych zkusil bazarovku.

        0 0
    • Lišák  

      Když píšeš, že uvítáš i další návrhy, tak tohle GT má aspoň rozumě fungující vidlici.

      0 0
      • Evilcleaner  

        jo ta vidlice je celkem fajn, za ty peníze dokonce doporučenihodná, jenže je tam měkká pružina (tak do 75kg) a nová stojí snad 800, takže s váhou 90kg je to trochu mimo. jedině že by se domluvil s prodejcem že mu to vymění for free

        0 0
        • Lišák  

          Ano, o té pružině se to tak nějak všeobecně píše. Kamoš si v létě koupil tenhle Pells. Je na něm XCR. Kamoš váží 60kg. Vidlice je na něho tvrdá. Já mám 80 a klidně bych snesl měkší. Daší kamoš, co s náma jezdí ma ± 100 a chodí to pod ním velmi slušně. Asi letos dávali do těch vidlic silnější pružiny. Stejné to bylo před pár lety s Axelem. Jeden rok montovali standardně měkké, a další rok tvrdé. Tradovalo se, že Axel má pružinu tak na 60–70kg a ten další rok pod těmahle váhama skoro nechodily. Kdybych to kolo kupoval, tak bych ji vyzkoušel. Aspoň na velikost sagu.

          0 0
      • Jurash  

        Nemůžu si pomoct, ale jak GTčka vypadaj skvěle na obrázcích, naživo se mi vůbec nelíbí… Stejně tak mě zklamal i Pell's – byl jsem omrknout Razzer Pro, měli ale jen Razzer Comp, kterej vypadal docela nevzhledně… No ale Razzer Elite zase vypadal docela slušně, kdyby nestál 14 000 a víc, mám asi vybráno :-)

        0 0
    • flinter  

      abych řekl pravdu, tak na těch meridách se mi zdá zajímavá jen ta přehazka, jinak je to dost hrůza. Těch původních 15tis bych za to asi nikdy nedal. mým favoritem v dané cenové relaci je trek 4500, který se dá sehnat za necelých 11tis. Dobrá vidle, 9-ti kolečko, i ostatní komponenty plně dostačující, náby připravené na diskové brzdy.

      nejlevněji jsem ho našel zde http://kolokolo.cz/…rek/4500-08/

       
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.