• Marwell.pj

    Ahoj, vím, že takových témat je tu založeno plno, ale každý má tak specifický požadavky, že jsem si dovolil založit svoje vlastí. Před měsícem mi ukradli kolo GHOST SE 8000 (r.2012), tak si musím pořídit nové. A s tím potřebuji poradit. Měřím 192cm a vážím 110kg. Na kole jezdím hodně, spíš po cyklotrasách a silnicích nižší třídy, ale občas i nějaká zkratka lesem :D Chtěl bych nějaké MTB s cenou okolo 3o tis. Poraďte mi prosím někdo, je takových značek a takových modelů, že laik jako já se v tom nemůže orientovat.

    Předem moc děkuji za odpověď

    0 0
    • rbcrx9  

      mrxbike.cz

      scudbike.cz

      0 0
    • scalar  

      Pár obecných rad – 29er HT kolo, tapered hlava, pevná přední osa.

      0 0
    • blackboy007  

      kellys tnt 90

      0 0
      • Vilém  

        No ja ti nevim. Pri jeho propozicich je tam zepar veci, ktere by zaslouzily vymenu. Takze osobne bych kouknul po necem jinym, nebo stavel.

        0 0
        • blackboy007  

          já mám 184 cm a 90 kg a v pohodě jediné co stojí na kellysu tnt 90 na prd jsou brzdy ale ty si každý vynění podle gusta

          0 0
    • Bretek  

      www.canyon.com

      Já sem si pořídil Grand Canyon AL 6.9 a naprostá spokojenost.

      0 0
    • Neunzikger  

      Když na kole jezdíš hodně, tak by sis mohl přesněji identifikovat svoje nároky na kolo, co Ti na předchozím GHOSTu SE 8000 vyhovovalo, co by bylo vhodnější jinak – a jak . Tzn. jestli Tě náročnější terén neláká, nebo jestli tě limitovalo kolo: např. ve výjezdu se stavělo na zadní, dolekopcom byla tendence jít přes řidítka, neergonomicky se šlapalo – bo byly krátké kliky…

      0 0
      • Marwell.pj  

        Já jsem s Ghostem problém neměl, bylo to dobrý kolo, jen by jsem chtěl něco jiného. Jestli náročnějším terénem považuješ sjezdy a skoky ze skály, tak to neprovozuji. Byl jsem s kolem jednou v Tatrách a jednou v Alpách, tam to bylo trochu drsnější. Potřebuji kolo na lesní cesty a na silnice(i když v čechách je ten terén skoro stejný) Kvůli svojí hmotnosti potřebuji pevné a odolné kolo, aby vydrželo i trochu horší zacházení.

        0 0
        • Neunzikger  

          Ten GHOST SE 8000 má „universální“ osazení pro velikost rámu 34 cm i 56 cm. Tedy pro lidi, kteří jsou od sebe vzdáleni 50 cm i 50 kg. Že by všichni měli stejnou optimální šíři sedla, řidítek i gripů, pro všechny byla optimální shodná kola: ráfky i 1,8 mm dráty, taktéž jednotná délka řetězové vzpěry 425 mm?

          Jestli chceš konkrétní tip na konkrétní model, urči alespoň, jaký rozměr kol chceš, zda-li 26“, 27,5“, 29“; v doporučeních asi nebude panovat shoda – bude to co člověk to názor.

          Požadavky si můžeš ujasnit na základě obecných rad, např. pod objemnější figury jsou vhodné objemnější pneu – a těm je lépe na širších ráfcích http://www.pinkbike.com/…s-Burp-.html nebo http://www.customcranks.de/…_length.html

          Figurou už jsi pro cyklokonfekci okrajový a je záhodno proporce společně s jízdním stylem zohlednit při výběru kola. Jít cestou individuálního sestavení kola z vhodně zvolených komponent není od věci. To udělá dobrý obchod/servis či živnostníci, kteří jsou tu na B-F známí.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.