• canda22

    Ahoj, rad bych si na Favorita dal nove kliky FSA Vero Compact 50/34T. Bude s tim problem? Co potrebuji abych se zbavil soucasného stredového slozeni? Nacpu tam FSA BB-7420ST? Vlasním totiž Superiora a na nej chci dat kliky Tiagra, nebo 105 kvůli Stages power meteru. Dik za reakce.

    0 0
    • canda22  

      Pomuzou obrazky?

      0 0
      • Prazak0  

        Před víc než 20 lety jsem měl rám Favorit a k němu kliky Walter, ne ty na klínky. Když jsem tyhle kliky pak chtěl dát na nový rám od Bareše, tak tam museli dát delší středovou osu. Takže opačně problém nebude. Jestli ten nový střed má normální anglický závit, tak tam půjde dát a kliky taky, dle mého názoru by nemělo hrozit, že by kliky škrtali a musela být delší středová osa. V takovém případě bych tam dal co nejlevnější, nějakou za 150kč. Střed i kliky tam půjdou normálně. Ty kliky budou mít větší cenu než celý rám. Pár známých mi už řeklo, jak jim starý rám Favorit praskl. Tenhle bude asi zevnitř pěkně prorezlý.

        Co se týče dávání relativně kvalitních komponent na nekvalitní rám mám svůj názor, zvláště když rám je už starý a rezavý. Pokud ty kliky zbyly, tak na nějaké menší ježdění můžou na rámu posloužit. Nové favority byly hezké na pohled, ale komponenty rámem počínaje a brzdami konče, tak to za moc nestálo. Bylo to srovnatelné s úrovní kol ze supermarketu. V něčem trošku lepší, v něčem naopak horší.

        0 0
        • canda22  

          Super, to jsem rad, ze to jde, ale nevis jak sundat to stredovy slozeni z toho favorita? Budu si na to něco muset koupit?

          0 0
          • VladexAndroid  

            na jednu stranu použij stranový klíč a na druhou majzlík a kladivo

            0 0
            • jecnak  

              V civilizovanych zemich se na montaz a demontaz stredu pouziva prislusne naradi. Ale jestli na „druhe strane“ jiz probehla petrifikace, tak majzlik a kladivo by se hodilo k tvorbe nejake slusive skulptury.

              0 0
              • VladexAndroid  

                tak jsem to demontoval já. a žádné speciální nářadí jsem nepotřeboval. no to jsem zvědav kde to speciální nářadí chceš sehnat.

                0 0
                • Vilém  

                  Nemej strach, ze takove naradi neexistuje.

                  Porizovat je nema smysl, ale majzl a kladivo na to taky brat nemusi.

                  0 0
                  • Erknold  

                    Přesně, na to stačí sikovky, zvlášť pokud to chce vyhodit.

                    Normálně povolíš tu jistící matku, pak chytneš za závit misky a vysroubuješ jí. Zbytek vytáhneš druhou stranou. Ale to už jsi zřejmě vyzkoumal. Na to jsem přišel i já, když jsem to potřeboval a to nejsem žádný Einstein. :-)

                    0 0
                    • VladexAndroid  

                      a mimochodem zapomněl jsem dodat, že bajk forum taky k ničemu nepotřebuju, a taky nemá téměř žádný smysl

                      0 0
          • Prazak0  

            Favority mívaly brašnu s pár klíči, na jednom klíči řada velikostí, takový univerzální cyklistický klíč (v době, kdy se běžně neprodávalo speciální cykl. nářadí, tj. jeden klíč pro přesně daný účel nebo velikost). A pomocí toho šlo zachytit za tu matici a tím se utahovala nebo povolovala. Hlavně pozor, jak je na každé straně středu závit! Každá má jiný a je to myslím opačně, než to je u pedálů. Pokud ten kuličkový středn už nebudeš užívat, tak bych na to vzal třeba švédské kleště ap. Malinko se tím za matka ožvejkne, ne na závitu, ale chycením. Stejně to vyhodíš. Nebo malý hasák ap.

            Speciální nářadí použij hlavně na misky toho nového středu, co tam dáš s novými klikami. Předpokládám, že máš ten stahovák, kdyžtak jej kup. U sundavání ze starého kola, kde to bylo původně taky pozor na závit, ať to jinak nepoškodíš, kdybys to rval a místo povolování zkoušel utahovat.

            0 0
    • canda22  

      Tak jsem to vyresil hasakem. Tim nastrojem jsem myslel neco jako klic ke flexe. Dik

      0 0
      • Prazak0  

        Než bych dal nový střed, tak vnitřek rámu, kam se to strká, celé vyčistit od rzi a namazat vazelínou, aby to nerezavělo. Jinak zapouzdřený střed se nijak nemaže, rozhodně do něj nekap olej. Malinko vazeliny dej i na závit misek středu, pak se to líp bude sundavat.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.