• PCMark

    Ahoj, chtěl bych si pořídit nějaké nové crosové kolo v cenové relaci cca 10 – 20000 Kč. Moje 9 let staré kolo, které jsem koupil před 9 lety za 4000Kč je již pro mě malé a navíc tak trochu pokažené po nehodě. Najezdím asi 2000km za rok, většinou po silnicích nebo po polních cestách. Do terénu vyjedu spíše vyjímečně. V nových kolech se moc nevyznám, takže doufám, že mi dobře poradíte s výběrem.

    Moje tělesné údaje: výška: 186 hmotnost: 70

    Požadavky na kolo: spolehlivost 24 převodů lock out

    Nevím vůbec, jestli může mít kolo do 20000 aspoň trochu použitelnou vidlici i když ji asi nebudu moc potřebovat. Pokud nebudu s vidlicí spokojený, tak si ji lock outem vypnu a bude klid. Brzdy potřebuji spolehlivé, nicméně kotouče ne. Řidítka mám rád rovné. Představec pro říditka bych chtěl asi s kloubem, aby šla nastavit výška a vzdálenost řidítek. Ráfky asi nějaké pevnější.

    Berte ten popis prosím s rezervou, moc tomu nerozumím.

    Uvažuji např. o nějakém kolu merida – zdá se mi že za danou cenu nabízí dobrou výbavu. www.merida-bike.cz/…od/Krosova07 Uvažuji např. o modelech: Crossway TFS 500-V Sport až po Crossway TFS 800-V

    Další otázka je kde kolo koupit? Např. model Crossway TFS 800-V se v běžných kamenných obchodech prodává za 21490 a v některých eshopech je cena až o 4000 nižší. – www.solidosport.cz/detail.asp?… (nevím jestli to není nějaká chyba).

    Uvažuji také o tom, že by mi někdo složil kolo na míru, nicméně v tom vidím trochu riziko. Nemám s tím zkušenosti a neznám nikoho spolehlivého kdo se tím zabývá. Pokud by jste věděli o někom z OV, tak můžete dát tip.

    Děkuji za rady :) Marek.

    0 0
    • Hejdik  

      Moc se v krosech neorientuju,ale myslím,že za "dvacku"už máš hodně spolehlivý kolo. z kvality vidlice bych obavu neměl ,v této cenové kategorii kola by měla být už spolehlivá. Na stavitelnej představec bych se vybodl,stejně jak to nastavíš tak jak ti to vyhovuje,tak to tak už stejně necháš. A řídítka bych volil radši vlajdy,alespoň já…ke krosu mi přijdou pohodlnější. Za ty prachy asi výraznou chybu neuděláš s žádným kolem,které ti padne a t jak do oka,tak hlavně do ruky. Co se týká stavby na míru,tak to už bys měl asi vědět co chceš,protože co je tobě na míru musíš vědět především ty sám a na to bys měl mít aspoň nějaké zkušenosti. Hodně zdaru při výběru. Asi jsem ti moc nepomohl co?

      0 0
    • Johny5 OSHA  

      jestli netrvas na te odpruzene vidli tak bych spis sel do tohoto…ma to objemny gumy a ty to poberou:
      www.superior.cz/…dy/bike.html?… nebo: www.superior.cz/…dy/bike.html?… jinak s tou odpruzenou: www.superior.cz/…ss/bike.html?… Ta prvni varianta by se libila v ramci udrby nejvic protoze to nema klasicky razeni, ale je schovany v naboji a to by mohl byt drzak. Jinak po cenach bych se koukl nekde jinde jeste.. zdarec

      0 0
      • PCMark  

        Ta první varianta má jen 8 převodů, což se mi zdá jako nedostatečné. Na to, že to má pevnou vidli je váha dosti vysoká. Pláště to má dost široké, takže se obávám dosti vysokého valivého odporu na silnici. Asi by se mi více líbil plášt o velikosti tak 27×1,5" s podobným vzorkem. Na tlumení rázu tedy radši zvolit větší průměr kola, než šířku pláště. Druhá varianta vypadá zajímavě, váha moc hezká. Akorát to je asi až moc stavěné na silnici. Vůbec třeba nedokáži porovnat kvalitu sram komponentů vs shimano. Nevím jestli je dobré, že to má jen dva talíře, nebo je to málo. Nevíš jak lze velikost pláště z označení 700X38C převést na palce? Je na to nějaká tabulka nebo vzorec?

        Třetí varianta je také zajímavá, akorát navím v čem je lepší nebo horší než třeba merida www.merida-bike.cz/…ay-tfs-700-v Ta výbava u meridy se mi zdá o něco lepší, ale může to být také tím, že tomu nerozumím. U Meridy se mi např. líbí lock out ovládaný přímo na řidítkách :)

        Vidím tady několik kol, ale nevím které je lepší a proč.

        0 0
        • Balvan  

          Ja kupoval letos manzelce tohle: www.kupkolo.cz/…sova_27/Akce Za ty prachy je to gut kope si myslim. Jeste se mi libi i tohle: www.kupkolo.cz/…sova_27/Akce

          0 0
          • PCMark  

            No ty výprodeje kol Apache vypadají zajímavě :) Díky za tip. Líbí se mi www.kupkolo.cz/…sova_27/Akce (je treba zkopirovat odkaz rucne, protoze se blbe zalomi). Ty kotouče jsou u tohoto kola hydraulicke? Nebude vadit kombinace kazety sram s přehazovačkou shimano? Za tuhle cenu 21500 asi lepší kolo nedostanu?

            Ještě bych se chtěl zeptat jaká je asi vhodná velikost rámu když mám výšku 186cm.

            0 0
            • PCMark  

              Problém je ale v tom, že kupkolo.cz nemá pobočku v OV a tak by byl asi problém se záručním servisem. Navíc mám strach, jestli je tato vidle nedostane brzo vakl díky použití hydraulických brzd.

              0 0
              • Balvan  

                ted koukam ze jsem poslal dva stejny odkazy, ten druhej ma byt samozrejme na Wakana:)

                0 0
            • Rain Man1  

              já osobně bych šel do wakana na V-čkách nebo do wakity. wakan je super že na něj můžeš hodit i 29" a má sportovnější geometrii než ostatní crosse. Já jelikož nemam tolik peněz abych si moh koupit wakana celýho, tak si přeskládam svuj bike (všechno sh.alivio) na rám z wakanu a k tomu vidli suntour NCX-D-RL (pružina/olej + remote lockout) právě od sériovýho wakanu mě odrazuje kromě ceny i vidle, která je vzduchová a musel bych si na ní pořídit nějakej ten kompresor a navíc levný vzduchovky sou málo citlivý.

              0 0
              • PCMark  

                Ten wakan má taky olejové tlumení na vidli NCX-E-RL. Rozdíl je v pružení, kde E má vzduch a D má pružinu. Je tedy zajímavé že NCX-D-RL, která stojí cca 2500 je lepší než NCX-E-RL, která stojí cca 3800.

                0 0
        • Balvan  

          jo a jinak sire 38 (je to v mm) odpovida 1,5" (38/25,4:)

          0 0
          • Luk02  

            Ahoj, co nového scotta spostera za 20 tis se už sežene hodně slušný a navíc u scottu s perfektním rámem. Navíc ty nový scotty vypadaj super..

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.