Nová sora nebo stará daytona?

9 nepřečtených
  • lodyh

    Stavím kolo pro slečnu, asi jí dočasně půjčím svuj starý kleiní rám, potřebuju na to sadu s rozpočtem kolem 5000. Nabízí se mi možnost koupit novou soru, ale bojím se že to tam bude jako pěst na oko. Na druhé straně jsem sehnal starou daytonu, ale v moc pěknym stavu. Trošku mě děsí stáří sady, kde už to bude tak 12 let, na druhou stranu to bude korespondovat se stářím rámu:)

    Otázka ale je – a kvůli ní jsem schopnej i přimhouřit oko a přežít tam tu soru – co bude běhat lépe? Holčina zrovna zkušenosti se silničkou nemá, cíl je tedy aby to řadilo hladce bez použití nějaký extra velký síly. Na zimáku mám starou soru a to se teda musí rvát fest aby to řadilo…

    Takže kterou?:)

    Anketa: Stará daytona nebo nová sora?

    1x
    100%
    0 0
    • nooski  

      Záleží v jakém je Daytona stavu. V okolí mám Campa sady starší 10 let a chodí parádně i přes srážky s auty. Ovšem Campa potřebuje trochu více síly. Možná akorát u klik bych se přiklonil k něčemu, co má už integrovanou osu a ložiska mimo rám. Ty Campa čtyřhrany jsem osobně oddělával nějak rychle. Klidně bych tam prdnul Sora kliky, pokud ovšem přežiješ vzhled ne nepodobný pěstí do oka :-)

      0 0
      • lodyh  

        to zní docela dobře, snad ten chod nebude o tolik tužší… a kliky mám sehnaný nějaký mimosadovky s HTII, nějaký přebarvený ultegry, označení si nepamatuju. jak je o s dýlkou kroku na tý campě? aby chuděra nemusela vylamovat zápěstí až někam do pryč.

        0 0
        • alinceb  

          Já teda nevim, jaké přesně páky to jsou, ale na své silničce mám 8sp Campy Athena a chodí pořád perfektně. Vzadu mám 9sp šaltr Daytona s kladkama BBB. Chodí to fakt spolehlivě a lehce. Páka teda řadí při vychýlení asi o 35°.

          Přítelkyně dřív vozila 7sp Soru a pak dostala 3×8 Campu. Sora jí vyhovovala ergonomií, ale to oželela výměnou za trojpřevodník…:)

          0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Myslim ze ctyrhran bude min problemovej nez venkovni loziska. Predpokladam ze slecna neni medved, aby prohybala kliky.

        0 0
        • lodyh  

          Ty kliky mě zrovna tolik netrápěj a je to spíš otázka toho co seženu… Navíc se mi tu válí HTII střed.

          Ale jiná otázka, snad bude někdo vědět. Pobere starej campa šaltr kazetu s 28/29 zuby?

          0 0
          • alinceb  

            Pokud se nepletu, tak uživatel Skad sháněl na výměnu krátké ramínko za dlouhé, takže by se to tím dalo vyřešit…;)Jinak loni jsem do Alp montoval 28z nebo možná i 30z kazetu na krátké ramínko u Shimana a chodilo to. Jen bylo potře dávat bacha a neřadit velká/velká…:)

            0 0
            • lodyh  

              samý dobrý zprávy mi nosíš:)

              jinak mám na výběr z dlouhýho i krátkýho ramínka, takže tam dám to s čím to bude líp chodit. a velkej převodník bude 50, možná ještě míň, takže ani velká velká by snad vadit nemělo.

              compact a 29 kazeta, to musí vyjet všechno… trojplacka fuj

              jinak je ta ergonomie na starý campě fakt takovej ******* jako se všude píše?

              0 0
              • alinceb  

                Já si třeba nemyslim, že by to bylo nějak špatný, ale taky sem nic moc jiného nevyzkoušel. Zatím sem jezdil jen na 7sp Shimanu nebo 8sp Campě…:) Celkem jsem si na to zvykl. Jen to nemá tak jemné odstupňování a chybí mi kompakty…

                Nad trojpřevodníkem můžeš klidně ohrnovat nos, ale fakt je takový, že do kopců je to fakt pohodička…:)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.