Nouzová nabíječka mobilů-zkušenosti

19 nepřečtených
  • Dalas

    Zdar, budu cestovat zhruba týden na kole a beru i do úvahy, že se nemusí poštěstit pokaždé nabít mobil a proto už jsem koukal po nějakém řešení a je tu bud solární nabíječka-je to celkem dražší záležitost, nebo náhradní baterka do mobilu, což taky není zrovna ještě nejlevnější a nebo pak nouzová nabíječka, což je dost levné a že stačí vložit jednu, nebo dvě AA baterky a mělo by to nabíjet. Nemáte s tím někdo zkušenost, jestli třeba dvě alkaliky-nebo jedna-podle typu nabíječky, nabije mobil dostatečně nebo na jakou úroveň, nebo jestli se tomu raději vyhnout? Má to hodně i adaptérů, takže by to mohlo dobít i GPS modul, co mám k N70, kterou už mám nějak 3 roky a bez problémů. Odkaz: http://www.zbozi.cz/items…

    0 0
    • JSt  

      tyden snad musi vydrzet kazdy mobil, kdyz ho obcas vypnes

      0 0
      • ProtoolsTDM  

        To spíš záleží na kvalitě signálu. Když je bídný, máš půl baterky vybité za den.

        0 0
      • Dalas  

        v mobilu mám naskenované veškeré mapy+občas použiju GPS, takže týden asi těžko vydrží..v poho­tovosti mi vydrží tak 5 dní vpohodě a to jsem ještě baterku neměnil, ale jak říkám..budu ho mít neustále otevřený a pracovat s ním. Počítám, že bych si ho někde mohl nabit-v hospodě apod..ale spoléhat na to 100% nemůžu

        0 0
        • JSt  

          tak to jo. psals mobil, tak jsem si doplnil potrebu obcas nekam zavolat…

          0 0
        • Rychlej turista  

          Být týden mimo civilizaci, tak je mi nějaká práce ukradena. Ale to je tvůj boj.

          0 0
          • JSt  

            ne kazdej si to muze dovolit :-))

            0 0
          • Dalas  

            Myslel jsem „pracovat“ s naskenovanýma mapama co mám v mobilu+ta navigačka zřídka.. Mám tam hozené průjezdy městama z Google Earth, takže by to měla být brnkačka, ale podmínka je funkční mobil :)

            A jinou práci tahat sebou fakt nebudu :D

            0 0
    • vladaza  

      nechal jsem si podobnou poslat z dealextreme.com, vyjde asi na 4 USD, reference kupujících na shopu jsou dobré, tak by neměl být problém, předpokladem funkce je nová baterie /AA/ nebo solidní aku, jinak měnič napětí nepracuje

      0 0
      • Dalas  

        Takže fungovat to tedy snad bude a stačí když to alespon částečně mobil dobije..jako nouzovka si teda myslím, že to bude dobrý. Kdybych jel pryč na delší dobu někam mimo civilizaci, tak bych určitě sáhl po té solární nabíječce min za 2400 kč.

        Ptal jsem se u nás ve městě v prodejnách mobilů, jestli to neprodávají a nebo o tom něco nevědí a hleděli na mě, co to po nich chcu. No a že lidi po nich nic takového nechtějí, tak to ani neobjednávají­..takže jedině přes netshop.

        0 0
    • smallbrother  

      http://solarni-pomucky.webnode.cz/…s/produkt-1/

      já mám tuhle, docela to funguje. Teď v zimě ale slunce akumulátor nestihne nabít ani za tři dny, plocha je dost malá, je to takový paběrkování. Jako nouzovka ale dobrý, jsem zvědavej na léto.

      0 0
      • vladaza  

        hlavně, že v popisu píšou, že je mobil nabitý za hodinu:-)

        0 0
    • vladaza  

      nabíječky se objevují taky na aukru

      0 0
    • Dalas  

      Takže mobil jsem nechal zcela vyčváchat a nabil je dvouma Nimh 2600 AA a dalšíma dvouma Nimh(asi z poloviny) a nabil tak tím mobil naplno. Vydržel 5 dní s normálním používáním, což se dá přirovnat k běžnému nabití ze zásuvky..takže shrnuto-podtrženo..oče­kávání se více než splnilo. Pokud bych ho nabíjel alkalinami, tak by stačily jen dvě a ještě by v nich něco zbylo..ale záměrně jsem použil nabíjecí, protože jich mám hodně a můžu je znovu nabít :)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce