• dj.1

    Dnes jsem chtěl koupit nosič na kolo na páté dveře na Fábii. V obchodě mě řekli, že Thule za 6.500,– Kč překrývá zadní světla. Hned mě nabýdli jiné od Thule za 9.000,–Kč. Zajímalo by mě jestli máte někdo nosič na pátých dveřích na Fábii a jestli zakrývá zadní světla. Jestli můžete dejte sem i fotky.

    0 0
    • Smazaný účet  

      kámoš má od thule na felicii a výška kol jde nastavit tak aby nezakrývala ani spz,

      ale urcite by to melo jit nekde vyzkouset ne?

      0 0
      • deko  

        U nas se to dalo tak pred rokem.Ale kdyz tam prijdou jen zkouste a pak si to jdou obednat z internetu tak je uz posilame do ****** z prominutim.To musi nastvat kazdeho. 

        Jinak byl jses ptat k autocentrum hakr???

         
        0 0
        • dj.1  

          Byl jsem v Brně na Kolišti.

          0 0
          • deko  

            Jsme vlasten stejna firma jen v ostrave,ted si neuvedomuji jak to je na fabii, ale zda se mi ze to nezakryva svetla,ale co si myslim tak THULE CLIP ON HIGH by nemel zakryvat svetla

            0 0
    • jim.v  

      Jeslti mohu radit.. Několik let používám nosič na páté dveře.. Měl jsem jsem ho na dvojce golfu a teď jsem jej přestavil na Astru kombi.. Světla to částečně překrývá, ale to bude problém u většiny aut, jelikož kola jsou přes celý zadek auta.. kolega má ten stejný na Felícii a viděl jsem jej použitý i na Peugeotu 306 kombi a ti s ním jeli až na Korsiku a zpět.. Já s ním mám projetou celou ČR při rychlostech do 120Km.. Je jen na popruhy, dají se na něj 3 kola a stál mě kolem 1500,–Kč.. Kolega ho sehnal někde loni na netu a byl kolem 2000,– Kč..  Můžu se pokusit zjistit ti adresu

      0 0
    • jim.v  

      http://www.ikvido.com/…dni-celo--25

      Je to něco v tomto stylu, jen od jiné firmy

      0 0
      • deko  

        No ten co jsi dal ty odkaz ,tak ty kola tam proste nahazis ze,a sem tam se musi podrit .Ale od thule funguje jak nosic na tazne nebo klasicky na strechu ,ma vlastni liziny a kola tam drzi.

        Na druhou stranu ten levny sluzbu splni,ale jakym zpusobem .

        Po jistych zkusenostech uz nikoho nepresvedcuji.

        Sami pouzivame nosic od thule z duvodu  kvality a komfortu.

        0 0
        • dj.1  

          To nikdo nemáte nosič na pátych dveřích na Fabií?

          0 0
          • Martin11  

            Sám ho doma nemám, ale když jsem potřeboval, tak jsem si půjčil ve firmě NEUMAX.CZ nosič Thule na zadní dveře – tento http://www.neumax.cz/…001-9106-91/ . Držel na zadních dveřích výborně a kola se taky ani nehnuly. Světla nezakrývá, takže bez problému. Jel jsem s ním i 600km a spokojenost. Můžu ho doporučit.
            <BR mce_bogus=„1“><BR mce_bogus=„1“>

            0 0
          • eXcream  

            ahoj taky o tom uvazuju … na crc jsem videl nejaky model pro 4 biky za 80p …

            jedine co jsem k tomu nasel je fotka z dolekopu :D … kazdopadne to vypada ze abys nezkryl svetla tak budes muset sundat kola nebo koupit verzi ktera ma kolejnicky tak jako verze na kouli (taky jsem to tusim nekde videl)

            0 0
          • Mutant Marana  

            Hoj. Jam mam prave ten Porty od Eckly na Fabii (kombi) a v pohode.Nezakryva nic…tenkrat stal 2200Kc. http://www.eckla.de/index032.php

            0 0
        • jim.v  

          zatím jsme žádné kolo neodřeli.. Tam kde se dotýkají, dám na tyč takovou tu pěnovou izolaci co se dává na trubky např. od vody a ja se ty kola stáhnou k sobě různými popruhy a tzv. pavouky na různých místech.. Ani se to nehne, chce to jen vychytat.. Samozřejmě, že Thule je super, ale odradila mě ta cena.. A u toho co mám si nemohu stěžovat.. Záleží na každém co očekává..

          0 0
    • baboon  

      A nemas na aute kouli? Taky jsme shaneli na zadni dvere a nakonec to vyresili timhle a je to parada..Je to na 2, s nastavbou na 3 kola a je to docela za rozumnou kacku..A i ram­pickou se svetlama do zasuvky,takze neresim,jestli mi to neco zakryvy,nebo ne..Ale zalezi,jestli mas tazne zarizeni..

      0 0
      • dj.1  

        Nemám, kdybych měl tak to neřeším.

        0 0
        • deko  

          No tazne koupis kolem 2,5 tis i s elektrikou a k tomu nosic meda 3 a mas perfektni kombinaci a jeste se dostanes do kufru

          0 0
      • valda.zf  

        prosim te muzes sem dat link na ten nosic

        0 0
    • Karlos009  

      Už jsem to tady jednou psal, tak jenom ve zkratce. Kupovat nosič na 5 dveře je v dnešní době hlopupost. Je s tím hrozně práce (montáž, prokládání a vázání). Aby kola nezakrývaly značku a zadní světla musí být hodně vysoko, vyčuhují nad autem a zvyšují spotřebu. I když jsem celou konstrukci přivazoval k hagusům, víc jak 130 jsem si s tím nedovolil. Navíc to nelze nijak zabezpečit proti krádeži. Za 7000,–  pořídíš na fábii kouli i nosič na 4 kola a máš vystaráno.

      0 0
      • Martin11  

        Nosič na 5. dveře určitě hloupost není. Je to třeba případ, kdy má někdo firemní auto a soukromé a potřebuje vozit kola na obou. Přeci nebude kupovat na firemní auto kouli, kterou mu nikdo neproplatí, to je zbytečné vyhazování peněz. A že zvyšuje spotřebu? Takhle mluví většinou ten, kdo má nosič na kouli a je s tím spokojený – nechce uznat že to není jediné řešení. Copak když máš kola na nosiči na kouli tak to spotřebu nezvyšuje? Aerodynamika auta je dělaná tak, že za autem nic nemáš. Rozdíl ve spotřebě koule vs. páté dveře by možná byl odhadem čtvrt litru. Pokud třeba zapneš klimatizaci máš spotřebu vyšší hned o litr. A to jakoby nikomu nepřijde – takže bych vůbec ten rozdíl neřešil. Spíš bych se soustředil na to, že na nosiči na kouli ti na křižovatce někdo ťukne do auta zezadu a máš po kole. Na pátých dveřích je velká šance, že se nic nestane. Ale aby mně někdo nepodezíral že mám právě nosič na páté dveře, tak pro informaci: vozím je na střeše v Thule ProRide 591.

        0 0
        • Honza729  

          Pokud ti zapnuta klima navysi spotrebu o litr, tak to auto urychlene prodej, nebo lepe pocitej. To proste neni mozny. U meho auta (VW Passat TDI, Climatronic) se spotreba navysi snad jen o desetinu litru.

          Spis bych se rad zeptal, jake vyhody ma nosic na kouli pro dve, tri kola za cenu cca 7–12 tis., kdyz se daji koupit nosice thule na strechu za cenu polovicni ? Pokud mi opet chcete argumentovat spotrebou, tak neni treba, na trase Praha – Olomouc mam spotrebu bez kol pri rychlosti do 160 6,2 l, s koly pri rychlosti samozrejme nizsi, tzn. kolem 120 spotrebu 6,8. Cili rozdil minimalni.

          0 0
          • gumid  

            Ahoj, firemní auto s přepážkou, hagusy byly „zbytečně drahé“ – tak jak? Jedině na 5-té dveře. Mám Octu II combi, Thule na na dveřích a pohoda.

            0 0
            • Honza729  

              Na Octavii Combi s prepazkou nemáš šíny ???

              0 0
              • Martin11  

                Standardně se na ní nedávají. Jsou za příplatek… A na firemních autech zpravidla nejsou – pokud si je někdo vyloženě neobjedná.

                0 0
          • kovar  

            mám oboje, jak Alfu2 na kouli, tak 2× Thuleproride na střechu, jednou použiju to, podruhé ono, záleží na okolnostech, které si mi tu nechtějí rozepisovat. Upřednostňuji kou­li.

            0 0
            • Honza729  

              OK, ale PROC, to je to, oc tu bezi :-)

              Dik

              0 0
              • kovar  

                jednodušší a rychlejší montáž nosiče na kouli než příčníky na hagusy a nosič na ně, nemusím 15 kg kolo zdvihat do výšky  a je to takové elegatnější a kolo se ani nehne, na thule na střeše plápolá. NO a párkrát jsem se zapomněl, že kolo je na střeše a poškodil jsem něco na řidítkách o větve nebo o stříšku doma atd

                0 0
                • Honza729  

                  No, nevim......ze by mi na strese kola plapolaly, to jsem si tedy nevsiml. Vozim nosice Thule, jsou dost masivni, kola se ani nehnou. No a sklerotik nejsem, abych zapomnel, ze je vezu na strese a zajel treba do garazi :-)))

                  Ale prosim, kazdy mame jiny vkus.....jen jsi me proste nepresvedcil :-)

                  0 0
                  • kovar  

                    Proride  sice je masivní, ale kola plápolají   přeci enom je to drží ohnutá trubka a ta má svou pružnost, není třeba popírat fyz. zákony, a ještě k tomu se přidá pružnost  příčníků, – ale   nevadí to samozřejmě . Ty střešní nosiče se dvěma trubkama jsou znatelně tužší, třeba máš takový.

                    jinak nepřesvědčuju, odpovídám na dotaz.

                    0 0
                    • Listr  

                      Ono to plápolání bude mít třeba svý důvody. Když se kymácí celý auto na nerovnostech, tak „absolutně tuhej“ nosič to přenese beze zybtku na kolo a to pak musí absorbovat všechny ty rázy. Když je nosič měkej, tak funguje jako další tlumič otřesů mezi autem a kolem. Je to stejný jako vlastnosti rámů a přenos vybtací mezi zemí a člověkem při jízdě. Bych si myslel teda.

                      0 0
          • jecnak  
            • jet se da opravdu ryhle bez meritelneho navyseni spotreby – 130–150km/h (Ford Escort combi 1.6i) a to i prujezd zatacek
            • clovek se nemusi bat na okreskach, ze vezme kolama o vetev stromu (stalo se mi)
            • kola se snadno nakladaji, auto neni zaprasene od bahna, kola nalozi bez problemu i holka, coz neni problem u klasickyho auta, ale mpvcko a nebo nejaky jiny vysoky auto…
            • kola se nespini – respektive spini se jen rafky a plaste presahujici bocni obrys auta
            • zamykani

            kol je supr, jen mi vadi, ze klicek musi byt vzdy zastrceny v zamku pri jakekoli manipulaci s nosicem – povolovani a zandavani kol jedine s klickem

            • kola se daji myt primo na aute :-)

            Obecne mi to prijde elegantnejsi reseni, ktery ma jasne i nevyhody tolikrat zde opakovany, ale jelikoz kouli na aute potrebuju kvuli privesu, tak nosic na kola na kouli je pro mne lepsi reseni. Procti treba i tohle. Co se tyce ceny – ono kdyz si koupis pricniky a 4 lepsi thule nosice tak to vyjde podobne.

            0 0
            • Honza729  

              No jak myslis…sefik se nedavno neceho podobneho zbavoval, protoze si stezoval na slozitou manipulaci s oteviranim patych dveri, ale hlavne na vecne spinava kola......

              Nevim, nemam zkusenost. Stresni Proride se mi jevi jako dobra volba, nejezdim lesem, abych se bal vetvi a do podzemnich garazi s kolama nejezdim :-)))

              Samozrejme ale at si kazdy vozi co chce jak chce, hlavne kdyz kola nelitaji vzduchem, coz uz jsem taky videl......

              0 0
    • Caryfuk  

      Taky jsem drive tohle resil. Nosic na kouli je na hovno, pokud potrebujes neco jeste tahnout, Takze kdyz tahnu vlek zadni lampy a spz neresim, kdyz netahnu, mam udelanou rampu z prkna kde mam spz a lampy, ta je privazana na kolech na nosici na zadnich dverich a vrazeny kabel do zasuvky pro vlek. 

      0 0
    • Frostty  

      Vykopu tuhle mrtvolku.

      Máte někdo praktické zkušenosti s tímto nosičem na páté dveře? Něco co by se mu dalo vytknout, nebo co by mě mělo odradit od koupě.

      0 0
      • Jarda636  

        Mám, používám jako alternativu ke střešním nosičům.Pro 2 kola je to praktičtější.Rychlá instalace, jen je potřeba dát trochu bacha aby se kola o sebe někde nedřela.

        0 0
      • duff74  

        Jen detail pro ty, co chtějí nosič na páté dveře: Mám ho taky a úspěšně jsem ho používal na dvou předchozích autech ( Opel Vectra B, Opel Zafira). Minulý týden jsem ho chtěl použít na současné auto ( Citroen C5) a zjistil jsem, že C5 nemá kolem skla na pátých dveřích kovový rám a ty háčky co se zaháknou na horní hranu pátých dveří se tam tudíž nevejdou a i kdyby se tam vlezly, tak bych z toho, že to drží jen za sklo neměl dobrý pocit. Takže jsem musel našroubovat příčníky + nosiče na střechu…:-((((

        Takže než něco koupíte tak mrkněte na auto, jestli to tam jde namontovat i když se nosič prezentuje jako univerzální.

        0 0
        • Jarda636  

          Výhodou Thule,kromě ceny, je že vždy píše na která vozidla je daný typ nosiče. Univerzála bych osobně na 5-tý dveře nebral, i když je levnější než Thule. A Frostty se ptal na Thule.

          0 0
        • Karaya  

          No hlavně má C5 světla nahoře, takže ten nosič bys tam vůbec neměl dávat…

          0 0
          • duff74  

            C5 liftback (není to klasický sedan) moc vysoko světla nemá a na mém nosiči ty kola de facto leží až na hraně kufru.

            0 0
    • Blazer  

      Zdravím, využiji a přidám se. Také nyní řeším koupi nosičů, vybrané mám tyto, nemáte s nimi někdo praktickou zkušenost? http://www.nosice-stresni.cz/…prava-zdarma

      0 0
    • lacik  

      Ahoj má někdo zkušenost s tímto?

      http://www.tobrok.sk/…-prehlad.htm

      0 0
    • Sunshine 29  

      Nějaká zkušenost s Thule Backpac 973 na combi (VW Golf V)?

      Našel jsem (heureka) pár negativních recenzí, ale vesměs tam píšou jelita a prudy, tak zkouším tady.

      Díky

      0 0
      • Smazaný účet  

        mě by vadilo, jak je to vystrčený nad střechu…to už mi přijde lepší volba klasickej střešní nosič…

        nebo to dát na tažný (pokud máš)

        já teď koupil tenhle tak jsem na něj zvědavej (ještě jsem s tím nikde nebyl)

        0 0
        • Sunshine 29  

          Tažný právě nemám, koukal jsem na xx fotek a recenzí a asi koupím střešní (navíc potřebuju otvírat páté dveře, vozím v kufru psa).

          Takže to vidím na střešní, asi Thule ProRide 591, půjčuju si je od skorotchána a spokojenost.

          Díky.

          0 0
    • Danhill  

      Ahoj, oživim mrtvolku..

      nemáte někdo zkušenosti s nosičem kol na páté dveře u Fabie II combi? Nebo nejlépe s nosičem Thule ClipOn High 9106 na Fabii II combi?http://www.obchodth.cz/…gh-9106.html

      Už jsem ho chtěl objednat, ale co se dočítám, tak na dvojkovou fábku nejde sehnat žádnej nosič kol na páté dveře a tenhle Thule údajně zakrývá zadní světla..

      Nemáte někdo zkušenosti s jakýmkoliv stojanem na páté dveře u Fabie II combi? Kouli ani příčníky nemám a pořizovat je nechci, je to služební nooo :-)

      Předem díky za rady a postřehy

      0 0
      • Jarda636  

        Mám na A4 Thule 9105, vozím to cca 4 roky.

        Sice je A4 větší než Fabie ale vše naprosto v pohodě a lampy to nezakrývá.

        0 0
        • Danhill  

          Ok, díkes, když chci najít jakýkoliv stojan na dvojkovou fabii, tak mi to prostě žádnej nosič na pátý dveře nenajde..9105 nebo 9106 mám právě v plánu, zatim akorát nevim, jaký je mezi nima rozdíl :-)

          Tak mě právě zajímá co kdo vozí za stojany na pátých dveřích a nejlépe na dvojkový fabii..

          0 0
          • Jarda636  

            Viděl jsem různé nosiče na Fabii většinou bez lyžiny a klepet co má Thule.

            Jen polstrovaný tyče na kterých byly kola zaháknutý jen za rám a páskama svázaný k sobě.

            Vozí na tom až 4 kola ale mrdlaj se o sebe a fakt to zasahuje do světel.

            Thule je jen na 2 kola. A je to dost pevný.

            Třeba ti někdo za Fabii napíše.

            0 0
            • Danhill  

              No to právě nechci jenom ty polstrovaný tyče, na to mám svoje kola opravdu moc rád :-D Ale díky za odpověď.

              Někdo jiný nemá zkušenosti s nosičem kol na pátý dveře nejlépe s Fabií II?:-)

              0 0
    • Vlastimil Mrzena  

      Zdravim řeším podobný problém a to koupi držáku na 5 dveře..máme ford fiestu rok 2009 a zajmalo by mě jak je to s tím zakrytím zadních světel..jaky typ zvolit abych se tomu to problému vyhnul a nedostal pokutu dopředu říkám že nemám tažné ani hagusy..tak proto volím držák na 5 dveře..dík za rady

      0 0
      • zdenal8  

        Vzhledem k umístění světel na Fiestě (vedle zadního skla) se tomu jejich zakrytí asi u tohoto typu nosiče nevyhneš. Nebude upnutí nosiče překážet spojler nad zadním oknem?

        0 0
      • Carloss  

        Některé nosiče mají dostupnou tabulku kompatibility s auty, ve kterých bývá i to, zda nésič zakrývá světla.

        0 0
  • dj.1

    Tak jsem jej koupil a takto to vypadá na autě.

    0 0
    • tom_777  

      a jak vypadá za jízdy? mám taky fabku a taky to teď chci nějak vyřešit (hagus-tažný-5dveře)

      0 0
      • dj.1  

        Za jízdy to drží perfektně. Je vidět jak zrcátkama, tak i středem auta.

        0 0
        • tom_777  

          a co třeba vibrace? průjezdy zatáčkama nebo zvýšenej hluk větru když to takhle vykukuje?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.