No Saint Luzifer a Viper SCANDIUM

27 nepřečtených
  • enrico

    Podobnosť čiste náhodná?

    Nakolko sa velmi vážne zaujímam o rám No Saint Luzifer Scandium 16" tak som trochu zasnoril a čo som nenašiel.

    Luzifer www.kupkolo.cz/…uct_info.php?… www.mountainbike.cz/clanek.shtml?… www.bikebase.cz/article.php?… 212.202.110.172/ (nemecká stránka No Saint)

    Viper: www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?… a robí sa aj v bielom www.bikesport.be/…log/nl/Viper trošku im uletela ceny, videl som ho aj za polovičnú forum.velover­t.com/index.php?ac­t=module&modu­le=gallery&cmd=si&im­g=7699 www.veloclic.com/…uct_info.php?…

    má reálne odvážený 1220g pri velkosti 16", môj terajší author vision 17" má 1723 + 23g patka = 1746 :-(

    kedže som lahká váha 60kg +/- 3kg nebojím sa preťažovania ultralahkého rámu, zaujímal by ma váš názor na tento rám, praktické skúsenosti, poprípade nejakú inú altrenatívu, v približne rovnakej váhe aj cene (ale vo váhe asi tažko, nenašiel som na našom trhu žiadny, čo by mu mohol konkurovať). Nastal čas arthura degradovať o priečku nižšie a spraviť z neho zimák-bahňák :-) nácvik prehadzovania rámov už mám úspešne niekolkokrát za sebou :-) www.bike-forum.cz/…big/3851.jpg (alternativa je ešte scott scale Limited carbon(970g) z výpredaja, ale ten už stojí dost penez :)

    a ešte posledná otázočka, Luzifer 16" ma ideálne dlhú sedlovú trubku, moja 350mm sedlovka s redukciou bude vysunutá presne na risku max a tým prakticky aj bude najlepšie fungovať, ale tento rám je kratší o 4cm medzi hlavovou a sedlovou trubkou, dá sa takáto velká vzdialenosť dohnať dlhším predstavcom a posunutím sedla dozadu, bez toho, aby sa výrazne zmenili jazdné vlastnosi bajku? Ostatné rozmery a uhly sú prakticky skoro totožné.

    0 0
    • MlokCZ  

      Jestli ti sedí délka současného rámu, tak se rozhodně vyprdni kupovat o 4cm kratší rám. Nevim jaký máš představec, z profilu odhaduju tak 12cm. A pokud to tak je, tak nedoženeš v délce vůbec nic. Delší představec je na ježdění dost debilní a posouvat sedlo dozadu je ještě větší kravina, protože potřebuješ mít správně nastavené sedlo vůči klikám.

      0 0
      • enrico  

        predstavec mam 10cm. Keby som dal na 16" rám 12cm predstavec, natočil 5mm rajdy trochy dopredu a sedlo dal tak o 5mm dozadu(to ani moc nepoznam, už som to pár krát skúšal, 5mm je ešte v pohode) tak mi výsledný rozdiel zostane len 1cm oproti terajsiemu 17" rámu. Ak by som zobral 18" ušetrim síce na new predstavci 3tis SK, ale to si tam namiesto tej karbonovej sedlovky mozem dat kludne barzjakú hlinikovú, bude vysunutá ani nie dopolovice svojej dåzky a moze prdel pozná středověk.

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak jestli máš 10cm představec, tak na těch 12 se dá. Ovšem natáčet řídítka kvůli prodloužení posezu, ty máš zase mít, tak aby se ti dobře drželí řídítka a měl správný úhel k rukoum. Prostě zcela nechápu, proč chceš objetovat důležité věci, které ti umožňují při ideálním nastavení nejefektivněji šlapat a dobře se držet řídítek. A když je změníš, tak to třeba nemusíš hned poznat když to není o moc, ale jednak bude méně efektnivní šlapání – které bude mít určitě větší vliv než nějakých pár gramů na kole, pokud tedy teď máš sedlo v ideální pozici, nehledě na to, že po posunutí do nevhodné polohy tě pak časem kvůli tomu můžou i začít bolet kolena a ruce. A pak taky to menší rám může mít s tím delším představcem mnohem horší jízdní vlastnosti (když už bude tak extrémně krátký).

          No jo když ty musíš mít na max vysunutou sedlovku, to je pak každá rada drahá. Když se ti to zdá málo pohodlný, tak si kup fulla.

          0 0
    • Werwolf  

      Když už tak extrémní gramařina tak proč místo XTR tam nedát SRAM X.0 ? Kromě toho pedály bych místo Shimana vyměnil za Crankbrothery. A hned by bylo o 350 g lehčí.

      0 0
    • orca.1  

      Proč chceš ten 16"? jestli ti sedí author dýlkou posedu, tak vem Luzifera 18" a máš to stejný. rozdíl váhy 16"/18" je 60 gramů…:)

      0 0
    • Jane  

      Mne se ten No Saint v 16 zda dost kratkej – moje Merida ma ve stejny vel. HTE 570 mm (merim 164, predstavec 110 mm), u No Sainta uvadi jen delku HT 528 mm, takze ta HTE muze byt tak do 550 mm. Letosni Vision 17.5 ma HTE 579 mm a pokud ti Author vyhovoval, vybirala bych podle ni a nespolehala bych na to, ze to dozenes predstavcem ci sedlovkou. Navic ten tvuj predstavec je uz ted spise delsi. Treba Scott – ten karbonovej je cenove trosku mimo a je otazkou, co by vydrzel, ale takovej Scale 40 '06 vypada moc dobre. Ale za tu cenu uz muzes mit rovnou Durateca. Kazdopadne k XTR, co vozis na Authoru, bych volila jiny ram nez No Saint ci RB… cykloshop.cz/ni­kita2/karta.php3?ID=5522

      0 0
      • RUR  

        Ale fuj, takovou masovku jako Scott:-))) Když už házet desetitisícema co třeba Vertex ? Nebo něco od Storck ? Našly by se možná ještě lepší a dražší kousky:-))) Rozhodně ne Scott, to už by si mohl rovnou pořídit Meridu:-)))))) Nic ve zlým samozřejmě.

        0 0
        • Tleskač  

          Scotta srovnávat s Meridou…(?)

          0 0
          • RUR  

            Já bych se toho nebál, Scott bude určitě v top-ten výrobců. Odhadl bych si, že i GT a Giant. To je aspoň masovka, ne nějakej chudák Artur z Horní-Dolní…

            0 0
          • RUR  

            Sry, se omlouvám, že jsem Ti šáhl na značku… no flame:-))

            0 0
        • raceman  

          jj Rocky mountain Vertex je nádherný, ale drahý :-\

          0 0
    • Žigo  

      Tie velkosti mi akosi nesedia. Brat ma Author Vision 19" a je asi len o 3cm blhsi aku moj Scott v S-ku a to tvoj Author je este mensi. Najlepsi by bol urcite ten Scott Scale. Ak by bol moc drahy skus zohnat este Scott team issue je tiez skandiovy a jazdi sa na nom celkom dobre :)

      0 0
    • Gorgov  

      nechal bych si udelat durace na miru:) Nebo mozna ten novej sup scandiovej, supy sou hrozne dlouhy…

      0 0
      • enrico  

        po ňom som tiež velmi pozeral, ale nenašiel som nikde že tem ram je scandiovy, jeho geometriu a cenu, ak mas nejaky dobry link, tak prosím pošli, ja som nasiel akurat toto www.superior.cz/…fi/bike.html?… neviem ale či myslíme na ten istý rám

        0 0
        • Žigo  

          Asi si chcel toto www.superior.cz/…am/bike.html?… . Vyzera ze je fakt dost dlhy tak by ti hadam bol.

          0 0
        • Gorgov  

          „Velmi lehký a pevný rám ze zeslabovaného materiálu U6-SC, který má o 42 % větší pevnost a o 10 % nižší váhu při zachování stejných rozměrů v porovnání s AL6061. Váha samostatného rámu 1,3 kg.“

          myslim ze tim U6-SC mysli slitinu scandia. Píšou 1,3 tak by to mohlo byt zajimavy.

          0 0
          • enrico  

            háčik je v tom, že je to pomerne novinka, nikde som nevidel predajnú cenu samostatného rámu, 1300g je pomerne nič nehovoriaci údaj, jak je to váha surového rámu bez patky a bez laku pri 18" tak to v klude može byt s lakom aj o 200g viac, pokial sa nemýlim, ty jazdíš za superior, nevedel by si mi zistis skutoznu vahu a cenu? pokial by to bolo fakt len 1,3kg a cena okolo 10k tak je to super, geometria mi totiz vcelku vyhovuje.

            0 0
            • Gorgov  

              já nejezdim za superior, ale tuhle sezonu sem ho vozil a zatim ho stale mam. Mam ale model 960, se zadnima karbon. vzperama. Ale vaha toho ramu, je ve velikosti 20 placů zhruba odpovídá tomu co psali, váží to 1,6kg a myslim že tak nějak to i inzerovali, ale nejsem si jistej. Jinak tenhle rám někdo psal že je ted za zavadeci cenu neco okolo 6K, a to si myslim je super cena. Jenom u toho myho musim rict, ze je otresnej lak, je to hned poskrabany, ale jelikoz je to na zavody, netrapi me to. asi se bude jen hur prodavat :)

              0 0
              • enrico  

                v tom odieraní laku je na tom asi najlepšie ELOX, mám doma eloxované chladiče v zosilňovači a len tak lahko ho nejde poškriabať, myslím že eloxovanie sa robí galvanickým pokovením, elekrtolízov alebo tak nejak, je to myslím tak, že sa na povrchu vytvorí velmi priliehavý oxid hliníka, ale možno trepem blbosti, zo školy a chémie som už dávno preč :-)

                stále mi všetky plus hovoria na luzifera (váha, cena, povrchová úprava, zadná monostay, záruka 5 rokov, desing), ale nie celkom mi vyhovuje geometria, 16" sa mi zdá byť krátka ale s úplne ideálnou dåžkou sedlovej trubky. 18" rám má zase moc dlhú sedlovú trubku, ale dåžka rámu je ideálna, len sedlovka bude na môj vkus moc zasunutá do rámu, škoda že nerobia 17".

                0 0
    • RUR  

      V 18" ho jezdí Sydney a je z něj dost nadšenej. Za 10000,– tak lehkej( pochopil jsem, že ti jde o váhu) rám asi jinde neseženeš. Víc bych do toho asi neinvestoval, imho se ti stejně za dva, tri roky bude líbit něco jinýho:-))

      0 0
      • enrico  

        presne máš pravdu, za dva tri roky predpokladám klesne aspon trochu cena karbonu a z tohto nového rámu, čo chcem kúpiť, bude zase zimák :-) preto nechcem davat 20k do hliníkového duratecu, lebo za dva tri roky bude zase nejaká lahšia a možno kvalitnejšia a lacnejšia novinka a keď chcem byť „IN“ nebudem sa 5 rokov vozit na rovnakom ráme, aj ked mozno vydrží 20 rokov. A pozeral som na toho scota, ujuj model 06 scot scale 10 alebo limited cena 65990,–SK obchod.sportma­nia.sk/?profi­le=57&right=%2Flis­t1.php%3Fprofi­le%3D57%26CID%3D242 to som myslel, že ho do 30k niekde vo výpredaji zoženiem, lenže žiadny výpredaj sa nekoná, aspoň som žiadny zaujímavý nenašiel.

        0 0
        • Venda  

          Tak až ten výprodej najdeš, dej mi prosím vědět. Koukám na něj už dlouho. Ten můj hliníkovej je bouchlej a už to není tak klidný a malinko se vlní.

          0 0
    • petebike  

      hlasoval jsem jak jsem hlasoval :-) jsem spokojeny majitel authora – uz tretiho – vzdy prdne a ja si poridm dalsi :-D, jinak z lehkych ramu jsem mel Sfinx a ted KHS, pred tim Fuji Mt.Team, a co bych poridil kdybych chtel neco noveho ? asi Supa jestli by se dal nekde sehnat, ale tak ted mam kol dost, takze zustavam u Authora :-DDD

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce