Neziskovy projekt - bike movie trochu jinak

37 nepřečtených
  • Sandrushe

    Ahoj vsem,

    v Americe se za spoluautorstvi IMBA vyvyji projekt, ktery by dle meho stal za podporu.

    Jde o jiny druh bikoveho filmu, tentokrat se jedna o neziskovy bikovy dokument, ktery by, jak to osobne chapu, mel sirit povedomi o udrzitelnosti, bikove advokacii, obhajobe prava na pohyb po stezkach apod.

    Prave proto, ze je to projekt neziskovy, potrebuje podporu, a v teto chvili to vypada, ze pokud do 5. listopadu neziskaji minimalne $15000, dokument nebudou moct dokoncit. Ve skutecnosti je na dokonceni potreba $70000.

    STRANKY PROJEKTU s kratkym trailerem

    0 0
    • Volf  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Sandrushe  

      Omlouvam se dopredu vsem, pokud zablokuju jejich prispevky. Tento thread se zadnym zpusobem netyka Cemby, a opravdu nemam zajem na dalsim z milionu vlaken, ve kterych se o Cembe rozjede flame. Fakt ne, a sorry za bloknuti jeste jednou.

      Tahle iniciativa je z jine zeme, z jine organizace, a nevidim sebemensi duvod to spojovat s Cembou.

      Diky za pochopeni.

      0 0
      • jIrI___  

        „Tahle iniciativa je z jine zeme, z jine organizace…“ právě proto zase já nevidím sebemenší důvod přispívat, lidí v Evropě se tenhle projekt myslím nijak nedotkne a když náhodou ano, tak jen velice okrajově.

        0 0
      • Volf  

        Kyby jsi nebyla holka, tak bych ti napsal co jsi za to smazání příspěvku o tom, že každý nápis imba, čemba a další emba bez předpony anti ve mě vyvolává nedůvěru. Tím smáznutím jsi u mě v kategorii ubožáka… A te´d můžeš dál mazat…

        0 0
        • Sandrushe  

          Jak je libo :) Nemam duvod mazat tento prispevek, nebot se tyka me, nikoliv predmetu threadu ;).

          0 0
        • Jenda  

          prepokladam ze to sandra smaze, ale neopoustel jsi nahodou s velkym humbukem asi pred ctvrt rokem B-F? Ukaz ze ty ubozak nejsi a spln alespon jednou jako chlap co jsi slibil. Tvoje zasadova babicka se nad tvym pocinanim musi obracet v hrobe.

          0 0
          • Volf  

            Přestaň si do té tvé nevymáchaané tlamy brát moji babičku.

            0 0
      • Ruprt2  

        Volfův původní příspěvěk byl absolutně neškodný. Bylo to pouhé vyjádření názoru. JAsně a stručně. Tím že jsi ho blokla a ještě jsi to tak zdůvodnila, jsi z něho v podstatě udělala buřiče. Což není a v tomto případě už vůbec ne :-/

        0 0
    • juli  

      Rozumím správně, že se v ameru připravuje „globální“ dokument který má obsahovat to co píšeš?

      Jaksi si nedovedu představit, jak by takové dílo mělo vypadat. Podmínky v různých zemích jsou rozdílné, jak v udržitelnosti, tak v právní oblasti. Zobecnit to nelze, tak si myslím, že pro naše podmínky by musel vypadat tak nějak trochu jinak, než pro Ameriku.

      Tohle ode mne hlas dostat nemůže, pokud nebude víc informací.

      0 0
      • Vegan  

        Na webu je ta iniciativa dohledatelna pomerne jednoduse takze co se tyce informovani a informaci problem bych nevydel.

        Co se tyce globalnich pravidel na bike advokacii tady bych vydel hlavne silu v tom, ze politycky lobing je vicemene ve svete vsude stejny a lisi se jen v dilcich vecech ostatne kazdy kdo s urady jednal ze vzdy navrchu sedi polityk a na toho funguji vzdy jen urcita hesla.

        A k udrzitelnosti je to asi tak, ze i kdyby se bavili jen o US tak diky tomu, ze je to Unie statu ve kterych mnohde panuje velmi rozlicne klima a, kdyz se k tomu pripocte jeste kanada tak uz jsou podminky natolik pestre, ze nejaky mestky stat s poctem obyvatel mensim nez napriklad Londyn, nebude v zasade nijak extra vymecny a vycnivat :).

        0 0
        • juli  

          Já jen, že mi ze stránek projektu nevyplývá větší rozpínavost, než k pobřeží oceánů. A nechápu proč bychom měli použivat americký model na cokoliv kolem bikingu…

          0 0
          • Vegan  

            protoze v US to ma nejvetsi tradici a proc se tedy nepoucit z chyb a uzpechu druheho i u nas ? vic jsem ti napsal jinde.

            0 0
            • Volf  

              Protože zde máš naprosto jinou historii, podmínky, mentalitu a pohled na svobodu pohybu. Implementace amerických modelů do Evropy je škodlivá.

              0 0
            • gazman  

              Bo jiné zákony,jiná krajina,jiné množství volného místa,jíný rozměr kopců,jiní lidi,jiná ekonomická situace,prostě všechno jinak :-))

              0 0
            • RomanH  

              Vzdyt u nas mas kulturne i historicky uplne jine prostredi. Straseni zaviranim cest tu uz bylo, nakonec i na Slovensku… Jedinej, kdo tu dela prikori, jsou zeleni ekoteroristi, a s temi snad zametou hotelieri a lidi zamestnani ve sluzbach v okoli. Nepotrebujeme tu aplikovat yadnou studiu ze zeme, kde jednou umrou na svoji „svobodu“.

              0 0
    • JSt  

      hlasovani vypada vcelku jednoznacne :-D

      0 0
    • Tomcat  

      Nepřispěji , Amerika je v tom velice odlišná. Investicí do jejich filmu by to na evropu mělo dopad motýlýho efektu.

      Americké právo a Evropské je v mnoha ohledech

      nekompatibilní. Větší význam byto mělo pokud by se podobný dokumen rodil v Anglii.

      0 0
      • Smazaný účet  

        To by mělo úplně stejný význam. Mohli bychom se tu inspirovat myšlenkou a tam to končí. Nic konkrétního by z toho Čech nevyčetl.

        Ne nadarmo se rozlišuje na kontinentální a angloamerické právo. Potom je jedno, jestli sem přijde video z Británie či USA. Jestli by něco mohlo platit pro ČR (a ta toho sama schopná není), tak by to muselo přijít z pera EU (což vůbec neznamená potřebnou kvalitu).

        0 0
    • karliner  

      Tak vzhledem k tomu, že nepřispěje nikdo, dokonce ani samotná zakladatelka, mohlo by se toto vlákno uzamknout a nechat zmizet v historii…

      0 0
      • Polka  

        Takze vlastne dalsi uplne dementni vlakno :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          a ještě k tomu si ho 3 lidi přidali do oblíbených, to já ho raději T.

          0 0
      • Sandrushe  

        Ja jsem nikde nenapsala, ze neprispeju, pouze nemam cas se tu s vama hadat ;)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Takže přispěješ?

          0 0
          • Ruprt2  

            to bohužel taky nenapsala.

            edit: klikla, neměla čas klikat. Jenom banovat. Ale už si ho našla holka šikovná. :-)

            0 0
    • scret  

      nevidim jediny duvod proc by mne mel tento „projekt“ zajimat, natoz abych jeste neco prispival!

      0 0
    • mr.antik  

      nějak nechápu smysl k čemu to má být jako dobré (no trošku možná chápu, ale nechci nic předesílat).

      Možná by stačilo, aby se lidi naučili buď rozumně brzdit a nebo si koupili lepší gumy. Viz třeba kokořínsko.

      Tak to vnímám já ze svého pohledu

      0 0
    • Smazaný účet  

      Chvilku jsem přemejšlel jim pár koláčů poslat, ale fusky jsou až za $25 a to už je zas moc… jinak nápad je to docela dobrej. Otázka je zda to na neziskový projekt není rozjetý trochu ve velkym, ale v US to asi tolik peněz není.

      0 0
    • Sandrushe  

      Z meho pohledu je to projekt, ktery sice je urcitym zpusobem vazan na jiny kraj, ale na druhou stranu je amerika tak obrovska zeme s velkym rozpetim a rozdily v jak prirodnich, tak lidskych „zdrojich“, ze si myslim ze tam bude spoustu veci, z nichz se bude moct inspirovat i Evropan.

      Protoze ale vim, ze konkretne cesi jsou liny narod kecalu (a to ted nemyslim nijak konkretne, osobne ani nijak podobne), nedelam si iluze, ze by se koukli na tento dokument a hned se vrhli do prace v bikove advokacii a zacali neco delat a hned vedeli jak. Proto podle me jeden z hlavnich prinosu, pokud se jim to povede dokoncit a bude to takove, jake cekam ze to bude, je takovy, ze by to mohlo pomoct (zvlaste pokud by to melo ceske titulky) alespon drobne sirit pozitivni povedomi o bajkerech, protoze to navic bude dokument zrejme z velke casti zamereny na Enduro/FR/DH, coz jsou oblasti, ktere jsou vetsinou mimo tyhle skupiny bikeru takove tabu, to jsou ti nejvetsi „skudci“ v prirode a vuci pesakum preci, ze. Takze je tu sance pomoci predstavu o FR/DH bikerech a jejich trailech pozitivne ovlivnit.

      Docela me prekvapuje, kolik takovy projekt dokaze mezi ceskymi bikery ziskat negativnich ohlasu, ale tak dalo se cekat, ze cechy nezajima nic jineho, nez co se deje na jejich dvorku :(. Prosim k tomuto NOFLAME (nemam chut ani cas se hadat), dekuji za pochopeni.

      A ano, pokud zjistim, jak se jim da prispet jinak nez kartou (zatim se nepodarilo), prispeju. Ale nejak nevim, z jakeho duvodu je tahle informace pro vas dulezita.

      0 0
      • karliner  

        Já je nepodpořím finančně z toho důvodu, že podle mého jakékoliv, byť sebepovedenější video pro podporu bikování a souvisejících jevů v USA nebude mít vůbec žádný vliv na bikování v Evropě (a v Česku už vůbec ne) a když už, tak svými penězi raději podpořím nějakou českou aktivitu (a je jich dost).A už vůbec nechápu, proč kvůli nechuti podpořit (většinou i podložené srozumitelnými argumenty) jeden z desítek tisíců amerických neziskových projektů označuješ čechy za líný národ kecalů.

        0 0
      • Flegmatik  

        Mě zase překvapuje určitá naivita :-)

        0 0
      • nox159  

        pokud chces mermoci přizpívat, přizpěj třeba me → zlepšíš životní urověn jednoho bikera :)

        podle mě lepší, než posílat prachy do ameriky… :D

        0 0
        • Smazaný účet  

          Au. Přispívat, přispěj. Vždyť spell-check mají snad všechny prohlížeče.

          0 0
    • Sandrushe  

      Zamykam diskusi, asi nema smysl to tady dale rozebirat. Diky za prispevky.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce