Nešťastná radotínská cyklostezka a dění kolem ní

166 nepřečtených
  • Na úvod: Mezi Prahou – Radotínem a Černošicemi po levém břehu Berounky vede cca 5 km dlouhá, zčásti vyasfaltovaná, zčásti šotolinová stezka pro chodce a cyklisty, lemovaná alejí vzrostlých listnatých stromů, zejména topolů.

    Dne 18. 6. 2016 tam došlo k tragické nehodě, kdy velká, těžká větev, odlomená ze stromu za silného větru, dopadla přímo na projíždějícího cyklistu, který na následky zranění později v nemocnici zemřel. Celá zpráva.

    V reakci na to byla stezka do odvolání uzavřena. (Nejjednodušší řešení. Zákaz vjezdu/vstupu je sice denodenně masově porušován, ale vedení města, odpovědné mimo jiné za údržbu stromů, si tak elegantně myje ruce.)

    Zároveň probíhají jednání o dlouhodobém řešení situace. Pravděpodobným řešením bude vykácení celé aleje, čítající cca 150 starých stromů …

    0 0
    • MirosPikos  

      Klasika této doby. Koho by napadlo, že když fouká vítr, lámou se a padají větve nebo rovnou celé stromy. Všechno vykácet a vyasfaltovat, jinak bychom snad museli používat hlavu než bychom se někam vydali.

      Jen nechápu smysl tohoto vlákna…které se stejně zvrtne někam, kam si nechtěl, aby se zvrtlo.

      Hezký den

      0 0
    • Smazaný účet  

      vykácí se alej = povodeň odnese cyklostezku = zažádá se o dotace…

      ;-)

      0 0
    •  

      Zajímá mě, jestli se tu neobjeví někdo další z místních, kdo by třeba věděl čerstvější informace.

      Protože od nehody uplynulo už víc než 14 dní … a stezka zůstává „uzavřena“ a neděje se vůbec nic. (Nebo aspoň nic není vidět.)

      Taky klasika …

      0 0
      • MirosPikos  

        Zeptej se na magistrátu, odboru životního prostředí, oni už budou jistě vědět. No a na podzim se bude kácet. Teď se vlastně nedá nic moc dělat. Není vegetační klid.

        0 0
        •  

          Skvělé, takže větve dál padají a na stezce je provoz jak na D1 v pátek večer.

          Záchrana stromů jejich pravidelným ořezem a údržbou je už asi nemožná, že?

          0 0
          • Bubaaak  

            stromy jsou tam celkem vzrostlý, nikdo se o to nestaral tak cca 15–20 let, až poslední dva roky to tam zažívá boom…

            Takže leda vykosit a vysázet nový

            0 0
            • Smazaný účet  

              jenže to musíš udělat tak natřikrát – vydbat každej třetí, dát místo něj novej, počkat tak pět let, vydrbat další „každej třetí“…to máš program na 15 let…

              0 0
              • Bubaaak  

                nemusíš, vysekáš to cely, položíš asfalt, sklidíš €dotace a po zimě to sice popraská a bude to nesjízdný, ale to už bude všem šumák…

                Jak cyklostezka ze ZBR-Modřany… kde už ani bruslaři nemůžou jezdit jak je to vypraskaný, teda u bránika taky odpadl kus cesty do vody a díra je tam dodnes :D

                Škoda že cyklostezky se taky nejmenují tunel jak Blanka :) učel je stejný, nahrabat prachy a všem se vysra.. do ksichtu :)

                0 0
    • Bubaaak  

      Co jsem po ní jel asi měsíc zpět, tak byla uzavřena kvůli asfaltování další části… A od dob co mi tam vyasfaltovali skok a mizí tam masově šotolina, tak už mě tam ani nebaví moc jezdit :-/

      0 0
      •  

        Já rád jezdím z Černošic do Lipenců, tam vede taková jako polňačka, ale s tak velkými výmoly a hrboly (a tak častými), že jí říkám „přírodní pumptrack“. Z Lipenců se dá pokračovat po Oddechové k lesu, následně prudce do vrchu neméně vymletou cestou podél chatové oblasti (tomuto úseku říkám „trail“) a následně po lesní cestě až na Cukrák.

        0 0
        • Bubaaak  

          u lipenců mám vždy chuť zajet na hřiště, ale nevim za jak dlouho by mě rusaci vyhnali :D

          0 0
          • Mr.Dan  

            Vůbec se neboj, já jim tam jezdít podkuřovat na lavičku docela často. Pokaždý se navzájem pozdravíme, někdy dokonce i česky!

            0 0
        • Smazaný účet  

          zajeď podél vody až k hospodě a pak nahoru singlíkem za hospodou ;-)

          0 0
    • jerrry  

      Quote > (Nejjednodušší řešení. Zákaz vjezdu/vstupu je sice denodenně masově porušován, ale vedení města, odpovědné mimo jiné za údržbu stromů, si tak elegantně myje ruce.) Zároveň probíhají jednání o dlouhodobém řešení situace. Pravděpodobným řešením bude vykácení celé aleje, čítající cca 150 starých stromů …

      smutne, ale co by sis tak asi predstavoval, ze by majitel/zrizovatel mel udelat, aby to bylo spravne ??? Otevrenou stezku nechat nemuze, bo uz jeden debil dokazal, ze lidi v dnesni dobe nemysli … muze ji zrusit (jako stezku obecne … coz teda asi tak uplne nemuze (dotace)), nebo vykaci stromy, aby ochranil budouci dementy … ani jedno reseni neni dobry … takze co bys udelal Ty, kdyby to bylo „na Tvoje triko???“

      0 0
      •  

        Asi bych před každým začátkem sezóny nechal ty stromy zkontrolovat dendrology a prořezat rizikové větve. Ale to by nejspíš něco stálo.

        0 0
        • MirosPikos  

          Což ovšem neřeší to, že jsou lidi idioti. A jakmile se něco někomu stane tak s největší pravděpodobností bude hledat, kdo může za to, že mu spadla tříska do oka. Proto vidím jako nejpravděpodobnější řešení vykácet stromy. Jednoduše se řekne, že životnost takové aleje je cca 70 let (třeba) a jde dolů. Nikdo si nevezme na triko, že to někoho zabije.

          0 0
          • jerrry  

            +1 … bohuzel

            0 0
          • jerrry  

            .. ona doba, kdy ses jako ditko spalil o horky hrnec na sporaku a babicka ti rekla neco ve smyslu „… no a co .. dyt se to zrovna varilo … snad mas oci nebo jsi blbej ?? …“ a jeste ti pridala jednu za ucho, pripadne dve na prdel, aby sis to lip pamatoval .. uz je momentalne moc velka historie … takze ted kacime stromy, na sporaky montujeme detsky pojistky, na plotne ci troube skoro nejde nastavit vetsi teplota nez 55 stupnu Celsia, kdyz uz se neco nedejboze vari, tak se celou vesnici musi nest vystrazny alarm, atd atd … tak co bys chtel jako smysluplny reseni pro pripad silneho vetru a spadle vetve ??? Muzeme si za to sami … nebo spis .. muzeTE si za to sami … ja uz na tenhleten svet zacinam pomalu rezignovat …

            0 0
            • Petr L2  

              A bude hůř, osobní zodpovědnost za sebe sama je v celé naší civilizaci pomalu kacířská myšlenka

              0 0
              • MirosPikos  

                Ano, když někdo chce svobodu a sní spojenou zodpovědnost, pak je hned fašoun, nácek, xenofob nebo extrémista (potažmo kacíř) :)

                0 0
                •  

                  Fašista je dneska naprosto každý, kdo má jiný názor, než je „oficiální pravda“ neomarxistického estabilishmentu.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  :-D

                  všechny cesty vedou do Říma…i od cyklostezek

                  0 0
                  • Petr L2  

                    No tak tahle evidentně až do nebe…

                    0 0
                • Mr.Duck  

                  Ty vole, me nejak unika souvislost?

                  0 0
            • Macháně  

              Asi to tam neznáš. Je to hlavni tah z prahy na jihozapad. Loni to tam vychrice zle procesala a ten zbytek co tam zbyl je na vítr víc nachylnej. Jediny reseni je to pokacet aby to nespadlo na vic debilu.

              0 0
              •  

                Teď o svátcích jsme jeli Praha – Beroun a zpět, mezi Radotínem a Černošicemi po polňačce na pravém břehu. Docela se divím, že tam moc lidí nejezdí. Terén je o trochu náročnější než stezka a navíc tam nic nepadá.

                0 0
                • jonti  

                  Ono nic nepada ani na leve strane, kdyz tam nejedes prave pred bourkou za silneho vetru. Po bource tam jsou obcas vetve na zemi, ale nebyva jich moc.

                  Ze to na nekoho spadlo je predevsim obrovska smula dotycneho a velka nahoda, podle me neni spravne kvuli tomu zavirat celou cyklostezku.

                  0 0
                  •  

                    Umíš si představit, jak velký kus dřeva to musel být, aby to ZABILO člověka?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      klidně malý, když se ulomí šikovně do špičky…

                      0 0
                    • novas752  

                      A jaká je pravděpodobnost, že opět tak velká větev spadne a spadne zrovna na někoho (provoz je tam nárazově hlavně o pěkných víkendech, větve padají za silného větru).

                      Už dlouho tam visí cedule s upozorněním, že ve větru padaj větve a vstup/vjezd na vlastní nebezpečí.

                      0 0
                  • McBlacky  

                    hele náhoda, ono to je celkem častý – Hofi si podruhý zlomil kličku, když spadla větev těsně před něj a nešlo to jinak než to položit. A bylo to na silnici druhý třídy…

                    0 0
                    •  

                      Nj. Ale nedělají s tím vůbec nic. Uplynuly už 2 měsíce od nehody a stezka je stále papírově zavřená (jezdí se po ní vesele dál) a dál to padá.

                      0 0
                      • MIK82  

                        Tak něco dělají. V poslední době probíhá celkem velké kácení. Nevím kdy to otevřou,ale rozhodně je tam vidět nějaká aktivita.

                        0 0
                        • Zodiax  

                          Navíc tam pravidelně na konci stezky u Černošic stojí měšťáci, zatím to je s domluvou, ale je otázka kdy budou porušení zákazu pokutovat. Byli tam přes den, v 7:00 ráno i večer – možná jsem měl jen smůlu ;)

                          Jinak se tam teď kácí jak o život, lakatošem tahaj kmeny a pařezy, tak snad se to někam brzo hne. Jsou výrazně aktivnější než např. u nás v Srbsku, kde to se zákazem vypadá na pár let :(

                          0 0
                          • Vašur  

                            Dobrý. Ale jestli je tam značení stejné jako na obrázku v odkazu zakládajícího příspěvku, tak přece cyklisti žádný zákaz neporušují. Značka zákaz vstupu pro ně neplatí, to by tam musel být zákaz vjezdu cyklistů nebo zákaz vjezdu všech vozidel. Takže to není ani na domluvu ani na pokutu. Teda problém by asi měl, pokud by po defektu musel kolo vést. Pak by byl chodec a zákaz by pro něj platil.

                            Tím ovšem neobhajuju případné riskování nerespektováním informace o padajících větvích.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              no, to je takový právnický oříšek…

                              když kolem značky „zákaz pěšákům“ projede v režimu biker a až pak se switchne do režimu walker, tak už na něj ten zákaz neplatí, protože to by musel být až od toho místa kde slezl dál…ne? :-)

                              0 0
                              • Vašur  

                                Teď jsi mi odpověděl na mojí dlouholetou obrácenou.otázku. Když kolem značky zákaz vjezdu (cyklistům) projdu v režimu walker, tak potom můžu nasednout na kolo a jet v režimu biker, protože zdůvodnění bude stejné. Jestli to obstojí např. na vybraných šumavských cestách(?)

                                0 0
                                • Vašur  

                                  Ještě jsem si vzpomněl na diskusi snad tady, kdysi dávno: když máš před svým domem platný zákaz zastavení, tak jakmile přijedeš na kole, zastavíš a slezeš, tak jsi ten zákaz porušil a můžeš dostat pokutu. Takový paradox, musel bys z kola slézt v místě, kde zákaz neplatí a domů se dostat v režimu walker po chodníku.

                                  0 0
                            • JendaH  

                              Minimálně na některých úsecích byla i značka zákaz vjezdu jízdních kol.

                              Teda problém by asi měl, pokud by po defektu musel kolo vést.

                              To je zajímavá otázka. Budeš mít problém i pokud píchneš na stezce pro cyklisty (kde jít nesmíš)? Třeba ta značka platí jenom pro vozovku a vedle po trávě jít můžeš.

                              0 0
    • Smazaný účet  

      btw může být cyklostezka šťastná? jak definovat štěstí cyklostezky? když si najde samečka?

      0 0
      •  

        Štěstí cyklostezky f = (d / t) ^ –1, kde t je počet roků existence cyklostezky a d je počet úmrtí na ní za tuto dobu.

        Mezi nejšťastnější proto patří takové cyklostezky, na kterých se nevyskytují chodci, psi, kolečkoví bruslaři, a už vůbec ne volně ťapkající roční děti uprostřed jízdní dráhy, zatímco jejich rodiče nejsou na dohled. (Ano, i s takovým případem jsem se na té naší stezce setkal – stačilo málo a mohla být ještě nešťastnější.)

        0 0
        • Smazaný účet  

          …a ideálně ani cyklisti a stromy kolem a malí broučci co je ti cyklisti zabíjejí obrovskýma kolama…

          vynechal jsem něco?

          0 0
          •  

            Ono by stačilo stavět cyklostezky tříproudé – po jednom proudu v každém směru pro cyklisty, a zbývající jeden proud pro ostatní v obou směrech.

            Všechny proudy zřetelně označit a zavést paragraf, že dojde-li k nehodě cyklisty s ne-cyklistou v cyklistickém pruhu, pak veškerou vinu nese ne-cyklista.

            0 0
            • Bubaaak  

              To jo, ale chodci nesnáší bruslaře a cyklisty, cyklista nenávidí bruslaře a vypatlaný maminky s kočárkama, bruslař nenávidí cokoliv, co mu brání v máchání nohama a rukama (takže i ryba v akvárku).

              Takže by si potřeboval 4 pruhy v každém směru,

              pro cyklisty,

              pro bruslaře,

              pro pěší,

              pro ty co potřebujou projet

              Možná ještě 5 až 8 pruh pro maminky na bruslích s kočárkem a „telefonem/mp3“ na uších

              0 0
              •  

                Tak jako nemůžou po dálnici, kde se jezdí 130, jezdit kola a mopedy 50 ccm, tak je nesmysl, aby se pěší pohybovali v jízdní dráze, kde se jezdí 20 a víc.

                0 0
                • novas752  

                  To je pravda, ale vysvětli jim to. Jak jsou cyklopruhy v centru okolo řeky, tak tam po nich choděj lidi snad víc než tam kde by měli.

                  0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  20 km/hod a víc po cyklostezce jezdí sebevrazi a vrazi. Normovaná konstrukční rychlost a tím i rozhledové poměry a odstupy jsou někde úplně jinde, resp. u těch 20 km/hod na rovných přehledných úsecích právě končí.

                  0 0
              • Lenka.05  

                Vypatlaní tatínkové s kočárky a na bruslích patří kam? :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  A co maminky chatující na FB když jednou na kole?

                  0 0
                • novas752  

                  Pardon, nemyslim to nějak ofenzivně vůči ženám, ale nějak si neuvědomuju, že bych tam někdy potkal chlapa s kočárkem (nebo jsem si ho nevšiml, protože šel/jel tak jak měl). To spíš na bruslích s ucpanejma ušma.

                  0 0
                  • kyl  

                    Tak ti na kole s ucpanejma ušima taky nejsou žádnej hit.

                    0 0
                    • novas752  

                      To nikdo, ale aspoň kolem sebe nemávaj všema končetinama. :)

                      0 0
                      • jaja01  

                        vis, ono to ale jinak na bruslich nejde ;-) pokud nema bruslar ucpane usi sluchatkama nebo se nedrzi za rucicku s mladou a zabere tak celou stezku, problem s nim nemam

                        ja zase nemam rad klickujici cyklisty, kteri si najednou vyboci prudce ze sveho smeru a vubec je pritom nenapadne, ze by mohl byt nekdo rychlejsi nez oni, vystajlovani fesaci na fullech specialized :-D

                        sam na bruslich na cyklostezce v troji jezdim, jenze od 5 hodin rano, jindy se to kvuli davum neda (jezdim na speedech, tak jsem trolilinku rychlejsi, nez vsichni bruslari a vetsina cyklistu)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          no na modřanský peklostezce je populární jezdit sem-tam i na vystajlovanejch silničkách…potkávám tam takový týpky docela často

                          0 0
                          •  

                            Peklostezka = krásný výraz! Ten budu používat. ;-)

                            To je jistě z dílny dabérů Pixarových filmů, ještě lepší než San Franciskládka a Výpadky krátkoblbé paměti. :-))

                            0 0
                          • oddie  

                            To tam jezdíš na tý vystajlovaný silničce lovit bruslařky, jo?

                            0 0
            • Petr L2  

              Ono by bylo nejlepší žádné nestavět a jezdit po tom, co je a co si kdo vyjezdí.

              0 0
              • Kubajsu  

                Jistě. A když zaprší, přijedu do práce zas…ej jak jetel. Díky za hodnotný názor.

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Na to už si zvykli. Celkem pravidelně si u šéfa stěžuji na „jeho“ prasátka, když mi začnou v lese na cestě vyrývat díry, „svině štětinatý“. Ale zase si firemní endurosekačkou klidně posekám třeba 2 km travnatého pruhu mezi kolejemi a plotostřihem oberu pár desítek metrů šípků, které zasahují do profilu. Něco za něco.

                  0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Tříproudá cyklostezka v každém směru … to máme tak 120 cm na jeden pruh x 3 tam & 3 zpátky = 720 cm. Gratuluji, právě jsi objevil silnici.

              0 0
              •  

                No ono to bylo myšleno 1 tam a 1 zpátky pro cyklisty, a 1 obousměrný pro ty chodce. Takže to máme 360 cm, a to už by šlo – technicky i finančně. Zvlášť u téhle, když je to jedna z hlavních výpadovek z Prahy a provoz na ní je v sezóně fakt hustý.

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Na 120 cm se Ti dva kočárky nebo dva invalidní vozíky bez výrazného zpomalení a případně zásahu do vedlejšího pruhu nevyhnou. 60 cm se počítá pro prostého pěšáka :-). Jak bys řešil odbočování pěšáků přes cyklopruh/y?

                  0 0
                  •  

                    Tak kočárky a invalidní vozíky se obvykle navzájem nepředjíždějí. :-) A v místě odbočky by holt byl přechod, stejně jako na silnici.

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Vylezl by Ti z toho zase stejný paskvil, ještě o to horší, že cyklofašisti by pěšáky a hlavně bruslaře kosili jak žito.

                      0 0
                      • Bubaaak  

                        To kosí i teď, v Praze na Cyklostezce platí jediné pravidlo: Kos, nebo budeš zkosen!

                        Pak jsou doporučeni:

                        1. Když předjíždíš, neohlížej se, protože nikdo není nikdy rychlejší!
                        2. Měj v uších sluchátka, na cyklostezkách všichni dělají randál zvonkama, nebo řvou ať uhneš
                        3. Pokud slyšíš někoho zvonit, řvát, nebo se blížit strhni to před něj a ještě přibrzdi!
                        4. Vždy jezděte vedle sebe s odstupem, ať Vás nikdo nepředjede! Když zastavíte, stoupněte si napříč a proti sobě.
                        5. Jestli jedeš sám, jeď co nejdál od kraje a buď ve střehu aby si mohl využít doporučení 3.
                        6. Všechny opras! Jsou to řidiči aut, vrať jim to, 10cm je moc, 3cm, nejlépe lehký dotek!
                        7. Děti nehlídej, on ty svině někdo smete a bude víc času na FB, Selfie, poslouchání Hudby..
                        8. Nauč se slovník Děkuji = Čů(rající)-raku/Renaulte, Zdvolením = Uhni kurňa jedu, Ahoj = Jdi do prdelky/renaulta…
                        9. Přednost? :D Si děláte srandu?
                        10. Slušnost? Si nechte domů Mamince/Tatínkovi
                        0 0
                        • gerrard  

                          :))))) pobavils a souhlas

                          0 0
                        • Coural  

                          :-) Už jsem se vylekal, že je to můj popis. Jezdím po cyklostezce rychle, ale neberu to jako vytrvalostní trénink. To znamená, že nemám problém zpomalit, říct „Dovolíte, projel bych“, „Děkuji“ a v případě bruslařek pochválit zadek. Ono takových 30 rozjezdů z minimální rychlosti na 40km/h má taky něco do sebe.

                          0 0
                        • Bezmozek  

                          No twl, +1, tohle by se mělo tesat do kamene

                          0 0
                        • Lenka.05  

                          Z mého (naštěstí) řídkého výskytu na cyklostezkách soudím, že ta pravidla dodržuje tak 95% lidí.

                          0 0
                        • Tomcat  

                          Na Nymbursku běžný přístup žiletek na okreskách, tohle není jen o Praze nebo o cyklostezkách…

                          0 0
          • kyl  

            mravence?

            0 0
        • JendaH  

          Asi by to chtělo dodefinovat pro d=0.

          0 0
      •  

        A jinak samečka si může najít i sopka (a pak z toho vznikne jeden z Hawaiských ostrovů). Viděli jste ten filmík od Pixaru?

        0 0
    •  

      Tak včera jsem se tam byl podívat (v noci, když už se nepracuje). Tam, kde byla dřív alej, viděl jsem planinu s desítkami obrovitých pařezů o průměru metr až dva. Celá stezka je navíc úplně zasypaná pilinami, rozbitými kousky dřeva a kůry, a popadanými větvemi. Takže zkazky o těžbě dřeva lakatošema očividně nelžou.

      Ale zaplať pánbu, aspoň se to řeší.

      0 0
      • Smazaný účet  

        ty stromy tam měly nějakej účel…to by mě fakt zajímalo, jak chtěj zpevnit ten břeh teď…když vysadí mladý stromy, tak jim bude trvat aspoň 10 let, než jejich kořenovej systém bude za něco stát

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak po tu dobu snad stávající kořenovej systém svoji funkci bude plnit…

          0 0
        • Spider_29  

          Břeh přece zůstane zpevněnej.

          0 0
    •  

      Tak kdo jste tam už jeli po otevření?

      Zdá se, že část stromů přece jen zůstala. Otázka je, na jak dlouho.

      0 0
      • Raf  

        Je to tam uklizený perfektně. Jen se teď přesunuli mezi Černošice a Dobřichovice, kácejí (a stezku uzavřeli) v tomhle prostoru – https://mapy.cz/s/16IW0

        0 0
    •  

      Ještě kdyby tak něco udělali s tou lávkou mezi Mokropsy a Všenorami, to je taky dílo. Vždycky když vidím nějakého ČURÁKA, jak po ní jede a vráží do těch, co se snaží vyhnout, tak bych ho nejraději hodil do té Berounky. :-O~

      0 0
      • jonti  

        kterou myslis lavku? tu na zeleznicnim moste nebo tu do Dolnich Cernosic od nadrazi?

        Priznavam se, ze po obou jezdim, ale s vedomim ze tam je znacka a chodci maji prednost. Az do letoska tam znacky nebyly a nemel jsem tam zadny problem s nikym, staci nejezdit jako uplne vypadlanec a kdyz tam jsou chodci tak zpomalit nebo zastavit.

        0 0
        • McBlacky  

          po železničním mostě už moc není důvod jezdit ne? po druhý straně je to lepší ve všem. Snad jedině, když sjedeš Cukrák do Všenor a nechceš jet až k lávce na druhou stranu.

          ta v Černošicích je fakt dílo :/ prachy obce prošustrovaný za píčoviny typu mega retardéry, ale udělat nová prkna na lávku to ne.

          0 0
          • hawrda  

            Důvod by byl.Od Dobřichovic se dá jet po břehu mimo asfalt až k železničnímu mostu.Druhá strana je už bohužel jenom asfalt:(.

            0 0
            • McBlacky  

              u po druhý se dá jet podle vody min půlka, ale není to extra jezdivý.

              Mě tam ten asfalt už ani nevadí, stejně tenhle úsek je jen spojovací, tak to alespon sype rychle

              0 0
          • treatt  

            ..cidrerie ;)

            0 0
          • Smazaný účet  

            po levým břehu mě to prostě sere…levou nebrat :-)

            0 0
            • Peslezedirou  

              Mně to zase neva, dost často se vracím podél Berounky tam i zpět, tak se mi nechce stejnou cestou když člověk musí nasadit autopilota…

              0 0
        •  

          To na železničním mostě. Je tam asi metr široký železný rošt, po kterém se chodí. Jet po něm na kole znamená 50% pravděpodobnost defektu, nehledě na to, že se tam NEDÁ vyhnout. Na obou stranách jsou značky „cyklisto, sesedni z kola“. Kéž by tam byli ještě 2 měšťáci s pendrekama a každý, kdo z toho nesleze, aby to měl za 500,– :-()

          0 0
          • Stingray  

            By mě zajímalo, co máš za pláště, že tam půl na půl pícháš. Na kolech se tam jezdí od nepaměti, vyhnout se jde. Kdyby mě tam někdo ometl v rychlosti, tak ho do tý Berounky hodim taky. Jezím tam pravidelně přes dvacet let a ještě se mi to nestalo a neměl jsem problém.

            0 0
            •  

              Na kolech se tam jezdí od nepaměti, ale teprve v posledních pár letech je průměrná šířka řídítek 720 mm. A to už se vyhýbá hůře.

              0 0
          • Barak  

            Už je to pár let, co jsem tímhle místem jel naposled. Tenkrát jsem tam jezdil dost pravidelně. Nevím tedy o tom, že by tam dali nějaké značky a nevzpomínám si, že by tam tehdy byly. Ale nikdy mi nepřišlo, že by byl problém se chodcům vyhnout. Prostě jsem zastavil, nechal je přejít a pak jsem pokračoval dál. Ani jsem nezaznamenal, že by tam měl problém kdokoliv jiný. Možná za poslední tři čtyři roky narostl počet cyklistů. Možnost defektu mě tam tedy nikdy ani nenapadla, natož aby byla 50%.

            0 0
            • McBlacky  

              kdyby platila statistika, tak tam musí někdo píchat co 2 metry :) jezdil jsem tam snad deset let x krát za měsíc a nikdy nic

              0 0
            •  

              Nejde o chodce, ale o protij(e)doucí cyklisty. Vždycky ze zásady tam slezu, přes lávku kolo táhnu a pokud někoho vidím v opačném směru, jak jede, raději co nejrychleji zapadnu do toho rozšířeného místa a připlacatím se tam i s bajkem k pletivu. Jinak zaručeně dojde na kontakt (a konflikt).

              0 0
              • hawrda  

                Dej vedet az tam zase budes,bych se rad podival jak tahnes to kolo po moste.

                0 0
                •  

                  No dobře, správně se asi říká vedu, ale spíš se jdi podívat na ty, co tam v tom metrovém pruhu prostě neslezou a krokem se snaží popojíždět (i když je tam plno) a ometají ostatní. Kdyby tam byli sami, tak neřeknu, ale takhle?

                  Lidi jsou fakt jenom vyvinutější zvířata.

                  0 0
                  • Barak  

                    Nezlob se na mě, je to tam sice úzký, ale pokud to jeden vede a druhý jeden krokem, případně v okamžiku míjení úplně zastaví, přece se tam dá normálně vyhnout, né? Neřikám, že se nenajdou dementi, ale, že by to tam bylo až tak hrozný?

                    0 0
                    •  

                      Normálně vyhnout se dá, ale fakt se musí zastavit nebo slézt. Což udělá málokdo.

                      Jeden dement mi třeba natrhl grip svým řídítkem bez špuntu.

                      0 0
                      • jonti  

                        Moje zkusenost je opacna, vetsinou tam nikoho nepotkam a kdyz jo, tak zastavim, nebo zastavi oni a mijime se minimalni rychlosti nebo pesky. Posledni roky tam uz skoro nejezdim, jak je na druhe strane stezka a zrusili pekarnu, nema to smysl, byl jsem tam jen pracovni dny vecer.

                        Jsi mistni, ze to tak prozivas?

                        0 0
                        •  

                          Spíš přespolní (z Radotína).

                          0 0
                    • Smazaný účet  

                      dvě jedoucí kola se normálně vyhnou

                      to spíš pokud to vedeš jsi širší = troublemaker

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Spíš se vyhnou 2 na kole, než 2 co to kolo vedou…

                        0 0
                        •  

                          Má to ale jednu nevýhodu: Pokud má někdo z nich široká řídítka, nebo ještě lépe rohy, a brnknou jimi o sebe, tak leží na zemi (vlastně na roštu).

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            moc koukáš na televizi

                            0 0
                          • novas752  

                            Ale prd. To přeci oba dva vidí dopředu, že nemaj šanci se normálně vyhnout a jeden holt zastaví a řídítka natočí. To je jak míjení se aut a větších vozidel na úzkejch okreskách, taky je z každýho minutí nehoda a lítaj zrcátka?

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              v každým Bčkovým filmu min. zrcátka :D

                              0 0
                              • novas752  

                                V Kobře11 by lítaly plynový lahve a sudy s benzínem a všechno by vybuchovalo. :D

                                0 0
              • nitraq  

                Buď to ty moc hrotíš nebo já tam jezdím v časech, kdy tam není moc velkej provoz. Zatím jsem tam s nikým konflikt neměl, většinou zapadnu do toho rozšířenýho místa a když už to nevyjde, tak se přilepím co nejvíc k zábradlí a počkám, až dotyčnej přejde. Ostatně kdybych z kola sestoupil a stál vedle něj, tak jsem širší, než když na něm sedím a jsem nalepenej na zábradlí.

                0 0
                • rasto  

                  hroti. vzdy tam jedu, nikdy netlacim. pokazde jsem resil usmevem, at uz slo o pesaky ci cyklisty.

                  0 0
          • novas752  

            Jak se tam dá píchnout? Vždyť je to používánim ohlazenej železnej rošt, o to bych nepíchl ani kdybych moc chtěl.

            A nevim čemu by tam „Cyklisto sesedni z kola“ prospělo – Neni tam zrovna moc místa na vyhnutí cyklisty a pěšáka, natož kdyby si z toho vystoupil = pěšák, kolo a ještě ty vedle něj. (Nehledě na to, že sesedni = stoupni si do pedálů. :D )

            V klidu se tam vyhnu se 720mm řídítkama aniž bych musel zastavit, stačí jet pomalu a rovně.

            0 0
            • jonti  

              Z toho co pise Bucci staci nebyt dement, umet se vyhnout, nebat se zastavit a predevsim premyslet.

              0 0
              • koko0925  

                Já tam vždycky jedu,, ale každýmu koho míjím poděkuju, že mi trochu uhne.

                0 0
            • oddie  

              Tam jsem jezdil v minulém století ještě na Favoritu, a ani ty jeho tenké gumy jsem tam nikdy nepích. Jinak co mě tam tehdy nejvíc dostalo bylo, když tam proti mě běžel pes. Sám, nějakej větší vořech, prostě v klidu běžel po tom drátěným roštu.

              0 0
          • MaPa  

            Chápu že jsi naštvaný, že ti někdo roztrhnul grip, na druhou stranu uznej, že přehánění je v tom příspěvku víc než pravdy ;-). Chybí mi tam jen tááááákováhle ryba.

            0 0
            •  

              No jo :-)

              0 0
          • JendaH  

            Aha, takže problém s vyhýbáním je, když tam někoho potkáš, přesto bys ale pokutoval všechny, i když tam jsou široko daleko sami.

            0 0
            •  

              V Třebáni to tak dělají. Nad lávkou je cedule jak vrata, že „Přejíždění na kole či motocyklu ničí povodněmi narušenou lávku“, a na druhém břehu čeká měšťák s bločkem.

              (Takže lávka je již 14 let narušena; přesto pořád v provozu a nikoho to netrápí. Doufejme, že těmi pokutami za 100 let vydělá na svoji rekonstrukci. :-))

              0 0
              • Barak  

                V Trebani to s tou ceduli nejak nechapu, je tam opravdu uz hodne dlouho, takze to s tim narusrnim nebude asi.az tak horky.:) Ale vzdy jsem to respektoval a kolo vedl. Nicmene je to jiny pripad, tam by se tech cyklistu vedle sebe veslo 5.:)

                0 0
              • Smazaný účet  

                myslím že vydělá na oslavu výročí 100 let narušené lávky…

                btw občas jí s kolem tedy přebíhám…lávka rachotí, vibruje…strážníci čumí jak sůvy, ale nemůžou říct nic :-)

                0 0
                • jonti  

                  Tam to nechapu, proc to proste neopravi a ty prkna lip nepridelaji k lavce. Byl jsem tam jen jednou, lavka mi pripada v poradku krome toho, ze maji prkna vuli a je to strasne moc slyset.

                  Nastesti nemam moc duvod tam pres Berounku jezdit.

                  0 0
                  • xpj  

                    Na třebaňské lávce není ani tak problém přitlouct prkna, ale ten nabouraný prostřední pilíř. Je pěkně prohnutá…

                    0 0
                    • jonti  

                      aha, to jsem nevedel. jaky je teda duvod zakazu jizdy na kole? jen ta hlucnost? nedokazu si predstavit, jak muze jizda na kole uskodit statice lavky, i kdyz se to tam pise.

                      0 0
                      •  

                        Anebo, pokud má lávka vážně poškozený pilíř, tak jak je možné, že se po ní celou dobu chodí …

                        0 0
                        • tromboonen  

                          Jestli si neco pamatuju ze skoly, tak jizda kola uskodi nasobne mene nez chuze, hlavne skupiny, nedej boze kdyz skupina srovna krok..

                          0 0
                    • 01carbon  

                      Stačí se těch měšťáků optat – stěžuje se paní, která bydlí v domku, když se přechází ta lávka od jihu na sever od mostku po pravé straně (ale nevím jestli v prvním nebo druhém domku) – prkna dělají bordel a jí to vadí = povodně a narušený pilíř je zástupný problém. Pokud se někdo domnívá, že pokud by lávka měla narušenou statiku a pustili tam po ní pochodovat lidi tak to ani náhodou.

                      0 0
                      • Bubaaak  

                        od teď tam taky běhám, pokud tam stojí na udání

                        0 0
                        • jonti  

                          Asi je jednodussi tam poslat mestaky, nez pritlouct prkna.

                          Dnes jsem rano cetl, ze budou rekonstruovat lavku na zeleznicnim moste v Praze a ma to stat 16 milionu. Pokud to i v Trebani umi stejne efektivne, tak se nedivim, ze nic neopravuji.

                          0 0
                          •  

                            Jasně – 7,9 milionu tobě, 7,9 milionu mně, a za 200 tisíc najmeme toho Ukrajince.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              a prkna nejlíp sponzorsky :)

                              0 0
                              • tromboonen  

                                To néé, kdyby byly od Lesů ČR, tak to sponzorství bude stát nejmíň dalších 10 míčů :)

                                0 0
                              • Peslezedirou  

                                A počítáno s velkým prořezem, stavím chatu :)

                                0 0
                        • Barak  

                          Přesně, od teď to dělej naschvál, to jim ukážeš jaký jsi borec!

                          0 0
                          • Bubaaak  

                            neukážu že jsem borec, ukažu pouze to, že jsem tupec. Toho jsem si vědom.

                            Ale pokud se někdo tolik nudí a pošle někoho hlídat lávku jen z důvodu nějakýho mindráku, tak proč bych nerozšířil svojí sportovní aktivitu na kole o běh.

                            Navíc ta obecní policie by mohla dělat i důležitější věci, dost lidí tam dodržuje pěší chůzi (včetně mě)

                            Pokud se někdo chová jak svině, proč bych mu měl dokazovat že jeho chování je správné?

                            0 0
                            • Barak  

                              Jasně, rozumný vysvětlení, dělej jak myslíš.

                              0 0
                            • JendaH  

                              Ale pokud se někdo tolik nudí a pošle někoho hlídat lávku jen z důvodu nějakýho mindráku

                              Já jsem to pochopil tak, že při jízdě na kole ta lávka dělá hluk.

                              0 0
                              • novas752  

                                ďělá – mírný klap klap klap.

                                Z druhý strany baráčků je frekventovaná železnice a silnice

                                0 0
                                • oddie  

                                  Mírný klap klap klap = rachot jak od rolety :D

                                  0 0
                                  • novas752  

                                    Ale prd. :D Rachot dělá železniční most.

                                    0 0
                                    • jonti  

                                      tady se bavime o moste mezi Zadni a Hlasnou Trebani, tam zadny zeleznicny most neni :) A rachot ten dreveny most dela velky, i kdyz se pres nej jde, nebezi a nejede.

                                      0 0
                      • jonti  

                        Je hloupé se vymlouvat na poškození mostu, když jediným problémem je hluk. Ten bych chápal taky, i když s železnicí vedle to je zvláštní.

                        Raději tam ale jezdit nebudu, většinou tam jsem na silničce, v silničních tretrách vést kolo nebudu a s někým se dohadovat nemám potřebu. Navíc není problém použít most v Karlštejně nebo Řevnicích. Jen ze zvědavosti se ale příště podívám, v jakém je vlastně stavu.

                        0 0
                        • jenda95  

                          no hlavne na silnicce je opruz se nekde dostat na levem brehu. bud podchodem na nadrazi nebo hruba sotolina. jet se to sice da, ale radost zadna

                          0 0
                        • Barak  

                          Když už se rozjela tahle diskuze… ví někdo, jestli je před tím mostem značka, která opravňuje měšťáky vypisovat pokutové bločky? Pokud si vzpomínám, tak tam byla jen nějaká home made cedule. Ale už jsem tam fakt dlouho nejel.

                          0 0
                          • jonti  

                            Byla tam klasicka cyklisto ved kolo, nebo neco takove. zkus google, je tam dost fotek.

                            0 0
                          •  

                            V Třebani vím jen o té ceduli o „povodněmi narušené“ lávce.

                            Nicméně, v Mokropsích před tím železničním mostem je skutečně ofiko C14a z obou stran. Ale tam nikdo bločky nevypisuje.

                            0 0
                            • Barak  

                              Teď koukám na google, že od Třebky je tam značka zákaz vjezdu všech vozidel.

                              0 0
                            • xpj  

                              Pokud si dobře vzpomínám z poslední cesty, tak ze strany Všenor není žádná, jen z Černošic.

                              Navíc se tam teď na Černošické straně objevila cedule Soukromý pozemek…

                              0 0
              • Janouch  

                bavil jsem se tam pred mesicem s jednim mistním obcanem a ten mi tvrdil ze na ni obec nema penize … pak mi jeste tvrdil ze tam zadna cyklostezka nevede coz tedy lhal, ale o cem nelhal je ze ta lavka je prohnuta a uz tam prej probehlo nekolik mereni jestli je jeste bezpecna..... v Trebani jsou zastupitele pekny hovadka mirne receno pac za 14 let nejsou schopni nasetrit v rozpoctu na opravu popripade si vydupat nejakou dotaci to misto je opravdu frekventovany a i pro mistni by to melo smysl nechapu

                0 0
                • McBlacky  

                  hlavně, že na silnici okolo se prachy našly :)

                  stejný to je všude po proudy Berounky. Ve špatným stavu je Černošická i Radotínská lávka (kde vytunili u lávky krutě břeh a postavili asfaltovou cyklostezku kolem biotopu, ale samotná lávka je stále stejná)

                  0 0
                • oddie  

                  Řekl bych, že za víc než 14 let, protože nějaká taková cedule tam byla už před 25 lety, takže před těma 14 tam tak maximálně aktualizovali da­tum.

                  0 0
                  • jonti  

                    Nebude taky problem v tom, ze spojuje dve obce? Podle mapy patri lavka do Zadni Trebane a nejspis ji vyuzivaji predevsim obyvatele Hlasne, kdyz jdou na vlak.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      v tom případě by měli obyvatelé Hlásné Třebáně anektovat předmostí na pravém břehu, aby prosadili svoje oprávněné zájmy! :-)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        ---Jagged alliance MERC news---

                        Serža for hire ;)

                        0 0
                        • Auditor  

                          Heh, nostalgie… Asi se k tomu zas vratim ;)

                          0 0
                          • McBlacky  

                            už by to asi nebavilo, je to dost pomalý. Koncept ale super a ty kvanta bouchaček z nichž většina byla i použitelná, plus neustále boj o munici :)

                            0 0
                            • Auditor  

                              A trénovat milice! :D A pořád dokola… jojo … to byly časy.

                              0 0
                        • kOmE  

                          Tak na tuhle jsem úplně zapomněl

                          0 0
                    • hawrda  

                      A zpátky od vlaku brodí řeku:).

                      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce