• BB

    koukal jsem na ceník a nevěřím svým očím, řazení SRAM, které mě stálo 7+ KKč, je tady za polovinu. Nové kliky XTR za 7 tisíc. Buď se někdo zbláznil, nebo si dělá legraci, nebo to jsou padělky, nabo začíná něco, čeho jsme se měli dočkat v době reálného socialismu. Může mi někdo vysvětlit o co jde ?

    0 0
    • Lister  

      slevy, konkurenční boj, minimáklní náklady na personál, nemusíš držet velký sklad, nepotřebuješ mechanika a v neposlední řadě OEM verze nebo věci sundané z kola.......

      0 0
      • Radek Broz  

        vedle, vedle, vedle – sklad potřebuješ taky, mechanik si na sebe vydělá. Řekl bych, že hlavní příčinou některých nízkých cen na e-shopech je „neoficiální“ do­voz.

        0 0
        • karliner  

          co znamená „neoficiální“ dovoz to to jako pašujou z číny, aby ušetřili na clu do EU???

          0 0
          • R.1  

            Ale ved SRAM sa vyraba v USA ! :)))))

            Made in USA, Chongcinkjang

            0 0
            • Radek Broz  

              Z jiných zemí EU s vynecháním domácího dovozce (kterej jinak třeba podporuje zdejší prodej tím, že investuje do reklamy, vystavuje na SL atd.) a nedodržením doporučených MOC – neříkám, zda je to dobře nebo špatně, jen co někdy může být za některými nižšími cenami.

              0 0
              • BH  

                mas pravdu ze je z jinych zemi EU, konkretne Holandsko, kde se daji koupit OEM dily( tedy urcene pro montaz do fabrik), ale hlavni „konkurencni vyhoda“ je ta, ze cely obchod probiha cash, tedy bez dokladu ( mnohdy doklady pro konecneho zakaznika jsou „jako“), pak ten eshop pochopitelene neodvadi DPH ( tedy –19% ani na zacatku a ani na konci tohoto retezce –38% – nejsou evidovani v Intratras)a o dani z prijmu ani nemluve.Vetsinou tyto firmy jsou take zalozeny na svarcsystemu, tedy nejsou tam ani zadne odvody z mezd. V konecnem dusledku se pohybuji (rada z tech firem- ne vsechny ) na hrane a nebo az za hranou sede ekonomiky. Pochopitelne rizkuji, ze je FU, Celni sprava vyhmatne, ovsem to by se musely dostat do jejich databaze,coz maji zase osetrne., oficialne priznavaji minimalni obraty.Je to klasicka ukazka ceske vycuranosti.Je tedy otazkou, zda je to eticke podnikani, ovsem zakaznika to zase tak moc nezajima, ze?Ovsem v tom je ten zasadni rozdil proti legalne podnikajicim kamenakuma e-shopum, kde ty ceny zase nejsou tak zajimave.Jen pro informaci na nelegalnich dovozech a obchazeni zakona vsak postavili v minulosti svou zivnost i nektere kamenaky. Rada z nich vozila zbozi z Italie, Nemecka bez cla i DPH, takze nic noveho v cyklisticke branzi.poznamka na konec, nerikam, ze to tak dela ten kopkolo.To co uvadim, je obecna informace, ze mnohdy to tak funguje.

                0 0
                • fousek  

                  k ty etice: me se zas nezda eticky od statu ze vetsina veci se dani nekolikrat a tak normalnimu cloveku prijde ze to treba s dani 19% neni az tak hrozny, takze bych rek na hruby pytel hruba zaplata

                  0 0
                  • BH  

                    no ze to vsechno zacina od statu a jeho silene danove politiky na tom shodneme,kdyby byla lepsi pravidla tak by nikdo nepodvadel.Ale maji tedy tak zacit delat vsichni? tedy prestat odvadet dane a obchazet platne-blbe zakony?

                    0 0
                    • fousek  

                      toho ze by nikdo nepodvadel bych se nebal, pro nektere je to proste konicek, mozna ze kdyby to zacali delat vsichni tak to nekomu dojde a nebo spis nedojde a prijmou jeste blbejsi zakony

                      0 0
                    • Radek Broz  

                      Možná by to nebyl špatný způsob jak ukázat, že když se sazby sníží a pravidla zjednoduší a zprůhlední, že se nakonec vlastně vybere více. Lidem jako Sobotka se to musí ukázat velice názorně, aby to i oni pochopili;-)

                      0 0
                      • j-c  

                        Bojim se, ze nekteri by to nepochopili, ani kdybys jim to ukazal nekolikrat.

                        0 0
                      • JSt  

                        tomu fakt veris, te neprime umere? si uvedom, ze to je v lidech. sigr bude podvadet tak, jako tak…

                        0 0
                        • Radek Broz  

                          To neni neprima umera. A ano, verim tomu, je to empiricky mnohanasobne dokazany fakt. Samozrejme, ze se „nenapravi“ vsichni. No, radsi bych to tu znova nerozebiral, prida se k tobe rasto a zase tu budem tejden psat dokola to, co uz je davno v historii;-)

                          0 0
                          • JSt  

                            ;-p

                            0 0
                          • jonys  

                            Jen pár faktických poznámek: 1.Je jasné,že při sezbě 99% bude procento platičů minimální,při 1% se bude limitně blížit plnému počtu. ALE 2.Při nulových kontrolních mechanismech a trestech nebude nikdo odvádět ani to 1%. A naopak-při systému kde odhalení bude téměř jistotou a tresty drsné budou všichni odvácět i těch 99%. ALE 3.Při takových popdmínkách by zase žádné e-shopy (ani jiné shopy) asi nebyly…:-) Takže je to o hledání nejlepšího kompromisu,které bych nechal na jiných.....

                            0 0
                            • Radek Broz  

                              AD 2 nebudou, povede to k jejich „odchodu z trhu“ někam, kde to tak není. Jinak souhlas – s pravděpodobností odhalení úzce souvisí právě jednoduchost daňových zákonů a sbližování sazeb.

                              0 0
                              • Honzas  

                                tak to prrrr… kdyz budou jednoduchy danovy zakony, tak takovy vyzirkove jako ja nebudou mit praci;-)

                                jinak ochota platit dane je miziva vicemene ve vsech urovnich, nekdo to resi zatajovanim prijmu nebo nakupovanim ztraty, jinej strukturama pres Lucembursko, Holandsko, Kypr, Dansko, Svedsko, … i to blby Rakousko:-( kdyz vezmu primy dane, tak to odnesou akorat zamestnanci, pac ty z toho nemaj jak utyct…

                                Se mi moc libi politika takovyho Lucemburska, umozni ostatnim setrit na danich jinde vymenou za to, ze neco malo zdani u nich. Kdyby si todle Sobotka a spol. uvedomili, tak jsme mohli bejt holdingovou zemi pro vsechno na vychod od nas a nemuseli tu nechat „kapitalisty“ stavet montazni haly vymenou za to, ze tu zadny dane stejne nikdy nezaplati.

                                0 0
                            • ravo  

                              Bod 2 – skončíme jako ve Švédsku, protože budeme na daních platit víc než kolik vyděláme. Bod 2 ale nehrozí, protože to by daně něplatil nikdo, naštěstí už nežijeme za ostnatým drátem:-)

                              0 0
                    • Thidney  

                      danovou optimalizaci dela kazdy a cim vetsi firma tim ostreji. Kamarad mi pred nedavnem poslal tenhle priklad a pak mej rad stat .-)) Distributor doveze tiskárny. Odvede soukromé organizaci zákonem dané výpalné (trochu to připomíná italskou mafii, ale tam je to alespoň nezákonné). Budiž. Já jich 100ks nakoupím pro svého obchodního partnera. Včetně výpalného (AO). Včetně DPH, Včetně ekologického poplatku SNC. Nyní, protože jsme v evropské unii, prodávám zboží do jiného státu evropské unie – tedy vývoz. Prodávám jej BEZ DPH, BEZ SNC a logicky i bez AO. V sousedním státě je totiž na zboží uvaleno lokální DPH, lokální SNC a případně lokální AO.

                      1. DPH mi stát vráti.
                      2. SNC je složitější, chce to spoustu formulářů zaslaných do patřičné firmy, ale SNC je po zhruba měsíci vráceno taky.
                      3. AO? Ptal jsem se právníka na ministerstvu kultury. Pro vrácení AO poplatku při vývozu NEEXISTUJE právní norma. Je to jen na dobré vůli OSA (media, disky, mp3 přehrávače, flashky) a firmy Dilia – tiskárny, kopírky atd…).
                      4. Hádejte jak skončil telefonát do OSA a DILIA?

                      OSA – dáme vaši žádost k posouzení našemu právnímu oddělení a ozveme se DILIA – je to váš problém, my vám nic podle zákona vracet nemusíme. Výsledek? Prodáváte-li zboží do zahraničí zatížené Autorskou Odměnou (a nejste výrobce v ČR, nebo přímý distributor který pouze zboží tranzituje přes ČR) – zcela zákonně oberete zákazníka v zahraničí o náš nějaký lokální místní poplatek, který vám navýší cenu zboží a zhorší jeho cenovou konkurenceschopnost v rámci EU.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        AO je vporadku, dyt si prece na te tiskarne muze nejaky nemcour prefotit obal CD od Kaji…jak by k tomu gotak prisel, takhle ma aspon o kacku vic:)

                        0 0
                    • pepino  

                      Dyk to dělám skoro každej a ještě se s tim chlubí:) Společně s nadáváním, že stát nemá peníze na opravu silnice u jejich baráku:-)

                      0 0
                      • pepino  

                        Dělá, ne dělám:)

                        0 0
                      • fousek  

                        Se mu divis ze nadava, i kdyz nejak osolicha DPH tak statu narve ostatnich 30% a vice ze sveho platu a jeste ke vsemu ho nas skvely stat zadluzuje

                        0 0
                        • pepino  

                          Já jen, že mam dojem, že nadávali za ODS, nadávali za ČSSD, tak teď třeba zas budou nadávat za ODS:) Jen jsem si na to vzpomněl, že všude na netu radí (tady šlo o foťáky) "Kup to na firmu, ušetříš DPH, určitě máš známý, co si to rádi odečtou:)

                          0 0
                        • pepino  

                          A už se těšim, až ho stát nebude okrádat, jak taky nebude „ochcávat“ (a žádnej flame, vim, že všichni takový nejsou, ale na netu to tak vypadá:))

                          0 0
                • Thidney  

                  mas pravdu krom toho ze je to zalezitost ceske vycuranosti. Pokud by na tom nechtel trhnout ten holandan tak cechacek nenakoupi :-) vetsinou je na dokladech mensi mnozstvi nez v realu. Btw v nemecku musi mit ze zakona eshopy prijate objednavky v ciselne rade takze zrejme se tam vyskytl podobny problem.
                  Jsem rad ze zminujes kamene obchody, protoze me stve, kdyz tu nekdo z kamenaku plive na eshopy ohnive sliny a pritom pouziva stejne zdroje. no flame pleas

                  0 0
                • Radek Broz  

                  Dovozy: jasně, souhlasim.

                  K tomu „bez dokladu“: Neřekl bych, že se dá podvádět nějak zásadně víc než v kameňáku.

                  0 0
                • kesu  

                  pockat pockat,DPH nikdy neni 38%,je to vzdy jen 19.je to tak ze vyrobce vyrobi a proda s dph,pak mu stat dph vrati,prekupnik koupi s DPH a dph mu stat zase vrati a tak to de az ke konecnymu zakaznikovi kterej kdyz to nema na propagaci tak to gph zaplati.Predpo­kladaje ze vsichni ucastnici retezce az na posledniho jsou platci dph.Ale pokud myslite ten dovoz ze zahranici tak pokud se to pasuje tak se dph zaptati neplati nikde vubec(zalezi ale jeste pokud jde nebo nejde o clenske zeme EU)…

                  0 0
                  • BH  

                    je to tak, ze pokud dovazis s EU, tak nakupujes za cenu osvobozenou od DPH, ovsem jsi povinen tento nakup zdanit u nas(je to radek 220 formulare k priznani DPH) je fakt ze si to soucasne odectes na radku tusim 330, ale musi se to tam objevit, pak pochopitelne odvadis dan pri prodeji a to z ceny navysene o marzi, tedy z ceny prodejni. V konecnem dusledku ta fakt neni soucet, ale jen 19% ovsem na konci, trochu jsem se do toho zamotal, takze je to vic nez 19% na zacatku. nakoupi za 100, ale proda za 150. odvadi dan ze150 = 24, coz je castka kterou usetri pokud to bezi bez dokladu.

                    0 0
                    • Vrci  

                      pokud dovážíš z EU a chceš dovážet bez DPH musíš partenerovi zdělit své DIČ a přes tamní berňák se dostane k našemu dostane informace, že si dovezl zboží jako podnikatel a musíš ho danit na vstupu. Já bych to viděl na výprodeje z OEM dílů ze zahraničí. Před koncem roku se jich firmy zbavují (staré modely a snižování skladových zásob kvuli daním z příjmů právnických osob)

                      0 0
                      • Honzas  

                        jasně že musíš, ale tu daň na vstupu si zase odečteš. je to jak píše BH, v jednom přiznání to napíšeš s plusem i s mínusem a nula od nuly pojde (za podmínky, že máš plný nárok na odpočet, ale to bike-shopy většinou mají).

                        je to vlastně stejnej princip, jako byl před vstupem do EU, akorát tehdy Ti DPH při dovozu vyměřili celníci a tys ho musel zaplatit. a po zaplacení sis ho vynárokoval v přiznání. takhle při dovozu nic neplatíš, akorát to napíšeš do přiznání a do výkazů intrastatu.

                        0 0
                        • Vrci  

                          jo to já vim, já jen říkám, že neni pro pátce možný nakoupit z EU bez DPH a v ČR bez DPH prodat, nebo spíš je možný to zkusit, ale hodně rychle to praskne.

                          0 0
                          • Honzas  

                            víceméně to nejde, protože všichni, co Ti prodávají v rámci EU bez DPH, Tě musí zároveň napráskat v souhrném hlášení. pak se to někde přežvejká a na Tvym berňáku jim to vyplivne, kolik jsi měl přiznat v rámci „reverse charge“ (česky tušim samovyměření). tohle jako jedna z mála věcí v daňovém řízení fakt funguje.

                            no samozřejmě, že jde zahraničnímu plátci nakukat, že jsi plátce tady, ale pak má zas problém on a podruhý už Ti nedodá. navíc, pokud by se to řešilo, tak by se postupovalo i podle jinejch než daňovejch zákonů;-)

                            0 0
                • mr.antik  

                  a proč jsou v německých e-shopech ceny podobné nebo i nižší?

                  0 0
              • kurýr na bajku  

                Jj, čím víc kontejnerů, tim nižší cena. Ti co to prodávaj českým obchodníkům a všem dalším obchodníkům z kontejnerů např. v Holandsku jedou neuvěřitelný ceny. Na druhou stranu to co oni prodaj za den, taxe neprodá v ČR za rok. Byznys je byznys.

                0 0
            • GrandeBelde  

              chyba lávky, vše od sramu je Thaiwan, ale musím říct, že ti nechybí nadšení..

              0 0
        • Lister  

          já nežíkal, že sklad nepotřebuješ, jen ne tak velký, ale je pravda že zkušenost s tím máš ty :)

          Náklady na personál jsou podle mě neoddiskutavatelné, a pokud jde o mechanika tak tam bych nesouhlasil /pokud nepůjde o vyhlášený servis ve velkém městě/, protože u nás není ani jedna pořádná dílna, která by dokázala servisovat kolo, jak bych potřeboval a většinou slyším – tohle mi nedělámé, protože nástroje jsou tak drahé, že se nám investice nevrátí – třeba měrku na patku přehazky a potřebné díly na servis většiny kotoučů u nás nemá nikdo............

          0 0
          • Andre3w  

            Ono asi zalezi z ktere „dědiny“ jsi :)

            0 0
            • Lister  

              to nepopírám :o)

              Ale podle mě má prostě mnohem větší náklady průměrně velká prodejna s personálem a dílnou, platící nájem.....než jeden člověk na telefonu s noťasem s přístupem na internet a skladem v komoře mezi slalámama – samozřejmě tohle je extrém, ale není málo e-shopů, které takhle fungují.

              Jiná věc budou e-shopy jako „součást“ kamených obchodů, to tě vlstně nic nestojí, náklady jsou prakticky stejné a jen vyděláváš víc než jen z toho klasického obchodu

              0 0
              • Andre3w  

                Jiste s tim plne souhlasim i kdyz treba jen za kvalitni eshop mas jen porizovaci naklady mezi 120 000 – 400 000 Kc podle toho zda je propojen na IS. A u takovych si zrizovaci firmy uztuji mesicne treba az 5000 mesicne jen za hosting + castky za servisni ukony apod. I kdyz to neni zrovna vysoka pausalni castka taky to neni uplne zanedbatelne. Samozrejme porad je to nizsi castka nez zrizeni a provoz kamenneho obchodu

                0 0
                • Radek Broz  

                  AD hosting: Nesmysl, měl jsem teď traffic za měsíc 200TB, na serveru zabírám skoro 5GB a dá se to pořídit kolem 100Kč měsíčně. Čísla udávám proto, že žádný e-shop asi neudělá měsíčně víc. Pokud nepotřebují vlastní server (což nepotřebují), náklady na hsoting nijak drastický nebudou.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Přesně tak, dokonce některé eshopy jedou na hostingu, který je zdarma, ale to už je extrém a riziko, že stránky často nepojedou. Ale do 100Kč/měsíčně je tu na výběr spousta slušných spolehlivých hostingů.

                    0 0
                  • Andre3w  

                    No tady nerikaz pravdu E-shopy z produkce firmy NetDirect coz je jedna z nejvetsich spolecnosti jsou hostovane na jejich vlastnich serverech a ti kteri chteji provozovat tyto eshopy musi souhlasit i s jejich hostingovyma pravidlama. Asi jsi nikdy nemel navsevnost kolem 3000–7000 unikatnich navsteniku denne. Kdyz nebudu mluvit vylozene o kolech tak ver ze trzby jsou ohromne. Ovsem je to o tom, ze jste ani jeden z vas nesetli poradne co jsem rikal a to to, ze jsem mluvil o kvalitnich eshopech a ne nejake krabice typu zoner apod nebo dokonce free osCommerce apod.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Já to píšu v kontextu kupkolo a cyklo eshopy v ČR o kterých je tu celou dobu diskuze. Žádný z nich nebude mít takovou návštěvnost ani náhodou.

                      0 0
                      • Andre3w  

                        No to asi ne. Vim ze pro nejaky cyklo eshop kdyz jsem tam jeste byl jsme delali, ale nemuzu si ted vybavit pro jaky.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          A teď jsem jen pro zajímavost kouknul, kde má kupkolo hosting a mají na www.superhosting.cz A muj tip je, že jedou na variantě normál hosting za 200Kč/měsíčně.

                          0 0
                    • Radek Broz  

                      Jak píše Mlok, je tu řeč o těch bikovejch – pokud se bavíme o platu mechanika a skladování 5 vidlí v obýváku, tak tam nemotej hosting za 5k.

                      0 0
                  • Andre3w  

                    Ale taky souhlasim s tim, ze proste kdo chce tak muze provozovat „eshop“ klidne zadarmo a z hostingem za 100Kc. Jen to pak neni eshop jako eshop

                    0 0
                    • R.1  

                      "Jen to pak neni eshop jako eshop "

                      Mozem to pouzivat v beznej konverzacii a volne sirit?

                      0 0
          • vysmátej bajker  

            Na patku jsem si něco vyrobil z staré přehazky a kusu jeklu. Sice to není perfektní ale na narovnání to stačí a lepší než kleštěma.

            0 0
        • mastihuba  

          na to mi brečel jeden obchodník co odebírá SH od Paula Langeho. Nedostal se se svojí nákupkou ani ke koncové ceně konkurence, která zřejmě bere odjinud.

          0 0
          • Andre3w  

            Ono nakup z US je opravdu levnejsi pro komponenty a vyrobky z US i pres zaplaceni DPH a CLA. Spotrebni zbozi a vylozene zbozi u kterych nehrozi nejaka vyrobni vada (PHA, Notebook, DigiFoto rozhodne ne protoze reklamace jsou neprijemne) tam vyjde levneji jen to trva dele dostat do CR v navaznosti na prepravni spolecnost.

            0 0
    • R.1  

      business as usual

      0 0
    • MlokCZ  

      Prostě výprodej za dobré ceny.

      0 0
      • MlokCZ  

        I když některé z těch cen tam mají takové trvale.

        0 0
      • BB  

        na výprodej moc nevěřím, proč by byl výprodej na úplně nové konponenty ?

        0 0
        • vysmátej bajker  

          Tobě se nelíbí kupovat levně? Pro nás zákazníky je to super ale chudáci majitelé cyklošopů a servisů.Pak si nevydělají na drahé nástroje pro kvalitní servis.Když je tam malý rozdíl klidně to koupím v kameňáku ale když něco stojí 1000 a na netu 600 není o čem.

          0 0
          • Lister  

            já bych řekl, že to tak drastické nebude. I když by se podle BF mohlo zdát, že v eshopech nakupuje každý a v obchodech nikdo, tak to tak podle mě nebude. Přece jen běžného obchodníka netáhnou kola v kategorrii 30tis+, ale plečky kolem 5–10 tisíc a lidí, které si koupí takové kolo a nemají tucha o tom, že existue něco jaké nákup na netu je mnohem víc nadšenců na BF a jim podobně postižených.

            No a pak se občas zadaří a přijde 50 letý páprda do obchodu se 80 tsícama, že si chce udělat radost a chce si koupit kolo, je mu jedno jaký, jen aby bylo drahý a to pak takovýmu obchodnákovi vydrží na dlouho :)

            0 0
          • Mamut  

            Tak „chudaci majitelia kamenakov“ nebudu krizovo dotovat servis z predaja. Casom klesnu ceny komponentov a stupne cena prace. Nevidim na tom nic zle. Zle je jedine to, ze kamenaci by radi diktovali svoje ceny komponentov eshopom, aby z toho potom mohli dotovat servis. Hodina kvalifikovanej prace proste stoji, co stoji a centrovanie kolies je kvalifikovana praca. Proste si ludia zvyknu, ze za 200 im kolesa nikto nevypletie.

            Kamenak nemoze konkurovat eshopu v tom, v com je eshop dobry. Kazdy kamenak predavajuci iba kusy zeleza do 10 rokov zanikne. Ich jedina sanca je presvedcit ludi, ze dostavaju nieco, co im eshop nemoze ponuknut. Bud poradenstvo alebo pozdejsie zlavy na servise a pod. Alebo sa preorientovat iba na servis.

            0 0
            • hanz  

              jeden z mála smysluplných příspěvků v tomdle vlákně

              0 0
              • filipes  

                presne tohle funguje na zapade a taky ve vyspelejsich odvetvich, jako treba IT.

                0 0
        • MlokCZ  

          Protože se chtějí zbavit některých modelů 05 a 06, které mají skladem.

          0 0
          • MlokCZ  

            Chvíli jsem dělal během škole v obchodě a vim, že základ je vše včas točit a nenechat si žádné moc starší zboží i za cenu, že musím dát vyšší slevy a to někdy i pod nákupku (pořád lepší než když to tam zůstane ležet příliš dlouho a stane se to úplně neprodejné). A v internetovém obchodě tohle bude platit podle mého názoru ještě více, protože se nemůžou zbavit starších věcí ani náhodným prodejem neznalým kupujícím (na netu těch neznalých bude mnohem méně).

            0 0
          • mr.antik  

            jenže výprodejový kola jsou většinou od oficiálních dovozců. To že e-shopy vyprodávají a kamení obchodníci se namastí je věc jiná.

            0 0
    • kubad  

      není to jen na kupkolo.cz je to na spoustě obchodů v zahraničí taky. Shimano XTR 07 startuje v podstatě na výprodejových cenách starší řady. Občas i níž A cena Sramu se začíná dostávat do normálních hladin, To co zkusily s XO byla hodně divočina.

      0 0
    • marapara  

      jj také jsem některé ceny nechápal. Podle mě jde o úplně nové komponenty sundané z nového biku. Já jsem takhle objednal Revelation 426 u-turn s poplockem. Normální cena je 17000, běžně na eshopech stál 12–13 tisíc. Na kupkolo jsem jej sehnal v akci za 9990. Vidlice přišla úplně nová, měla lehce seřízlý krk s ježkem uvnitř. ALe krk jsem musel ještě zkrátit. Takže bych se toho vůbec nebál. Uvažoval jsem o hydrách Juyicy 7 2007, ale nakonec z toho asi sejde.

      0 0
      • kubad  

        Někdy, jsou to sundané věci z nových kol, někdy díly z montážních sad, ale když ti dojdou originál zabalené díly v krabičkách s kompletním příslušenstvím, tak nechápu odkud to berou. Ale pro koncového uživatele je to výhoda.

        0 0
      • navikin  

        Já si je koupil a evidentně nebyly jetý ani sundaný:<))

        0 0
    • Meesha  

      rek bych, ze nektery ty veci budou OEM, ktery nebyly dany na kolo. To jsou pak ceny, ze jsem se nestacil divit…

      0 0
    • Palba  

      Je fakt ze rada veci na techto shopech stoji polovinu a i kdyz bych si raci vse koupil v mem oblibenem kramku, tak si to objednam po netu. Zatim jsem problem nemel a kupoval jsem bud na www.magura.cz nebo na www.trinnity.cz

      0 0
    • peky  

      Koukám že není sleva jako sleva :D. Já sem kupoval loni bez slevy o 1000,– levněji než je tady cena na kupkolo po slevě. Docela zajímavé. Všiml sem si teď, když sem šel nakupovat s přítelkyní do dámskej hadrů, že pro ženy už se dělají přímo předtištěné cenovky na kterých je přeškrtnutá cena a nová cca o 20–30% levnější. Teď sem na to koukal např. v Orsay.

      0 0
      • pepino  

        Pro blondýny?:)

        0 0
        • peky  

          moje je černovlasatá, ale ta si toho teda všimla.

          0 0
          • pepino  

            To nebyla narážka na Tvojí, jen jestli to fakt dělaj, tak to je síla:)

            0 0
            • Brzdič  

              Samozřejmě, že se to tak dělá. Dokonce ti tam ještě napíšou, že slevy jsou jen do konce ledna. Ale pokud tam příjdeš v únoru je sleva stejná, jenom se posune datum o další měsíc. Perličkou jsou totální výprodeje trvající celý rok :-)

              0 0
              • pepino  

                Ale tohle všechno vim. Jde o to natisknutí ceny s přetiskem, že je snížená, zatím jsem to jen viděl přelepený, je mi divný, že by manažeři byli tak blbí, že by si mysleli, že jsou lidi tak blbí, že jim to nedojde:)

                0 0
                • peky  

                  když půjdu kolem tak ti to nafotím na telefon a přiložím. Doufám že si na to vzpomenu.

                  0 0
              • pepino  

                Nebo nápis Majitel se zbláznil-totální výprodej atd..:)

                0 0
          • pepino  

            Resp. zvyk jsem si na letáky s elektronikou, kde je sleva a původní přeškrtnutá je nějaká nesmyslně vysoká.

            0 0
            • peky  

              To sem pochopil nemáš důvod si z ní dělat srandu :). Jinak tohle co píšeš je běžná praxe třeba Datartu.

              0 0
              • mab  

                Datart ma hlavne v obchode vetsinou doporuceny ceny a na internetu ceny schopne konkurovat e-shopum.

                pro priklad, loni jsem kupoval philips9551 na netu za 16tis a tu samou bednu meli vystavenou v obchode s ceduli 21tis.

                0 0
                • Meesha  

                  neni na to snad nejakej zakon, ze ma firma mit v eshopu stejnou cenu jako na kramu? Myslim, ze to tu tenkrat nekdo zminova…

                  0 0
                  • Brzdič  

                    To si myslím, že nemá. Do obchodních podmínek si můžeš dát slevu při elektronické objednávce, nákupu přes e-shop. I kdyby se to nějakýmu razítkovači nelíbilo, snadno bys to obhájil nižšíma nákladama …

                    0 0
            • MlokCZ  

              Mě spíš přijde, že na některých letácích s elektronikou je ta nepřeškrtnutá cena nějak nesmyslně vysoká, o té přeškrtnuté se nemá cenu ani zmiňovat.

              0 0
    • orca  

      Prakticky každé zboží se více či méně napodobuje a tak by mě zajímalo do jaké míry zasáhl i trh s cyklokomponenty „napodobeniny“ . Popřípadě jak lze poznat originál od napodobeniny .

      0 0
    • vlk  

      Tak nevím odkud berou vidle ale nové RS se mi zdají cenou poněkud přestřelené-ale nemám srovnání jinde.

      0 0
    • Venda  

      Skladujou v garáži, nepronajímaj si prostory a personál na obchod, nedělaj to jako hlaví zaměstnání, ale jen pro zábavu, nesnažej se tím pádem tolik rejžovat atd. Kamenej obchod nakupuje klidně i za 60 a míň procent nakupní ceny.

      0 0
    • jecnak  

      Vysvetlim to velmi jednoduse – je neco shnileho na ceskem systemu dovozcu velomaterialu a nasledne pak na celem trhu. Celkem vim jak to funguje a ani se lidem z * nedivim, ze sitauci resi jak resi.

      • dopln treba to kupkolo
      0 0
    • petebike  

      co je to za dred ? nejak nechapu :-DDD a nebo chapu…

      0 0
    • Tomcat  

      Je to normalni naopak ceny ktere tu sou ofiko často normalni nejsou. Ano pokud se člověk vykašle a oficiální dovozce často najde širší nabídku a příznivé ceny , novinky opradu jako novinky atd…

      Zboží není kradené, pašované, ale jedná se o tvz šedý dovorz ze zemí kde je vyšší kupní síla a tedy i levnější zboží. Další možným zdrojem zboží je OEM a nebo je jedná o zboží sundané s kol (taky OEM)

      0 0
      • orca  

        není spíše OEM než „sundané z kola“ připravené k osazování kol

        0 0
        • Tomcat  

          No chtel sem to napsat že jedno ješte na kole nebylo, druhý na něm už neni :-).

          0 0
    • zirecek  

      Když kupkolo.cz sundá věci z kola, vždy je to tam napsané. Jedná se o nové díly.

      0 0
    • miťo  

      Pár sezón jsem měl tu čest jezdit za jeden cyklovelkoobchod a když jsem viděl kolik si přiráží…

      …tak jeho vynecháním by bylo dost věcí fakt za hubičku. Navíc když ti tento dodavatel dělá ofuky s reklamacema, tak si začneš říkat, proč ho vlastně v tom dlouhým řetězci od výrobce po užívání komponentu živíš.

      0 0
      • borda  

        jako, ýe všichni zašneme nakupovat přímo od výrobců? 6e si třeba v japonsku objednáš jeden ks přehazovačky a tím vynecháš ty zlé obchodníky? vrať se do 21. století…

        0 0
        • miťo  

          Nechci uvádět konkrétní případ rabatu, ale za ty prachy by měl člověk dostat nějakou péči a úctu k zákazníkovi a ne snahu se reklamujícího zákazníka zbavit. Raději nakupuju u kupkola, tam je to bez problémů. Je to každého věc, jaký obchod si zvolí.

          0 0
          • Radek Broz  

            Myslíš, že na jiném zboží je rabat nižší?

            0 0
            • zirecek  

              To si snad nikdo nemyslí.

              0 0
            • Pekáček  

              Ale třeba v jiném obchodě jsou k tobě přívětivější.

              0 0
            • miťo  

              Situace bude zřejmě všude stejná. Rád bych uvedl příklad za kolik se konkrétní zboží veze k nám a za kolik se pouští do maloobchodů, ale etika mi to nedovoluje:)

              0 0
              • Radek Broz  

                Zrovna já představu mám;-)

                0 0
              • kubad  

                Řekl bych, že se drží ještě hodně při zemi ve srovnání s ND na auta :-)

                Srovnání nákup pro automobilku a následná cena stejného dílu v servisu jako ND

                0 0
              • Pekáček  

                Nebo jinej příklad: 100 ks přehazovaček dovezeme z tramtárie a 10ks jich oficiálně koupíme a šup s tím do obchodů. Oficiální dovozce se pak diví, že se mu z těch deseti na reklamaci vrátí osm.

                0 0
                • miťo  

                  Ano, těch 10ks se bere jen na reklamace. Je to případ Shimana, že?

                  0 0
                  • Pekáček  

                    Tuto informaci nemůžu potvrdit ani vyvrátit :oD

                    0 0
                    • Pekáček  

                      No, aby si to tu někdo nevysvětlil špatně, je to případ jednoho velkoobchodu, šlo o přehazky.

                      0 0
    • vladah  

      především je velký rozdíl mezi hodnotou maloobchodní (cenou pro konečného zákazníka) a výrobní ceny, Tím je daný velký prostor pro nastavení cen oficiálních dovozců, distributorů, e-prodejců, kammenných obchodů apod. i s jejich legálními a nelegálními způsoby, dovolující jim indivuduálně nastavit jeich obchodní marže.Vždyť i kamenné obchody běžně nabízí 20–30 % slevy na nedávno nové kolekce.Podle mě je to hlavně možné díky „napáleným“ cenám nového zboží, především u komodit s větším inovačním záběrem, cyklo nevyjímaje.

      0 0
    • Martin  

      nevíte někdo, co znamenají ty VIP ceny?

      0 0
      • capo  

        výhodnější ceny pro někoho kdo tam nakupuje více?

        0 0
        • Martin  

          to ano, ale když se podívám na spoustu dražších věcí, tak jsou s VIP cenami stejně drahé jako bez VIP cen

          0 0
          • kubad  

            měla by to být 6% sleva celkově

            ale pokud jsou jiné slevy už se to neprojeví, bere se ta vyšší

            0 0
            • Martin  

              takže na konkrétní kartě zboží neuvidím nic, ale objednávka bude levnější? musím mrknout na sumář :::)

              0 0
              • kubad  

                ne vidíš to hned

                je tam 5% rozdíl

                0 0
                • wilda81  

                  bavite se oba o stejnem eshopu? :)

                  0 0
                • Martin  

                  tak asi je to jak na čem

                  0 0
                  • kubad  

                    sry

                    koloshop/kupkolo těžké ráno no

                    0 0
                  • Jakobo  

                    Taky to moc nechapu. U nektereho neslevneneho zbozi vidim na VIP cenu slevu necelych 12%, treba batoh Force misto 509 je za 449. U zbozi, ktere je uz slevnene se sleva nepocita. Ale u komponentu skladem a bez slevy zadnou slevu nevidim.

                    0 0
                    • vpa007  

                      podle mě je to prostě sleva „jak na co“… třeba na Force si asi můžou dovolit nasolit větší slevy, zbytek je prostě za stejný kačky… viz zimní tretry Force, kde mě osobně teda slevička potěšila ;-)

                      0 0
                      • Jakobo  

                        Hmm to je sluzne, asi dam Force jeste jednu sanci a do tech slanych brecek je taky poridim misto mrznuti v nizkych Shimanech M240.

                        0 0
                        • vpa007  

                          mno… ale jako nečekej zázraky, jako pocit, že pět sličnejch asiatek ti zahřívá tlapky masáží svými prstíky :-)

                          Každopádně za ty prachy dobrej kup a s tlustou fuskou uvnitř je to mnohem lepší, než letní s návlekama… víc tady: http://www.bike-forum.cz/…72-force-ice

                          EDIT: plus je tu ten faktor, že člověk zbytečně nehuntuje letní tretry..

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Včera první test. V botech teplo i v nízké ponožce, jen mě řezal nad kotníkem roh u suchého zipu. Pak jsem vzal vyšší a pohoda. Teplo v nich parádní, jen ta chůze v tom je otřesná :( Jak v botech na běžky no. Ale za tu cenu jsem spokojen. Hlavně mi šlo o teplo, což splňují. Už v +5°C mi mrznou po hodině jízdy konečky prstů. Včera v pohodě.

                            0 0
                            • kadlec  

                              Za ty prachy urcite dobrej kauf. Pri 3stupnich se slabou fuskou ok, minule jsem mel klasicky ponozky do kecek a noha se zpotila a po 1.5 hodine mi byla zima jak byla mokra ponozka sice nic tragickyho, ale ani prijemnyho. Se slabou ponozkou co mam na leto super. Sucho a teplo.

                              0 0
                              • podvlada  

                                Když už tady rozebíráme spařený fusky, byla ta „klasická ponožka do kecek“ bavlna, nebo polyester (či jiná umělotina)? S umělýma bych viděl problém v tom, že nedokážou transportovat vlhko a to pak může studět…

                                0 0
                                • michomin  

                                  Je to obráceně. Funkční ponožky jsou z umělé hmoty, bavlna když zvlhne, tak je hodně neprodyšná.

                                  0 0
                                  • podvlada  

                                    Já chápu, jak je to u normálního sportovního oblečení, funkční tričko z polyesteru vs bavlněný tričko, kde umělotina odvádí vlhkost a bavlna ji jen nasákne. Jediný „funkční“ ponožky co mám jsou kupkolácký sensory (a ty jsou v létě ok), když vezmu zkušenosti co mám s obyčejnýma ponožkama co si vezmu do zimních bot (bavím se teď o chůzi), tak pokud mám z umělotiny, tvoří se mi z chladu takovej ten „studenej pot“, nevim jak to popsat přesněji, a ten zůstává na noze, ponožky nic nepoberou ani neodvedou, kde oproti tomu klasická bavlna alespoň trochu odsaje a neni pak ten nepříjemnej pocit… nevim jak to líp popsat :-)

                                    0 0
                                • scota  

                                  Do zimy je nejlepší vlna.

                                  0 0
                                • blaf  

                                  na zimu nejlip vlnu

                                  0 0
                                • kadlec  

                                  byly to keckovy fusky bavlneny a vlhky

                                  potom cyklo umely a vse ok

                                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.