Nepřesné dosedací plochy pro třmen brzdy

8 nepřečtených
  • KRoser

    Na novém kole mi moc nesedí dosedací plochy na zadní třmen diskových brzd. Nastavení a zarovnání třmenu je díky tomu skoro nemožné aby to chodilo, jak se třmen dotahuje tak díky nerovným plochám se třmen vždy posune. Na přední brzdu mám doma na cnc frézce přípravek, to dokážu přesně ofrézovat, ale zadní plochy jsou karbonové tak nevím jak to řešit.

    Vím, že na to existují různé nástroje, jen si nejsem jist zda se je možné těmito nástroji přerovnat i karbonovou plochu.

    Není tady nějaký zkušený mechanik, který má s tímto problémem zkušenosti? Jaké jsou možnosti toto řešit?

    Mockrát díky za pomoc

    0 0
    • Georrge  

      Se mi nezda ze by uchyt brzdy byl z karbonu, to by totiz musely byt i zavity v karbonu. Ale kdo vi…

      Kazdopadne da se koupit adapter s kulovymi podlozkami ktery to resi. Pokud mas ale trmen uchyceny primo bez adapteru tak ti to nepomuze.

      0 0
    • theedge  

      Musíš najít servisáka co na to má tu frézku. Musel jsem to taky nechat udělat – rám po lakování nebyl správně začištenej a třmen se po dotažení vždycky zkřivil. Jak říkáš – bylo prakticky nemožný ho dotáhnout tak aby neškrtal kotouč.

      Karbonu se neboj – je to materiál jako každej jinej. Karbonový zadní stavby ty uchyty mají z karbonu s kovovou vložkou.

      0 0
    • Kouba_2005  

      A jeden dotaz z podobnéhou soudku.

      Na kole brzdy flatmount bez adaptéru, ale třmen by to podle stopy na kotouči chtělo trošku níž, mám obavu, že desky přesahují kotouč. Je to stejný vzadu i na vidli. Brousit to na rámu/vidli? Moc prostoru tam není. Dát větší kotouč s adaptérem? Vzadu se to asi nevejde,

      0 0
      • KRoser  

        Tahle věc mě taky zarazila po stavbě gravelu, ale je to absolutně v pohodě a tak je to na všech brzdách od shimana. Nevím proč, ale destičky od Shimana mají dole celkem velkou sraženou hranu, proto se na kotouči zdá, že jsou destičky posunuté. Takže tohle neřešit a jezdit :) vše je tak jak má být.

        0 0
      • tompca  

        Podle fotky máš kotouč SM-RT 68, který má brzdnou polochu pro Wide i Narrow destičky, GRX má Narrow destičky, proto nebrzdí po celé ploše kotouče (jsou užší). Jestli lícují destičky na horní hraně kotouče ( destička brzdí po celé ploše), tak to máš v pořádku.

        0 0
    • libisenuj  

      Mam Focus Raven s vidlici Fox. Vyhazoval sem adapter z predni brzdy a komplet cela dosedaci plocha na vidlici zalakovana, tak sem to nejak laicky promeril a zjistil ze je to trosku krive. Vzal sem velky jemny pilnik a cele to „v ruce“ zbrousil tak, aby pilnik furt lezel na obou plochach. Povedlo se to. Tak sem shodil i zadni brzdu, ze to bude stejne na hovno. Je to karbon a v nem vsazene hlinikove vlozky se zavitem. A tady to bylo naopak dokonale rovny uz z fabriky. Na minulem kole byla taky Fox vidle a taky to stalo za hovno…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.