• mattew1

    Ahoj,

    chceme jet s přítelkyní na 3–4 dny někam do Německa nebo Rakouska k nějakému jezeru. Podařilo se mi jí ukecat, že vezmem kola sebou. Bohužel kolu zrovna neholduje takže to chce nějakou rovinu a maximálně terén typu polňačka. Jsem rád, že na tom kole aspoň budem jezdit a nerad bych, aby se to zvrhlo v něco nepříjemnýho :D Asi do kempu pod stan nebo do levnýho penzionu.

    Našel jsem jezero WALCHENSEE. Z fotek to vypadá super, trasy tam taky nějaký jsou. Viděl bych to tak na cca 30–40 km každej den v pohodovým tempu se zastávkama na koupačku.

    Byl jste tu někdo ? Nebo máme tip na podobnou dovču na jiným místě ? Většina témat tady ohledně Rakouska je většinou ježdění v parcích.

    Díky, příprava je důležitá.

    0 0
    • MatS  

      Doporučuji Solnou komoru (Salzkammer) u Salzburku. Z ČR je to blízko, jezer větších i menších je tam spousta a fakt nádherně čistá voda, pěkná příroda. Třeba Hallstatt je zapsán v UNESCO. Cyklotras je tam spousta jak po rovince, tak do kopce. Jezdí se tam známé MTB závody Salzkammergut trophy. Ubytování je lepší hledat v menších městech, vyjde levněji. Lidé jsou tam velmi milí a ochotní.

      https://www.google.cz/…4d13.9020964

      Výborný výchozí bod je Bad Goisern nebo Bad Ischl. ale kdekoliv jinde neuděláš chybu. záleží, jestli máte raději klid, nebo rušnější místa.

      0 0
      • mattew1  

        Urcite radeji klid, diky moc za tip. Kouknu na to.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Byls rychlejší :)

        0 0
      • petr81cz  

        kdyz si vzpomenu na kamarada, co jel ten Salzkammer minulej rok. A jeho slova: Ty pico, tady v cechach fakt nemame zadnej kopec, to byl masakr" tak asi tak :) ale zase na druhou stranu rikal, ze tam je fakt nadherne

        0 0
        • MatS  

          Jojo, projel jsem si některé trasy mimo závody jen ze zvědavosti a jsou fakt výživné :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Podívej se na jezera v Rakousku – Salzkammergut. Je tam toho spousta a je to z Čech blíž. Wolfgangsee, Halstatersee…kolem jezer většinou cyklostezky.

      0 0
    • Carloss  

      Zcela upřímně doporučuju se na ty kola vykašlat, ( nevím co máte za stroje) musíš je někde ustájit, musíš se ***** s přepravou, atd. A pokud ty jezdíš a ona ne, tak si to stejně ani jeden neužijete. A pokud nejezdí, tak 30–40 km každej den je celkem úsměvná představa :)

      0 0
      • mattew1  

        Kola se mi vejdou do kufru, a pesky toho stihnem 5× min. 30 km po rovine na celej den je vpohode, fyzicku ma. Kola se nevzdam, ja zas nerad chodim pesky :D ale diky

        0 0
        • Carloss  

          tak sem pak napiš jak to dopadlo :) o fyzičku nejde, spíš o to co „usedí“ když nejezdí.

          0 0
        • oddie  

          30km po rovině je v pohodě i pro čtyřleté děcko, dospělý i netrénovaný v pohodě zvládne mnohem víc, ale zásadní je, jestli vůbec CHCE. Pokud ji budeš nutit a ona chtít nebude, máš zaděláno akorát na pořádné hádky a ponorku…

          0 0
      • Jezevec70  

        30km/den po rovině ujede i pětileté dítě.

        0 0
        • oddie  

          Pětileté padesát, kdo dá víc? :)

          0 0
          • Finidi  

            V sedmi jsem dal s tatíkem 70km na cinglspídu s kontra brzdou (tuším že se tomu „kolu“ říkalo Pionýr). :o) Teď vzít sedmileté děcko na kole do provozu, to je na kriminál …

            0 0
        • Carloss  

          Hoši mě fakt přesvědčovat nemusíte ;) Nemá cenu to dále rozvádět, jen mě pak zajímá výsledek.

          0 0
          • mattew1  

            Ne jasny ja vim :) zas tak zhavy to neni, obcas spolu jezdime vpohode. Jde spis o to, ze kazdej tereni kopecek vede dolu, takze jde spis o teren a profil trati nez o to, ze by ji to vyslovene nebavilo.

            0 0
            • mr.antik  

              Tak to okolo jezer bude ideál. Ale Hallstatt určitě ne, to je václavák a cesta na kole určitě ne.

              0 0
              • karelH  

                Hallstatt projdeš ve finále i pěšky, ale kolem celého jezera to určitě stojí za to

                0 0
                • mr.antik  

                  jo to jsem nemyslel, ae tahat holku někde po rušné silnici mezi autama mi nepřijde uplně ideál. Ale určtě se dá nějaká trasa vymyslet

                  0 0
                  • mattew1  

                    To vuuubec. Ja chci co nejmin lidi ,nejlip bez lidi a uz vubec ne po silnici. Ostatne to je jeden z duvodu proc vubec jezdim na kole.

                    0 0
    • tom xtr  

      U Walchensee (Bavory) jsem byl dvakrát na zevlovacím cyklo-výletě z Mittenwaldu. Rovinaté trasy údolím tam jsou – směr na Walgau – Krun, kolem řeky Isar – je to většinou po asfaltových nebo šotolinových cyklostezkách a mimo dopravu. Dá se jet po stezkách až do GaPa – tam už je to trochu zvlněné.

      Jinak jezero je docela studený i v létě – prostě hory. Lidí tam nikdy moc nebylo, celkem klid.

      Jinak v kopcích kolem jsou hezké traily – to je ale jiná kapitola :)

      0 0
      • Auditor  

        byl bys ochoten se podělit o tu jinou kapitolu? ;)

        0 0
        • tom xtr  

          Hele klidně, ale to už jen z hlavy asi nezvládnu – dej mi chvilku, kouknu do zápisků.

          0 0
          • Auditor  

            hehe rozhodne nespecham .. ;) Kdyz se ti bude chtit a budes mit cas …

            0 0
        • tom xtr  

          Jedna možnost: z Walgau do hory na Kruneralm a wegem na Walgaueralm, odtud vede trail (chodník) dolů zpátky na Krun, několikrát protne lesní cestu, tak nepřejet odbočky – trasy se dají dohledat jako Walgaueralm trail.

          0 0
    • vlasto  

      tak par tipu:

      http://vlastox.rajce.idnes.cz/Attersee/

      http://vlastox.rajce.idnes.cz/Halstattersee/

      http://vlastox.rajce.idnes.cz/Bad_Ischl/

      Attersee se da rozlozit na nekolik dnu, dle chuti. Dale pak kolem Wolfgangsee je naprosto neskodna cyklostezka s jedinym hektickym vyjezdem ke kaplnce, ale to ma tak 150 vyskovych me­tru.

      0 0
    • Georges24  

      Ahoj,

      mám také tip, pokud to není daleko a chtělo by se vám na sever…tak Lausitzer Seeland…m.lau­sitzerseenlan­d.de…byl jsem 2× na kole a in-kinech a pro tvou poptávku úplně ideál…ubytko od stanů, chatek, bungolavu, apartmány až po hotel.

      0 0
    • zdenek  

      Nedávno se tu probíralo Neziderské jezero. Vlastní zkušenost nemám, ale z vlákna vyplývalo, že je to hodně pohodové ježdění bez kopců.

      0 0
    • PatrikBiker  

      Ahoj,

      dovolim si ozivit toto vlakno. Rad bych poprosil o radu zkusene, ohledne nasi planovane letne cyklo-dovolene v Rakouskych Alpach.

      Hledam nejakou vhodnou oblast pro lehci rodinne cyklovylety (ja, manzelka a dite v sedacce) mimo frekventovane cesty (idealne uplne mimo cesty kde jezdi auta, tj. idealne po cyklocestickach). Ja mam horske kolo a v sedacce vzadu male dite, manzelka trekove elektrokolo. Manzelka kondicku moc nema, ale zas ji pomuze to ze ma elektrokolo. Ja se rad zapotim, tajze nejake prevyseni zvladneme, ale zas s ditetem to je spis od jedne vesnicky s detskym hristem k druhe, nez ze by jsme meli lamat nejake rekordy. Spis mi jde o to aby tam bylo hezky, idealne nejake scenerie.

      O Rakousku obecne moc prehled nemam, proto by mi postacilo jen vyjmenovat nejake hezke obasti / destinace, kde by v lete nemuselo byt zas tak moc lidi a kde jsou nejake ty cyklostezky. Konkretni trasy jsi uz sam zjistim, staci mi typy na oblasti.

      V tomto vlakne uz byla zminena oblast jezer Wofggansee, Halsttatt, Grundlsee, akorat se obavam, ze pocas prazdnin (zacatek cervence) tam bude moc lidi.

      Napadlo mne jeste jet dolu Vilach, Klagenfurt (dovolenou mame rozdelenou na „horskou“ cast a pak more v HR, takze vicemene pak pujdeme na jih), ale nevim jak moc hezky to tam je.

      Predem diky

      Patrik

      0 0
      • Dzany  

        Rakouske Alpy mam z vetsiny projete a uprimne… vsude to bude pekne.

        Za sebe mohu doporucit Brixental – Westendorf, Ötztal – Längenfeld, Tannheimer Tal – Haldensee, vsechno je to Tyrolsko, ale nejvic preferoval ten Brixental (neni to daleko).

        0 0
      • mope  

        Ahoj, cestou do HR můžeš zkusit jezero Weißensee, průzračná voda, kolem vede cyklostezka.

        0 0
      • BB  

        Když na Vilach, tak tam je Klopeinersee, asi nejteplejší jezero v Rakousku a v okolí se najde pohodový ježdění. Dá se tam udělat i rovinatý okruh.

        0 0
    • rob7  

      Ahoj,

      zkusím trochu oživit toto vlákno. Začátkem července plánuji s ženou cyklo dovolenou na 4 dny někam do Rakouska. Ideální trasa kolem 60 km a nastoupáno do 1800m. Loni jsme byli v Bad Ischlu, jezera solné komory a byli jsme nadšení. Hledám něco podobného. Díval jsem se na Lienz, Sallbach, Zell am see, Brixental. Nejlíp vychází asi ten Lienz, ale při 50 km to tam vychází už dost přes 2000 výškových. Ale je to jedno z mála míst, kde se nemusíš vracet stejnou cestou. Za týden jedu s bandou na týden do Zillertalu, tak třeba tam budu chtít ještě jednou. S těma výškovýma metrama to tam je ale asi úplně " nejhorší" :-) Dík za nápady.

      0 0
      • oddie  

        Na 4 dny jsme pár kratších okruhů s menším převýšením udělali třeba okolo Hochkaru, Mariazellu apod., v kombinaci s ferratama. Nebo kolem Hallstattu, dtto (z Hallstattu na Rossalm je to teda asi 1100m výškových v kuse, ale zase nahoře odměna :) ). Můžu zkusit vyhrabat nějaké okruhy, co jsme jeli, vždycky si dáváme jeden den kolo, jeden ferraty/pěší tůru.

        0 0
        • rob7  

          Okolo Halstattu to máme částečně projeté. Jeli jsme většinou po trati salzkammergut trophy nahoru k jezeru Gossau see.Přes Rossalm jsme se vraceli do Hallstattu. Byla to asi nejtěžší, ale nejhezčí trasa. Na druhé straně jezera jsme projížděli po cyklotrase přes Altaussee do Bad Ischlu. Taky supr.

          0 0
          • oddie  

            A na Lockenmoos jste se podívat nestavili? :)

            0 0
            • rob7  

              O místě jsem věděl, v hospodě pár metrů od tud jsme si dávali pivo, ale bylo hrozný vedro a už se nám tam nechtělo :-)

              Tak příště

              0 0
              • oddie  

                My jsme to jeli v opačném směru, začátek a konec v Gosau. Z Gosau dolů do Hallstattu, nahoru na Rossalm a pak k tomuhle, dolů k jezeru a do Gosau.

                0 0
                • rob7  

                  To stoupáni z Hallstattu na Rossalm je teda brutální. Byl jsem rád, že jsme jeli opačným směrem. Nedokážu si to představit v závodním tempu, když jedou Salzkammergut Trophy.

                  0 0
                  • oddie  

                    To jo, přítelkyni se taky moc líbilo :)

                    0 0
                    • rob7  

                      Musel jsem si to najít :-) cca 10 km/1250m Myslím, že by to víc jak půl baterky sežralo

                      0 0
                      • oddie  

                        No vidíš, a jí na to stačilo nahoře za odměnu půl polívky, kafíčko a štrůdl :D

                        0 0
      • Dzany  

        Brixental

        0 0
    • roman 3D  

      za mě Kaprun a okolí Zell am See, kola nechat doma a půjčit si elektrokola a užít si to

      0 3
      • rob7  

        Žena elektrokolo má. Já si to užiju i na HT bez přípomoci, ale 2000 – 2500 m výškových je i na elektrokolo dost. Díval jsem se kde jsou dobíjecí stanice a moc jich tam nebylo. Hledal jsem ale jen tak ledabyle :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Já myslel, že za tebe jen Jelenia Gora ;-) Do Rakouska nejezdi, cenově to není tvoje kategorie :-D

        0 0
      • Dazz  

        Když si chci užívat s polovičkou nepotřebuji kola, a když se chceme hýbat, tak vždy za své a elektriku jen na svícení a dobíjení mobilů. Nohy nám ještě slouží :-)

        0 0
    • Dazz  

      Můžete někdo poradit ?

      Rakousko, léto, klidnější místo (nejlépe mimo hlavní střediska) na vysokohorskou turistiku + kola nejlépe nějaký flowtrail resp. nic příliš exponovaného.

      Ubytování camping.

      Za rady díky předem :-)

      0 0
    • Spartak  

      Zell am Sebe. Kolem jezera rovinatá cyklostezka Krimll- Salzburg, v okolí trasy MTB různé obtížnosti. Ubytování jsme byli v nedalekém Kaprunu (Penzion Baránek- Moravak- za ceny jak na Lipně).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.